#292909 - 15/02/2005 10:49
Re: ATP - Salvador, Rotterdam, Memphis 14.02 - 20.02
|
enthusiast
Meldunek: 08/12/2003
|
Co do Nadala to pewnie nie co do Nalbandiana pomimo ze to zagralem wydaje mi sie ze latwo tego nie wygra.To bedzie baaardzo zaciety mecz. A powiedz mi prosze jaki jest sens grania kursow 1,09 i 1,04 bo nie specjalnie moge sie domyslic??? ja osobiscie najnizszy kurs jaki gram nawet w combo to 1,35. Dobra sprawdzona zasada... Pozdrawiam TOMIMI
|
Do góry
|
|
|
|
#292913 - 15/02/2005 11:19
|
veteran
Meldunek: 06/02/2005
|
Nalbandian moze zapomniec o latwym meczu ze Stepankiem. Przecietnie gral w Marsylii a Radek wygral debla z parze z Dammem. Zreszta w Masylii Argentynczyk ulegl Dentowi, ktory gra podobnie do Czecha. Łatwo nie bedzie, licze tutaj na niespodzianke wiec za 1.45 czy 1.5 nie radze grac Nalbandiana.
|
Do góry
|
|
|
|
#292915 - 15/02/2005 11:37
|
veteran
|
Eurpejska ziemia? że co?
Ja gram na Denta, w Marsylii gral lepiej.
|
Do góry
|
|
|
|
#292916 - 15/02/2005 11:46
|
enthusiast
|
Quote:
Nalbandian moze zapomniec o latwym meczu ze Stepankiem. Przecietnie gral w Marsylii a Radek wygral debla z parze z Dammem. Zreszta w Masylii Argentynczyk ulegl Dentowi, ktory gra podobnie do Czecha. Łatwo nie bedzie, licze tutaj na niespodzianke wiec za 1.45 czy 1.5 nie radze grac Nalbandiana.
A ja dokladnie tym samym kieruje sie obstawiajac zwyciestwo Nalbiego.Analizujac dyspozycje poszczegolnych zawdonikow grajacych w finalach w nastepnym turnieju bez trudu mozna zaobserwowac ze gracze Ci albo nie pryzstepuja tydzien w tydzien do meczu albo przegrywaja w pierwszej badz drugiej rundzie.Nie wierze w brak rozprezenia Radka w pojedynku z Nalbim ktory ostanio odzyskuje forme. Okazanie tylko krzyty dekoncentracji w pojedynku z Nalbim oznacza porazka.
ABSOLUTNIE nie moge sie zgodzic z prownaniem stylu gry Stepanka do Denta !!!!!!!!!!!!!!! Stepanek to gracz grajacy zarowno z przodu jak i z lini koncowej.Ani serw nie ten ani volej ani bachend.Tutaj nie am czego porownywac.A NAlbi przegral z Dentem o czym w swych typach pisalem poniewaZ Dent to gracz ktory po kazdej pilce biegnie do siatki a przy tak piekielnym serwisie nie pozwala na utrzymanie pilki na korcie.Co oznacza ze Nalbi specjalista od defensywy nie mog pokazac swego najgrozniejszego atutu.Radek nie serwuje tak jak Dent nie biega tak czesto do siatki i preferuje wymiane w czym jest o niebo slabszy od mistrza defensywy Nalbandian. Dla mnie zwyciestwo Nalbiego wysoce prawdopodobne.
Pozdrawiam
TOMIMI
|
Do góry
|
|
|
|
#292917 - 15/02/2005 11:48
|
veteran
|
CZepiasz sie slowek. Napialam o tym meczu 1 zdanie a porwnanie stylow gry dotyczy tylko i wylaczcie przebywania pod siatka i nic wiecej nie mialam na mysli. Jesli chcesz abym pisalam odazu wypracowania na temat stylow gry tych zawodnikow to nie ma problemy. Daj mi 30 minut a napisze.
|
Do góry
|
|
|
|
#292918 - 15/02/2005 11:55
|
enthusiast
|
Quote:
CZepiasz sie slowek. Napialam o tym meczu 1 zdanie a porwnanie stylow gry dotyczy tylko i wylaczcie przebywania pod siatka i nic wiecej nie mialam na mysli. Jesli chcesz abym pisalam odazu wypracowania na temat stylow gry tych zawodnikow to nie ma problemy. Daj mi 30 minut a napisze.
Ale dlaczego od razu tak sie unosisz? Ja nie mialem nic zlego na mysli ale jako piszesz cos to chyba mam prawo sie ustosunkowac a zdanie o podobnych stylach jest niedorzeczne...sorka bez urazy dlatgo skomentowalem.Co zas sie tyczy przebywania pod siatka to nie moge znalezc ani pol argumentu na podobienstwo w tym elemencie...Siatka i serwis to dwie cechy ktore roznia ich najbardziej...no i moze jeszcze bechandowy volej...:)
Mniej nerwow ja tu spokojny jestem wiedze chce szerzyc a nie wytykac i obrazac.
Pozdrawiam Cie Ewelino.
