Strona 11 z 12 < 1 2 ... 9 10 11 12 >
Opcje tematu
#25464 - 27/12/2002 18:15 Re: PROGRESJA - X - PIŁKA NOŻNA - NR 1
mplugin Offline
member

Meldunek: 20/09/2002
No i jeszcze jedna sprawa do której prosze o komentarze. Ustaliłem sobie stawki:
I - 17PLN
II - 22PLN
III- 29PLN
IV - 45PLN
V - 70PLN

Czekam na opinie
al:

Do góry
Bonus: Unibet
#25465 - 27/12/2002 18:15 Re: PROGRESJA - X - PIŁKA NOŻNA - NR 1
Torsten Offline
old hand

Meldunek: 27/01/2002
Witam,
miałem zacząć entuzjastycznie, ale James mnie przyhamował. Przede wszystkim z wielkim zainteresowaniem przeczytałem, to co powyżej o progresji. Trochę omijałem ten temat po ostrożnych, delikatnie rzecz ujmując, wypowiedziach niektórych forumowiczów o tej metodzie.
A szkoda, bo trochę czasu straciłem na szukaniu innych spsobów gry, które doprowadziły mnie do jednego wniosku: wszystkie sposoby oferowane przez buka są dobre tylko dla buka.
Progresja: no cóż, sporo roboty nad analizą statystyczną i nie tylko, ale także dużo szczęścia, zwykłego fartu i wyczucia, żeby nie zacząć od dwóch, trzech zespołów typy Derby, bo wtedy przygoda z progresja kończy się w trymiga.
Od stycznia gram progresją, ot, choćby ową Catanię i jeszcze coś byleby kasy starczyło.
Pozdrawiam

Do góry
#25466 - 27/12/2002 19:05 Re: PROGRESJA - X - PIŁKA NOŻNA - NR 1
Kejsper Offline
old hand

Meldunek: 14/02/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał JAMES:
[qb]Będę musiał się teraz baczniej przyglądać waszym typom, a szczególnie DONANA bo widze, że ma fazę.[/qb][/QUOTE]Ano ma faze kolo

James dla mnie druga polowa roku tez nie byla udana, najpierw nacialem sie na Aston Villi, pozniej na HSV (po czesc przez moja glupote, po czesc przez brak funduszy). Pozniej probowalem rozpoczac wszystko od nowa i tez nie obeszlo sie bez klopotow. Dzieki wsparciu finansowemu jakos wyszedlem z opresji i moj zysk wyszedl na okolo 0 :|

Teraz pracuje nad tym by dochodzic do 10 poziomu i nie miec z tym zadnych problemow. Jak mowilem zawsze nie wazne ile $ jestes do przodu wazne, ze:

1. Jestes do przodu (przeciez niewiele osob jest na "+")
2. Niwelujesz ryzyko bankructwa.

To jest droga do sukcesu i mam nadzieje, ze wreszcie uda mi sie cos wymyslic takiego. Wiadomo, progresja nigdy nie bedzie bezpieczna, ale wystarczy, ze grajac np 5 druzynami jednoczesnie bede mogl dojsc 2-3 do okolo 8-10 poziomu. To bedzie to!

Sprawa kolejna to brak czasu. Warto co jakies dwa tygodnie przysiasc do analiz na kilka godzin i w zasadzie to powinno starczac. To jest wlasnie przewaga progresji nad innymi sposobami gry, nie potrzeba tyle czasu, nie trzeba codziennie siedziec przed kompem i patrzec sie w tabelki, typy innych, sklady, itd itd.

Dobra koncze bo sie rozpisalem

Pozdrawiam Wszystkich Doswiadczonych
Kejsper

Do góry
#25467 - 27/12/2002 19:17 Re: PROGRESJA - X - PIŁKA NOŻNA - NR 1
Kejsper Offline
old hand

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Torsten:
[qb]Progresja: no cóż, sporo roboty nad analizą statystyczną i nie tylko, ale także dużo szczęścia, zwykłego fartu i wyczucia, żeby nie zacząć od dwóch, trzech zespołów typy Derby, bo wtedy przygoda z progresja kończy się w trymiga.
[/qb][/QUOTE]Zgadza sie, szczescie rowniez jest bardzo potrzebne, ale moim zdaniem jesli sie dobrze wybierze LIGE a nastepnie druzyne to "nie ma bata" remis musi byc. Majac pieniadze na 10 poziomow w 2nd hiszpanskiej, zaczynajac progresje gdy druzyna ma np 5 meczow bez remisu to szanse na porazke sa niewielkie. Oczywiscie istnieja, ale sa znikome. Dlatego trzeba sie wystrzegac lig gdzie jest malo remisow, zostawic w oddali anglie, belgie, holandie, itd bo to poprostu nie ma sensu!

