#301928 - 24/02/2005 17:21
Wybory - Sonda
|
newbie
Meldunek: 10/06/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#301930 - 24/02/2005 17:31
Re: Wybory - Sonda
|
newbie
|
|
Do góry
|
|
|
|
#301931 - 24/02/2005 18:11
|
newbie
|
Ja głosowałem na Socjal-Demokrację Polską
|
Do góry
|
|
|
|
#301932 - 24/02/2005 19:48
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
a ja na Kaczorów (PiS)
W SDP-Lu jest Borowski, którego lubię, ale reszta... odszczepieńcy z SLD - niewiele lepsi od nich, choć tak trąbią o tym że są "inni" od SLD. A jak widze Nałęcza to aż mnie skręca
W PSL lubiłem Wojciechowskiego, ale teraz szefem jest Pawlak, co oznacza powrót na lewo PSL-u. Pozatym ta partia jest jak chjorągiewka na wietrze, gdzie powieje, tam oni są. Z samym diabłem by chyba weszli w koalicje, byleby mieć udział w rządzie.
LPR jak dla mnie zbyt radykalna, choć z częścią ich poglądów się zgadzam (częściowo w/s UE, Aborcja, Homosie itp.) - ale jest też dużo spraw z którymi się nie zgadzam. Poza tym kultura polityczna w tej partii wciąż jest dość niska, a tacy ludzie jak Pęk, Wrzodak czy Strąk to zakały tej partii.
SLD i Samoobrona to bez komentarza. Nawet mój pies nie jest tak głupi, by na nich głosować.
A PO dla mnie ma za dużo elementów z lewicy (głównie sprawy społeczne) żebym na nich głosował. Poza tym już zaczynają się do tej partii przyklejać przyszli aferzyści, krętacze i aparatczykowie. PO zaczyna popełniać błąd SLD pozwalając, by w jej szeregi weszły teraz setki ludzi - którzy liczą tylko na jakiś stołek i układzik.
A w PiS-ie podoba mi sie względna hermetyczność tej partii - nikt raczej nie ma szans się teraz podłączyć pod ewentualny sukces partii. W sprawach społecznych myślą podobnie jak LPR, ale mniej radykalnie co mi pasuje. A Kaczory to jedni z nielicznych, którzy w pierwszej kolejności kojarzą mi się z uczciwością.
Co do UW, z takimi ludźmi jak Frasyniuk to na pewno daleko nie zajadą.
UPR to partia jednak zbyt marginalna, a Korwin Mikke, choć często logicznie rozumuje, to w wielu sprawach plecie takie bzdury, że aż głowa boli.
Co do Centrum, to jeśli powstanie powinni zmienić nazwę na "Ratuj się kto może" - czyli tratwa ratunkowa dla przebierańców z SLD, marzących o powrocie aparatczyków z UW i innych zapomnianych już indywiduów. Przyszłości temu nie wróżę
A zresztą po co ja to pisze... i tak w rok po wyborach nic sie nie zmieni, z tym że ludzie (w tym ja) pewnie zdążą znienawidzić POPiS- ujących się polityków...
|
Do góry
|
|
|
|
#301934 - 24/02/2005 20:15
|
journeyman
Meldunek: 07/05/2004
|
A propos Kaczorów to mimo iż Lechu K. był najlepszym w ostatnich latach ministrem sprawiedliwości bo po nim to  to i tak uważam ich za karierowiczów.No kurde tak z polityków to ja chociaż troche lubie tylko: -Frasyniuk -Sawicki ,bo jest śmieszny wygląda na wieśniaka -Filipek ,jedyny z Samoobrony co sie wysłowić umie -Wałęsa
|
Do góry
|
|
|
|
#301935 - 24/02/2005 20:18
|
old hand
Meldunek: 17/01/2004
|
a co to za różnica kogo sie wybierze w wyborach i tak bedzie burdello-bumbum w polsce bo tu juz sie nie zmieni co to za róznca czy SLD czy inne pajace bedą mieli władze dla mnie głosowanie nie ma sensu a po drugie po co w Polsce głosowac jak i tak sami fałszują  mi akurat polityka koło hu..a lata P.S. Polska to piękny kraj  tylko spierd..alac jak najdalej nara pozdro 
|
Do góry
|
|
|
|
#301936 - 24/02/2005 22:32
|
old hand
Meldunek: 07/07/2004
|
a jak dla mnie to będą pierwsze wybory parlamentarne i prezydenckie i za chuja niewiem na jaką partie oddać głos bo mimo mojego młodego wieku to wqrwiają mnie jush te same mordy zmienijące tylko co wybory swój szyld, jak dla mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby powstanie jednej lub więcej nowych parti złożonych z młodych, ambitnych i mądrze myślących ludzi chcących coś zmienić w kraju na lepsze, a nie wkoło te same złodziejskie mordy (sobie ostatnio z qmplem przy piwku nawet jakieś plany snuliśmy  ) p.s. a najbardziej mnie wqrwiają takie partie jak chociażby niby nic złego nie robiąca Krajowa Partia Emerytów i Rencistów, no bo za chuja oni do władzy się pchają :/ , a jeśli chodzi o głosowanie to napewno będe głosował bo jako patriota dla mnie to jest obowiązek pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#301938 - 24/02/2005 23:33
|
old hand
Meldunek: 20/02/2004
|
Balcerowicz musi odejsc !!!
|
Do góry
|
|
|
|
#301939 - 25/02/2005 00:15
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/10/2002
|
Ja juz od malenkosci mialem inklinacje lewicowe.. moze nawet nie chodzi o lewice, po prostu bardziej podobaja mi sie ich liberalne pogladay, prawica kojarzy mi sie zdecydowanie z konserwatyzmem, zacofaniem, obawa przed wprowadzaniem zmian. Akrat przebywalem za wielka woda podczas slawnej ostatniej kampanii wyborczej Bush-Kerry i musze powiedziec ze to co oni tam wyprawiaja czasami mnie przerazalo.. Jazda bez trzymanki, gdyby przelac wzorce amerykanskie to nasi politycy kompletnie by zglupieli a w kraju mielibysmy taka anarchie ze trzeba by uciekac gdzie pieprz rosnie  (jakby juz tak nie bylo  ) Nie wiem jak ktos przy zdrowych zmyslach moze glosowac na LPR lub Samoobrone, byc moze chca oni dobra kraju, ale samym chceniem nic sie nie osiagnie, a poza tym jak slucham niektorych bzdur... Jesli LPR doszlaby do wladzy to Polska stanie sie ciemnogrodem, bedziemy mieli kosciol zwiazany z panstwem najmocniej jak tylko mozna, zakazy beda sie mnozyly jak króliki... A juz np. koalicyjny rzad LPR i Samoobrony to bylb cyrk nad cyrki, nie byloby smieszniejszego kraju od Polski, cieszyliby sie pewnie satyrycy, felietonisci, i Jurek Urban ze swoim NIE ktorego objetosc wzroslaby pewnie dwukrotnie I jeszcze do kaczorow o ktorych pisaliscie juz co nieco a raczej do bardzuej slawnego Lecha... To co "prezydent" Warszawy zrobil to granda... Mieszkam w Wawie, dokladniej na Sadybie, mam to szczescie mieszkac w domu ( segmencie), wyobrazcie sobie ze pan Lech po objeciu fotela prezydenta juz 2 razy chcial... jak to napisac, niech bedzie wprost, OKRASC mieszkancow podwyzszajac oplate za uzytkowanie gruntow o 600% (!!) + trzeba jeszcze placic za droge ktora sami mieszkancy zrobili i teraz prezydent rzada za to pieniedzy.... Mnie, mojego ojca krew zalała... stracilem resztki szacunku dla pana prezydenta. Zreszta przegral sprawe w Samorzdowym Kolegium Odwolawczym i w Sądzie Cywilnym i poszedl na ugode... Klasa polityczna w Polsce jest fatalna, w tym roku nie wiem czy pojde do urn, nie wiem czy w ogole bede w tym kraju, ktory mimo wszystko kocham... ale to co sie u nas dzieje nie jest dobre i nie wychodzi na to aby w najblizszej przyszlosci mialo byc lepiej... Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#301940 - 25/02/2005 00:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
Quote:
Ja juz od malenkosci mialem inklinacje lewicowe.. moze nawet nie chodzi o lewice, po prostu bardziej podobaja mi sie ich liberalne pogladay
Lewactwa i bolszewizmu nie trawię,co nie zmienia faktu,ze Guńka lubie i jest On moim dobrym Kumplem 
Może to własnie jest tolerancja ? 
