#261597 - 17/12/2004 13:11
Re: 15-19 XII Oestersund (SWE)
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2004
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Może i miał, ale Andresenowi zdarzał się pudłować po 10 razy - tego też nie pisałem. Zakończmy tę nie zdrową dyskusję. Ale szkoda pisać - dla mnie dziś ta para no bet z malutkim wskazaniem na Szweda. Pozdrawiam KRAJAN
Czy dla Ciebie poprawianie kogos kto pisze totalny bzdet jest niezdrowa dyskusja ?! Hm, ciekawe ... Mniejsza z tym !
Doszukuje się w słowniku - co oznacza słowo bzdet ale nie mogę go znaleźć - nie wiem doprawdy jak to odbierać?
Bzdet - Slownik Wspolczesnego Jezyka Polskiego pod red. prof. dr hab. Boguslawa Dunaja, str. 90 (znajdz i poczytaj). Mam prosbe - nie probuj robic ze mnie idioty.
OK zamykamy temat - rozwiązanie naszej wymiany poglądów za jakąś godzinkę. Jeżeli źle mnie odebrałeś to wielkie sorry. Pozdrawiam KRAJAN
|
Do góry
|
|
|
|
#261598 - 17/12/2004 13:17
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/01/2004
|
hmmmmmmm kolejny dzial jest zdeka zasmiecany przez klotnie albo wymiane pogladow. Moze Misiek wypadaloby czesc postow kasowac, zeby nie robic niepotrzebnego smietnika? [jak Onda w dziale pilkarskim] Bo w ten sposob typow i analiz trzeba szukac 2 strony wstecz. A to nie o to chyba chodzi?
|
Do góry
|
|
|
|
#261600 - 17/12/2004 13:55
|
veteran
Meldunek: 11/04/2002
|
Quote:
Quote:
Dla mnie ciekawie na dzisiaj zapowiada się para Gross - Greis 2 @ 2,70 w mixie. Ricco jest cieniem siebie z poprzedniego sezonu, strzelnica jeszcze nie sprawia mu problemów, ale to pewnie ma związek z "chodliwym" biegiem Niemca. Greis napewno biegowo lepszy od Grossa, odrobi 1, a byc moze i 2 błędy na strzelnicy. A i strzelecko Michael jest w czołówce biathlonistów. A Greis zaczyna 1,5 sekundy po Grossie.
Jak widac Greis wygral w biegu o okolo 20s,wiec zadne pudlo wiecej nie wchodzilo w gre,zwlaszcza ze rzeczywista przewaga wyniosla ok.15s bowiem na mecie Greis sie scigal z rywalami i biegl do konca,natomiast gross biegl w raczej w piknikowym tempie ostatni kilometr nie widzac przed soba ani tez za soba zadnego zawodnika,po co mial sie wiec spieszyc,no chyba ze na goracy rosol ktory dzis gotowala Disl z Wilhelm W kazdym razie gratuluje typu,mimo ze przyczepiam sie do opisu...
|
Do góry
|
|
|
|
#261601 - 17/12/2004 13:55
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/01/2004
|
Zmylila mnie zielony nick Ale nie spojrzalem, ze akurat ten temat kto inny moderuje No i dzisiaj troszke niespodzianek bylo Slabo pobiegl Fischer- pewnie zle smary dobral. Brawo Sikora
|
Do góry
|
|
|
|
#261603 - 17/12/2004 14:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/07/2003
|
po 2 udanych dniach dzis kartastrofa a dzis oczywiscie prawiwe wszystkie funduszy poszly na biathlon ehhhh
|
Do góry
|
|
|
|
#261606 - 17/12/2004 17:47
Re: Biathlon - Östersund - Womens 10km Pursuit
|
member
Meldunek: 07/12/2004
|
No przyznajemy się do porażki żeby każdy nawet zaglądający wiedział z kim ma do czynienia. Fischer-Tchepikov 2 (13 vs. 5) Niestety nie ma co grać pewniaka dnia. Szczerze mówiąc jestem pod wrażeniem strzelania Tchepikova. Zawsze trafia się taki gracz, ale nie sądziłem że to akurat tego dnia będzie on.
|
Do góry
|
|
|
|
#261607 - 17/12/2004 18:04
|
Meldunek: 16/05/2003
|
Quote:
R.POIREE-ECKHOFF KL BIATLON-12,5km 1.35 --- 2.70 GROSS-SIKORA KL BIATLON-12,5km 1.55 --- 2.10 FISHER-DEFRANSE KL BIATLON-12,5km 1.35 --- 2.70
Slavko gdzie ty zes takie kursy w toto znalazl :/
Wiem, wiem, zmieniły się. Kursy wydrukowałem sobie rano, a posta pisałem w pracy i już nie miałem czasu sprawdzać. Puściłem oczywiście po takich jak piszesz. Trochę wyrozumiałości dla zapracowanych
To Humer : jak do tej pory w tym dziale był porządek i proszę Cię o dostosowanie się do tego. Możesz mieć inne zdanie, i bardzo dobrze że takie masz. I każdy ma prawo interpretowac fakty jak chce. Ja i Krajan również. Jasne ?
