#276669 - 08/01/2005 10:47
AUSTRALIAN OPEN - kontuzje, absensje
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2001
|
Turniej na dobre się jeszcze nie rozpoczął, a już "MASAKRA" jeśli chodzi o nieobecności tenisistek zaliczanych do głównych faworytek 1 turnieju WIELKIEGO SZLEMA. Jak do tej pory można przeczytać, że z udziału w turnieju zrezygnowały : Justine Henin Kim clijsters Wątpliwy jest też start w Melbourne Amerykanki Sereny Williams i Francuzki Amelie Mauresmo. Williams, która wygrała Australian Open w 2003 roku narzeka na kontuzję mięśni brzucha doznaną w listopadowym pojedynku z Rosjanką Marią Szarapową w finale Masters. Natomiast druga w światowym rankingu Mauresmo odwołała udział w turnieju w Hongkongu, także narzekając na kontuzję mięśni brzucha. Sądzę, że ten temacik będzie aktualny również podczas turnieju AO, ponieważ często zdaża się, że również w trakcie Wielkiego Szlema tenisiści będą się uskarżać na "drobne dolegliwości". Jeżeli ktoś przeczyta o jakiś innych absensjach na kortach Australian Open proszę o uaktualnienie info. Pozdro ![](/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#276670 - 08/01/2005 11:07
Re: AUSTRALIAN OPEN - kontuzje, absensje
|
veteran
Meldunek: 07/09/2004
|
Powiem tylko tyle : Zwyciezczynią Australian Open 2005 zostanie Elena Dementieva Z tego co widzialem do tej pory w tym sezonie to ona prezentuje sie najlepiej a w obliczu tylu kontuzji to jej szanse sa juz mega wysokie ![](/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif) kurs w Pinnacle 29 ![](/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#276671 - 08/01/2005 11:42
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2001
|
Tylko niech popracuje nad serwisem, bo już patrzeć nie mogę jak się męczy i monotonnie serwuje na środek pola z prawej strony - rotacja to niestety nie wszystko. W zeszłym sezonie zastanawiało mnie jak rywalki tego nie rozszyfrowały - 90% zagrań serwisowych bardzo proste do odczytania i odpowiedniego skontrowania - widać było jak Elena męczy się przy własnym serwisie. Jednak Dementieva zawsze imponowała mi walecznością do końca nawet mając drobne konktuzje. Jak będzie zobaczymy ![](/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif) Pozdro ![](/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#276672 - 08/01/2005 12:23
|
veteran
Meldunek: 17/11/2004
|
Quote:
Tylko niech popracuje nad serwisem, bo już patrzeć nie mogę jak się męczy i monotonnie serwuje na środek pola z prawej strony - rotacja to niestety nie wszystko. W zeszłym sezonie zastanawiało mnie jak rywalki tego nie rozszyfrowały - 90% zagrań serwisowych bardzo proste do odczytania i odpowiedniego skontrowania - widać było jak Elena męczy się przy własnym serwisie. Jednak Dementieva zawsze imponowała mi walecznością do końca nawet mając drobne konktuzje. Jak będzie zobaczymy ![](/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif)
Pozdro
ALE POD KONIEC SEZONU JUZ TAK ZLE NIE BYLO NIE SERWOWALA TAK TRAGICZNIE JAK NA POCZĄTKU
|
Do góry
|
|
|
|
#276673 - 08/01/2005 12:46
|
veteran
|
Quote:
Tylko niech popracuje nad serwisem, bo już patrzeć nie mogę jak się męczy i monotonnie serwuje na środek pola z prawej strony - rotacja to niestety nie wszystko. W zeszłym sezonie zastanawiało mnie jak rywalki tego nie rozszyfrowały - 90% zagrań serwisowych bardzo proste do odczytania i odpowiedniego skontrowania - widać było jak Elena męczy się przy własnym serwisie. Jednak Dementieva zawsze imponowała mi walecznością do końca nawet mając drobne konktuzje. Jak będzie zobaczymy ![](/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif)
Pozdro
hmmmmm THOM widze, ze sezon sie dopiero zaczal a Ty juz masz zaleglosci :P
Na turnieju mistrzyn rozgrywanym w tym tygodniu w honk kongu ,gdzie Lena pokonala Sharapova, Venus i zostala zwyciezczynia calej imprezy, mozna bylo zauwazyc, ze koszmary serwisowe rosjanki to juz przeszlosc. Juz nie bedzie wiecej meczarni serwisowych bo rosjanka pracowala mocno w zimowej przerwie i jej podanie prezentuje sie calkiem niezle oraz sprawia rywalkom wiele klopotow(nawet drugi serwis).Szzegolnie podoba mi sie czeste uderzenie na cialo, przy sposobie gry przez Lene gdzie pilka jest uderzana plasko i szybko to podanie sprawia bardzo duzo klopotow. Nie sa to jeszcze jakies bomby serwisowe ale uderzenie na solidnym poziomie, a ile jeszcze rezerwy zostalo przy dopracowaniu tego uderzenia.... Elena bedzie w tym sezonie zawodniczka bardzo ciezka do ogrania, i w obliczu tylu kontuzji staje sie chyba najpowazniejsza kandydatka do sukcesu w Australii.
