Szwajcaria - Portugalia
Typ - 1x
Kurs - 1.7
Jestem strasznie do tego przekonany. Nie wiem czemu wiekszosc daje na portugalie. Szwajcaria jest gospodarzem bedzie chciala ugrać punkty aby wstydu nie było, zagra na pełnej. Po drugie portugalczycy wystawia rezerwe wiadomo bo trzeba oszczedzac zawodników na cwiercfinal noi moim zdaniem nawet im odpuszczą ten mecz aby gospodarze mieli z czego się cieszyć po trzecie sędziowie są za szwajcarami wiadomo... ( wyobrazcie sobie Euro 2012 u nas ) - polska przegrywa dwa pierwsze mecze noi jak mysliscie trzeci mecz odpusci ? Wiadomo ze nie będą walczyć po maksie aby upamiętnić choć troszkę swój występ w euro który odbywał się u siebie. Trener także boi się degradacji a więc bedzie chcial wygrac ten mecz.
Pozdrawiam
Pierwsza uwaga ogólna: jak Euro dużą literą, to i nazwy państw by się przydało dużą, np:
Polska
Ta
"rezerwa", o której piszesz to między innymi: Quaresma, Almeida, Nani. Na tle Szwajcarów bez Freia i Strellera, wyglądają oni co najmniej dobrze.
Oczywistym jest, że Szwajcarzy nie będą chcieli zakończyć turnieju rozgrywanego u siebie z zerowym kontem, pytanie tylko czy zawsze chcieć to móc
nawet im odpuszczą ten mecz --->
Proszę Cię, nie pisz tak. Mogą zagrać z mniejszym zaangażowaniem, mogą w sytuacjach stykowcych odstawić nogę (chociaż i w to wątpię), ale NA PEWNO nie odpuszczą tego meczu. To jest Euro. To są zawodnicy na określonym poziomie.
Przecież zmiennicy Portugalii mają być może więcej do udowodnienia niż zawodnicy z pierwszego składu! Naprawdę sądzisz, że tacy piłkarze jak Nani czy Quaresma przyjechali tu siedzieć na ławce? Dobrym/bardzo dobrym występem dzisiaj mogą przekonać Scoalriego do postawienia na nich w późniejszej fazie turnieju.
Żeby było jasne - nie twierdzę, że ten mecz zakończy się łatwym zwycięstwem Portugalii, ale takiego winu Szwajcarii również nie przewiduję.
Jak dla mnie, biorąc pod uwagę charakter spotkania, najlepiej wygląda
over. Ale o tym czy go zagram, jeszcze nie zadecydowałem.