Witam!!
Najtrudniejszy dziś mecz i o nim najwięcej tu się mówi czyli Francja-Rosja. Ja widziałem niestety tylko Francuzów w akcji i naprawdę ciężko jest wymyślęć wynik tego spotkania. Wydaję mi sięże grupa Francózka by la silniejsza od Rozyjskiej i m.in.dlatego takie kursy podejrzewam - no i wymniki osiągane przez zespoły na wcześniejszych ważnych imprezach.
Francuzi nie zachwycają, zagrali katastrofalne zawody z Grecją i Tunezją gdzie prowadząc ostatnie 20 minut obu spotkań tragiczne. Natomiast mecz z Danią był meczem o wszystko - b.nerwowa gra Duńczyków w 1 połowie którą to powini wygrać (m.in. niewykorzystane karne i kilka słupków) oraz wreszcie całkiem dobra gra Francji w 2 połowie zapewniła im awans.Ale dzisiejszy mecz jest znowu o wszystko dla Le'Blues.Bo jak go nie wygrają mogą zapomnieć o półfinale bo powiedzmy sobie że po to tu przyjechali. Inaczej Rosjanie - porażka dziś nie przekreśla ich szans, gdyz potem dwa teoretycznie łatwiejsze mecze. Ale zwycięstwo daje prawie 100% awans - niestety nie widziałem ich w akcji jednak po wynikach widać było że grają dość solidnie.
Analizując sytuację w grupie stawiam jednak trójkolorowych ponieważ już udowodnili z Danią że wiedzą jak się zmobilizować w meczu o wszystko.
Z pozostałych meczy najłatwiesze do grania wydaja sie być Chorwaci i Hiszpanie - pozdrawiam