Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#2901050 - 10/02/2009 03:01 Zacieło się!!?...co robić 'break''symulacja'kontrast'
john Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2006
Sytuacja wygląda tak, confused od początku roku mam masakrę ze skuteczności trafnych typów.Zakładam temat by się dowiedzieć jak przezwyciężyć kryzys typerski?? na pewno wielu z Was w przez to przechodziło,przechodzi lub dopiero zaczyna coś się zacinać.

Moja gra ostatnio wygląda tak:

wpłacam sobie 100zł gram singla ( przeważnie typy 12) nie trafiam, robię dzień przerwy wpłacam 100zł nie trafiam itd itd

Powiedzcie co robić żeby z tego wyjść...myślałem nad różnymi rozwiązaniami...ale nie wiem co zrobić(nigdy tak źle nie miałem)

np:

1.przerwa w grze: to na pewno pomaga i ku temu jestem najbardziej skłonny

2.przeprowadzić pewnego rodzaju symulacje grając powiedzmy po 3,5,10zł (tylko że w tym przypadku nie wybory zdarzeń nie będą adekwatne do stawek pod jakie normalnie byłyby grane)

3.i najbardziej hardcorove...pograć wbrew sobie tzn kontrast tego co się myśli na pierwszy rzut oka...

Liczę na ciekawe opinię i chociaż jedna metodę żeby delikatnie wyjść na prostą!

PS: dodam ze gram przeważnie single na podwojenie.

Do góry
Bonus: Unibet
#2901054 - 10/02/2009 03:06 Re: Zacieło się!!?...co robić 'break''symulacja'kontrast' [Re: john]
Gaske Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/08/2006
Zagraj porażkę Prokomu w Eurolidze i passe przerwiesz. laugh

__

4. Nie bierz swoich typów tylko spróbuj czyjegoś, może wejdzie. smile

Do góry
#2901059 - 10/02/2009 03:07 Re: Zacieło się!!?...co robić 'break''symulacja'kontrast' [Re: john]
xqwzts Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/03/2005
ja mam wlasnie taki kryzys.
Ja wplacam 200zl i gram tylko to co uwazam za najpewniejsze, gora 1 typ na dzien, stawka max 50zl. ale naprawde dlugo teraz mysle nad typami. Jak nie jestes chociaz troche pewny, nie graj.
Jak strace to 200zl, tydzien przerwy tongue

Do góry
#2901061 - 10/02/2009 03:08 Re: Zacieło się!!?...co robić 'break''symulacja'kontrast' [Re: xqwzts]
Wychowany_Na_Nalewce Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/12/2003
Nie myslec o "kryzysie" tylko grac dalej swoje, a jak nie to przerwa.

Do góry
#2901106 - 10/02/2009 03:29 Re: Zacieło się!!?...co robić 'break''symulacja'kontrast' [Re: Wychowany_Na_Nalewce]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/04/2004
U mnie pomogło zjechanie ze stawkami w dół, co najmniej o 50%. Przechodziłem taki kryzys pod koniec roku ubiegłego. Poza tym systematyczność. Jeżeli chcesz odrobić straconą kwotę, podziel to sobie na kilka etapów i odrabiaj stopniowo. Z drugiej jednak strony jak wpłacasz 100zł i za całość grasz to masz jakby podwójne nerwy, obawa, że znowu się spłuczesz i będziesz musiał wpłacać. Bez sensu narzucać sobie dodatkowe bariery.

Do góry
#2901147 - 10/02/2009 03:55 Re: Zacieło się!!?...co robić 'break''symulacja'kontrast' [Re: xqwzts]
john Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: xqwzts
ja mam wlasnie taki kryzys.
Ja wplacam 200zl i gram tylko to co uwazam za najpewniejsze, gora 1 typ na dzien, stawka max 50zl. ale naprawde dlugo teraz mysle nad typami. Jak nie jestes chociaz troche pewny, nie graj.
Jak strace to 200zl, tydzien przerwy tongue

mnie właśnie ten jeden typ na dzień coś nie chce wejść...

ale dobre pomysły chłopaki zmniejszę stawki i zagram coś nie swojego i ta mniejsza stawka to nie bedzie full konta,

dzięki za rady i czekam na więcej...

Do góry
#2901183 - 10/02/2009 04:10 Re: Zacieło się!!?...co robić 'break''symulacja'kontrast' [Re: john]
magic321 Offline
veteran

Meldunek: 13/02/2006
"kryzys" to ostatnio moj przyjaciel. Ja mam kilka kont u roznych bukow ale wiekszosc obstawiam na jednym. aby przelamac kryzys wplacam kase na konto gdzie ostatnio gralem mniej i najlepiej do tego gdzie jest mniejsza oferta. Mniejsza oferta, mniej grania a najwazniejsze czesto nie ma mozliwosci podjecia proby natychmiastowego odegrania sie co chyba jest najwiekszym bledem grajcych

Do góry
#2901244 - 10/02/2009 04:38 Re: Zacieło się!!?...co robić 'break''symulacja'kontrast' [Re: magic321]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/04/2004
Jak już w ten sposób myśleć, to najlepiej grać u naziemnych buków...

