#2420097 - 15/06/2008 19:57
Re: Euro 2008 - Grupa A
[Re: Hakan]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 01/10/2006
|
Portugalia pewny awans co w rezultacie pozwala Scolariemu na dokonanie roszad w składzie , dzięki czemu podstawowi gracze odpoczną a szansę wykazania się otrzymają zawodnicy pełniący do tej pory rolę rezerwowych. Być może będą mieli okazję zagrać w całym spotkaniu, dlatego też zdecydowałem się na następujący wariant:
Scolari dokona 3 zmian typ: Nie kurs: 3.70 akurat ten typ moim zdaniem jest nienajlepszy z racji tego, ze Scolari z tego co obserwowalem zawsze robi 3 zmiany. Gralem zmiany na poprzednim mundialu i przed euro kombo zmian w totomixie i troche sie tego naliczylem. zdecydowanie bardziej oplaca sie chyba zrobic kombo kilku meczow na 'tak'. taka moja opinia
|
Do góry
|
|
|
|
#2420300 - 15/06/2008 21:22
[Re: Adammm]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2005
|
Portugalia pewny awans co w rezultacie pozwala Scolariemu na dokonanie roszad w składzie , dzięki czemu podstawowi gracze odpoczną a szansę wykazania się otrzymają zawodnicy pełniący do tej pory rolę rezerwowych. Być może będą mieli okazję zagrać w całym spotkaniu, dlatego też zdecydowałem się na następujący wariant:
Scolari dokona 3 zmian typ: Nie kurs: 3.70 Wypowiedź Scolariego: - Planuję około pięciu roszad w składzie. Na pewno wykorzystam też limit zmian podczas meczu. Nie mogę dać odpocząć wszystkim piłkarzom, bo zespół musi być stabilny, ale na pewno w niedzielę będzie okazja dać szanse kilku rezerwowym - uważa trener zespołu, który po zwycięstwie z Czechami zapewnił sobie awans do ćwierćfinału. akurat ten typ moim zdaniem jest nienajlepszy z racji tego, ze Scolari z tego co obserwowalem zawsze robi 3 zmiany. Gralem zmiany na poprzednim mundialu i przed euro kombo zmian w totomixie i troche sie tego naliczylem. zdecydowanie bardziej oplaca sie chyba zrobic kombo kilku meczow na 'tak'. taka moja opinia
|
Do góry
|
|
|
|
#2420302 - 15/06/2008 21:24
[Re: Adammm]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2005
|
Scolari dokona 3 zmian typ: Nie kurs: 3.70 akurat ten typ moim zdaniem jest nienajlepszy z racji tego, ze Scolari z tego co obserwowalem zawsze robi 3 zmiany. Gralem zmiany na poprzednim mundialu i przed euro kombo zmian w totomixie i troche sie tego naliczylem. zdecydowanie bardziej oplaca sie chyba zrobic kombo kilku meczow na 'tak'. taka moja opinia Wypowiedź Scolariego: - Planuję około pięciu roszad w składzie. Na pewno wykorzystam też limit zmian podczas meczu. Nie mogę dać odpocząć wszystkim piłkarzom, bo zespół musi być stabilny, ale na pewno w niedzielę będzie okazja dać szanse kilku rezerwowym - uważa trener zespołu, który po zwycięstwie z Czechami zapewnił sobie awans do ćwierćfinału.
|
Do góry
|
|
|
|
#2420367 - 15/06/2008 21:57
[Re: 19marcin08]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Turcja - Czechy Więcej fauli? 1 @2,00 Fortuna Jak dla mnie trochę pomyłka kursu, sorry ale @2 na to, że Turcy będą miec więcej fauli? Pff w obu meczach Turcji właśnie ta ekipa zanotowała po 24 faule. Czesi w pierwszym meczu 21 a w drugim zaledwie 16. Dodając mentalność Turków + fakt, że to raczej Czesi będą atakować a Turcy nastawią się na kontry typ jak najbardziej do grania, oceniam go na co najmniej 70% Pozdro. Niezła promocja w Fortunie z tym typem, też zagrałem.
