#2764165 - 06/12/2008 19:30
Re: Biathlon - Puchar Świata 2008/2009
[Re: Marian]
|
wieczny student
Meldunek: 08/12/2006
|
Nikolai Krouglov - Alexander Wolf 2.0 expekt Kruglov jak zwykle chodzi po trasie, co uniemożliwia mu walkę o wysokie lokaty. Nawet bezbłędne strzelanie nie gwarantuje mu miejsca w TOP10. Natomiast Wolf to przeciwieństwo Rosjanina. Bardzo dobry bieg połączony z chimerycznym i niepewnym strzelaniem. Wg mnie może pozwolić sobie na 2-3 błędy więcej niż Rosjanin i powinien się zmieścić w tym przedziale. Z resztą to jest najlepsza konkurencja ze względu na zaledwie dwa strzelania Michael Greis - Andreas Birnbacher 1.4 expekt Rozumiem, że początek sezonu, że nie warto grać takich kursów, że różnie może być na strzelnicy. Jednak z drugiej strony nie widzę atutów ze strony Andreasa, które miałyby przechylić szalę na jego korzyść. Greis solidny na strzelnicy i całkiem dobry w biegu. Musiałaby się wydarzyć "zadymka" podczas strzelania Greisa, aby zakład nie wszedł. Mattias Nilsson Jr - Maxim Tchoudov 1.35 expekt Argumentacja za tym typem jest identyczna jak wyżej. Tutaj jeszcze większa różnica w umiejętnościach. Jedynie beznadziejne strzelanie Tchoudova może spowodować nietrafienie typu. Różnica kilku klas. Tchoudov będzie walczył o podium, a Nilsson o miejsce w czołowej 20. Ole Einar Bjørndalen - Daniel Graf 1.3 expekt Też niski kurs, ale warty gry. W biegu na 20km Olek pobiegł szybciej od Grafa o 5 minut. Dla mnie to wystarczy, aby zagrać ten typ Michael Greis - Michael Rösch 1.47 betsson Kolejny typ na Greisa, który będzie należał do głównych aktorów dzisiejszedo widowiska. O ile w biegu podobnie się prezentują, może z małą przewagą Greisa to w strzelaniu ta różnica jest kolosalna. Ile to już razy Roesch zawalał strzelanie, które uniemożliwiało mu walki o czołowe lokaty Tomasz Sikora - Nikolay Kruglov 1.45 betsson Drugi typ przeciwko Rosjaninowi. Niestety nie wierzą w drugi tak znakomity bieg Tomka, ale mimo wszystko jego forma biegowa znacznie odbiega od formy Kruglova. Dzisiaj przeczuwam max. 2 pudła Tomka, a to pozwoli na wygranie z bezbłędym Kruglovem Dmitri Yarochenko - Emil Hegle Svendsen 1.55 GB Ciężko powiedzieć cokolwiek o formie Yarochenki. Czy ten słaby start był wypadkiem przy pracy, czy może świadczy o obniżce formy? Ciężko odpowiedzieć na to pytanie. Dla mnie Svendsen jest faworytem do wygrania Pucharu Świata. Lepszy bieg, pewniejsze strzelanie
|
Do góry
|
|
|
|
#2764170 - 06/12/2008 19:39
[Re: Geremi]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/02/2008
|
Sikora-tcherezov 1 1.55 Greis-Roesch 1 1.45 Os-Wolf 1 1.55 Wszystko toto-mix. Ci, na ktorych stawiam przy jednym pudle wiecej od swojego rywala na pewneo go wyprzedza na trasie, nawet przy dwoch jest szansa. Licze na dobre strzelania, chociaz 8/10 i rywal jedno to zaklady wszystkie beda izzi. Sa biegowo mocni POLECAM
|
Do góry
|
|
|
|
#2764595 - 06/12/2008 23:54