Dla mnie im szersza oferta, tym lepsza szansa wyłapanie czegoś nietuzinkowego. A nie co weekend granie Realów, Manchesterów i innych dziadostw...

Bez obrazy, ale jeśli dla kogoś mniejsza oferta oznacza większe bezpieczeństwo w graniu u buka to może już lepiej w ogóle zrezygnować z bukmacherki?

Do góry
#2901299 - 10/02/2009 05:07 Re: Zacieło się!!?...co robić 'break''symulacja'kontrast' [Re: _Korver_]
buszmen Offline

Meldunek: 17/06/2003
Cytat:

3.i najbardziej hardcorove...pograć wbrew sobie tzn kontrast tego co się myśli na pierwszy rzut oka...

To jest dobre, wtedy Twoje wizje i myśli zaczną się sprawdzać.

Do góry
#2902901 - 11/02/2009 01:54 Re: Zacieło się!!?...co robić 'break''symulacja'kontrast' [Re: buszmen]
john Offline
Carpal Tunnel

Powiedzcie mi czy założenie tematu w PP odbija się pozytywnie na skuteczność...?

nigdy nie maiłem tematu...może należy to zmienić...

Do góry
#2902910 - 11/02/2009 01:58 Re: Zacieło się!!?...co robić 'break''symulacja'kontrast' [Re: john]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
Originally Posted By: john
Powiedzcie mi czy założenie tematu w PP odbija się pozytywnie na skuteczność...?

nigdy nie maiłem tematu...może należy to zmienić...

mi nawet zwiększała, bo nie grałem idiotycznych typów tylko spokojnie i rozsądnie smile

Do góry
#2944715 - 27/02/2009 13:53 Re: Zacieło się!!?...co robić 'break''symulacja'kontrast' [Re: Baqu]
Szczypior Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/07/2005
fajny temat

dziwne - ale ja najczęściej nie mam problemu z typami... otóż większość mi wchodzi. brzmi to trochę dziwnie, ale jeśli coś założę i gram to w dłuższym okresie jestem zarobiony. ograniczyłem się w zasadzie do kilku lig i ich skrupulatniejszego badania i jest nieźle. wiedza, szczęście, nos. na pewno jest.

moim problemem jest głowa. psycha. można podzielić bukmacherke, wiadomo wiedza ileś tam procent, szczęście ileś, budżet itd. każdy może mieć własną skalę. u mnie z 35% jak nie wiecej to właśnie strefa mentalna. nie chodzi o typową 'psychikę' hazardzisty, bo obstawiam 8 lat z czego z 6 na poważnie, więc wyzbyłem się i typowych nawyków szybkiego odrobienia wtopy i emocji związanych z kasą w danym meczu. żyłka, czy tam gul nie skacze przy kwocie 3tys w meczu i podchodze do tego z dystansem. emocje się zdarzają, rzadko, ale czasem są. choćby dziś, gdy w meczu lecha krzyczałem na całe mieszkanie nie mając włożonej choćby złotówki, a przy wcześniejym spotkaniu gdy wpakowane miałem trzy zera przyglądałem się z boku, gotowałem jakiś późniejszy obiad i ogólnie na lajcie,

chodzi mi o psychikę taką wewnętrzną. nazwał bym to pogodą ducha. chyba to dobre stwierdzenie. gdy jestem zadowolony, mam dobry humor, otwarcie jestem nastawiony na świat, po prostu nastrój fajny, wszystko się udaje. jest wiara w typy i rozwaga. ale przychodzą kiepskie dni gdy nie chce mi się żyć. mam doła, bądź coś się stało i wszystko przelewa się na inne części mojego życia. stawiam od niechcenia. myśle - wtopie to wtopie. jest wielka obojętność. wtapiam i nic się nie dzieje. za jakiś czas przychodzi zażenowanie i nostalgia i zapytanie "po co". a później znów wszystko wraca do normy. czasem nie mogę powiedzieć sobie stop. ale zdaje sobie sprawę z tego, staram się to zmienić, i jest dobrze. powinienem sobie na ścianie nad monitorem napisać "zastanów się dwa razy" i bedzie dobrze wink

ma ktoś podobne doświadczenia?

3-4 lata temu miałem problem z typowaniem euforycznym na bani. a że akademickie, głupie ale świetne czasy, i chlało się 8 razy w tygodniu, różnie było z typowaniem. ale za to było śmiesznie wink. teraz nie pamiętam kiedy postawiłem coś na bani.
dwa lata temu to sobie choć w to i owo temacik założyłem. ale LAMA mnie oduczył wink. heh. nie, po prostu mi się nie chce. i tak że sobie założyłem znów temat w privat picks.

Do góry
#2945115 - 27/02/2009 20:54 Re: Zacieło się!!?...co robić 'break''symulacja'kontrast' [Re: Szczypior]
Stelmach Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/01/2007
Kzdy to przezyl pewnie, presja, dyskomfort, liczysz przegrane pieniadze i sie denerwujesz. Ja w takim momencie wyszukuje bonus
u jakiegos buka, wplacasz mniej ale masz sporo środkow na granie. Grajac zaklad z puli bonusu nie jestes pod presja, oczywiscie nie grajac all in. Mnie to pomaga. Oczywiscie trzeba miec odrobine szczescia, ale to w kazdej dziedzinie jest potrzebne.