|
Do góry
|
|
|
|
#276674 - 08/01/2005 12:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/05/2004
|
Quote:
Quote:
Pozdro
hmmmmm THOM widze, ze sezon sie dopiero zaczal a Ty juz masz zaleglosci :P
Na turnieju mistrzyn rozgrywanym w tym tygodniu w honk kongu ,gdzie Lena pokonala Sharapova, Venus i zostala zwyciezczynia calej imprezy, mozna bylo zauwazyc, ze koszmary serwisowe rosjanki to juz przeszlosc. Juz nie bedzie wiecej meczarni serwisowych bo rosjanka pracowala mocno w zimowej przerwie i jej podanie prezentuje sie calkiem niezle oraz sprawia rywalkom wiele klopotow(nawet drugi serwis).Szzegolnie podoba mi sie czeste uderzenie na cialo, przy sposobie gry przez Lene gdzie pilka jest uderzana plasko i szybko to podanie sprawia bardzo duzo klopotow. Nie sa to jeszcze jakies bomby serwisowe ale uderzenie na solidnym poziomie, a ile jeszcze rezerwy zostalo przy dopracowaniu tego uderzenia.... Elena bedzie w tym sezonie zawodniczka bardzo ciezka do ogrania, i w obliczu tylu kontuzji staje sie chyba najpowazniejsza kandydatka do sukcesu w Australii.
Zgadzam się z piomilem - statystyki nie kłamią - zgodnie ze zwyczajem profa - czekam spokojnie na kursy na końcową klasyfikację - nie wierzę ,żeby za półfinał w przypadku dementievej dali mniej niż @3.5 - @4.0 przed rozpoczęciem pierwszej rundy ![](/ubbthreads/images/graemlins/ooo.gif)
pozdrawiam ![](/ubbthreads/images/graemlins/Hurrra.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#276675 - 08/01/2005 13:45
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Meldunek: 19/07/2004
|
Moimi faworytami beda z pewnoscia : T.Dent u mezczyzn a u Kobiet D.Hantuchova. ![](/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#276679 - 08/01/2005 17:54
|
Didżej
Meldunek: 06/10/2002
|
Witam. A ja mam troszkę `inne` pytanie. Gdzie Waszym zdaniem najlepiej wpłacić kasę [netowe_booki] na Australian Open... Mam do wybrania: betandwin[tam mam obecnie, ale pewnie będą mizerne kursy] expekt oraz Unibet. Co polecacie ? ps: jeżeli `mod` uważa że moje pytanie [zaśmieca_temat] proszę o jego skasowanie :-) Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#276682 - 08/01/2005 20:09
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/06/2003
|
@ Piomill Przegapiłem chyba ten kurs na Dementievą, w ogóle nie ma już chyba w ofercie AO Outrights kobiet Po kursie 29 zainwestowałbym ze 100E ![](/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif) . Jeżeli ktoś będzię widział u któregoś z buków takie zakłady ( tj. WTA AO Outright to prosiłbym o INFO)
|
Do góry
|
|
|
|
#276683 - 08/01/2005 20:18
|
veteran
|
Quote:
@ Piomill
Przegapiłem chyba ten kurs na Dementievą, w ogóle nie ma już chyba w ofercie AO Outrights kobiet Po kursie 29 zainwestowałbym ze 100E .
Jeżeli ktoś będzię widział u któregoś z buków takie zakłady ( tj. WTA AO Outright to prosiłbym o INFO)
Wczoraj i dzisiaj z rańca jeszcze był
Ale spoko, na bank wystawia jeszcze ,tylko kursy juz beda inne...
Edited by piomill (08/01/2005 20:20)
|
Do góry
|
|
|
|
#276685 - 08/01/2005 20:27
|
enthusiast
Meldunek: 04/12/2003
|
Betfair wszystkie mecze mezczyzn i kobiet po praktycznie najlepszych kursach.Deble chyba od 1/4 finalu.Prawie wszystkie mecze do obstawiania na zywo. Warunek wszystkie mecze do obstawiania tylko single .Na przyklad dzisiejszy final johanson dent kursy 1.79 2.22 {po odliczeniu prowizji 1.75 2.16)
|
Do góry
|
|
|
|
#276686 - 08/01/2005 23:35
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/01/2004
|
proponuje exekt... dent i hantuchova nie beda sie w ogole liczyc w AO...
|
Do góry
|
|
|
|
#276687 - 09/01/2005 00:16
Re: AUSTRALIAN OPEN - kontuzje, absensje *DELETED*
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/08/2003
|