#276669 - 08/01/2005 10:47
AUSTRALIAN OPEN - kontuzje, absensje
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2001
|
Turniej na dobre się jeszcze nie rozpoczął, a już "MASAKRA" jeśli chodzi o nieobecności tenisistek zaliczanych do głównych faworytek 1 turnieju WIELKIEGO SZLEMA. Jak do tej pory można przeczytać, że z udziału w turnieju zrezygnowały : Justine Henin Kim clijsters Wątpliwy jest też start w Melbourne Amerykanki Sereny Williams i Francuzki Amelie Mauresmo. Williams, która wygrała Australian Open w 2003 roku narzeka na kontuzję mięśni brzucha doznaną w listopadowym pojedynku z Rosjanką Marią Szarapową w finale Masters. Natomiast druga w światowym rankingu Mauresmo odwołała udział w turnieju w Hongkongu, także narzekając na kontuzję mięśni brzucha. Sądzę, że ten temacik będzie aktualny również podczas turnieju AO, ponieważ często zdaża się, że również w trakcie Wielkiego Szlema tenisiści będą się uskarżać na "drobne dolegliwości". Jeżeli ktoś przeczyta o jakiś innych absensjach na kortach Australian Open proszę o uaktualnienie info. Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#276670 - 08/01/2005 11:07
Re: AUSTRALIAN OPEN - kontuzje, absensje
|
veteran
Meldunek: 07/09/2004
|
Powiem tylko tyle : Zwyciezczynią Australian Open 2005 zostanie Elena Dementieva Z tego co widzialem do tej pory w tym sezonie to ona prezentuje sie najlepiej a w obliczu tylu kontuzji to jej szanse sa juz mega wysokie kurs w Pinnacle 29
|
Do góry
|
|
|
|
#276671 - 08/01/2005 11:42
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2001
|
Tylko niech popracuje nad serwisem, bo już patrzeć nie mogę jak się męczy i monotonnie serwuje na środek pola z prawej strony - rotacja to niestety nie wszystko. W zeszłym sezonie zastanawiało mnie jak rywalki tego nie rozszyfrowały - 90% zagrań serwisowych bardzo proste do odczytania i odpowiedniego skontrowania - widać było jak Elena męczy się przy własnym serwisie. Jednak Dementieva zawsze imponowała mi walecznością do końca nawet mając drobne konktuzje. Jak będzie zobaczymy Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#276672 - 08/01/2005 12:23
|
veteran
Meldunek: 17/11/2004
|
Quote:
Tylko niech popracuje nad serwisem, bo już patrzeć nie mogę jak się męczy i monotonnie serwuje na środek pola z prawej strony - rotacja to niestety nie wszystko. W zeszłym sezonie zastanawiało mnie jak rywalki tego nie rozszyfrowały - 90% zagrań serwisowych bardzo proste do odczytania i odpowiedniego skontrowania - widać było jak Elena męczy się przy własnym serwisie. Jednak Dementieva zawsze imponowała mi walecznością do końca nawet mając drobne konktuzje. Jak będzie zobaczymy
Pozdro
ALE POD KONIEC SEZONU JUZ TAK ZLE NIE BYLO NIE SERWOWALA TAK TRAGICZNIE JAK NA POCZĄTKU
|
Do góry
|
|
|
|
#276673 - 08/01/2005 12:46
|
veteran
|
Quote:
Tylko niech popracuje nad serwisem, bo już patrzeć nie mogę jak się męczy i monotonnie serwuje na środek pola z prawej strony - rotacja to niestety nie wszystko. W zeszłym sezonie zastanawiało mnie jak rywalki tego nie rozszyfrowały - 90% zagrań serwisowych bardzo proste do odczytania i odpowiedniego skontrowania - widać było jak Elena męczy się przy własnym serwisie. Jednak Dementieva zawsze imponowała mi walecznością do końca nawet mając drobne konktuzje. Jak będzie zobaczymy
Pozdro
hmmmmm THOM widze, ze sezon sie dopiero zaczal a Ty juz masz zaleglosci :P
Na turnieju mistrzyn rozgrywanym w tym tygodniu w honk kongu ,gdzie Lena pokonala Sharapova, Venus i zostala zwyciezczynia calej imprezy, mozna bylo zauwazyc, ze koszmary serwisowe rosjanki to juz przeszlosc. Juz nie bedzie wiecej meczarni serwisowych bo rosjanka pracowala mocno w zimowej przerwie i jej podanie prezentuje sie calkiem niezle oraz sprawia rywalkom wiele klopotow(nawet drugi serwis).Szzegolnie podoba mi sie czeste uderzenie na cialo, przy sposobie gry przez Lene gdzie pilka jest uderzana plasko i szybko to podanie sprawia bardzo duzo klopotow. Nie sa to jeszcze jakies bomby serwisowe ale uderzenie na solidnym poziomie, a ile jeszcze rezerwy zostalo przy dopracowaniu tego uderzenia.... Elena bedzie w tym sezonie zawodniczka bardzo ciezka do ogrania, i w obliczu tylu kontuzji staje sie chyba najpowazniejsza kandydatka do sukcesu w Australii.