|
Do góry
|
|
|
|
#2420373 - 15/06/2008 21:59
[Re: pescar]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/05/2007
|
Scolari dokona 3 zmian typ: Nie kurs: 3.70 akurat ten typ moim zdaniem jest nienajlepszy z racji tego, ze Scolari z tego co obserwowalem zawsze robi 3 zmiany. Gralem zmiany na poprzednim mundialu i przed euro kombo zmian w totomixie i troche sie tego naliczylem. zdecydowanie bardziej oplaca sie chyba zrobic kombo kilku meczow na 'tak'. taka moja opinia Wypowiedź Scolariego: - Planuję około pięciu roszad w składzie. Na pewno wykorzystam też limit zmian podczas meczu. Nie mogę dać odpocząć wszystkim piłkarzom, bo zespół musi być stabilny, ale na pewno w niedzielę będzie okazja dać szanse kilku rezerwowym - uważa trener zespołu, który po zwycięstwie z Czechami zapewnił sobie awans do ćwierćfinału. Ty zrozumiales sens tej wypowiedzi? roszada w składzie a zmiana w tym przypadku ma diamtralnie rozne znaczenie - chodzi o 5 zmian w podstawowej 11-tce - a w meczu beda 3 zmiany - po co meczyc material ludzki niepotrzebnie?
|
Do góry
|
|
|
|
#2420438 - 15/06/2008 22:13
[Re: kamasutra]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
Wedlug mnie Scolari bez najmniejszych oporow wykorzysta te trzy zmiany i to niezaleznie od wyniku meczu.Ma znakomitych dublerow i byloby grzechem nie dac im pograc w takim meczu.Wydaje mi sie ze zagra Nani,Ronaldo tez nie dogra do konca meczu plus wejscie Quaresmy lub Almeidy.... ale wystrzeliles z tym postem Ronaldo nie tyle nie dogra do konca, co zacznie na łąwce a taki Almeida czy Quaresma zapewne wyjda w 1 składzie
|
Do góry
|
|
|
|
#2420439 - 15/06/2008 22:13
[Re: Sturmwind]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
Scolari dokona 3 zmian typ: Nie kurs: 3.70 akurat ten typ moim zdaniem jest nienajlepszy z racji tego, ze Scolari z tego co obserwowalem zawsze robi 3 zmiany. Gralem zmiany na poprzednim mundialu i przed euro kombo zmian w totomixie i troche sie tego naliczylem. zdecydowanie bardziej oplaca sie chyba zrobic kombo kilku meczow na 'tak'. taka moja opinia Wypowiedź Scolariego: - Planuję około pięciu roszad w składzie. Na pewno wykorzystam też limit zmian podczas meczu. Nie mogę dać odpocząć wszystkim piłkarzom, bo zespół musi być stabilny, ale na pewno w niedzielę będzie okazja dać szanse kilku rezerwowym - uważa trener zespołu, który po zwycięstwie z Czechami zapewnił sobie awans do ćwierćfinału. Ty zrozumiales sens tej wypowiedzi? roszada w składzie a zmiana w tym przypadku ma diamtralnie rozne znaczenie - chodzi o 5 zmian w podstawowej 11-tce - a w meczu beda 3 zmiany - po co meczyc material ludzki niepotrzebnie? No właśnie, po co męczyć materiał ludzki ? Cytat wklejony w dobrym miejscu. Stanowi on bardzo dobry argument za tym, że typ na under 3 zmiany jest nieopłacalny. Apel na drugi raz: nie piszmy po to, żeby tylko pisać, nie wnosząc jednocześnie nic konstruktywnego do tematu.