Pozdrawiam
Kejsper

Do góry
#25468 - 27/12/2002 19:33 Re: PROGRESJA - X - PIŁKA NOŻNA - NR 1
JAMES Offline
addict

Meldunek: 17/10/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Kejsper:
[qb] moim zdaniem jesli sie dobrze wybierze LIGE a nastepnie druzyne to "nie ma bata" remis musi byc. Majac pieniadze na 10 poziomow w 2nd hiszpanskiej, zaczynajac progresje gdy druzyna ma np 5 meczow bez remisu to szanse na porazke sa niewielkie. Oczywiscie istnieja, ale sa znikome.
[/qb][/QUOTE]kejsper tylko, że problem polega na tym iż w 2nd Hiszpańskiej ciężko znaleźć zespół który nie zremisował od 5 kolejek . No może przeszadzam ale to co napisałeś odnośniej 2nd Hiszpańskiej to się zgadza tylko ze jaj bym zaczynał po 3 kolejkach bez X

[qb]
trzeba sie wystrzegac lig gdzie jest malo remisow, zostawic w oddali anglie, belgie, holandie, itd bo to poprostu nie ma sensu!
[/qb][/QUOTE]Święta prawda. Liga Angielska to strasznie ofensywny styl gry. Tam się strzela dużo bramek, a gdzie się strzela dużo bramek tam mniejsze prawdopodobieństwo że będzie remis.
Ja osobiście polecam.
1st Hiszpańska
2nd Hiszpańska
1st Polska
2nd Polska ( jeśli się ją gdzieś wogóle da grać jako single)
1st Turecka
1st Włoska
2nd Włoska

Odradzam od tego sezonu Bundesligę

Pozdrawiam
JAMES

Do góry
#25469 - 27/12/2002 20:14 Re: PROGRESJA - X - PIŁKA NOŻNA - NR 1
Mondex Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 01/10/2002
Ja także zaczynam progresje od nowa bo poprzednia się już skończyła (wszystkie drużyny już zremisował) ale teraz tylko z 2 hiszpańskiej, 2 włoskiej, 2 francuskiej, 1 greckiej no i inne "rodzynki"

Pozd Mondex

Do góry
#25470 - 28/12/2002 02:37 Re: PROGRESJA - X - PIŁKA NOŻNA - NR 1
Mondex Offline
Pooh-Bah

Cześć
Ze względu że robię stronke o progresji, zakładach sportowych, piłce, nhl to poszukuję osób do współpracy. Zależało by mi na osobach znających się na: grafice, mających trochę czasu aby porobić statystyki, i mieć ogólnie chęci i czas
Piszcie na mondex@poczta.onet.pl lub GG 2252659.

Pozd Mondex

ps. aha ja niemam zamiaru robić jakiegoś portalu ale stronke z najważniejszymi rzeczmi

Do góry
#25471 - 28/12/2002 04:23 Re: PROGRESJA - X - PIŁKA NOŻNA - NR 1
Kejsper Offline
old hand

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Mondex:
[qb]Ze względu że robię stronke o progresji, zakładach sportowych, piłce, nhl to poszukuję osób do współpracy. Zależało by mi na osobach znających się na: grafice, mających trochę czasu aby porobić statystyki, i mieć ogólnie chęci i czas [/qb][/QUOTE]Ludzie chyba oszaleli z tymi stronami...po co ich tyle?

Mondex powiedz mi jakie masz plany w stosunku do strony? Co zamierzasz osiagnac przez jej budowe? (pytania zadaje po to by ewentualnie od tego cie odciagnac...)
Zastanow sie nad tym...

Pozdro
Kejsper

Do góry
#25472 - 28/12/2002 14:30 Re: PROGRESJA - X - PIŁKA NOŻNA - NR 1
Mondex Offline
Pooh-Bah

[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał Mondex:
[qb]Ze względu że robię stronke o progresji, zakładach sportowych, piłce, nhl to poszukuję osób do współpracy. Zależało by mi na osobach znających się na: grafice, mających trochę czasu aby porobić statystyki, i mieć ogólnie chęci i czas [/qb][/QUOTE]Ludzie chyba oszaleli z tymi stronami...po co ich tyle?