|
Do góry
|
|
|
|
#301941 - 25/02/2005 09:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2003
|
No to może i ja coś napiszę, miałem nadzieję ,że SLD wreszcie sie samo rozwiąże i będę mial okazję zagłosować wiosną w wyborach a tak pewnie mnie nie będzie w kraju.Ale jeśli idzie o wybory i partie to myslę, że najlepszą partią jest UPR i PiS, szczegolnie szkoda mi że ta pierwsza ma tak male poparcie bo to właśnie JKM ma konkretny plan jak cokolwiek tu naprawić. Heh trochę mnie zdziwiła wypowiedź Goońka o konserwatyźmie prawicy i ich obawą przed wprowadzeniem zmian, czy aby nie zadużo przeczytałeś powieści o czasach szlacheckich i sarmatach bo to oni nie wprowadzali zmian a nie politycy, ktorzy miejmy nadzieję ,że wiedzą iż zmiany trzeba wprowadzić.Uslyszalem ostatnio wypowiedż L.Dorna o tym że SLD ma sie czego bać po dojściu do wladzy PiS i to mnie przekonuje może ktoś się wreszcie weźmie za tych wszystkich skorumpowanych UBekow,SBeków i po PZPRowskich obrośniętych w tłuszcz oszustów.Jak to jest wogóle możliwe, że ludzie którzy donośili na innych, teraz nimi rządzą, no jak??
|
Do góry
|
|
|
|
#301942 - 25/02/2005 10:37
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/06/2002
|
Quote:
a co to za różnica kogo sie wybierze w wyborach i tak bedzie burdello-bumbum w polsce bo tu juz sie nie zmieni co to za róznca czy SLD czy inne pajace bedą mieli władze dla mnie głosowanie nie ma sensu a po drugie po co w Polsce głosowac jak i tak sami fałszują  mi akurat polityka koło hu..a lata
P.S. Polska to piękny kraj tylko spierd..alac jak najdalej
nara pozdro
Sory ale jest róznica na kogo sie odda głos. Bo chyba nie sadzisz że rządy Samoobrony z jednej strony a np Platformy z drugiej beda wygladały tak samo i bedzie taki sam burdel?? Każda partia prezentuje swój punkt widzenia na gospodarkę i różne rozwiązania sysytemowe w kraju i jest rożnica która partia bezie je wprowadzała. To że bedą sie zdarzac karierowicze i ludzie chcący tylko zachapnąć coś dla siebie to nie mam wątpliwości ale na pewno takich ludzi w PO bedzie mniej niż w Samoobronie.
Może faktycznie spier... z tego kraju bedzie jednego narzekającego kołka mniej.
|
Do góry
|
|
|
|
#301943 - 25/02/2005 10:41
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
A PO dla mnie ma za dużo elementów z lewicy (głównie sprawy społeczne) żebym na nich głosował. Poza tym już zaczynają się do tej partii przyklejać przyszli aferzyści, krętacze i aparatczykowie. PO zaczyna popełniać błąd SLD pozwalając, by w jej szeregi weszły teraz setki ludzi - którzy liczą tylko na jakiś stołek i układzik.
Hmm a jakie to elementy z lewicy widzisz?? PO jest najbardziej liberalną partią na scenie politycznej(nie biore pod uwage UPR bo poparcie maja marginalne) jeśli chodzi o podejscie do gospodarki. A w sprawach społecznych to nie są lewicowi tylko konserwatywni jak cała prawica. Aborcja, eutanazja, związki homoseksualne jakos niezauważyłem zby mówili jednym głosem z SLD.
|
Do góry
|
|
|
|
#301944 - 25/02/2005 11:14
|
Blade Runner
|
może niezbyt fortunnie sie wyraziłem - nie chodzi mi o to, że partia ta jest lewicowa, bo jeśli chodzi o gospodarkę przecież nie jest. Raczej myślałem o tym, że były przypadki (dot. zwłaszcza spraw europejskich) kiedy to głosowali tak jak SLD. A nie wiem, może mam jakiś osobisty uraz, ale jak ktoś robi tak samo jak SLD, to jakoś nie zyskuje tym u mnie punktów. Ale tak było chyba wcześniej, bo ostatnio jednak PO przynajmniej pokazuje, że odrobinę jeszcze przechyla się na prawą stronę.
Jeszcze przypomniała mi się debata między Lepperem a Rokitą, która swego czasu odbyła się na antenie radia zet. Wtedy to Rokita chamstwem, arogancją, butą i bezczelnością przebił po kilkakroć czerwonego buraka (a ten starał się jak mógł). Wtedy tak naprawde usłyszałem, że Rokita niekoniecznie musi być taki na jakiego się kreuje (mądry, zrównoważony polityk itp.) - i PO bezpowrotnie straciło mój ewentualny głos.
|
Do góry
|
|
|
|
#301945 - 25/02/2005 12:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2003
|
Quote:
Ta sonda to jakas pomylka, wystarczy spojrzec na wyniki, oczywiscie moze sie wydawac niektorym zabawne glosowanie na SLD lub Krajowa Partie Emerytow i Rencistów, ale 'jajcarze' lepiej niech nie glosuja.
skad wiesz ze na forum nie ma emerytow tudziez rencistow 
patrzac po czolowce sondy to nie jajcarze glosuja - chyba ze takie zabawne jest odgrzebywanie trupa AWS-u, swoista ekshumacja zwłok 
|
Do góry
|
|
|
|
#301946 - 25/02/2005 13:04
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Heh trochę mnie zdziwiła wypowiedź Goońka o konserwatyźmie prawicy i ich obawą przed wprowadzeniem zmian, czy aby nie zadużo przeczytałeś powieści o czasach szlacheckich i sarmatach bo to oni nie wprowadzali zmian a nie politycy, ktorzy miejmy nadzieję ,że wiedzą iż zmiany trzeba wprowadzić.Uslyszalem ostatnio wypowiedż L.Dorna o tym że SLD ma sie czego bać po dojściu do wladzy PiS i to mnie przekonuje może ktoś się wreszcie weźmie za tych wszystkich skorumpowanych UBekow,SBeków i po PZPRowskich obrośniętych w tłuszcz oszustów.Jak to jest wogóle możliwe, że ludzie którzy donośili na innych, teraz nimi rządzą, no jak??
Może rzeczywiście trochę źle się wyraziłem... Chodzi mi o to że ja sam reprezentuje poglądy bardzo liberalne, Polska drugą Holandią? Szalenie mi się w kraju tulipanów podoba. Jednak od poglądów liberalnych, skrajnie liberalnych od anarchii dzieli nas cienka nić i właśnie trzeba opanować to jak ej nie naruszyć. Wydaje mi się że w Holandii ludzie wiedzą jak to robić.
Polsa pod rządmi PiS-u jeśli takie nastąpią: bardzo chciałbym aby rozliczyli wszystkich ze wszystkiego i jeśli by się to udało to chwała, ale możemy być pewni że o wszystkich zmianach poszerzających wolności obywateli możemy zapomnieć. Czasami z wypowiedzi polityków tej partii wnioskuję że najlepiej zamknąć połowę obywateli do paki, powrót do państwa policyjnego? 22.00 i godzina policyjna? Nie dziękuję ja wysiadam...
Jeszcze co do UPR, bo widzę że ma sporo zwolenników.. Korwin jest szalenie barwną postacią, dużo mówi, bardzo często mądrze, ale ta partia to dla mnie folklor polityczny, z góry skazana na zaściankowośc i z całym szacunkiem oni nie poradzili by sobie przy władzy. Czasami się zastanawiam czy im nie jest dobrze tam gdzie są...