[Re: kumichal]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
Bieg PanówTomek Sikora pokazal dzis klase i potwierdzil swoja wysoka forme Mam nadzieje ze jutro powalczy o zwyciestwo Na uwage zasluguje fakt doskonalej jak zwykle zreszta formy biegowej Norwegow (w czolowej 8 znalazlo sie ich az 6 ) Zdziwiony jestem natomiast fantastyczna wrecz postawa Wlochow ktorzy nigdy nie byli tuzami Biatlonu a tu prosze az 2 znalazlo sie w czowolej 7 Nie wiem co sie dzieje z Rosjanami ktorzy narazie nie blyszcza forma a honor uratowal im dzis Tcherezov ktory jako jedyny znalzl sie w 20
|
Do góry
|
|
|
|
#2764639 - 07/12/2008 00:08
[Re: Inzaghi78]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
Bieg PańChinka Wang i wszystko jasne Bwin najlepiej sie dzis zaprezentowal podczas zakladow Live Wszytsko mieli pod kontrola dopoki Wang nie ustrzelila drugi raz 5/5 Wtedy pojawil sie na nia kurs 6,5 jakby analitycy Bwin nie wierzyli ze to moze byc prawda Po tym jak pogralem spadlo na 1,40 co i tak moim zdaniem bylo oplacalne bo juz w tym momencie nikt jej nie mogl zagrozic A poza tym podobnie jka u Panow nie wiem co sie dzieje z Rosjankami Poza Sleptsova, reszta pobiegla po prostu TRAGICZNIE !!! Trzeba zwrocic uwage na mocny atak Azjatek, ktore w tym sezonie moga byc grozne ... Aha Madzia Neuner 10/10 jak zacznie jeszcze biegac na swoim poziomie to uuuuuuuuuuuu
|
Do góry
|
|
|
|
#2765477 - 07/12/2008 05:43
[Re: Inzaghi78]
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
Tomek Sikora szkoda ze nie mialem okazji obejrzec... To co jutro Tomek top3 izii Zastanawialem sie czy kurs 1,55 na Svendsena z Tomkiem sie oplaca. Ale nie wezme. Przed rozpoczeciem sezonu wzialbym z pocalowaniem reki, teraz nie. Wg mnie jutro Norweg wygra to w cuglach, a drugi bedzie znowu Tomek. Ale nie proponuje brac Polaka @1,7 w parze z Olkiem. w prawdzie Olek slabszy poczatek, ale zawsze jest mocny. Jutro proponuje grac na Sleptsova. Top3 @ 2,15 Unibet to bardzo ciekawa oferta. Z tego co pamietam to 'ruda' wlasnie w tej konkurencji najlepiej sie czula [a moze to bieg ze startu wspolnego?]. Sleptsova,S - M. Beck @ 1,67 Unibet 6/10 Sleptsova, S- Semerenko, Vita 'Ruda' powinna spokojnie wygrac ten h2h. Beck, z calym szacunkiem, ale co Ty wyprawiasz ? Przeciez Ty tylko w indywidualnym jestes dobra =/ Ja jutro nie przewiduje niespodzianki i nawet jesli 'Slepa' nie trafi 2/3 to biegiem powinna spokojni dac rade. Mnie osobiscie wystep Ukrainki nie przypadl do gustu [mowie tylko o suchych sttach i koncowy]. Wydaje mi sie ze to pojedynczy wyskok i jutro raczej beda okolice 10-15 niz wyzej. A Ruska wydaje mi sie ze bedzie walczyla o zwyciestwo.
|
Do góry
|
|
|
|
#2765496 - 07/12/2008 05:48
[Re: Ojro]
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
Co do niespodzianek: to fajnie wyglada Eva Tofalvi lepsza od Wang Chunli @2,7 uni. Wydaje mi sie ze to pojedynczy wyskok Chinki i jutro bedzie juz daleko daleko. A Eva 19/20 lub 20/20 i pierwsza dziesiatka.
