Sporo już napisane, tak więc żeby nie powtarzać za bardzo.
Gram dość mocno Portugalię. Nie byłem do nich przekonany przed Euro i dalej nie jestem do końca
( moim zdaniem grupę mają dość łatwą mimo wszystko), ale nie da się ukryć, że na papierze są obecnie znacznie lepsi od Czechów.
CR, Deco, Moutinho - będzie ciężko ich upilnować.
Tym oparty również na tym, że pepikom moim zdaniem będzie ciężko coś strzelić. W meczu ze Szwajcarią mówiąc bardzo oględnie
ich ofensywa nie zachwycała. Jeżeli nie przestaną grać tylko na Kollera to ...
JEDYNE co mnie martwi, to fakt, że tak naprawdę remis w tym spotkaniu nikogo nie krzywdzi. Oto wypowiedź Cecha:
"Obie drużyny będą chciały dziś zwyciężyć, ale nawet jeśli ten mecz skończy się remisem, będzie to dobry rezultat dla obu stron".
A dla mnie wszyscy południowcy, to straszne leniuchy boiskowe
Mimo tego:
Portugalia 8/10W drugim meczu powinien być atak za atak. Nikt nie ma nic do stracenia, także rozgrywanie piłki między obrońcami przez 3 minuty
raczej wykluczone.
Wiadomo, że bez Freia gospodarze sporo tracą z przodu. Co prawda są jeszcze Barnetta i kilku innych, ale rewelacji nie ma. Inna sprawa, że z Czechami mieli sporo sytuacji już po zejściu Freia nawet. Nie mniej jednak, nie przekonują mnie na tyle, żeby ich zagrać. Tym bardziej, że Turcy na pewno zagrają inną piłkę niż z Portugalią. Spodziewam się z ich strony szybszej, kombinacyjnej piłki i DUŻEGO zaangażowania.
Reasumując, typ nasuwa się sam i jest to:
over 2,5Over kartkowy ze względu na osobę sędziego
oraz stawkę i charakter spotkania, a także sympatię jaką czują do siebie obie ekipy
również wygląda nieźle.