witam
kilka slow odemnie. Od ok. roku gram na Betfair, nie tylko konie oczywiście ale to na nich mam zdecydowanie najlepsze wyniki. 50 % moich biletów to LAY ( czyli gram przeciwko zwyciestwu okreslonego konia) , pozostale to klasyczne BACK( na zwycięstwo) wybierając zwykle PLACE ( czyli placone w przypacdku gdy koń będzie na mecie na miejscach od 1-2, 1-3, 1-4 w zależności od statusu ilościowego koni w danej gonitwie.
Gram wyścigi w GBR grubo, plycej te z USA, gdzie mam zdecydowany plus grając LAY na faworytów.
Oczywiście nie jest to prosta sprawa i grając często progresja szybko mozna wtopić , oczywiście posilkuje sie forum betfair, kursami od innych buków i kilkoma innymi stronami o wyścigach.
Moje ulubione bilety to wyścigi placone za PLACE 1-3 lub 1 -4 gdzie gram kilka koni BACK tak ustawiając stawke by wspólczynnik wygranej do wniesionych lacznych stawek na dane konie w gonitwie byl od 1.7-1 do 2,5-1.
Prowadze dokladne statystyki moich biletów i choc aboslutnie nie można na przestrzeni rocznej, naweet bardzo intensywnej gry wyciagać pochopnych wniosków to takie statystyki mogą sporo pomóc, zwlaszcza w kontekście budowania portfela i taktyki gry.
Dla ciekawostki moge powiedzieć iz grając przeciwko faworytom klasyczne LAY na jednego konia przy kursach na BACK 1.60- 2.20 mam 70 % skuteczność i utrzymuje ją od dluższego czasu.
Jescze kilka uwag:
1) progresja na BACK /LAY - zdecydowanie nie polecam choc w poczatkowym etapie gry dla popczatkujących graczy moze się wydać bardzo obiecująca, naprawdę nie jest częste aby faworyt w poszczególnych, kolejnych gonitwach przy kursie 2.00 wygral 5 ray z rządu,,nie jest to natomiast wyjatkowo rzadkie stąd UWAGA na progresje.
2) na forum betfair można znależć linki LIVE wyścigów z USA, ewentualnie poszukać na
www.espn.com w linku Horse racing i dalej : live racing.
3) nie gram na betfair na zywo tj. bet in running , z tego glownie powodu , iż nawet przy relacji LIVE z GRB , jakiej mozna sluchac na zywo chocby w williamhill radio - jest w radio niewielkie ale jednak opóznienie w relacji stąd kursy szybciej zmieniają się w zalezności od przebiegu gonitwy niż mozna to usyszec ( dawniej nawet widziec chocby w ladbrokes - ale tez ze sporym opóznieniem)
4) do gry na koniach - polecam tylko betfair, posilkuję się natomiast kursami z ladbrokes i innych buków
5) dobra strona opisująca krótko przebieg gonitw i dokladne wyniki oraz biegi na przyszlosc w tym dane nt. koni to
www.sportinglife.com i dalej: racing.
pozdrawiam i zyczę powodzenia ale dla poczatkujących proponuję zaczynać bardzo ostroznie..