W nordicu jest jeszcze fajny zaklad:
Vita Semerenko - Chunli Wang @ 1,55 Nordi 8/10
j.w.
|
Do góry
|
|
|
|
#2765934 - 07/12/2008 08:06
Re: Biathlon - Puchar Świata 2008/2009 *DELETED*
[Re: podstawek]
|
wieczny student
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2765976 - 07/12/2008 08:57
[Re: podstawek]
|
wieczny student
|
Emil Svendsen - Tomasz Sikora 1.45 expekt Ciężko będzie Tomkowi poprawić dzisiejsze osiągnięcie. Powoli zaczyna się era Svendsena i takie biegi będzie wygrywać w cuglach. Dzisiaj, na ostatniej rundzie biegowej pokazał, jakie drzemią w nim możliwości Rustam Valiullin - Carl-Johan Bergman 1.65 BwinWystartują praktycznie razem. Bergman w sprincie pokazał, że jego pozycja w biegu indywidualnym nie była przypadkiem i forma jest w miarę stabilna. Tego na pewno nie można powiedzieć o Valiullinie. O ile na leżąco strzela całkiem skutecznie to w stójce będzie pudłować na potęgę Michael Greis - Alexander Wolf 1.45 expekt Greis na progu sezonu pokazuje dobrą formę biegową i niezłą strzelecką. Wolf, jak na siebie, zaskakująco dobrze strzela, ale z biegiem kiepściutko. Wg mnie typ powinien wejść bez większych przygód Dmitri Yaroshenko - Jay Hakkinnen 1.55 nordicbet Yaroshenko słabo wygląda w Oestersund. Bardzo wolno biega, jak wszyscy Rosjanie. Może szykują formę na drugą część sezonu? Mimo to Rosjanin powinien w cuglach wygrać z nerwusem Hakkinnenem. Myślę, że Amerykanin będzie miał min. 5-6 pudeł,a nie chce mi się wierzyć, aby Yaroshenko wtedy z nim przegrał Ivan Tcherezov - Christian De Lorenzi 1.5 BwinNa początku sezonu Tcherezov okazuje się najlepszym z Rosjan. Głównie za sprawą bardzo dobrego strzelania, bo biegają wszyscy podobnie, czyli słabo. Jutro też pewnie zaprezentuje się solidnie. De Lorenzi dzisiaj miał swój dzień konia i starczy. Jutro często powinien odwiedzać ogródek. Mało prawdopodobne, aby dwa razy z rzędu wyszło mu strzelanie Może jutro przed samym startem dorzucę coś jeszcze. Na razie Bettson i ziemniaki nie mają oferty
|
Do góry
|
|
|
|
#2766247 - 07/12/2008 18:55
[Re: Big]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2004
|
sikora-bjoerdalen 1 trzeba korzystac dopoki mozna , sikora rewelka a u olliego jeszcze szczytu formy nie ma na czysto na strzelnicy nie wyjdzie norweg tomek pewnie tez nie wiec mysle ze bieg zadecyduje a tu 2 poprzednie biegi wyznaczaja tomka os -wolf 1 typ zdecydowanie na sam bieg , norweg znakomicie radzi sobie w machaniu kijkami, niespodzianka w indywidualce + dluzszy dystans tego biegu wskazuje mi na zwyciestwo aleksandra fourcade - wintisch 1 pechowy wystep w indywidualce francuza natomiast w sprincie o niebo lepiej i czysciej, jak dla mnie występ wlocha z tak wysokiej pozycji to mały wypadek przy pracy dobre strzelanie i lepszy bieg ktory prezentuje franccuz powinno zadecydowac typy z Bwin
|
Do góry
|
|
|
|
#2766448 - 07/12/2008 20:37
|
wieczny student
|