Mondex powiedz mi jakie masz plany w stosunku do strony? Co zamierzasz osiagnac przez jej budowe? (pytania zadaje po to by ewentualnie od tego cie odciagnac...)
Zastanow sie nad tym...

Pozdro
Kejsper[/qb][/QUOTE]No troche mnie zdziwiłeś swoim postanowieniem, po pierwsze dużo razy robiłem jakieś tam proste stronki ale zawsze to były nie wypały bo się zabardzo nie interesowałem się tematem danych stron, teraz jest maniakiem progresji, zakładów itp., mówisz że stron jest dużo, wcale nie bo o progresji nie ma ani jednej (jak masz jakąś to podaj), myślę że warto podzielić się naszymi sugestiami, spostrzerzeniami itp. Jeżeli masz jeszcze jakies pytania to wal śmiało , postaram się na nie odpowiedzieć

Pozd Mondex

Do góry
#25473 - 28/12/2002 15:20 Re: PROGRESJA - X - PIŁKA NOŻNA - NR 1
Kejsper Offline
old hand

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Mondex:
[qb]No troche mnie zdziwiłeś swoim postanowieniem, po pierwsze dużo razy robiłem jakieś tam proste stronki ale zawsze to były nie wypały bo się zabardzo nie interesowałem się tematem danych stron, teraz jest maniakiem progresji, zakładów itp., mówisz że stron jest dużo, wcale nie bo o progresji nie ma ani jednej (jak masz jakąś to podaj), myślę że warto podzielić się naszymi sugestiami, spostrzerzeniami itp.[/qb][/QUOTE]Kumam to co piszesz Modexie Ale moje zdanie jest takie, ze trzeba robic cos co ma sens. Za sens uwazam duza liczbe odwiedzin, duze zainteresowanie strona albo ewentualne zyski. Niestety bez inwestycji w strone sukcesu sie nie osiagnie. Dlatego ja bym proponowal JEDNOCZYC SIE! Kazdy probuje robic cos swojego, ale tak naprawde sila jest w jednosci (boze jak ja pisze, jak politic ). Nie ma sensu rozdrabniac przemyslu "stroniarsko-bukmacherskiego" bo to jak z naszym polskim rolnictwem. W krotkim czasie bedzie potrzebna restrukturyzacja!

Male twory nie maja szans w terazniejszyym swiecie, trzeba miec pieniadze (na serwer, na domene), znajomosci (aby rozreklamowac), zapal do pracy (to masz) ale tez kilku zapalonych wspolpracownikow. Inaczej nie ma szans.

Przemysl to i jakby co to pisz na private, jeszcze madrego wtedy cos moze wymysle
Pozdrawiam
Kejsper

Do góry
#25474 - 28/12/2002 16:45 Re: PROGRESJA - X - PIŁKA NOŻNA - NR 1
Mondex Offline
Pooh-Bah

Ależ właśnie się JEDNOCZE np. za Skalą który też chciał robić strone tyle że wcześniej ale postanowiliśmy robić razem i także liczymi na innych chętnych do współpracy, piszerz że tżeba kasy, domeny, przecierz nie od razu wszystko jest doskonałe przecierz niebędziemy dawać od razu domeny www.1x2.com przecierz powoli sie do wszystkiego dojdzie, aha no i ja nie mam od razu chęci na portal tylko little page zadowolony bym był jak by moją stronke odwiedzało 10 os/dzień. Twoje pomysły Kajsper mi sie podobają i jak byś mógł to podawaj więcej ale już mailem ( mondex@poczta.onet.pl )no i ciebie także zapraszam do współpracy bo wiedze że masz duże pojęcie o tym co mówisz

Pozd Mondex

ps. innych także zapraszam do pomocy

Do góry
#25475 - 28/12/2002 18:31 Re: PROGRESJA - X - PIŁKA NOŻNA - NR 1
qlman Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/06/2001
wbrew wszystkim opiniom o lidze angielskiej nt.remisow (słusznym-premier. 1st div.) (niesłusznym 2nd, 3rd div)

ja poszukam kaski na nastepujacych zespołach

2nd div.
CARDIFF 11
NORTHAMPT. 11
CHESTERF. 8

3rd div.
BOSTON U. 16
BRISTOL R. 9
LEYTON 9

uwaga: Bristol gra dzisiaj u siebie z Boston U.
poslałem to wszystko po 10, oprocz bostonu 40zł zobaczymy co z tego wyjdzie,
pozdro iwo:

Do góry
#25476 - 28/12/2002 18:45 Re: PROGRESJA - X - PIŁKA NOŻNA - NR 1
Torsten Offline
old hand

Meldunek: 27/01/2002
Jeśli mogę - jako nowicjusz- zabrać głos, to zgodzę sie z Kejsperem, nie chodzi o nową stronę, ona może być, ale z góry trzeba założyć, że nie zajrzą tam przypadkowi nowicjusze, a na mecz.pl - tak. Zresztą ,zyczę tej stronie jak najlepiej. Jeśli mnie coś fascynuje w mecz.pl, to rzadko znajdowana dziś bezinteresowaność, ochota do dzielenia sie z własnymi przemyśleniami. I to jest ten element, którego nie miałbym, gdybym został sam, przed komputerem, pełen wątpliwosci czy to co wymyślę ma jakis sens.
Pozdrawiam

Do góry
#25477 - 28/12/2002 22:47 Re: PROGRESJA - X - PIŁKA NOŻNA - NR 1
wOJOK Offline
addict

Meldunek: 06/11/2002
Bristol R. 1 - 1 Boston U.
Chesterfield 2 - 2 Cheltenham
miales racje qlman - niezagralem tego

Do góry
#25478 - 29/12/2002 01:10 Re: PROGRESJA - X - PIŁKA NOŻNA - NR 1
qlman Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/06/2001
[QUOTE]Oryginalnie wysłał wOJOK:
[qb]Bristol R. 1 - 1 Boston U.
Chesterfield 2 - 2 Cheltenham
miales racje qlman - niezagralem tego [/qb][/QUOTE]zapomniałes jeszcze o Northampton

Peterborough Northampton 0 - 0

tak wiec wspomniane powyzej 2nd i 3rd division nie okazuja sie az tak tragiczne

po dzisiejszej kolejce na placu boju pozostało
LEYTON 10 (3rd)

jutro natomiast gra CARDIFF(11) z aktualnym outsiderem tabeli HUDDERSFIELD(5)

CARDIFF u siebie bezwzgledne dla rywali (w ostatnich 8 meczach tylko raz ulegli aktualnemu liderowi BRISTOL C.), HUDDERSFIELD zbiera regularnie baty na wyjazdach lecz w ostatnich 4 meczach wyjazdowych zawsze konczyło sie skromnym 1:0 dla gospodarzy

ostatnie dwa mecze w 2nd div:
Tue 09-04-2002 Huddersfield Town-Cardiff City 2:2
Sat 22-09-2001 Cardiff City-Huddersfield Town 1:2

dobre kursy (4,0 prof.) (3,6 STS) skłoniły mnie by zagrac ten mecz na zwrot kosztow ( u mnie jest to 3 poziom)
chociaz juz niedługo znacznie ciekawsze mecze (1 stycznia u siebie SWINDON, 4.01 wyjazd do PORT VALE)

Do góry
#25479 - 29/12/2002 01:20 Re: PROGRESJA - X - PIŁKA NOŻNA - NR 1
lotus Offline
journeyman

Meldunek: 27/12/2002
witam
moze ktos podac adres stronki, cos takiego socerwisits.com bo usunolem przypadkiem ulubione i nie pamietam
dzieki

Do góry
#25480 - 29/12/2002 01:46 Re: PROGRESJA - X - PIŁKA NOŻNA - NR 1
Bron Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 29/09/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał lotus:
[qb]witam
moze ktos podac adres stronki, cos takiego socerwisits.com bo usunolem przypadkiem ulubione i nie pamietam
dzieki[/qb][/QUOTE]No Ladnie Ci sie porobilo jak na pierwszy post na tym forum. Spelniam twoja prosbe i wystarczylo w wyszukiwarce wstukac i jest http://www.soccervista.com/
mam nadzieje ze oto Ci chodzilo i powodzenia a ulubione to najlepiej miec skopiowane al:

Do góry
#25481 - 29/12/2002 06:39 Re: PROGRESJA - X - PIŁKA NOŻNA - NR 1
Kejsper Offline
old hand

Witam,

Mamy aktualnie krotka przerwe w rozgrywkach, zatem jest wiecej czasu by przeanalizowac troche dokladniej nasze najukochansze ligi. Narazie zrobilem to bardzo malo dokladnie, a mianowicie sposrod najbardziej remisowych lig wybralem te druzyny ktore nie remisowaly przynajmniej od 3 spotkan. Oto rezultaty poszukiwan:

Spain 2nd
Sport Gijon - 4
Zaragoza - 5

Italy 2nd
Ancona - 3
Bari - 3
Cagliari - 5
Catania - 8!!
Sampdoria - 3
Ternana - 5
Verona - 3

Greece 1st
Akratitos - 3
Aris Saloniki - 3
Ionikos - 3
Iraklis - 4
Olympiakos - 3
Panahaiki - 5
Paok Saloniki - 5

France 2nd
Amiens - 3
Lorient - 6!!
Niort - 4

Scotland 3rd
Albion Rovers - 4
Elgin - 4
Gretna - 4
Montrose - 4
Stirling - 3

Slovenia 1st (nie jestem pewien tych statystyk...)
Rudar - 5
Gorica - 5
Korotan - 10!!

Belgium 2nd (wybrakowane)
Tienen
Strombeek
Eupen
Vise
Ronse

Szczegolnie zainteresowal mnie Korotan, ale liga Slowenska rusza dopiero w marcu... Z wartych polecenia "od teraz" to Catania (8) i Lorient (6). Jednak jak mowilem wyzej to dopiero poczatkowa faza analiz. Jesli by ktos pomogl to bym sie nie obrazil

Narazie to wszystko, bo godzina nie ta co trzeba. Koncze i zycze wielu remisow!

Pozdrawiam
Kejsper

Do góry
#25482 - 29/12/2002 19:50 Re: PROGRESJA - X - PIŁKA NOŻNA - NR 1
Bron Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 29/09/2002
Slovenia 1st (nie jestem pewien tych statystyk...)
Rudar - 5
Gorica - 5
Korotan - 10!!
Sprawdzilem i sie zgadza jednak na Korotan za bardzo bym nie liczyl bo to cieniak i wiekszosc meczy przegrywa jak nie trafi na podobny zespol szybko to moze jeszcze chwile nie remisowac ale to na wiosne.

Tienen - 6
Strombeek - 6
Eupen - 7
Vise - 6
Ronse - 1 (tylko)
a to uzupelnilem i nastepna kolejka juz 11 i 12 styczen.
Pozdr.

Do góry
#25483 - 30/12/2002 00:08 Re: PROGRESJA - X - PIŁKA NOŻNA - NR 1
Kejsper Offline
old hand

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Bron:
[qb]Slovenia 1st (nie jestem pewien tych statystyk...)
Rudar - 5
Gorica - 5
Korotan - 10!!
Sprawdzilem i sie zgadza jednak na Korotan za bardzo bym nie liczyl bo to cieniak i wiekszosc meczy przegrywa jak nie trafi na podobny zespol szybko to moze jeszcze chwile nie remisowac ale to na wiosne.

Tienen - 6
Strombeek - 6
Eupen - 7
Vise - 6
Ronse - 1 (tylko)
a to uzupelnilem i nastepna kolejka juz 11 i 12 styczen.
Pozdr.[/qb][/QUOTE]Dzieki Bron za uzupelnienie statystyk. Co do Belgii to bym sobie ja chwilowo odpuscil, mimo ze druzyny duzo rtemisuja jakos nie mam przekonania do gry w tej lidze.

Z Ronse musialo mi sie cos walnac...

Slowenia wyglada tutaj dosc ciekawie. Jesli chodzi o Korotan to mnie to interesuje wiadomo, ze jak zespol caly czas przegrywa to kazdy punkt sie dla niego liczy. Mala niespodzianka i remisik moze pasc. Mozna jeszcze np odpuscic sobie go 1-2 mecze i zaczac gdy przerwa bedzie ok.12 meczow. Szanse na zwyciestwo beda wtedy dosc pokazne.

Jednak ja sie skupie na France, Spain, Greece i Italy. Do Grecji mocno przekonany tez nie jestem, ale mozna cos luknac i wybrac jakas okazje. Teraz wszystko zalezy jakie zespoly z kim graja w przyszlosci. Analizy dostarcze pozniej.

Chcialbym wybrac okolo 5 zespolow by moc je grac jak najszybciej z drugiej strony zastanawiam sie czy nie poczekac jeszcze troche i uzbierac wiekszy kapital. Musze to przemyslec...

Narazie zycze milego wieczoru!

Pozdrawiam
Kejsper

Do góry
Strona 11 z 12 < 1 2 ... 9 10 11 12 >