Na pewno dużo ludzi będzie grało w Betsson, single po 1,4 ;]
Na temat. Kuusamo pewnie wielu zniechęciło, mnie trochę też. Ale dalej uważam, że nie ma co panikować i nie ma co płakać, a trzeba robić swoje. Fortuna wypluła kursy na Trondheim i widzę straszne świrki. Zagrałem to w dublu.
Jacobsen - Hilde 1 @1,55 - Hilde u progu sezonu znajduje się w katastrofalnej dyspozycji. W Kuusamo nie oddał żadnego choćby przyzwoitego skoku. A Jacobsen nawet gdy skoki psuł... to skakał dalej. Miał parę przebłysków i skoków ponad 130 metrów. W ekipie norweskiej wszyscy zgodnie twierdzą, że Anders na tę chwilę jest w ekipie najmocniejszy(konkurencji wielkiej nie ma, chyba tylko Bardal). Lekko boję się, iż Hilde nie zakwalifikuje się do konkursu i wtedy zwrot
Vassilev - Uhrmann 1 @1,55 - Rusek w Kuusamo błysnął świetną formą. Jedyny nieudany skok to w konkursie indywidualnym, gdzie trafił w naprawdę złe warunki. Później, w drużynówce pofrunął na 134 metry i pokazał klasę. Nie był to jego jedyny > 130 metrowy skok w Kuusamo. A Uhrmann kompletnie bezbarwnie i bez jakiegokolwiek błysku. Moim zdaniem to skoczek już wypalony.
zagrałem to w dublu, a także w innej konfiguracji dodałem jeszcze:
Loitzl - Romoren 1 @1,5 - także świr, jednak gram nieco lżej. Jak mówi Kojonkowski jego ekipa jest kompletnie nieprzygotowana fizycznie do sezonu. Dotyczy to zwłaszcza Hilde i Romorena właśnie, a wiec tych, którzy byli odsunięci od drużynówki. BER ma podobne problemy bardzo często na początku roku, a teraz gdy porobiono błędy może to być widoczne jeszcze bardziej. Nie sądzę by własna skocznia była handicapem na tyle wielkim by pozwoliła Norwegowi na pokonanie bardzo równego i generalnie niezawodnego Loitzla. Rok temu Loitzl w Trondheim był dwukrotnie wyżej.
Na oko podobają mi się z tych par jeszcze inne warianty, ale na razie odpuściłem:
Bardal - Małysz 1 @1,45 - Bardal jest z Norwegów najsilniejszy fizycznie i widać było w Kuusamo, że mimo iż jest nierówny to stać go już teraz na dobre wyniki.
Koudelka - Chedal 2 @2,06 - wydaje mi się, że na dziś to Francuz jest mocniejszym zawodnikiem.
Małysz - Vassilev 2 @2,06 - jw.