Dzisiejsze typy na bieg pościgowy mężczyzn delikatnie mówiąc nieudane Valiullin i Hakkinenn zaskakująco dobrze strzelali, czego na pewno nie można powiedzieć o Bergmanie Poza tym Svendsen dopiero 21. czas biegu. Zapewne nie trafił ze smarami Ekaterina Iourieva - Sandrine Bailly 1.55 millenium Iourieva słabo biega na początku sezonu, ale strzelanie ma bardzo dobre. Bailly strzela jak zwykle, a poza tym jeszcze gorzej biega niż nas do tego przyzwyczaiła. 22sek. przewagi też zrobią swoje Kati Wilhelm - Martina Beck 1.7 fortuna Kati znacznie lepiej biega od Martiny. Powinno to przechylić szalę na jej korzyść, bo w Oestersund strzelają podobnie Oksana Khvostenko - Albina Akhatova 1.7 totomix Khvostenko jeszcze nie pomyliła się na strzelnicy. 30/30 robi wrażenie. Mam nadzieję, że Akhatova nie obudzi się w tym starcie Ann Kristin Flatland - Michela Ponza 2.0 nordicbet Dziwny kurs. Po sprincie Flatland ma kilkanaście sekund przewagi nad Włoszką, która słabo prezentuje się na otwarcie sezonu. Być może jakiś wpływ będzie miał fakt, że Flatland nie startowała w biegu indywidualnym, przez co będzie miała więcej sił. Anna Carin Olofsson-Zidek - Oksana Neupokoeva 2.2 nordicbet Głównym powodem zagrania typu jest 46 sekund przewagi Rosjanki nad Szwedką. Pewnie Olofsson mocno zacznie, żeby jak najszybciej odrobić stratę po sprincie, co może zaowocować pudłami na strzelnicy. Rosjanka jest dla mnie zagadką. Oby tylko nie zaliczyła zbyt dużo karnych rund Pavlina Filipova - Liv Kjersti Eikeland 1.7 nordicbet Podobnie strzelają, Norweżka trochę lepiej do tej pory biegła w Szwecji i dlatego typ na nią. Nigdy nie byłem fanem Filipovej i lubię grać przeciwko niej Magdalena Gwizdoń - Darya Domracheva 1.95 BwinBwin chyba trochę pomylił się z kursami. Darya notuje dobre wyniki w Oestersund. Po Gwizdoń spodziewam się tego co zwykle, czyli dużej ilości pudeł
|
Do góry
|
|
|
|
#2772907 - 11/12/2008 17:12
[Re: Rivaldinho]
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
HochfilzenProgram zawodów: 12.12 11:30 - Sprint [M] 12.12 14:15 - Sprint [K] 13.12 11:45 - Poscig [M] 13.12 14:15 - Poscig [K] 14.12 11:00 - Sztafeta [M] 14.12 14:15 - Sztafeta [K] Linki:LIVEbiathlonworld.comOficialna stronka zawodow
|
Do góry
|
|
|
|
#2774405 - 12/12/2008 19:19
|
wieczny student
|
Michael Rösch - Bjørn Ferry 1.6 expekt Niemiec jeszcze nie miał bezbłędnego strzelania w stójce i liczę, że tak pozostanie. Ferry pokazał na co go stać podczas biegu pościgowego w Oestersund. Możliwe, że po pierwszym strzelaniu zakład będzie zagrożony, ale później Roesch powinien pomóc Aleksander Wolf - Michael Rösch 1.72 BwinKolejny zakład przeciwko Roeschowi. Wolf zaskakująco dobrze i równo strzela, czemu zawdzięcza niezłe miejsca we wszystkich biegach. Stawiam tutaj na równiejszego Niemca Michael Greis - Dmitri Iarochenko 1.47 betsson Trochę niski kurs, ale wg mnie pewniak. Wszyscy Rosjanie w słabej formie biegowej. Dodakowo Iaroshenko nierówno strzela. A Greis powinien walczyć o zwycięstwo i Rosjanina powinien pokonać bez żadnych problemów Dmitri Iarochenko - Halvard Hanevold 2.00 betsson Hanevold na razie zawsze w czołówce i mam nadzieję, że tak pozostanie. Lata już nie te i człapie na trasie, ale ze słabym Iaroshenką powinien sobie poradzić