|
Do góry
|
|
|
|
#276674 - 08/01/2005 12:57
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/05/2004
|
Quote:
Quote:
Pozdro
hmmmmm THOM widze, ze sezon sie dopiero zaczal a Ty juz masz zaleglosci :P
Na turnieju mistrzyn rozgrywanym w tym tygodniu w honk kongu ,gdzie Lena pokonala Sharapova, Venus i zostala zwyciezczynia calej imprezy, mozna bylo zauwazyc, ze koszmary serwisowe rosjanki to juz przeszlosc. Juz nie bedzie wiecej meczarni serwisowych bo rosjanka pracowala mocno w zimowej przerwie i jej podanie prezentuje sie calkiem niezle oraz sprawia rywalkom wiele klopotow(nawet drugi serwis).Szzegolnie podoba mi sie czeste uderzenie na cialo, przy sposobie gry przez Lene gdzie pilka jest uderzana plasko i szybko to podanie sprawia bardzo duzo klopotow. Nie sa to jeszcze jakies bomby serwisowe ale uderzenie na solidnym poziomie, a ile jeszcze rezerwy zostalo przy dopracowaniu tego uderzenia.... Elena bedzie w tym sezonie zawodniczka bardzo ciezka do ogrania, i w obliczu tylu kontuzji staje sie chyba najpowazniejsza kandydatka do sukcesu w Australii.
Zgadzam się z piomilem - statystyki nie kłamią - zgodnie ze zwyczajem profa - czekam spokojnie na kursy na końcową klasyfikację - nie wierzę ,żeby za półfinał w przypadku dementievej dali mniej niż @3.5 - @4.0 przed rozpoczęciem pierwszej rundy
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#276675 - 08/01/2005 13:45
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Meldunek: 19/07/2004
|
Moimi faworytami beda z pewnoscia : T.Dent u mezczyzn a u Kobiet D.Hantuchova.
|
Do góry
|
|
|
|
#276679 - 08/01/2005 17:54
|
Didżej
Meldunek: 06/10/2002
|
Witam. A ja mam troszkę `inne` pytanie. Gdzie Waszym zdaniem najlepiej wpłacić kasę [netowe_booki] na Australian Open... Mam do wybrania: betandwin[tam mam obecnie, ale pewnie będą mizerne kursy] expekt oraz Unibet. Co polecacie ? ps: jeżeli `mod` uważa że moje pytanie [zaśmieca_temat] proszę o jego skasowanie :-) Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#276682 - 08/01/2005 20:09
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/06/2003
|
@ Piomill Przegapiłem chyba ten kurs na Dementievą, w ogóle nie ma już chyba w ofercie AO Outrights kobiet Po kursie 29 zainwestowałbym ze 100E . Jeżeli ktoś będzię widział u któregoś z buków takie zakłady ( tj. WTA AO Outright to prosiłbym o INFO)
|
Do góry
|
|
|
|
#276683 - 08/01/2005 20:18
|
veteran
|
Quote:
@ Piomill
Przegapiłem chyba ten kurs na Dementievą, w ogóle nie ma już chyba w ofercie AO Outrights kobiet Po kursie 29 zainwestowałbym ze 100E .
Jeżeli ktoś będzię widział u któregoś z buków takie zakłady ( tj. WTA AO Outright to prosiłbym o INFO)
Wczoraj i dzisiaj z rańca jeszcze był
Ale spoko, na bank wystawia jeszcze ,tylko kursy juz beda inne...
Edited by piomill (08/01/2005 20:20)
|
Do góry
|
|
|
|
#276685 - 08/01/2005 20:27
|
enthusiast
Meldunek: 04/12/2003
|
Betfair wszystkie mecze mezczyzn i kobiet po praktycznie najlepszych kursach.Deble chyba od 1/4 finalu.Prawie wszystkie mecze do obstawiania na zywo. Warunek wszystkie mecze do obstawiania tylko single .Na przyklad dzisiejszy final johanson dent kursy 1.79 2.22 {po odliczeniu prowizji 1.75 2.16)
|
Do góry
|
|
|
|
#276686 - 08/01/2005 23:35
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/01/2004
|
proponuje exekt... dent i hantuchova nie beda sie w ogole liczyc w AO...
|
Do góry
|
|
|
|
#276687 - 09/01/2005 00:16
Re: AUSTRALIAN OPEN - kontuzje, absensje *DELETED*
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/08/2003
|