|
Do góry
|
|
|
|
#2421043 - 16/06/2008 00:36
[Re: kamasutra]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/05/2003
|
nie patrzylem w statystyki ale majac na uwadze styl gry obu zespolow skusilem sie na Portugalie w rzutach roznych 1,87 PinnaclePrzeciez Portugalczycy sa o wiele lepsi technicznie i na pewno beda czesciej atakowac
|
Do góry
|
|
|
|
#2421086 - 16/06/2008 00:48
[Re: VanTheMan]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/01/2008
|
Turcy uważają, że to oni awansują i przypominają swoją dobrą grę w ostatnim spotkaniu ze Szwajcarią. Wprawdzie w pierwszej połowie przegrywali, ale było to spowodowane "meczem na wodzie". W drugiej połowie stan murawy poprawił się i Turcy wygrali 2:1 zdobywając zwycięskiego gola już w doliczonym czasie gry. Czesi z kolei grali z Portugalczykami i przegrali 1:3 będąc zespołem gorszym. Nasi południowi sąsiedzi mają zagrać pierwszy raz na tych mistrzostwach systemem 4-4-2, a w ataku wystąpią Milan Baros oraz Jan Koller. Turcy z kolei nie będą zmieniać zwycięskiego składu. Zagram sobie zwycięstwo Turcji, ew DW 1:0. Tak mi się widzi, że Turcy nie chcieliby tych karnych. Cech w bramce to zawsze C Zech/ . Tatarzy Prezentują sie lepiej, gdyby nie ta ulewa, to po tej "nawałnicy" Szwajcarów którą przetrzymali, może by przypieczętowali zwycięstwo wcześniej. Turcy swoją niekonwencjonalnością w zagraniach mogą przejść Czechów.
|
Do góry
|
|
|
|
#2421123 - 16/06/2008 01:15
[Re: Fab]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
a ja uważam że Czesi wygrają, możliwe że do zera, Cech to świetny bramkarz, i nie sądzę by po aplikacji 3 bramek w kolejnym meczu wpuścił Ataturków, obrona jaka jest taka jest ale na kebabów wystarczy, knedle zadziwiająco dobrze wypadli z Portugalcami, jednak jako repra wciąż nie zachwyca także w 1/4 leci z Chorwatami:) klasa czysto piłkarska jednak wyższa niż u Turasów, Turki w meczu z Portugalią nie istnieli, mecz z Helwetami wygrali również dzięki szczęściu, moim zdaniem Szwajcarzy za bardzo chcieli i byli źle ustawieni taktycznie dlatego przegrali, gratuluje znalezionego zakładu na więcej fauli, w moim mniemaniu wejdzie izi, może wreszcie krewki charakter Turków da o sobie znać i ujrzymy jakieś czerwo:) zastanawiam się czy wobec licznych pomyłek sędziów na tych mistrzostwach nie nadziejemy się tutaj na coś niemiłego na koniec, tzn czysto hipotetycznie jeśli rezultat będzie oscylował wokół remisu to w końcówce może zapaść kontrowersyjna decyzja na korzyść zespołu przegrywającego, nie wiem może będą naciski z góry, może sędzia będzie chciał błysnąć, to tylko moje dywagacje, ale jest nowy przepis i kto wie czy uefa nie będzie chciała go przetestować biorąc na stół operacyjny Turków i Czechów, przeanalizują sytuację i pomeczowe wydarzenia i zreflektują się czy w przyszłości to zostawić czy pozwolić by umarło jak srebrna bramka ciekawa będzie walka w środku pola i paradoskalnie mimo, wydawałoby się, zachowawczego stylu gry (pod presją dużej konsekwecnji) to spodziewam się otwartego meczu i troszkę wymiany cios za cios, przynajmniej do pierwszego "nokdałnu" liczę że łysemu Kollerowi wreszcie poślą dobrą piłę na czółko i z tego poziomu żaden Turek mu nie przeszkodzi, Volkan coś za dobrze bronił w ostatnim meczu, a to bramkarz raczej średniej klasy wiec dzis kolej na jakiegoś babola:)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|