Tour de Ski Ladies 10km pozycja
klasyczna
W tym biegu nie widze innej zawodniczki niz dosyc gladkie zwyciestwo Finki Virpi Kuitunen. Niestety kursy na WIN nie do grania np. 1,8
Bwin [zagralbym jezeli kursy bylyby powyzej 2,3]
Head-to-Head
Aino Kaisa Saarinen - Charlotte Kalla @ 1,48
Bwin 5/10
Szkoda ze taki niski kurs na Finke. Kalla pieknie i bardzo szybko biega ale w freestyle`u a teraz bedzie klasykiem i tu spodziewam sie ze Szwedka dosyc straci do zwyciezczyni. Wystarczy spojrzec na wynik pierwszego wyscigu: dystans 3,3km Saarinen byla druga z czasem 9:23.5, natomiast Kalla siodma z czasem 9:37.3. Czyli jakies 19 sekund po Aino. Teraz dystans bedzie 3x3,3 i nie wydaje mi sie aby Szwedka byla w stanie wygrac ten H2H. Jedyne co mnie martwi to motywacja Charlotte, w chwili obecnej jest 1 w TdS, wiec psychika powinna ja niesc.
Justina Kowalczyk - Kristin Steira @ 1,55 Expekt 8/10
Hmm...chcialbym aby ktos wytlumaczyl mi dlaczego dla Justyny Expekt dal do pary Kristin
Jak dla mnie dzisij to must bet. Steira kompletnie nic nie pokazala [zarowno klasykiem na 3,3km jak i 2och biegach dowolnym]. A tu taka niespodzianka z kursem 1,55. Jedyne co moze martwic to zmeczenie Kowalczyk, ale gdyby byla zle przygotowana to nie bylaby na 3 miejscu w generalce TdS. Wiec DAWAJJJJ Justa...