Alexander Wolf - Michael Roesch 2.0 gamebookers
Nie uważam, że Roesch jest faworytem w tej parze. Wolf jest zdecydowanie równiejszym zawodnikiem. Być może trochę słabiej biega od Roescha, ale dużo lepiej strzela. Roesch, o ile się nie mylę, nie miał jeszcze bezbłędnego strzelania w stójce. To o czymś świadczy
Maxim Tchoudov - Tomasz Sikora 2.0 bet365
Tomek narzekał, że nie mógł sprawdzić się na trasie, jak i strzelnicy podczas sztafety. Poza tym nie pojechał na mini zgrupowanie w okresie świątecznym z powodu choroby. Może to negatywnie wpłynąć na jego formę biegową
Dmitri Yaroshenko - Alexander Os 1.9 bet365
Rosjanin podczas przedświątecznym zawodów pokazał, że powoli odzyskuje formę z poprzednich sezonów. Przede wszystkim lepiej zaczął strzelać. Os osiąga wyjątkowo dobre wyniki w tym sezonie. Jednak jego forma strzelecka zawsze jest zagadką. Mam nadzieję, że spudłuje kilka razy
Nikolai Kruglov - Simon Fourcade 1.7 expekt
Stawiam na chyba najrównieszjego zawodnika Pucharu Świata. Zapewne Kruglov zajmie miejsce gdzieś w drugiej dziesiątce. A Fourcade oby podtrzymał formę ze sztafety
Bjørn Ferry - Andrei Makoveev 1.57 betsafe
Trzeba spróbować Szweda po takim kursie. Jest lepszy w każdym elemencie biathlonowego rzemiosła. Tylko katastrofa na strzelnicy może spowodować, że typ będzie przegrany
Aleksander Wolf - Friedrich Pinter 2.1 betsafe
Przyznam, że nie oglądałem sztafety, ale wnioskując po suchych wynikach i kursach Pinter pokazał się tam z dobrej strony. Ale być może był to pojedynczy wyskok tego zawodnika. W każdym bądź razie biorę Wolfa po takim kursie
Michael Greis - Michael Roesch 1.6 centrebet
O Roeschu już napisałem. Natomiast Greis, bardzo solidny zawodnik, będzie walczyć o wysokie miesjce w 10. Na tą chwilę Roescha nie stać na taki występ
Nikolai Kruglov - Toni Lang 1.45 centrebet
Typ powinien wejść bez większych problemów. Kruglov musiałby spudłować 2-3 razy, co bardzo rzadko mu się zdarza
Halvard Hanevold - Andreas Birnbacher 1.65 sportingbet
Na razie Niemiec zawodzi od początku sezonu. Nie pokazał nic za co można by go pochwalić. Z kolei Norweg o zwycięstwo walczyć nie będzie, ale swoje (druga dziesiątka) pewnie ugra
Emil Hegle Svendsen - Tomasz Sikora 1.55 nordicbet
Jeśli Svendsen nie popełni serii błędów podczas strzelania to bez problemu poradzi sobie z Tomkiem, który może być lekko osłabiony
Dmitri Yarochenko - Friedrich Pinter 1.72 nordicbet
Yaroshenko może pozwolić sobie na więcej błędów na strzelnicy, a mimo to i tak wygra w tej parze.
Ole Einar Bjoerndalen - Alexander Os 1.55
BwinLiczę, że z kłopotów zdrowotnych z początku sezonu już nic nie zostało. Olek zapewne solidnie przepracował okres świąteczny i dzisiaj powinien to pokazać
Dmitri Yaroshenko - Lars Berger 1.6 expekt
Nie wierzę w kolejny dobry występ Bergera. Jego zwycięstwo było mocno przypadkowe, pewnie sam siebie nawet zaskoczył. Dzisiaj powinien wrócić do swojej formy, czyli pokonać kilka razy ogródek
Daniel Mesotitsch - Arnd Peiffer 1.72
UnibetLiczyłem na słaby występ Niemca w sztafecie i się przeliczyłem. Jednak wydaje mi się, że już dzisiaj tak dobrze nie będzie. Mesotitsch wystarczy, aby zaprezentował się na swoim średnim poziomie, a pokona Niemca
Hans Martin Gjedrem - Daniel Bohm 1.55
UnibetObaj zawodnicy zwykle występują w Pucharze Europy. Przejrzałem na szybko wyniki i podobnie strzelają, ale Norweg dużo lepiej biega. Mam nadzieję, że niemiecka publiczność nie poniesie Bohma
Michael Greis - Friedrich Pinter 1.55
UnibetRóżnica kilku klas. Greis zarówno lepiej strzela, jak i biega. Mam nadzieję, że typ bez historii
Andrei Makoveev - Anton Shipulin 1.55
UnibetShipulin ściągnięty z Pucharu Europy kontra stały uczestnik Pucharu Świata. Shipulin nawet na zapleczu walki najlepszych nie bryluje więc spodziewam się, że dzisiaj będzie tłem w rywalizacji
Nikolai Kruglov - Andriy Derezemlya 1.65
UnibetJeszcze jeden typ na Kruglova. Ukraińcy są najbardziej nieobliczalną reprezentacją. Raz potrafią znakomicie pobiec, by później być najwolniejszymi w stawce. Ponadto Derezemlya na strzelnicy też potrafi zawalić
Kolejny raz sporo tego wyszło
każdy znajdzie coś dla siebie
kobiety : 21/34 +0,42j
mężczyźni : 32/51 +2,18j