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#261608 - 17/12/2004 20:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
Quote:
w cb do zagrania pyleva z zaitsevą(1,8),bailly z akhatovą(1,55),disl z apel(1,8) i henkel z ponzą(1,85)... dodatkowo jeszcze wykupiłem zwycięstwo dla bailly po kursie 3,5. powodzenia i więcej sukcesów życzę.
Niestety nie mam czasy udzielac sie na forum ale Biatlon od kilku lat stał sie moja pasją Zastanawiam sie czy sie kierujesz wybierajac takie pary????????? Jedynie z Pylevą sie zgadzam , natomiast reszta dla mnie NO BET!!!!!!!!! Bailly- to co ona potrafi zrobic na strzelnicy to koszmar , potrafi strzelic 5/5 ale i 1/5, jest strasznie nieprzewidywalna, jedynie za co mozna ja wyroznic to bieg! Natomiast Ashatova jest raczej pewna na strzelnicy i ku mojemu zdziwieniu bardzo poprawila bieg!!!!!
Disl-Apel to dla mnie rzut kościa, choc biorąc pod uwage ze obie strzelaja fatalnie, ze wskazaniem na Disl
Henkel-Ponza - włoszka potrafi byc fantastyczna na strzelnicy, choc niestety forma biegowa jak u naszego Tomka ostatnio
|
Do góry
|
|
|
|
#261609 - 17/12/2004 20:51
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
Niestety Expekt jak zwykle czeka z biatlonem do samego konca jakby nie mogli wystawic wczesniej kursow:( Największe promocje sa zawsze w profesjonalu, wiec badzmy dobrej mysli ze i tym razem beda::) Narazie jedyne co mi sie rzucilo w oczy to: Ashatova-Istad 1,43 ( Unibet) Norweżka nie grzeszy skutecznościa ale za to bardzo szybko biega, ale ja licze ze powtorzy swoje wyczymy z pierwszych dwoch biegow poscigowych gdzie mialo odpowiednio 7 !!! i 4 pudla na strzelnicy:) O rosjance pisalem wczesniej, nawet 20/20 mnie nie zdziwi
|
Do góry
|
|
|
|
#261611 - 17/12/2004 22:15
|
old hand
Meldunek: 12/12/2003
|
Tadeja Brankovic - Olga Pyleva 2.60 1.45 (exp) Widac ze analitycy z expektu kieruja sie bardziej nazwiskiem i dotychczasowymi sukcesami niz aktualna forma .Rosjanka na razie daleka jest od formy z poprzedniego sezonu.Porownujac tegoroczne starty szanse oceniam 50/50. Jedyne co przemawia wyrazniej na korzysc Pylewej to doswiadczenie. Kurs na Slowenke mocno przeszacowany. Warto z tego skorzystac!
