Cześć!
Wreszcie mi sie trochę zluzowało w pracy, więc mogę skrobnąć co nieco w tym temacie. Tak na pierwszy rzut oka, patrząc na jutrzejszy zestaw par, można odnieść wrażenie, że będzie 6/6 HW.Dlaczego?
CB - Trebic - dla CB ważne będzie, w perspektywie walki w barażach o extraligę, miejsce które zajmą po rundzie zasadniczej. Po dzisiejszym zwycięstwie Usti, dystans niebezpiecznie sie pomniejszył i należałoby ponownie odskoczyć na parę punktów. Przeciwnik niezbyt wymagający, chociaż ostatnio troszkę wzmocniony. Ale CB wzmocnione dużo poważniej. (@1,15)
Kadan - Kometa - Zaskakująco dobrze radząca sobie na początku sezonu Kometa powoli wraca na należne jej miejsce. Kadań, który jest przede wszystkim drużyną własnego lodowiska, nie powinien zmarnować szansy odskoczenia bezpośredniemu rywalowi w walce o baraże do extraligi.
(@2,0)
Chomutov - MB - po kilku kompromitujących wynikach pora przed własną publicznością zagrać na swoim poziomie i zachować pozycję drużyny nr 3. Co prawda prowadzącego duetu nie da się już dogonić, ale walka o dobre, wyjściowe trzecie miejsce, będzie trwała do samego końca i takie mecze po prostu trzeba wygrywać, a personalnie mają w tym meczu sporą przewagę.(@1,71)
Olomouc - Pisek - wydaje się, że Olomouc powoli przyzwyczaja sie do myśli, że nie uda mu się załapać do bezpiecznych baraży o extraligę i trzeba będzie walczyć o utrzymanie , a tu liczyc sie będą wyniki również z tej rundy. Myślę, że juz teraz będą chcieli sobie zapewnić spokojne dotrwanie do końca sezonu, tym bardziej, że mają jeszcze w składzie Svobodę, a nie wiadomo czy za parę tygodni będzie jeszcze z nimi grał.(@1,71)
Beroun - Ostrava - po słabym poczatku sezonu Berounsti Medvedi nareszcie zaczęli grać swoje (przypomina się ich gra z zeszłego sezonu) i nie przewiduję, aby mieli mieć w tym meczu jakiekolwiek problemy z beniaminkiem, choć trzeba przyznać, bardzo nieobliczalnym (vide ostatni pogrom Chomutova na ich terenie).(@1,95)
Opava - HK - mecz, którego wynik jest sprawą otwartą. Jeżeli HK nie uda sie prowadzic po pierwszej tercji, może mieć spore problemy z ambitnie grającym u siebie Slezanem. Jedyny mecz no bet.