TOMIMI
|
Do góry
|
|
|
|
#292921 - 15/02/2005 12:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/03/2004
|
Czuję, że dziś będzie podobnie do wczoraj (na szczęście grałem tylko jeden meczyk (Starace, P - Calleri, A), na dziś i jutro troszkę się przymierzam, ale nie wiem dlaczego nikt nie poruszył tematu maleńkiego Belga będącego 3 tygodnie temu w nieziemskiej formie - tylko czy ją utrzymał? Moje typy na dziś: 1) Rochus, Olivier - Lopez, Feliciano 1 /2.15/ Unibet, w expie jest 2.45. 2) Malisse, X - Kohlschreiber, P 1 /1.31/ 3) Luczak, P - Gonzalez, F 2 /1.15/ - tu proszę bez głupich komentarzy - kto nie preferuje takich typów niech ich nie gra i nie "kłapie" 4) Martin, Alberto - Volandri, F 1 /2.35/ 5) Clément, A - Sanguinetti, D 1 /1.45/ AKO=11 Ad1) Ufam, że Olivier zagra na podobnym poziomie co w AO. Tam pokazał, że pomimo mizernych warunków fizycznych można powalczyć nawet z najlepszymi (przykł. mecz z Maratem). A Lopez wcale przekonywująco w tym roku nie wygrywał, więc wcale dziś nie musi być "krwawej jatki". AD2) Drugi z belgów ostatnie turnieje rewelacyjnie (wygrane z Novakiem i Spadeą), co do Kohlschreiber-a to jak dla mnie może być przyzwoitym czelendżerowcem, ale jak przychodzi grać wyżej to bilanse nie wyglądają tak korzystnie Ad3) Bez komentarza, różnica co najmniej klasy. W tym roku już raz się spotakali, sądzę że powinno być podobnie tylko mniej setów. Ad4) Martin - troszkę nieobliczalny, jednak ostatnio świetnie dyponowany, a pokonanie Canasa u siebie - ma swoją wymowę. Volandri niczym szczególnym w tym roku pochwalić się nie może. Ma na rozkładzie samych średniaków, a i przegrana z cieniutkim Larsem też chwały mu nie przynosi?! Ad5 Bilans zdecydowanie dla Francuza, do włocha nigdy nie miałem przekonania, a Clement należy do solidnych rzemieślników, którzy dopóki nie trafią na sporo mocniejszych od siebie potrafią ciłać punkciki. Pozdrawiam KRAJAN
|
Do góry
|
|
|
|
#292922 - 15/02/2005 12:08
|
veteran
|
Dla Ciebie niedorzeczne, dla mnie nie. Nie wiem czemu uwazasz ze sie unioslam i zdenerowalam, co za wyboraznia Jednak napisze o tym dwa slowa bo dziwne masz zdanie. Takich graczy jak Dent, Stepanek, Mlezer czy Mirnyj laczy to, ze potrafia wykorzystac dobry serwis, szybko znalesc sie pod siatka i wolejem zakonczyc akcje. Przy calej masie graczy stojacych tylko i wylaczacie na linii koncowej dla mnie jest to spore polaczenie stylow. To jest chec zdobywania w tego typu sposob punktow. Radek ma oczywiscie inny serwis, bardzo czesto wyrzucajacy gdzie wykorzystuje atut lewej reki ale to wszystko nie jest tu teraz istotne. Mowiac o podobnym stylu wlasnie to tylko mialam na mysli. Co z tego, ze Czech gra troszke lepiej z linii koncowej skoro jego chodzi dokladnie o to samo, mianowiscie o skrocenie wymiany. Chyba malo widzilaes meczow tych graczy albo nie analizowales ich. Ja gralam w tenisa przez kilka lat i wszystkie te taktyki musialam znac, chociazby w teoretyce rpzygotowujac sie na mecz rywalkami. Akurat malo kobiet tak gra ale bywaly i takie mecze. W tym prownaniu chodzilo o to aby zwrocic uwage na tenze styl chociazby tez z tego powodu ze tak narpawde niewielu graczy tak obecnie gra. Jesli Ty nie widzisz roznicy pomiedzy takim sposobem konczenia akcji a cala plejada graczy pokroju Hewitta, Gaudio i innych co to nie wiem jak mozna w ogole dyskutowac o tenisie. Jeszcze jedno laczy graczy tak grajacych a raczej chodzi mi tutaj juz o konretnych rywali. Bywaja przeciez zawodnicy chociazby Ancic, ktory zagra z Dentem, ktorzy nie maja wybitnych lobow, juz nie wspomne o topspinie a grajac z nimi trzeba miec ten element doprocwany. Akurat Nalbandian potrafi to robic, jednak ostatnio nie szlo mu. Uratowal ledwie mecz z Schuettlerem a potem dal sie ograc Dentowi. Bron boze nie twierdze, ze Radek to wygra ale nikt mi nie zabroni liczyc za niespodzianke i lekko taki mecz zagrac gdy kurs jest blisko 3.
|
Do góry
|
|
|
|
#292925 - 15/02/2005 12:24
|
veteran
Meldunek: 08/08/2004
|