Tim Burke - Jay Hakkinen 1.615 sportingbet Burke nie startował w biegu na 20km, a w sprincie zajął bardzo odległe miejsce. Zarówno słabo strzelał i wolno pobiegł. Natomiast Hakkinen bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Wyjątkowo dobre strzelanie. Nie liczę dzisiaj na powórzenie wyniku z Oestersund, ale mimo wszystko powinien być lepszy od Burke Daniel Graf - Michal Slesingr 1.85 sportingbet Cekam na przebudzenie Czecha. Fatalnie się zaprezentował w Szwecji i dzisiaj ma okazję do rehabilitacji. Na Grafa nie musi się zbytnio wysilać, byleby pokazał się na swoim normalnym poziomie. Natomiast Niemiec jest zdecydowanie najgorszy w swojej kadrze. Słabo strzela, wolno biega Frode Andresen - Lars Berger 1.5 sts Frode biega jak zwykle, czyli szybko ,a strzela lepiej od Bergera. Wydaje mi się, że typ bez historii Michael Greis - Maxim Tchoudov 1.5 sts To samo co w przypadku Iaroshenki. Tchoudov jedynie trochę lepiej strzela, ale biega słabiutko. Mam nadzieję, żę na dzisiejszych zawodach jego forma nie wystrzeli.
|
Do góry
|
|
|
|
#2774593 - 12/12/2008 22:05
|
wieczny student
|
Helena Jonsson - Anna Carin Olofsson 1.9 betsson W tej parze stawiam na młodszą Szwedkę. Jonsson bardzo dobrze i pewnie strzela. Zarówno podczas biegu indywidualnego, jak i pościgowego miała 20/20. Jedynie w sprincie jej nie poszło. Dzisiaj liczę na jej bardzo dobre strzelanie i niezły bieg. Olofsson biega dużo lepiej od Jonsson, ale myślę, że dzisiaj da znać o sobie jej nierówna forma na strzelnicy.
Chunli Wang - Vita Semerenko 1.55 expekt Póki jest szansa to trzeba korzystać z par z Chunli Wang. Jej pojedynczy wyskok nie może przesłonić rzeczywistej formy Chinki. Przede wszystkim formy strzeleckiej. Tak naprawdę to jej 10/10 w Szwecji było przypadkiem potwierdzającym regułę. Vita pewnie jak zwykle 9-10/10, kiepski bieg. Myślę, że wystarczy to na niestabilną Wang
Sylvie Becaert - Albina Akhatova 1.65 expekt Akhatova w każdym starcie była lepsza od Becaert. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie podobnie. Może i Rosjanki dzisiaj pokażą się na trasie z dobrej strony? Becaert w porównaniu z ubiegłym sezonem poprawiła bieg. Jednak daleko jej do formy sprzed kilku lat. Liczę na dobre strzelanie Rosjanki i lepszy bieg niż w Szwecji
Martina Beck - Ann Carin Olofsson 1.75 betsson Beck pewnie jak zwykle nie pomyli się na strzelnicy. Dodając do tego przyzwoity bieg powinna wyprzedzić Olofsson, która będzie meczyć się podczas strzelania
Darya Domracheva - Magdalena Gwizdoń 1.68 betsson Darya lepiej strzela i szybciej biega i nie widzę przesłanek, aby dzisiaj było inaczej
Albina Akhatova - Olga Zaitseva 1.55 sportingbet Na progu sezonu Akhatova jest znacznie lepsza od Zaitsevej. Lepiej strzela, szybciej biega, jest równiejsza. Typ bez historii
Eveli Saue - Sylvie Becaert 1.6 sportingbet Młodziutka Estonka na początku sezonu popełnia dużo błędów na strzelnicy. Z biegiem też jeszcze nie najlepiej. Becaert będzie walczyć o 20. natomiast Saue o punkty
kobiety : 5/10 -1,55j mężczyźni : 13/18 +2,66j
|
Do góry
|
|
|
|
|
|