Ale to tylko moje subiektywne odczucia. Najchętniej to bym wymienił całą klasę polityczną od lewa do prawa, zostawił tylko kilka osób które się do czegoś nadają, a reszta won! Do łopaty...
Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#301948 - 25/02/2005 15:09
|
Carpal Tunnel
|
Mnie w gruncie rzeczy jest wszystko jedno jaka banda złodziei i nierobów bedzie rządzić. To wszystko hołota,jedna mascia smarowana,a tzw.poglady to tylko szyldy,bo tak naprawdę nie ma w naszej polityce ludzi oddanych swojemu powołaniu(jezeli sa to jednostki,ktore gina w tłumie śmieci). Powołaniem dzisiejszej,pożal się Boże,klasy politycznej,jest dopchanie sie do żlobu i zywot na koszt podatnika,tak w skrócie.
Niestety przyszło nam zyc w czasach przejściowych i za naszego zywota ten burdel bedzie trwal,dopóki nie wykrystalizuja się dwie siły polityczne:konserwatywna i liberalna(tak w uproszczeniu),a taka sonda,jak ta tutaj,bedzie miala 2 rubryki.
Pomyslmy i odpowiedzmy sobie na pytanie czy w 40-milionowym kraju potrzebny jest Knesejm liczący 460 pajaców i do tego 100-osobowy Senat?
Czy wiecie,że w Polsce zarejestrowanych jest około 50 tysięcy (!!!!) tzw.limuzyn rządowo-sejmowych,każda z kierowcą na etacie. Takie jedno autko,kosztujące srednio 200 tysięcy zlotych,wymienia się na nowe po okresie 1,5 roku ! Czy jest kraj(budzet) na świecie,który takie fanaberie rządzącej mafii jest w stanie wytrzymac finansowo?
Dopóki ten kraj nie wynormalnieje,to zamiast zastanawiac się jakiego qtasa wybrać,powinniśmy chyba starać się (ale jak?)ograniczyć liczbę darmozjaduff i złodziei,zwanych popularnie "parlamentarzystami".
Ostatnio zgraja powiększyła sie jeszcze o deputowanych do europejsatego parlamentu,tak więc logicznym wydawałby się krok w kierunku zmniejszenia liczby buraqw w Knesejmie,ale...nic z tych rzeczy.
Zreszta ,jak może byc dobrze w kraju,w którym ubecki agent publicznie ubliża Annie Walentynowicz.
|
Do góry
|
|
|
|
#301949 - 25/02/2005 15:31
|
newbie
|
Ja uważam, że SdPl pokaże nam lewicę z innej strony, niż do tej pory było nam zobaczyć(SLD). Widać z resztą różnicę miedzy nimi a SLD.
|
Do góry
|
|
|
|
#301950 - 25/02/2005 15:41
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Quote:
Ja uważam, że SdPl pokaże nam lewicę z innej strony, niż do tej pory było nam zobaczyć(SLD). Widać z resztą różnicę miedzy nimi a SLD.
Ja widze róznice tylko w nazwie. Lewica miała ostatnio swój czas i pokazał co potrafi...
|
Do góry
|
|
|
|
#301951 - 25/02/2005 17:23
|
newbie
|
Nie rozumiem dlaczego nie możecie uwirzyć, że SdPl może uratować Polskę????
|
Do góry
|
|
|
|
#301953 - 25/02/2005 17:39
|
addict
Meldunek: 16/10/2001
|
a ja chce pogratulować wszystkim którzy popierają SDPL i PO!!!!!!!!!!!! nie ważne czy prawica, lewica czy inne wynalazki JAK MOZNA ZAUFAC "kolesiom" ktorzy nie maja ŻADNEGO KREGOSŁUPA moralnego i zachowuja sie jak "chorągiewka" na wietrze. przeciez te ŚWINIE wierzą tylko w "KORYTO" pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#301955 - 25/02/2005 17:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/09/2003
|
Quote:
a ja chce pogratulować wszystkim którzy popierają SDPL i PO!!!!!!!!!!!! nie ważne czy prawica, lewica czy inne wynalazki JAK MOZNA ZAUFAC "kolesiom" ktorzy nie maja ŻADNEGO KREGOSŁUPA moralnego i zachowuja sie jak "chorągiewka" na wietrze. przeciez te ŚWINIE wierzą tylko w "KORYTO" pozdrawiam
Ja z kolei chciałbym pogratulować wszystkim, którzy głosują na LPR i Samoobronę. Zaiste wykształcone i inteligentne przedstawicielstwo.
ps: Może jakiś mały flame polityczny 
|
Do góry
|
|
|
|
#301956 - 25/02/2005 17:47
|
Carpal Tunnel
|
Podpisuje sie pod wszystkim co napisal amkwish powyzej. Tez chcialbym aby w Polsce powstał system dwupartyjny. Aby były 2 wiodące grupy ludzi i to wszystko, jak się będą nazywały to już mało ważne. Pewnie zwróciliscie uwagę ze w obecnych czasach granica pomiędzy lewicą a prawicą jest bardzo płynna i czasami nie wiadomo która partia ma jakie poglądy. Stricte lewicowe partie mają w swoich programach prawicowe postulaty i odwrotnie.... Tetfol co do Twojej wypowiedzi, to pamiętam ze podczas wyborów prezydenta Warszawy podczas dogrywki między Balicki, a Kaczyńskim chodziły plotki że kaczor chce podwyższyć zdecydowanie podatek od zakladów bukmacherskich, na razie nic takiego się nie stało, ale plotki krążą cały czas...  Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#301957 - 25/02/2005 17:48
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Nie rozumiem dlaczego nie możecie uwirzyć, że SdPl może uratować Polskę????
Czy aby twój ojciec nie należy do SdPl??A dlaczego oni nie uratuja Polski, odpowiem tak: SdPl to SLD pod inną nazwą(która sie juz coraz bardziej wszystkim kojarzy z aferami i złodziejami), zmieniamy szyld i jedziemy z koksem dalej tak mi to wygląda, a sam Borowski wiosny nie uczyni.I jeszcze jedno, muszę przyznać że Amkwish ma stuprocentową rację odnoście tak zwanych parlamentarzystów, jest ich duuużo za dużo, ale oprócz tego jest ogromna ilość urzędników wszelkiej maści w większości niepotrzebnych dzięki, którym płacimy tak ogromne podatki.
|
Do góry
|
|
|
|
#301958 - 25/02/2005 17:49
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Ok gościu to co proponujesz na kogo głosować, łatwo powiedzieć to są horagiewki nie nadają sie, ale podaj jakąs inna alternaatywę niż PO. Kto ma przejąc władzę Samoobrona, Liga Polskich Rodzin??? PO to najlepiej na dzień dzisiejszy przygotowana partia do przejęcia władzy po SLD. No chyba że uważasz że SLD dobrze sprawuję władzę niech dalej siedzą przy korycie i okłamuja nas na każdym kroku.
|
Do góry
|
|
|
|
#301960 - 25/02/2005 17:52
|
addict
|
ja osobiscie popieram UPR!!! pozdrowienia
|
Do góry
|
|
|
|
#301964 - 25/02/2005 18:14
|
addict
Meldunek: 11/01/2005
|
Quote:
W obecnych realiach koalicja UW,PO,PiS wydaje się idealna jeśli UW zdoła wejść do parlamentu. Nowa partia Centrum też może być dobrym i przydatnym wyborem jako koalicjant.
hehe idealna?No do ku*** nę*** przecież to jest powtórka z koalicji AWS-UW
|
Do góry
|
|
|
|
#301965 - 25/02/2005 18:18
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Quote:
A to ostatnie SLD nie bylo powtórka wczesniejszego?
|
Do góry
|
|
|
|
#301966 - 25/02/2005 18:50
|
Carpal Tunnel
|
Moi drodzy,moim skromnym zdaniem wszelka dyskusja na temat "Jaka partia lepsza" jest na dziś bezsensowna,bowiem jak się dobrze zastanowić,to nie ma ugrupowania zasługującego na zaufanie,bez wzgledu na to czy będa to farbowane lisy(SDPL%PO) czy "ideowi" złodzieje i porąbańcy(SLD.LPR - do jednego wora) czy twory "na zlecenie"czerwonych(Samoobrona).
Folkor polityczny typu UPR jest niby fajny,ale po głebszym przyjrzeniu się odsłania się cała pustota i gołe dupsko. Zadajcie sobie trud i sprawdźcie(kto ma ochotę) jak radził sobie złotousty pajac w DG - cieniutko,dług gonił dług,ale jako ojciec gromadki dzieci pewnie zyje sobie z rodzinnego:-),doliczmy też tantiemy za pierdolenie głupot w telavizji.
Tragedia w tym kraju jest to,że w Polsce nie ma takich...hmmm...instytucji,jak prawdziwe komitety wyborcze. W cywilizowanych krajach,ludzie ktorzy takie organizacje tworzą sami nie kandyduja,ale...poszukuja odpowiednich ludzi,którzy będa ich reprezentować i których będzie sie promować. W cywilizowanym kraju udział na liście proponuje się ludziom godnym zaufania,a u nas ? U nas grupa sqrwysynuff sama wpisuje się na czoło listy,a potem "dobiera" sobie mieso wyborcze,celem uzupełnienia listy i uwiarygodnienia jej. I jakbyśmy nie glosowali to ta zgraja organizująca listy prawie zawsze zostanie wybrana,a ponieważ jej motywacja bycia w polityce jest wiadomo jaka,no to mamy to ,co mamy.
Paranoiczne jest to,że w mniejszych miastach i gminach,by zostac radnym wystarczy 40-50 głosów - duza rodzina,znajomki,kilku przydupasuff,paru meneli i....zostaje się radnym,wchodzi się na "karuzele"i w Polsce się raczej już z niej nie zsiada. Miernota robi "karierę",a to generuje nasladowców,takie same lub nawet większe(nie do wiary,ale tak,hehe) miernoty pchaja się do żłobu.
Ludzie z gruntu uczciwi i z zasadami omijaja to bagno szerokim łukiem,powiększając grono uczciwych malkontentów:-),stwarzając jednocześnie handicap dla chamstwa,złodziejstwa i wszelkiej maści sqrwysyństwa. Młodzi,inteligentni ludzie,spieprzają z kraju na potęge i trudno im się dziwić. Kto w takim ukladzie moze tu cos zmienic na lepsze?
Szczerze mówiąc nie wiem jakie jest wyjście z tej sytuacji,obawiam się,że co najmniej 2-etapowe,a pierwszym etapem chyba(o zgrozo!)bedzie dojście do władzy Lepperów i Giertychów. W nastepnej fazie refleksja,zmycie z siebie brudu,ale to bedzie bardzo trudna operacja,bez znieczulenia.
Nie pisze tego jako osobnik sfrustrowany,ponieważ mam bardzo dobrze płatna i raczej pewna pracę(wolny zawód i nawet deficytowy:-)),jestem zdrowy,nieźle mi się powodzi,należe więc do raczej niezbyt licznej grupy obywateli,którym tzw.transformacja nie zrobiła krzywdy,a wrecz przeciwnie(za komuny w kazde wakacje pracowałem,bo matka nie dawała rady nas utrzymać ze swojej pensyjki).
Zdaje sobie jednak sprawę,że człowiek nie jest samotna wyspa,zyje sie miedzy ludźmi,coraz bardziej biednymi,sfustrowanymi,schorowanymi,pesymistycznie nastawionymi do przyszłości,a przez to wszystko roszczeniowymi,stanowiącymi bardzo dobry grunt dla wszelkiej maści populizmu.
Grubo ponad 100 lat zajęło Ameryce dojscie do jako takich standardów w polityce(a i tak nie jest tam różowo),u nas bolszewia (niby) padła 15 lat temu,tak więc co najmniej 85 lat przed nami. Kto dożyje 2090 roku ten sie przekona,czy miałem rację:-)
|
Do góry
|
|
|
|
#301967 - 25/02/2005 18:54
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Quote:
czy "ideowi" złodzieje i porąbańcy(SLD.LPR - do jednego wora) czy twory "na zlecenie"czerwonych(Samoobrona).
Tu bym raczej dopisał LPR do tej drugiej kategorii, czyli "na zlecenie czerwonych".
|
Do góry
|
|
|
|
#301968 - 25/02/2005 19:19
|
Carpal Tunnel
|
Zgodziłbym sie ostatecznie na posadzenie ich "okrakiem":-)
Stary Romka był w radzie konsultacyjnej Jaruzela,jak sie wiatr zmienił jął lansować "pseudo-dmowszczyznę". Na tak wrażliwym dzieciaku jak Romuś:-) musiało to sie odcisnać silnym pietnem:P Wychował się na kulcie jednostki z jednej strony i na lekturze "Nie przemogą" z drugiej - rozdwojenie jaźni murowane.
Z drugiej strony w Lidze pełno zetchaenowskich pojebuff i innych "katolików" z nadania betonowej kruchty.
Co łaczy jednych i drugich nie musze tłumaczyć:-)
|
Do góry
|
|
|
|
#301969 - 26/02/2005 01:09
|
addict
|
Jezeli o obliczu parti swiadcza jej liderzy to PROSZE BARDZO PO!!!!!!!!(za tygodnikiem wprost) link:http://64.233.183.104/search?q=cache:O0C6HzE4zYIJ:ludzie.wprost.pl/sylwetka/%3FO%3D33989+Rokita+jan+kariera&hl=pl
Jan Maria Rokita urodził się w 1959 r. Ukończył prawo na Uniwersytecie Jagiellońskim. W latach 80. należał do NZS, był uczestnikiem Ruchu Wolność i Pokój. W rządzie Hanny Suchockiej pełnił funkcję ministra-szefa URM. Posłem na Sejm jest od 1989 r. Był jednym z liderów Unii Demokratycznej, a potem Unii Wolności. Po odejściu z UW współtworzył SKL. W latach 2000-2002 był prezesem stronnictwa. Kiedy partia decydowała, czy opuścić AWS i współpracować z Platformą Obywatelską, namawiał do pozostania w akcji, lecz o mandat posła ubiegał się z listy platformy. Zdecydował się w niej pozostać wbrew SKL, który przekształcił się w SKL-Ruch Nowej Polski. Jest posłem PO.
PODSUMOWANIE "z prądem to byle gówno płynie a pod prąd ino szlachetna ryba" ->stara prawda góralska
pozdrowionka
|
Do góry
|
|
|
|
#301970 - 26/02/2005 09:11
|
newbie
|
Co myślicie o UPR, z tego co czytałem w ich programie, to co tam piszą jest całkiem możliwe do zrealizowaniea.
|
Do góry
|
|
|
|
#301971 - 26/02/2005 09:41
|
addict
|
Quote:
Quote:
A to ostatnie SLD nie bylo powtórka wczesniejszego?
No było.I co z tego,czy ja mówie że to było dobre?Ani Ludzie AWS ani ludzie SLD nie powinni bawić sie w polityke.AWS,PO,UW,UP,SLD,PIS,SdPL-ONI JUŻ BYLI I GÓWNO ZROBILI.
|
Do góry
|
|
|
|
#301973 - 26/02/2005 10:05
|
addict
|
Quote:
Omen, na kogo będziesz głosował jak ukońcysz 18 lat?
Mam już 18 lat i w sumie to oczywistą sprawą jest że nie ma parti na którą z czystym sumieniem można zagłosować.Na pewno tuż przed wyborami powstanie jakiś nowy "stwór" polityczny i dużo sie pozmienie.Na razie wiem na kogo nie będę głosował i zaliczam do tego grona przedewszystkim :
PO-bo to odszczepieńcy AWS a dotego są strasznie zarozumiali jak np.Jasiu Rokita,i wogóle karierowicze SLD i SdPL-bo czerwony kolor do niczego nie pasuje a już napewno nie do polityki.
|
Do góry
|
|
|
|
#301976 - 26/02/2005 13:15
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/09/2003
|
Quote:
Omen, prawda jest taka, że nie głosując tylko szkodzisz własnemu krajowi bo zawsze jest lepszy i gorszy wybór. Twoje podejście jest w ogóle niezrozumiałe bo krytykujesz wszystkich (co każdemu wolno), ale pod koniec dnia nie potrafisz wybrać "najlepszej oferty". A to akurat trzeba zrobić.
Po prostu postaw się w sytuacji selekcjonera Reprezentacji Polski. On nie siedzi i nie ględzi, że wszyscy to lipa... tylko wybiera najlepszych spośród tych co są dostępni.
a potem trzeba swiecic oczami przed znajomymi bo sie okaze ze ten na ktorego glosowales jest zlodziejem i oszustem
dla mnie lepsze porownianie to zebranie paruset zlodzieji na jakiejs sali i pytanie sedziego ktorego wypuscic
|
Do góry
|
|
|
|
#301979 - 26/02/2005 13:53
|
|
Quote:
Więc co mam iść głosowac na PIS tylko dlatego że są mniejszym złem niż PO czy SLD i mają szanse na wejście do sejmu?
Jeśli tak myślisz, to TAK. Głosujesz na najlepszych z możliwych i tyle.
Szkoda, że nie ma u nas takiego systemu jak np. w Australii. Tam głosując na jakąś partię "A" można zaznaczyć, że jak ta partia nie wejdzie do sejmu to Twój głos zostanie przekazany partii "B".
|
Do góry
|
|
|
|
#301981 - 26/02/2005 14:04
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2003
|
Quote:
W życiu bym nie wrzucił wszystkich do jednego worka (np. "złodzieje"), bo kontrast na naszej arenie politycznej jest wręcz ogromny.
oczywiscie w tym "kontrascie" znacznie lepiej wypadaja przefarbowancy z AWS prawda oczywiscie za pare lat gdy bedzie dobiegac konca kadencja "kontrast" zmieni sie o 180 stopni na tym razem niekorzysc tak wielbionych tutaj przez niektorych POPiSowców.
Nie jest dzielem przypadku fakt iz kazde kolejne wybory wygrywa opozycja - swiadczy to tylko o tym iz obojetnie kto rzadzi (a rzadzili juz wszyscy) spoleczenstwo jest z tych rzadow niezadowolone
Wybieranie mniejszego zla nicczego tutaj nie zmieni - moglaby to zmienic frekwencja rzedu 5-10% na wyborach co byloby wielkim szokiem dla calej politycznej "elyty" 
|
Do góry
|
|
|
|
#301982 - 27/02/2005 12:49
|
newbie
|
SdPl uratuje polską lewice! Zobaczycie!
|
Do góry
|
|
|
|
#301983 - 27/02/2005 13:17
|
addict
|
Quote:
SdPl uratuje polską lewice! Zobaczycie!
heh a po co ją ratować???? Trzeba ją pochować i już więcej nie odgrzebywać.
|
Do góry
|
|
|
|
#301986 - 27/02/2005 19:00
|
|
Quote:
heh a po co ją ratować???? Trzeba ją pochować i już więcej nie odgrzebywać.
W Polsce jest potrzebna "normalna" partia lewicowa jako pewna przeciwwaga dla innych opcji. W USA mamy partię Demokratyczną, w Wielkiej Brytanii zaś partię 'Labour' (obecnie przy władzy).
Czasami zapominamy, że prawdziwą lewicą to był AWS. Jakiekolwiek porównania tej partii do UW czy PO są po prostu śmieszne. To właśnie AWS jest takim lewicowym betonem opartym o związki zawodowe.
Dlatego osobiście cieszyłbym się z braku AWS (prawdziwy lewicowy beton) oraz SLD (dawny partyjny beton) w przyszłym sejmie. Najchętniej na pozycji przyszłego Premiera widziałbym Rokitę - wydaje mi się to być najlepszy kandydat.
|
Do góry
|
|
|
|
#301987 - 27/02/2005 19:28
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Najchętniej na pozycji przyszłego Premiera widziałbym Rokitę - wydaje mi się to być najlepszy kandydat.
Myslałem ,że dziś nic bardziej kosmicznego od porażki Bilbao się nie zdarzy,a jednak  Conrad,z calym szacunkiem dla Ciebie,ale rozwaliłes mnie 
|
Do góry
|
|
|
|
#301988 - 27/02/2005 19:37
|
addict
|
Quote:
tylko, że przed eurowyborami często na internecie UPR miała po 10% a w wyborach niecałe 2% o ile dobrze pamiętam.
Tak więc, różne internetowe sondaże są dla mnie niezbyt wiarygodne jeśli chodzi o tę partię
no niestety to prawda.
|
Do góry
|
|
|
|
#301990 - 27/02/2005 19:41
|
addict
|
Quote:
Quote:
Najchętniej na pozycji przyszłego Premiera widziałbym Rokitę - wydaje mi się to być najlepszy kandydat.
Myslałem ,że dziś nic bardziej kosmicznego od porażki Bilbao się nie zdarzy,a jednak  Conrad,z calym szacunkiem dla Ciebie,ale rozwaliłes mnie
Mnie też.No kurde Jasiu na premiera o Boże uchroń Przecież ja na widok tego buraka dostaję wysypki,kur** jak już sie przy tym PO upierasz (sorry ale dla mnie to są odrzutki AWS I UW) to chociaż Tuska na premiera dadzą ale nie małego Jasia.heh Nie lubie AWS I SLD ale nawet Leszek M. i Jerek B. są dla mnie lepszymi kandydatami oni przynajmniej nie zmieniają parti i potrafią sie wyluzowac.
|
Do góry
|
|
|
|
#301991 - 27/02/2005 20:18
|
|
Quote:
Nie lubie AWS I SLD ale nawet Leszek M. i Jerek B. są dla mnie lepszymi kandydatami
Omen, ja też nie lubię AWS i SLD, ale jeśli sądzisz że Leszek Miller był (czy jest...) lepszym kandydatem na premiera niż Rokita to kompromitujesz się. Leszek M. ma poziom IQ mniejszy/równy małpy.
Możesz porównywać PO do UW i bardo dobrze, że tak robisz. Według mnie są to obecnie razem z PiS'em najlepsze opcje. Ale wrzucając tu AWS chyba nie wiesz co robisz, gdzie ten beton lewicowy związany ze związkami zawodowymi (czyli prawdziwa komuna) ma się do PO, najbardziej liberalną partią w kraju?????????
|
Do góry
|
|
|
|
#301993 - 27/02/2005 21:16
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Amkwish, szczerze mówiąc kiedyś już Cię pytałem o poglądy polityczne i jesteś chyba w jednej linii z Omenem - najwięcej narzekać a jednocześnie nie posiadać żadnych własnych opinii.
Jeśli nie przedstawisz opcji na która będziesz głosował to raczej niewiele wnisiesz do dyskuzji.
Opcja,za która głosuję to wysłanie tej calej politycznej hałastry do Korei Poludniowej lub na Kubę(bez wzgledu na to jakie każdy z tych smieci deklaruje poglady) i przyznac na utrzymanie średnią pensje pielegniarki lub srednia emeryturę. Niech sobie tam zyją,aby z dala od Polski.
Mój wybór:głosuję za tym,aby kazdy kto umoczył łapy w polityce mial zakaz kandydowania  Jak spuscimy gówno do latryny,to wtedy mozemy myslec nad nowymi kandydatami i systemem dwupartyjnym.
Utopia?
Może,ale wcale nie większa,jak proponować obleśnego bufona na premiera.
Własnie dziś powstało kolejne szambo pn."Demokraci". Polityczne trupy w sosie czosnkowym. Smacznego  ja wybieram...post 
|
Do góry
|
|
|
|
#301994 - 27/02/2005 21:44
|
|
Quote:
Opcja,za która głosuję to wysłanie tej calej politycznej hałastry do Korei Poludniowej...
Czyli żadna opcja - po prostu uchylenie się od sensownej decyzji.
Dla Ciebie mam duży szacunek, ale ogólnie dla takich poglądów niestety nie mam jakiegokolwiek poszanowania. Jeśli ktoś nie potrafi nikogo poprzeć to jedynie szkodzi własnemu krajowi.
|
Do góry
|
|
|
|
#301995 - 27/02/2005 22:03
|
Carpal Tunnel
|
Amkwish chyba do Korei Północnej miałeś na myśli. W Południowej byłoby im za dobrze  Ja rozumiem oba Wasze punkty widzenia, tak szczerze naprawdę nie widzę na kogo mogę głosować w tegorocznych wyborach, ale czy to jest uchylenie się od sensownej decyzji?? Czy naprawdę mam wybierać mniejsze zło niż nie wybierać w ogóle. Przeżyłem już prawie ćwieć wieku i od uzyskania możliwości głosowania, jeśli tylko mogłem głosowałem. Po prostu czułem że jak nie pójdę do urn wyborczych będę się po prostu źle czuł. 2005 rok może się okazać przełomowy... Ktoś już tu napisał o tym że na listach wyborczych są te same osoby a ludzie którzy naprawdę chcą coś zrobić dla Polski są zmarginalizowani, czasami dołożeni na ostatnich miejscach jako "zapchajdziury", takie alibi, żeby nie było.. I tak w sejmie znajdą się ci sami, jeśli nie wybrani z listy okręgowej to przez krajową się prześlizną i będą trzymać dalej łapy na wszystkim.. To mnie wk*** Najgorsze jest to że obserwując to co się dzieje można stracić własne ideały. Moim marzeniem było zostać sędzią, jestem już tego marzenia spełnienia dość blisko, jednak niedawno coś mnie przeraziło. Zadałem sam sobie pytanie jak bym się zachował gdy osiągając już coś w życiu ktoś zaoferowałby mi łapówkę. Przeraziłem się gdyz nie wiedziałem co bym zrobił. Nie wyczułem w sobie jednoznacznej odmownej odpowiedzi. I zrzuciłem to na karb właśnie tego co dzieje się teraz w naszym kraju  W ostatnim sondażu o jakim słyszałem podobno 53% osób definitywnie podjęło decyzję że nie będą głosować w kolejnych wyborach. To o czymś świadczy. Ja naprawdę bardzo chciałbym pójśc i z czystym sumieniem zagłosować, tylko wątpię czy sami politycy mi na to pozwolą... Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#301996 - 27/02/2005 22:20
|
Carpal Tunnel
|
A propos szacunku to nie pozostaję dłuzny:-)
Natomiast bardzo róznimy w podejściu do zasadniczej kwestii,mianowicie ...wyboru.
Ty wybierasz tzw."mniejsze zło"(tak odbieram twoje wypowiedzi),dla mnie natomiast zło zawsze jest złem,bez wzgledu na rozmiar.
Naprawde byłbym usatysfakcjonowany,gdyby pojawil sie kandydat(partia),na którego z czystym sumieniem móglbym oddac głos. Może jestem zbyt wymagający,ale na dziś takiego(takiej partii) dla mnie nie ma.
Powstaja za to nowe ugrupowania,sciślej biorac mutacje(reanimacje trupów),bezczelne typy mysla,że zmiana nazwy zapewni im te sakramentalne 5% i znowu 4 lata sielanki.
Dziś wypowiada się zatroskany Tadek,cytuję: "Połozymy kres aferom".
No i jak człowieka ma szlag nie trafić,skoro te slowa wypowiada bydlak,za ktorego premierostwa mialy miejsce największe afery w tym kraju(juz o "grubej kresce" nie wspomnę).
Nie wiem Conrad kto bardziej szkodzi krajowi. Czy ja nie przykładając ręki do wyboru ludzi,którzy ten kraj zrujnowali czy Ty,dając im kolejną szansę do destrukcyjnego rządzenia?
Z pozoru zabrzmi to "ksiezycowo",ale powtarzam po raz wtóry swoja myśl: "Aby rynek polityczny w Polsce wynormalniał konieczny jest wstrząs w postaci dojścia do wladzy leppero-giertychów"
Sam się wzdragam na taka myśl,ale inaczej ciągle będzie trwała karuzela i co 4 lata,na zmiane,Polska będzie rzadzona przez tych,ktorzy wsiedli na stołki przy okraglym stole,a naped rozbujali w Magdalence.
Trzesienie ziemi w polityce może w końcu obudzi ludzi,którzy powiedza Rokitom,Buzkom,Bormanom,Kwachom,Zychom i innym "panowie wyp.ierdalać,wasz czas się skończył,przegraliście wybory z Lepperem(Giertychem),więc juz wam wszystkim dziękujemy".
Pytanie tylko,czy my,zwykli obywatele,przetrwamy przejściowe rządy pojebuff? Jestem optymistą,Polacy nie z takim chłamem sobie radzili:-)
|
Do góry
|
|
|
|
#301998 - 27/02/2005 22:23
|
addict
|
Quote:
Aha, wspomniałeś, że masz 18 lat. Może więc piwko? Wybierz jakiś fajny lokal mieszczący się w "bananowym" bloku.
Ja tam bananowcem nie jestem a pozatym bananowi mają swoój bananowy cennik przekraczający kieszeń normalnego człowieka z szarych bloków. Ps.heh pisałeś że ja nie mam własnej opinji tylko dlatego ze nie napisałem że jestem za SLD,PO lub inną partią.Ale ja jestem za UPR partią,która i tak nie wejdzie do sejmu więc nie ma sie co o tym rozpisywać.Aha dla mnie kompromitacją jest popieranie małego wkurzonego na cały świat,upierdliwego i zbucowiałego Jaśka,Mari,Władysława,Piotra Rokity
|
Do góry
|
|
|
|
#302000 - 27/02/2005 22:25
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/02/2004
|
Quote:
Mam takie nastawienie. Ide głosować, ponieważ nie będę dawał innym, żeby decydowali za mnie.
bardzo słuszne postanowienie 
|
Do góry
|
|
|
|
#302003 - 27/02/2005 22:42
|
|
Quote:
Nie wiem Conrad kto bardziej szkodzi krajowi. Czy ja nie przykładając ręki do wyboru ludzi,którzy ten kraj zrujnowali czy Ty,dając im kolejną szansę do destrukcyjnego rządzenia?
Z pozoru zabrzmi to "ksiezycowo",ale powtarzam po raz wtóry swoja myśl: "Aby rynek polityczny w Polsce wynormalniał konieczny jest wstrząs w postaci dojścia do wladzy leppero-giertychów"
Szczerze mówiąc w ogóle nie podzilam tego sposobu myślenia. Uważam, że należy wybrać najlepszych z możliwych i tyle. My na szczęście możemy dokonać rozsądnego wyboru, jak np. PO i Rokitę. Uważam, że jest to polityk z najwyższej półki - idealny kandydat na premiera. Nigdy bym mu nie przypisał nic złego, wręcz przeciwnie... jest to dla mnie wybitna postać o wysokim intelekcie i prawdziwym poczuciu obowiązku publicznego.
A co do koniecznego dojścia do władzy leppero-giertychów to pozwolę sobie tego nie komentować. Oby Twoje słowa nigdy się nie spełniły. Dla dobra Polski...
|
Do góry
|
|
|
|
#302004 - 27/02/2005 23:00
|
enthusiast
Meldunek: 22/01/2003
|
Quote:
Quote:
tylko, że przed eurowyborami często na internecie UPR miała po 10% a w wyborach niecałe 2% o ile dobrze pamiętam.
Tak więc, różne internetowe sondaże są dla mnie niezbyt wiarygodne jeśli chodzi o tę partię
no niestety to prawda.
Właśnie się zastanawiam czym jest to spowodowane, moim zdaniem tym, że: - nie ma tej partii w mediach (totalna blokada informacyjna) - głoszenie poglądów, że nie ma szans na wejście do parlamentu,
czyli ogólnie ludziom, którzy chcą głosować na UPR wmawia się, że nie warto, bo i tak nie wejdzie do sejmu.
Ja tam jestem wierny tej partii i offline też na nią głosuje i namawiam do tego innych, którzy chcą ale się boją.
|
Do góry
|
|
|
|
#302007 - 28/02/2005 01:36
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/09/2003
|
Quote:
Quote:
Quote:
Mnie też.No kurde Jasiu na premiera o Boże uchroń Przecież ja na widok tego buraka dostaję wysypki,kur** jak już sie przy tym PO upierasz (sorry ale dla mnie to są odrzutki AWS I UW) to chociaż Tuska na premiera dadzą ale nie małego Jasia.heh Nie lubie AWS I SLD ale nawet Leszek M. i Jerek B. są dla mnie lepszymi kandydatami oni przynajmniej nie zmieniają parti i potrafią sie wyluzowac.
No ja tez bym sie zalamal gdyby Rokicie przyszlo reprezentowac nasz Rzad... gorszy bylby juz chyba tylko Andrew
Moja wypowiedz krotka bo szkoda mi nawet czasu na pisanie o tych zlodziejach... dla mnie 99% politykow to zlodzieje, nie bez przyczyny po kazdych kolejnych wyborach zmienia sie elita rzadzaca, a starzy zostawiaja za soba tylko setki jesli nie tysiace afer... za 4 lata to Miller i Kaczmarek bede w Komisji Sledczej przesluchiwac Rokite, Tuska, Kaczynskich i Plazynskiego...
Rowniez nie pojde na wybory bo nie zamierzam przylozyc reki do wyboru kogos kto chce sie tylko nachapac bo taki jest cel kandydowania przynajmniej 98-99% politykow, a tego procenta uczciwych nie potrafie niestety wylapac... Niektorzy tutaj uwazaja ze potrafia, ja nie... Nie zamierzam przylozyc reki do wyboru kogos komu nie zalezy na dobrze Naszego kraju, niech inni maja nieczyste sumienie, ja nie bede sie do tego przykladal...
Widze ze do Parlamentu jednoczy sie srodowisko Unii Wolnosci, mam nadzieje ze ponownie tym Zydo-sprzedawczykom sie to nie uda, bo tym to na pewno nigdy nie zaufam. Natura tych ludzi sie nie zmienii
Aha, nowe partie, te same ryje, po prostu "przejebali" to co pokradli pare lat temu i znowu chca nakrasc sie na pare lat godnego zycia
|
Do góry
|
|
|
|
#302009 - 28/02/2005 02:36
|
Carpal Tunnel
|
Rimmer,na wyborach byłem tylko raz - 4 czerwca 1989 roku. Bylem wtedy młodziakiem,otrzymałem prawo wyborcze i uwierzylem,że po latach znienawidzonej komuny wreszcie czeka nas,Polaków,lepsza przyszłość.
Jak dziś pomyślę,że oddałem wtedy głos na OKP,to do dnia dzisiejszego mam odruch wymiotny. Konkretnie oddałem głos na ciecia,ktory miał fotkę z Bolkiem,głosowałem na niby-opozycjonistę,w gruncie rzeczy bydlaka i zlodzieja jak pozostali.
Ponieważ nie miałem zamiaru po raz drugi wdepnąć w gowno,do wyborów juz potem nie poszedlem ani razu.
Owszem,zawsze sie przymierzałem i szukalem na kogo by tu oddac głos,bo nie moglem uwierzyć,że kandyduje samo badziewie,ale to okazywalo się zawsze faktem.
Dzis również,jak napisał Guniek..."politycy nie daja mi szansy wybrać".
Chrzanię to ,kto zostanie wybrany,niech będzie nawet Lepper(Giertych),to przynajmniej daje szansę,że ta hołota weźmie się za łby(komisje,sledztwa,itp),a nie będzie sie tylko zmieniac co 4 lata w tym samym składzie.
Jezeli na osiedlu grasuje dwóch bandytów,to dla normalnych mieszkańców darem opatrzności bedzie jak sie wyrżna nawzajem - trzeba tylko trafu,by na siebie wpadli,na przykład chcąc okraść jedna staruszkę w tym samej chwili:-)
GoGoGo Staruszka:-))))
|
Do góry
|
|
|
|
#302010 - 28/02/2005 08:24
|
addict
|
Quote:
Quote:
Quote:
no niestety to prawda.
Właśnie się zastanawiam czym jest to spowodowane, moim zdaniem tym, że: - nie ma tej partii w mediach (totalna blokada informacyjna) - głoszenie poglądów, że nie ma szans na wejście do parlamentu,
czyli ogólnie ludziom, którzy chcą głosować na UPR wmawia się, że nie warto, bo i tak nie wejdzie do sejmu.
Ja tam jestem wierny tej partii i offline też na nią głosuje i namawiam do tego innych, którzy chcą ale się boją.
Nie powiem ci że ja też na nich zagłosuje ale to że nie wchodzą jest spowodowane tym że media nie traktują ich poważnie i niewielu ludzi zna kogokolwiek z tej parti.
|
Do góry
|
|
|
|
#302011 - 28/02/2005 08:31
|
addict
|
Quote:
Mam pytanie do tych, którzy nie chcą iść głosować! Czy to wpływ działań SLD, a może oddaliście głos na SLD poprzednio i stwierdziliście, że teraz nie pójdziecie, ponieważ chłam żeście wybrali?
Ja pójdę głosowac ale bez większej wiary że to coś da.Prawda jest taka ze powinni wprowadzić wybory jednomandatowe co prawda burdel by sie na wiejskiej zrobił ale tam i tak już jest burdel ale chociaz głosowalibyśmy na konkretnego zaufanego człowieka a nie na partie.No bo jeśli głoujemy na przykładowego Jana Kowalskiego z SLD to później nie wstydzimy sie za całą partię tylko za niego jeśli coś przeskrobie...
|
Do góry
|
|
|
|
#302012 - 28/02/2005 08:47
|
addict
|
A tak wogóle Conrad ty jesteś bananem czy nie.Bo jak tak to mam kilka pytań  : 1.Bananowcy piją piwo lub cokolwiek co kosztuje mniej niż 30zł z litra? 2.Czy żółty kolor bloków dobrze wpływa na psychikę? 3.Czy ludzi z moich bloków uważacie za degeneratów,łobuzów,kradziei,wandlali bo jeśli tak to macie rację:D 4.Czy to prawda że chcecie Nas przesiedlić do Kambodży? ps.Zero złośliwości czysta ciekawość.
|
Do góry
|
|
|
|
#302013 - 28/02/2005 11:23
|
Blade Runner
|
Quote:
W obecnych realiach koalicja UW,PO,PiS wydaje się idealna jeśli UW zdoła wejść do parlamentu. Nowa partia Centrum też może być dobrym i przydatnym wyborem jako koalicjant.
Tak się składa, że wczoraj jak co tydzień słuchałem "7 dzień tygodnia" w radiu Zet. Po tym co ten Frasyniuk tam gadał, to ja nie wierzę, żeby te partie byłyby skłonne ze sobą współpracować. (o ile w ogóle Uw wejdzie do sejmu).
Frasyniuk co chwile rzucał jakieś wyssane z palca brednie w strone Kaczyńskiego, a zwłaszcza Rokity, które wyśmiewali prawie wszyscy siedzący przy stole (oprócz Józia Oleksego, który jak zawsze był za, a nawet przeciw, a tak naprawde sam nie wie za czym jest). Oprócz tego zwrot typu "zamknij się" w stronę Giertycha - to też nie najlepiej świadczy o tym, który usilnie stara się przekonać ludzi, że diametralnie różni się od pyskaczy z LPR i Samoobrony.
|
Do góry
|
|
|
|
#302014 - 28/02/2005 14:37
|
|
Jeśli ktoś nie głosuje w wyborach to może też nie powienien uczestniczyć w oglądaniu meczów naszej reprezentacji piłkarskiej. Tam też mamy podobny procent patałachów, ale w końcu wybieramy najlepszych z możliwych i to oni reprezentują nasze barwy narodowe. Jeśli wyłączasz się z jednego to może warto też wyłączyć się z drugiego.
Dojście do władzy takich elementów jak Lepper czy Giertych byłoby katastrofą dla naszego państwa, dlatego z niedowierzaniem czytam wypowiedzi, że miałoby to mieć jakikolwiek pozytywny wpływ.