Do góry
#2945276 - 27/02/2009 21:51 Re: Zacieło się!!?...co robić 'break''symulacja'kontrast' [Re: Stelmach]
dragon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/03/2005
Trudno się nie zxgodzić ze Szczypiorem, że gdy jest pogoda ducha, jakaś wiara we własne siły to i super typy się wyszukuje i wchodzą choćby to był zakład na over 260 punktów w kosza tongue najgorzej niestety gdy zła passa trwa dośc długo, wtedy zaczynają się nerwy, na siebie za złe dobieranie stawek, nerwy na piłakrzy, tenisistów, koszykarzy itd. Najlepszym sposobem jest przeczekanie, odpuszczenie kilku jałowych dni, odczekanie do weekendu....no tak tylko że najtrudniejsze jest odpuszczanie gdy na koncie coraz mniej kasy a przecież trzeba by to odrobić tongue

Do góry
#2945472 - 27/02/2009 23:57 Re: Zacieło się!!?...co robić 'break''symulacja'kontrast' [Re: dragon]
Ryan20 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/04/2005
U mnie notorycznie powtarza sie taki scenariusz w graniu tongue

1. Wplacam np 100 zl do buka, gram po 10-20 zl kupon AKO 2 lub system 2/3, system 3/4
2. po tygodniu-10 dniach przemyslanego grania mam na koncie 2x wiecej dajmy na to 200zl
3. i wtedy zaczyna sie "cos" zlego
4. zaczynam granie coraz mniej przemyslanych typów, szastanie kasą (bo przeciez tak latwo sie pomnozylo ta kase), granie overów, dziwne ligi itp...
5. w efekcie tego nim sie zorientuje na koncie zostaje 50% wplaconej kasy np 50zl i wtedy sie zastanawiam "co Ty robisz czlowieku" laugh co za durne typy grasz smile i zaczyna sie mozolne odrabianie kasy by powrocic do stanu pierwotnego...

juz kilka razy powtarzal mi sie taki scenariusz... nie wiem czy tylko to mój problem czy równiez u Was sie zdarzył

Rozwiazanie mysle jest takie: znalezc "swój" sposób grania (czyli jak u mnie to ako2 i 2/3, 3/4). Grać rozsądnie i spokojnie a GDY JUZ SIE PODWOI OKRESLONĄ SUME NIE DAC SIE PONIESC EMOCJOM I KONTROLOWAC SIEBIE SAMEGO BY NIE SZASTAĆ Z KASĄ NA NIEPRZEMYSLANE TYPY

a wieć walka z samym sobą to jest recepta na wszystko i taki jest mój cel na nadchodzące miesiące wink

pozdrawiam

Do góry
#2945548 - 28/02/2009 00:52 Re: Zacieło się!!?...co robić 'break''symulacja'kontrast' [Re: Ryan20]
john Offline
Carpal Tunnel

No ja powoli zauważam że psycha to u mnie jakieś 50% sukcesu( a na obecna chwile porażki).

nie nauczyłem się jeszcze i nie wiem czy nauczę grać bez emocji.

dlatego ja wybrałem 'break' gdzieś 1-2 miesiące, zobaczymy ja będzie później

Do góry
#2945604 - 28/02/2009 01:25 Re: Zacieło się!!?...co robić 'break''symulacja'kontrast' [Re: john]
Stelmach Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/01/2007
Daje Ci 2 tyg tego brejka max smile wez pod uwage, ze wypadniesz z obiegu hehe, a moze sie wyleczysz z nałogu smile

Do góry
#2946396 - 28/02/2009 08:32 Re: Zacieło się!!?...co robić 'break''symulacja'kontrast' [Re: Stelmach]
tangerine Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/10/2002
john - ratuje cię tylko golf, wejdź w ten sport, mało wiesz, to jest twoja zalety, mózg nie masz zindoktrynowany szumnymi nazwami zespołów, tytułami hrabiowskimi gwiazd piłkarskich, całą metodologią... a tutaj w golfie masz najważniejszą rzecz, którą zatraciłeś - pokorę wobec zdarzenia sportowego... golf jest cudowny do typowania... polecam...

Do góry
#2946708 - 28/02/2009 20:30 Re: Zacieło się!!?...co robić 'break''symulacja'kontrast' [Re: tangerine]
cobra Offline
Luc Nilis

Meldunek: 18/10/2007
tylko jak zaczniesz typowac golf po jakims miesiacu bedziesz juz wiedział co w trawie piszczy i co wtedy ? wyscigi ślimaków albo walki koników polnych ? wink

Do góry
#2946734 - 28/02/2009 20:50 Re: Zacieło się!!?...co robić 'break''symulacja'kontrast' [Re: cobra]
Sylwiaa Offline
a.k.a. "DOMINICCA"

Meldunek: 11/02/2008
Najgorsze jest jak się kibluje na live z kursem ''bez pszyszłości ''.

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >