Witajcie...
Mam kilka pytan. Chodzi mi o to, ze dysponuje gotowka w dolarach i norewskich koronach - ze wzgledu na zenujace kursy nie chce ich wymieniac na PLN.
Chcialbym natomiast przelac je na MB, a potem do bukow, moze udaloby sie nie przegrac wszystkiego

Pisalem swego czasu do serwisu MB z pytaniem czy moge na konto w MB (a zalozylem konto dolarowe) wplacac USD bezposrednio czy tylko w zlotowkach, ktore oni przeliczaja. Odpisali, ze tylko PLN ("We would like to inform you that as we have local payment option for Poland all bank transfers (upload and withdraw) are carried out in local currency. You need to upload funds in PLN. The amount will be converted to USD before credited to your account.
"). Czy tak jest naprawde?
1. Czy moge - i JAK to zrobic, o ile mozna - przeslac do MB bezposrednio dolary? Mam konto dewizowe w PEKAO SA, moglbym zlecic przelew... Czy to mozliwe i jak to wykonac? Tzn. na jakie konto przeslac pieniadze, aby miec pewnosc, ze do mnie trafia? Czy musialbym jakos to dodatkowo zaznaczyc wczesniej na swoim koncie MB? Albo powiadomic serwis?
2. Czy moge to samo zrobic z koronami norweskimi? Tzn. zalozyc NOWE KONTO w MB (rozumiem, ze na kogos innego z rodziny?) w tej wlasnie walucie i przelac bezposrednio te pieniadze, a nie zlotowki?
3. Jesli takie operacje sa mozliwe, to ile pobiera MB? Nic? Czy zabieraja dopiero w momencie przelewania pieniedzy dalej, czyli np. do bukmacherow ("Send Money: 1% (up to € 0.50)")?
4. A co pozniej? Czy z konta bukmacherskiego moge przelac pieniadze do MB obojetnie czyjego, czy tylko wlasnego?
5. Dokad bede mogl sciagnac z powrotem pieniadze z MB? Na to konto dewizowe bedzie mozna - po to, zeby nie przeliczali mi od razu na zlotowki? A co by bylo w wypadku koron?
Jezeli ktos potrafilby mi pomoc i zechcial przede wszystkim, to bardzo prosze... I z gory dziekuje!
Pozdrawiam