Strona 2 z 4 < 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#3005412 - 25/03/2009 07:33 Re: Miami - 25.03-5.04 [Re: Piostar]
Gucci Offline
stranger

Meldunek: 23/03/2009
uwierz mi ze widzialem dziadka bagiete i wiem jak przebija pilke i wsiem ze to nie jest juz ten zawodnik co kilka lat temu kiedy robil kariere wygrywajac turnieje i wiazdzac co ponikeotyrch weterenow i faworytow. dzis faworyt jest tylko jeden i nazywa sie ernest. chlopak naprawde ma wysminitego drop shoto co mam nadzieje udowodni, jesli tylko głowa będzie pracować to mysle ze pokaze bagiecie miejsce w szeregu, a jesli macie grac na biegiee bo h2h jest tak korzystne to lepiej dac sobie spokoj, zainwestowac w jakies baierdziej dochodowe zrodlo

Do góry
Bonus: Unibet
#3005416 - 25/03/2009 07:37 Re: Miami - 25.03-5.04 [Re: Gucci]
majner Offline
2fast 2furious

Meldunek: 06/11/2001
Kolego Gucci, po pierwsze ja Cię od "ekspertów" nie wyzywam i nie życzę sobie, żebyś Ty to robił. Po drugie: po Twoich wypowiedział widzę, że na pewno nie widziałeś jak gra Gulbis w tym sezonie. Po trzecie: co ma wspólnego romans Bagiety z Jankovic do meczu z Gulbisem ? Steffi Graf romansowała z Andre Agassim i oboje wygrywali turnieje jak chcieli, więc wplatanie miłosnych wątków w tenis wydaje mi się bezsensowne. Baghdatis to nie Kurnikova, Rafter czy Philippoussis, żeby wychodzić na kort dla fotoreporterów czy skandalów miłosnych.

Do góry
#3005431 - 25/03/2009 07:47 Re: Miami - 25.03-5.04 [Re: Gucci]
zw1 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 31/08/2002
Originally Posted By: Gucci

co do dziadka bagiety, to na niektorych dobrych zagranicznych forach mozna przeczytac ze oprocz kontuzji, niektorzy mowią o jego zwiazku/romansie z jeleną jankovic, a jak wiadomo facet zakochany to facet roztArgniony. nie wiem ile w tym prawdy ale takie glosy slysze z roznych pol oficjalnych zrodel zdazylem wyczytac wiec, uwazajcie na dziadula bagiete

No cóż teniowym ekspertem nie jestem ale tutaj się zdecydowanie nie zgadzam!!!
Ot chocby Verdasco...Kim on był dopóki nie poznał piekniej Anny(podobno nasza nie nasza Caroline Wozniacki jest już w jego zasięgu;D...albo Agassi jakie osiągał sukcesy po zapoznaniu się ze Stefii...czy Hewwit dopiero jak poznał Clisters smakuje grał jak z nut;)...no a chocby Stefenek, zaczął coś grać dopiero gry spróbował kilka pań z WTA choć talentu nikt mu wcześniej nie odmówił.
Panie i owszem po zasmakowaniu jak smakuje miłość często gęsto nie radzą sobie z uczuciem...ot choćby Niclole Vaidosova, kiedy ona mecz wygrałą odkąd Radek zakręcił się koło niej...albo wcześniej wspomniana Ana, odkąd pan Playboy zawrócił jej w głowie nie gra już tak pięknie jak w poprzednim roku. Boję się ,że z Janką to prawda bo ostanio nie idzie jej za dobrze;)
Tak więc jak widzisz Gucci nie wszystko jest takie proste w miłosnych igraszkach...ba osmielę się stwierdzić ,że panom takie zabawy znacznie podnoszą morale;)
A co Wy drodzy userzy o tym sądzicie;>;DDD

Do góry
#3005448 - 25/03/2009 07:58 Re: Miami - 25.03-5.04 [Re: zw1]
iti Offline
PLAYOFF WINNER

Meldunek: 01/09/2004
Gucci z kazdym kolejnym postem w tym temacie sie osmieszasz, choc zrobiles to chyba jednak konkretnie juz w pierwszym, gdzie postawiles na gulPisa. Bagiet to przebijacz? laugh Zeby wypowiadac sie o zawodniku wypada go kilka razy zobaczyc kilka razy na korcie. Jezeli piszesz o takim zawodniku jak Bagiet, ze on przebija to nie wypada nawet z Toba podejmowac jakiejkolwiek polemiki, bo i po co ? Wyzywasz od ekspertow, a kazdy, ktory Ci zwrocil uwage o tenisie ma spora przewage jezeli chodzi o wiedze. Emeryta mozesz robic z Clementa, Johanssona, bo oni juz swoje lata maja, ale nie z Cypryjczyka.
A co do typu to zwrociles chocby na h2h miedzy nimi? Patrzac na analize to nie. Otoz w h2h Bagiet bije Gulbisa 3-0, z czego dwa pierwsze mecze sa mniej miarodajne, bo byly rozgrywane w sezonie 2007, ale za to ostatni ich mecz - w Delray Beach juz daje pewien obraz ich obecnego poziomu. Bagiet wygral 7-5 6-2 i w tamtym meczu byl dogiem. Bagiet ten mecz powinien wygrac, ale tak jak ktos napisal - obaj sa nieobliczalni.

PS. Gucci ten dziadek Baghdatis jest jednym z najszybszych zawodnikow w calym tourze.

Do góry
#3005813 - 25/03/2009 18:37 Re: Miami - 25.03-5.04 [Re: majner]
Gucci Offline
stranger

dzis zapraszam do zainteresowaniqa się spotkaniem troicki-delvilder. kurs moze nie zachwycajacy ale na podpite w sam raz. wydaje sie byc dosc pewny. coz wiktor to wybitna postac atp masterss series, chlopak sie ciagle rozwija, w tym sezonie w dosc przyzwoitej formie, dysponuje dosc pokaznym wachlarzem zagrań ktore niekiedy przysparzaja o zawrót głowy. wysmienite top spiny, ładne forendy, cos miod i orzeszki. jego rywal to deliverd, dla mnie totalne drewno, typowy przebijacz ktory nie umie radzic sobie z presją, cos tam ciułał w brazylii ale niewiele z tego wyszlo. w tym sezonie wybitnie bez formy, dlatego mysle ze troicki jakio bardziej utzalenntowany i doswiadczony grajek i lepszej formie pojedzie nicolasa w dwoch setach

1 troicki 1,15 9,5/10

Edited by Goget (26/03/2009 00:32)

Do góry
#3005817 - 25/03/2009 18:40 Re: Miami - 25.03-5.04 [Re: majner]
wafe(L)nica Offline
Wiara Gwarancja Wygranej

Meldunek: 19/07/2004
bez sensowna dyskusja na temat meczu Baghdatis-Gulbis

a pomijając ten mecz, na 1 rzut oka myślę że dziś można próbować w tym :

Santoro - Bellucci (1) 1,8

Myślę że stary lis kortów Santoro pokaże temu młodzianowi prawdziwą lekcje tenisa.Jak wiemy Santoro to bardzo ciężki przeciwnik,wymiany z nim mogą być naprawdę długie co może temu młodzianowi nie wyjść dobrze.Bynajmniej dawniej Santoro tak grał,przebijał wszystko,do siatki także lubiał sobie podbiec.Santoro powinien pogonić tego dryblasa na lewo i prawo.
Santoro od Bergamo nie grał i nie wiadomo jak u niego z formą, ale widzę że na AO radził sobie przyzwoicie.Nawierzchnia też powinna być jego atutem.Może Santoro tylko teraz jakieś większe imprezy,oby mu ta na plus wyszło.W dodatku ma ładną żonę.W tamtym roku w Miami odpadł w 3 rundzie.O Beluccim mało wiem,wiem że ma 187 cm wzrostu(plus przy serwach) i jest majkutem.Kwalifikacje przeszedł chodz wczoraj miał już ciepło.

a 2 typem z panów to :

Dent - Mello (2) 2,59

Kolejny fajny mecz z kursem wartym gry,buki chyba tutaj patrzą na to że Dent to gospodarz i robią w nim faworyta.Dla mnie faworytem jest Mello,który już wczoraj pokonał reprezentanta gospodarzy Spadea.Atutem Denta może być wzrost,ale jak serwis nie będzie wchodził to widzę to ciężko.Już w kwalifikacjach było widać małe schody szczególnie wczoraj z jakimś Cipolla o którym 1 słysze.

Nie ważne to są moje przemyślenia czuję tak po prostu że jest duży procent powodzenia.

Jakimś znawcom tenisa nie jestem, ale nie trzeba być znawcą żeby trafiać typy.

Do góry
#3005840 - 25/03/2009 18:48 Re: Miami - 25.03-5.04 [Re: cristov2]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Meldunek: 01/11/2004
Troicki gra z rywalem, który nazywa się Devilder

Z pewnością jest wybitną postacią ATP Masters, szczególnie że najwyżej w imprezach tego cyklu był w 3 rundzie i jest 41 na liście.

Zgodzę się że wygra i że się rozwija, choć osobiście pamiętam jego strzały typu wejdzie nie wejdzie niż wachlarz zagrań.

Do góry
#3005869 - 25/03/2009 19:02 Re: Miami - 25.03-5.04 [Re: Piostar]
adingh Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/07/2004
Czekać tylko jak Gucci zaproponuje nam typ na Del Porto w drugiej rundzie laugh laugh

A żeby nie było OT to ja zdecydowałem się dzisiaj na Junqueire. Wczoraj zagrałem go po kursie 1.45 w betclicku, a dzisiaj nie ma tego meczu w ich ofercie już hmmm. Nie wiem sam co mam myśleć, bo Junqueira na hardzie malo gra i malo wygrywa. Jednak liczę na to, że Bhambri w jego pierwszym występie w turnieju rangi ATP Masters nie zdoła udźwignąć presji i pierwszy występ przegra. Chociaż nie widziałem go w akcji, a Junqueire widzialem może ze dwa razy to typuje na wyczucie smile

Co do Baghdatisa to też o nim myślałem. W ostatnim ich spotkaniu go grałem, ale dzisiaj jakoś się trochę obawiam, chociaż pewnie niesłusznie. Baghdatis na pewno ma więcej atutów i jest wszechstronniejszy i być może jeszcze go postawię dzisiaj smile

Na dokładkę Ljubo, bo pokazał w Indian Wells, że ma całkiem niezłą formę. Powinien bez problemu pojechać Hernandeza, który na hardzie nigdy nic nie osiągnął smile

Do góry
#3005881 - 25/03/2009 19:04 Re: Miami - 25.03-5.04 [Re: cristov2]
haku Offline
Lucio Fulci Forever

Meldunek: 22/08/2006
Hanescu - Russell over 23,5 gema @1,80 5/10
lub 2 @1,80 3/10

Oboje prezentują raczej drewniany styl gry, oparty na serwisie i strzałach z biodra w końcowe linie.
Jednak to Russell wydaje się w tej chwili być w o wiele większej formie. Nie opuszcza w tym roku amerykańskiego hardu poznając jego tajniki, co procentuje zwycięstwami.
Hanescu błyszczał pod koniec sezonu na hali, teraz widać jednak u niego regres formy. Seta jest w stanie ugrać, lecz chyba nie więcej.
Tydzień temu urwał seta Chardemu, urwie pewnie i Russellowi, lecz meczu raczej nie wygra.
Russell przeszedł ładnie kwale w decydującej rundzie pokonując Koroleva, który zawsze jest ciężką zaporą, o ile w głowie mu coś nie zaskoczy.
Typuje na zwycięzcę Russella, lecz może to być 3 setowy mecz, więc po takim samym kursie może lepiej zagrać na over. Proszę o inne opinie na temat tego meczu wink
A Baghdatis pokona Gulbisa tongue

Do góry
#3005967 - 25/03/2009 19:40 Re: Miami - 25.03-5.04 [Re: haku]
haku Offline
Lucio Fulci Forever

Haas - Kukushkin over 21,5 gema @1,80 5/10

Miał Haas wygrywać w tym sezonie, miał wrócić do wysokiej formy, były szumne zapowiedzi, treningi z Agassim. I co? I lipa. Tommy nadal nie może odnaleźć właściwego rytmu gry. Widać iż z mocno serwisującymi - Roddick/Querrey/Chardy nie daje sobie rady.
Kukushkin brawurowo kwale przechodzi, widać że umie przypilnować serwisu, a to może gwarantować przynajmniej jeden tb w meczu, czyli już 13 gemów.
Kukushkin bardzo dobre wyniki w challengerach w tym roku, czas na dobry wystep na szczeblu ATP. Linia przynajmniej o 1 gem zaniżona.

Do góry
#3006059 - 25/03/2009 20:24 Re: Miami - 25.03-5.04 [Re: haku]
haku Offline
Lucio Fulci Forever

Kohlschreiber - Dancevic over 21,5 gema @1,80

I ostatni overek na dziś: Kohlschreiber ostatnio upodobał sobie 3 setówki, Dancevic trzyma serwis , linia niska jak na tych dwóch graczy. Możliwy tb w meczu.
W Indian Wells Kohli stracił seta m.in. z Lapenttim i Patiencem.

Do góry
#3006136 - 25/03/2009 21:30 Re: Miami - 25.03-5.04 [Re: haku]
włodar Offline
Hard-hitter

Meldunek: 25/06/2005
Haku, mała uwaga.Serwis Kukushkina jak na standardy Tour jest przeciętny. To żaden serwisman.

Do góry
#3006212 - 25/03/2009 22:26 Re: Miami - 25.03-5.04 [Re: włodar]
Jose Offline
Io sono Interista

Meldunek: 11/07/2005
D. Junqueira - Y. Bhambri 1 @1,47 (pierwszy set) Expekt

Trudno mi jest sobie wyobrazić aby młody Indianin był w stanie przejść pierwszą rundę turnieju w Miami. Nie można odmówić mu talentu bo na turniejach juniorskich spisuję się doskonale ale dzisiaj stawka i ranga meczu jest zupełnie inna.
Diego gra ostatnie strasznie słabo z ostatnich dziesięciu spotkań wygrał zaledwie dwa ale takiego młokosa wręcz musi ograć. Warto dodać że jego rywal jest z 92 rocznika i jest do dla niego pierwszy turniej o tak wysokiej randze.

Do góry
#3006274 - 25/03/2009 22:51 Re: Miami - 25.03-5.04 [Re: Jose]
buldog Offline
Sparta Wrocław

Meldunek: 01/05/2005
Ljubicic I. (Cro) - Hernandez O. (Esp) +5.5 2 @2.12 Pinn

Dużo z was sądzi że ten mecz dla chorwata to będzie szybki spacerek. Jednak ja jestem innego zdania. Hiszpan wiadomo specjalista od ziemi ale na hardzie nie jest jakiś strasznie lewy jak to pokazują statystki. Zauważyłem ostatnio poprawę w grze Hernanzeza na twardych kortach i myślę że warto sporóbować takiego rozwiązania.Urywał on na hardzie sety takim zawodnikom jak James Blake , Janko Tipsarevic , Kristof Vliegen , Bobby Reynolds , Thomaz Bellucci , A Ljuba nie należy do zawodników którzy demolują swoich rywali.

Do góry
#3007029 - 26/03/2009 02:30 Re: Miami - 25.03-5.04 [Re: buldog]
Chorwat Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/05/2007
Thomaz Bellucci-Fabrice Santoro

Typ: Thomaz Bellucci @2.21 Pinnacle

Młody Brazylijczyk, kontra doświadczony Francuz, graczy tych dzieli 15 lat, różnicę pokoleń również widać w stylu gry. Thomaz wysoki (187cm), leworęczny. Dobry serwis, silnie bity daje wiele asów, potrafi też zagrać techniczy-kierunkowy serwis. Jeśli pierwszy serwis będzie funkcjonował w miarę poprawnie ciężko jest go złamać. Backhand, dwuręczny bywa nieregularny, w moim odczuciu najsłabsza strona Brazylijczyka. Natomiast, forehand jeden z ciekawszych u graczy dobrze się zapowiadających, bity precyzyjnie po narożnikach, może być kluczem do zwycięstwa. Bellucci gra głównie na kortach ziemnych, ale nie ogranicza się tylko do nich. Niezły występ w Indian Wells, przeszedł kwalifikacje i pokonał w 1 rundzie groźnego Tipsarevica w 3 setach, odpadł z Verdasco w 2 rundzie. Tutaj jeszcze słów kilka o Belluccim i jego grze na hardzie. Jak wiemy(lub większość wie;) Thomaz dał się poznać szerszej publiczności podczas French Open 2008, przed FO, zaimponował wygraniem kilku z rzędu CH. Po French Open, wybrał się na turniej w Prostejov i ograł tam między innymi Berdycha 6-4 6-2. Wreszcie wybrał się na serię turniejów do USA, potem Pekin i znowu turniej w U.S, gdzie odpadł 5 razy z rzędu w 1r. Do czego zmierzam:)), mimo niepowodzeń (jeśli tak to można nazwać, wszak w kwalifikacjach tłukł rywali). Dalej ma zamiar się rozwijać nie ograniczają się tylko do turniejów na mączce. Postęp jest( 2r w U.S Open, 2r Indian Wells), ogranie coraz większe, i głód zwycięstw na hardzie na pewno duży, bo mimo coraz lepszej gry dalej nie szło mu najlepiej, dzisiaj czas to zmienić;)).Fabrice wciąż zaskakuje mimo 36 lat. Na Australian Open 3 runda , pokonanie Ferrero i Kohlschreibera robi wrażenie. W Dubaju 1/4, kolejny dobry występ. Francuz posiada bardzo urozmaicony wachlarz zagrań, dobra gra kątowa, licznym piłką nadaje rotacje. Dobry deblista, choć akurat jego serwisu bym nie przeceniał, swoje gemy serwisowe na pewno będzie musiał wygrywać w długich wymianach. Jak pokazały tegoroczne wyniki nie warto lekceważyć Francuza, mimo wszystko kariera Fabrice dobiega końca i siłą rzeczy będą przychodzić słabsze wyniki. Bellucci jest młody, utalentowany,głodny sukcesów. Moim zdaniem ma duży potencjał i czas to pokazać, rywal jak dla mnie idealny. Santoro według mnie jest przeceniony przez bukmacherów, kurs @2.21 na Brazylijczyka z chęcią zagram. Wszystko zweryfikuje kort, zobaczymy czy Bellucci ma szanse piąć się dalej w górę rankingu, czy zostać jednym z wielu ceglanych przebijaczy;)).

Do góry
#3007172 - 26/03/2009 03:19 Re: Miami - 25.03-5.04 [Re: Chorwat]
Master.com back Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/08/2004

Fabrice Santoro (FRA) - Thomaz Bellucci (BRA)
1 2

Typ: Fabrice Santoro (FRA)

Ja jednak skłaniam się ku zagraniu na Francuza, kurs jest w miarę w porządku, w granicach 1,7. 36 lat Santoro vs 21 Bellucciego. Pierwsze ich spotkanie i można zaleźć wiele argumentów za Brazylijczykiem, jak wskazał to w poście wyżej Draint. Obawiać się można lewej ręki Thomaza. Sądzę, że Santoro po ostatniej porażce z Rosolem w turnieju halowym w Bergamo będzie dzisiaj wszelkimi siłami walczył o zwycięstwo, tym bardziej, że od porażki tej minęło już niemal 20 dni. Wcześniej radził sobie dość dobrze pokonując nawet
Kohlschreibera 3:2 w Australian Open w dość długim pojedynku 21 stycznia bieżącego roku. Ogólnie - dość wprost - uznaję Santoro za zawodnika, który jako faworyt zazwyczaj radzi sobie dobrze i słabszych zawodników potrafi pokonać, pytaniem jest tylko, czy Bellucci jest właśnie tym słabszym, wg mnie w dzisiejszym spotkaniu tak. wink

Powodzenia. piwo

Do góry
#3007517 - 26/03/2009 04:52 Re: Miami - 25.03-5.04 [Re: Master.com back]
Gucci Offline
stranger

ch. rochus - calleri

cóz, po pierwszym niepowodzeniu na tapetę bierzemy kolejnych grajków. ty razem do obju w upalnym i słonecznym maiami ruszają dwaj gracze ktorzy już po mału schodzą ze sceny atp. krzysztof pochodzi z rodziny utalentowanych tenisitów, poza nim, w tenisa pociska rowniez jego brat, moim zdaniem chlopak mimo tego ze rzemioslem artystycznym nie grzeszy to jest w stanie powalczyc. dysponuje tutaj dosc pokaznym wachlarzem zagrań, mimo ze nie są zbyt dopieszczone, to jednak gdy siądzie mu serwis dziadek calleri nie bedzie mial wiele do powiedzenia. Rochus to typowy rzemieslnik co napitala serwisem, przebijac, ale konsekwentny i mający mocną głowe, nie odpływa tak szybko jak inni zawodnicy.

Calleri to juz cien siebie z przed lat, starośc doskwiera mu najbardziej, co raz czesciej dotykaja go kontuzje, spowodowane glowie schorzenia reumatologicznymi, czesto na meczu krzywi się z bolu, a to krzyz a to nadgarstek. facet po przejsciach, ma wiele zwyrodnien w tych starych stawach ktore utrudniaja mu nromalną grę pomimo talentu jakim niewatpliwie jest obdarzony niew jest w stanie ugrac tutaj choćby meczu z mysle bedacym w lepsiejszej dyspozycji rochusa. Wygra jednak ,,młodosc'' chociaz trudno tu o niej mowic, ale jednak zawodnik bardziej przewidywalny i ktory mniej meczy sie z kontuzjami

rekapitulując: rochus 1 @1,6 dzis skromnie 8/10

Do góry
#3007675 - 26/03/2009 05:26 Re: Miami - 25.03-5.04 [Re: Gucci]
Gucci Offline
stranger

na wieczor jeszcze zaryzykuje sele za @3, wg mnie to jest value. sela jest gosciem z jajami. nigdy nie zapomne meczu z RRH ( miedzy innymi dlatego ze ramirez ma skrot taki sam jak moja grupa krwi tongue ) kiedy wyciagnal mecz z 3-5 0-40 wtedy juz prawie stracilem nadzieje a tu zrobil niezla niespodizanke. na pewno bedzie w stanie powalczyc z hewitten ktory jest cieniem siebie, juz nie te lata nie ta forma, zwiazek z kim odbij swoje pietno na zatwardzialem psychice i formie tego niezwykle utalentoewanego grajka. wg mnie jak najbardziej dudi moze pokusic sie o niespodzianke

sela @ 3 7/10

Do góry
#3007901 - 26/03/2009 06:27 Re: Miami - 25.03-5.04 [Re: Gucci]
Niepoprawny_Pesymista Offline
addict

Meldunek: 24/12/2008
Originally Posted By: Gucci
rochus 1 @1,6 dzis skromnie 8/10

jak czytam takie teksty to mnie krew zalewa... co to za gradacja stawek? skromnie 8 na 10... to nie skromnie to 153 na 10?

Boże, widzisz i nie grzmisz................

Do góry
#3008763 - 26/03/2009 15:15 Re: Miami - 25.03-5.04 [Re: smerfoo]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Meldunek: 01/11/2004
Originally Posted By: smerfoo
Gucci kiedy dasz typy bo gram twoje na odwrot i dobrze na tym wychodze

Bez głupich napinek wink Fakt faktem, że chłopak nie potrafi sensownie opisać typów i nie ma pojęcia o czym pisze, ale nie każdy musi mieć głowę do analiz.

Żeby nie było OT. W drugiej rundzie rysuje się ciekawy typ na Marcosa Baghdatisa. Rywal PH Mathieu swego czasu był fajnym graczem do grania przeciwko. Nawet gdy wygrywał można było spokojnie siedzieć w fotelu i czekać aż się pojawi syndrom chorej główki "każdy mecz wygrane jest dla mnie przegrany". Francuza zaliczam do gry strasznie nierównych i niestabilnych na korcie. Kilka lat temu uznawany za spory talent, niespełniony pozostał do dziś. W tym sezonie Paul gra swoje, czyli nic ciekawego. Jedyny warty odnotowania występ zaliczył w pierwszym tygodniu sezonu, a potem już nie potrafił wygrać dwóch spotkań z rzędu (przegrywając z Delicem czy Hernychem). Powracający po kontuzjach (ileż już tych powrotów było) Marcos moim zdaniem jest graczem lepszym, w lepszej dyspozycji i powinien to spotkanie wygrać. Kurs w okolicach 2 kuszą.

Do góry
Strona 2 z 4 < 1 2 3 4 >

Moderator:  rafal08