|
Do góry
|
|
|
|
#261612 - 17/12/2004 22:44
|
member
Meldunek: 07/12/2004
|
Disl-Poiree 1 1.55 (Expekt)
Disl w tym sezonie troszkę lepiej biega i troszkę lepiej strzela w biegach pościgowych w tym sezonie, co pozwala jej zwiększyć przewagę ze sprintu o conajmniej 10s. Myślę, że to i 12,5s zapasu powinno spokojnie starczyć. Liczę na ciąg dalszy dość przeciętnego strzelania Poiree
|
Do góry
|
|
|
|
#261613 - 17/12/2004 23:10
|
Meldunek: 16/05/2003
|
Witam Są pary na jutrzejszy bieg pościgowy kobiet w B&W. Krótko moje przemyślenia. Akhatova - Brankovic. Gram Brankovic, zagram to chyba grubo (jeszcze nad tym dumam) i ... zobaczymy. Uważam, że jeśli obydwie strzelą na swoim normalnym poziomie, czyli Branković 77% - to daje 4 pudła (tak było w ubiegłym sezonie, tak jest i teraz), a Akhatova 85% - czyli 2-3 pudła, to jednak powinna wygrać Branković. Akhatova jest chyba najlepsza z czołówki w skuteczności na strzelnicy - ma 85,70 w tym sezonie, to jednak biega tragicznie. Myślę, że może stracić w biegu do Brankovic ok. 1 min 20 sek. Trasa w Ostersund jest dla Akhatovej bardzo niewygodna, kręta z podbiegami - w porównaniu do Holmenkollen bieg sprinterski zawodniczki pokonywały tutaj od 3 do 3,5 minuty dłużej. I o ile w Holmenkollen Akhatova straciła do Branković w sprincie 42 sek, to w Ostersund już minutę. Na korzyść Akhatovej przemawia szybkość strzelania, tu może nadrobić nawet ok. 40 sek i tego najbardziej się boję. Na niekorzyść - zły układ na początku biegu. Biegnie sama, ma 8 sek do czołówki i na pewno do pierwszego strzelania jej nie dogoni, a następna za nią też ma 8 sek straty. Brankovic - plus to fakt, że jest "w gazie" - drugie podium w karierze, na pewno nabrała pewności siebie. Minus - wcześniej wspomniana szybkośc na strzelnicy oraz, niestety, ona jest po prostu słaba w dochodzeniu. Jednak uważam, że kurs jest przeszacowany i wart zagrania. Akhatova - Brankovic 2 (2,15) Poiree - Zubrilova. Seti napisał wcześniej o przeciętnym strzelaniu Poiree. A dla mnie jest ono beznadziejne. Poiree jest najgorsza, i to zdecydowanie z czołówki. - z taką skutecznością ona nic nie osiągnie. W tym sezonie tylko raz w ... dziesiątce. Potwierdzają się przedsezonowe sygnały, że małżeństwo Poiree jest po prostu słabo przygotowane do sezonu. Zubrilova lubi dochodzenie, jest doświadczona, strzela nieźle i całkiem nieźle pobiegła sprint - tylko 17 sek straty do Liv Grete. Jeszcze nad tym podumam, ale jeśli zagram to na Zubrilovą. Poiree - Zubrilova 2 (1,80) Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#261615 - 18/12/2004 02:47
|
enthusiast
Meldunek: 12/06/2003
|
Witam
Mysle ze mimo ogromnej liczby postow z nowym tematem ruszymy juz w 2005r. podczas zawodow w Oberhofie...
Zas jutro zapowiada się pasjonujący bieg...
Ja jutro przede wszystkim:
Glagow-Ponza 1 1.8 6/10 (Expekt)
Niemka wyruszy na trasę ze stratą 23s. do Włoszki co jak sadzę jest różnicą jak najbardziej do odrobienia. Mimo ze Glagow do czolowki biegaczek nie nalezy, to jednak Ponza jest w tej specjalnosci jeszcze słabsza. W tym sezonie rozegrano dwa biegi na dochodzenie, Glagow była lepsza odpowiednio:
W Beitostolen o 1:06
W Oslo o 1:38
W kazdym z nich Wloszka miala dwa pudla wiecej od Niemki.
Jasnym jest wiec dla mnie fakt ze jesli strzela identycznie gora bedzie Niemka. Glagow w biegach z czterema strzelaniami prezentowala sie dotychczas znakomicie (1,1 w biegach na dochodzenie; 0 w biegu indywidualnym, Ponza odpowiednio (3,3;2). Mam nadzieje ze tendencja ta utrzyma sie takze jutro.
Co do zwyciezczyni to trudno cokolwiek przewidywac. Znakomitą formę biegowa zaprezentowala w czwartek Bailly, jednak mam przeczucie ze strzelecko lepsza moga byc jutro Rosjanki.
Brankovic prezentuje sie wybornie jednak co do jej szans z Akhatovą byłbym ostrożny. Zadecyduje oczywiście strzelanie...Jesli Brankovic zanotuje jedno pudlo więcej powinna być górą, przy dwóch wg mnie bedzie o to bardzo trudno... Niemniej kurs 2.15 wart ryzyka. Kto wie moze Tadeja przelamie swoja niemoc w startach na dochodzenie wlasnie jutro.
Poiree rzeczywiscie zawodzi na calej linii jednak uwazam, ze w koncu musi strzelic przynajmniej przyzwoicie (2-3) i jej porazki z Disl po 1.55 bym nie ruszal, bo co do dyspozycji strzeleckiej tej ostatniej przekonany nigdy nie będę. Juz predzej 1.67 na Liv z Henkel ( Unibet) Tu jak juz wspominał Inzaghi Norwezka powinna poradzic sobie nawet przy 2 rundach więcej.
Koniec wróżenia z fusów.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|