Co do "wszyscy to złodzieje, 100% z nich tylko kradnie" to jest to niepoważne myślenie i nie ma nawet zastosowania w realiach. Podejrzewam nawet, że jest to paranoja czy pewnien rodzaj przekonania, który jest celowo wprowadzany do opinii społecznej przez pewne siły. Zapomnijcie o "złodziejach", ponieważ oni są NAJMNIEJ tutaj ważni - to co ktoś może wziąć na boku jest i tak pestką. PRAWDIZWYM zagrożeniam są straty oraz niewykorzystywane szanse przez Polskę. Nie będę rozliczał żadnej partii (dawnej czy przyszłej) z tego czy w sumie kilkanaście milionów Euro poszło gdzies na prywatne konta. To jest małe piwo, o którym w ogóle nie warto dyskutować - tak się dzieje prawie WSZĘDZIE i tego się nie uniknie (nawet w USA taki Halliburton na wojnie zarobił już ponad 2 MILIARDY dolarów, i co z tego?).
Ważne jest to, ile pieniędzy zaprzepaściliśmy. Co jest gorsze: partia, która zrobiła wspaniałą robotę dla Polski, ale podobnie jak partie na zachodzie wzięła też "bokiem" wynagrodzenie za kilkanaście milionów Euro... czy partia, która wzięła kilka milionów Euro mniej, ale która np. co jakiś czas przez własną indolencję traci np. 300 milionów Euro z tego tytułu??? A za miesiąc 50 milionów Euro przepadło gdzieś indziej, itd. Wystarczy jeden głupi ruch (czy raczej brak działania) by przegrać dla Polski więcej niż jakikolwiek rząd byłby w stanie dla siebie wziąc podczas 4 lat sprawowania władzy.
Dlatego skończmy z tym "oni biorą, oni też" bo to jest w ogóle mało istotne na tle setek milionów, które nam co rusz przepadają przez pseudo-polityków.
|
Do góry
|
|
|
|
#302015 - 28/02/2005 14:56
|
|
Quote:
A tak wogóle Conrad ty jesteś bananem czy nie.Bo jak tak to mam kilka pytań : 1.Bananowcy piją piwo lub cokolwiek co kosztuje mniej niż 30zł z litra? 2.Czy żółty kolor bloków dobrze wpływa na psychikę? 3.Czy ludzi z moich bloków uważacie za degeneratów,łobuzów,kradziei,wandlali bo jeśli tak to macie rację:D 4.Czy to prawda że chcecie Nas przesiedlić do Kambodży? ps.Zero złośliwości czysta ciekawość.
Omen, Ty bardzo banany musisz lubić. Na Ursynowie/Kabatach jest wiele pięknych, nowych budynków mieszkalnych i to jest właśnie przyszłość jeśli chodzi o nieruchomości. Stare, obskurne relikty komunizmu są mało ciekawe. 
1. Tak.  2. Jak dla mnie kolor nie ma znaczenia. Zielony, żółty, najważniejsze by apartamentowiec był ładny i funkcjonalny. 3. Ogólnie nie. Ale elementy o których mówisz pochodzą głównie z takich miejsc. Jak u siebie ma się syf czy brak porządku to przez zazdrość czy coś w tym stylu chce się to przerzucić na innych, mieszkających w lepszym standardzie. 4. A po co?
Osobiście nie mam nic przeciwko jakiemukolwiek budownictwu, ale wiadomo w jakim kierynku idziemy tak więc trzymanie się haseł stare to dobre a nowe to nie... jest jak popieranie starego betonu... ale partyjnego. 
|
Do góry
|
|
|
|
#302018 - 28/02/2005 15:34
|
addict
|
heh Conrado ty to masz normalnie dystans pozazdrościć  .Ja tam do bananów nic nie mam po prostu wkurza mnie że głównie to że grodza się jakby nie wiem jakie niebezpieczeństwo im z zewnatrz grodziło.Kabaty tonajbezpieczniejsze miejsce jakie znam a ochrona na osiedlach i bramy budzi mój śmiech bo wiesz kto za to płaci i pewnie wiesz że mnie też chcą ogrodzić a ja żydem nie jestem i mi getta budowac nie trzeba  A tak wogóle to na browar w każdej chwili moge iść chociaż aktualnie na kacu jestem. ps.hakunamatata i do przodu
|
Do góry
|
|
|
|
#302019 - 28/02/2005 18:42
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
Najpierw krótko, jak coś z tego wyniknie to rozwine wypowiedzi: LPR, Samoobrona - głosowanie na te partie, które skupiają największych idiotów bardzo źle świadczy o poziomie intelektualnym. SLD - kompromitacja, złodziejstwo, stare układy, kto mógł to uciekł, chociaż zdażają się wyjątki jak np Cimoszewicz, którego cenię jako fachowca, no ale niestety nadal w SLD co nie najlepiej świadczy o jego moralności. SDPL - lepsza strona polskiej lewicy, aczkolwiek nie widzę potencjału i charyzmy, Borowski, Banach, Nałęcz, Celiński ludzie sprawiający wrażenie uczciwych, ale zbyt lewicowi (szczególnie Banach), poza tym nie lubię socjalistów, chociaż nie wykluczam swojego poparcia dla Borowskiego w wyborach prezydenckich, lepszy on od uczciwego Religi, ale zupełnie nie radzącego sobie w polityce. PSL - najlepiej gdyby ta chorągiewka znikła z polskiej polityki, jedynie co w niej dobre to nazwa, strasznie marketingowa. UPR - Unia Polityki Nierealnej... POPiS - wygląda na to, że jest przyszły rząd, a więc prawica znowuż u władzy, dla mnie zbyt radykalni i prawicowi (Ziobro ponoć w Radiu Maryja już działa i został namaszczony przez samego Rydzyka, czyli największego złodzieja w Polsce) Po za tym dwa różne spojrzenia na gospodarke, będą kłótnie i pewnie znowu zafundują nam kolejne lata nieszczęśliwego socjalizmu...Martwi mnie też mocno populizm obu partii, łatwy do odczytania, co gorsza Janek Rokita przyznaje, że umiarkowany populizm to nic złego... Początkowo gdy nie było alternatywy, chciałem na nich głosować, bo niegłosowanie to poparcie LPR i Samoobrony (nie wiem jak takie partie mogą istnieć...) no ale PO za mocno skręciło w prawo i za dużo populizmu się pojawiło w wypowiedziach ich przedstawicieli, poza tym mam wrażenie, że strasznie dużo karierowiczów tam się pojawiło (PO prowadzi w sondażach od parunastu miesięcy) Partia Demokratyczna - od wyborów europejskich wzrosło poparcie dla UW, 4 letnia przerwa od pensji poselskich sprawiła, że odeszli wszelkiego rodzaju karierowicze, złodzieje itp. Na czele partii stoi Frasyniuk, człowiek uczciwy, zweryfikowany przez fakt nie pobierania pensji poselskiej, charyzmatyczny (czasami aż za bardzo - spoliczkował jakiegoś gnojka z LPR) za plecami ma legendy Geremka i Mazowieckiego, dołączył do niego Hausner świetny fachowiec, działający dla idei, liberał, jeden z niewielu których ceniłem w SLD. Do dołączenia do tej partii szykuje się ponoć Rosati, ostatnio Frasyniuk zaprosił także Belke. Jak dla mnie partia ta wykazuje zero populizmu, fachowość, inteligencję. Najbardziej Liberalna i demokratyczna partia na naszej scenie politycznej, typowo inteligencka, myślę że dostaną się do sejmu w przyszłej kadencji, póki co mają mój głos, chcę mieć czyste sumienie.
|
Do góry
|
|
|
|
#302020 - 28/02/2005 19:43
|
Carpal Tunnel
|
Jerome, bardzo ciekawy post. Interesująco wszystkich podsumowałeś. Musżę przyznać, że mamy podobne poglądy. Chciałby jeszcze napisać coś co nasunęło mi się po Twoim poście. Nie można generalnie oceniać całej partii... Musimy pamiętać o jednostkach. To że SLD zaprezentowało się w ciągu 4 ostatnich lat fatalnie nie znaczy że są tam sami słodzieje i nieudacznicy.. To że poprzednio AWS-UW zaprezentowali się tragicznie też nie znaczyło o wszystkich... Tylko czy my dożyjemy czasów że ci co powinni być u sterów władzy, ci inteligentni ideowcy, próbujący cos zrobić dla kraju, fachowcy znajdą sie na czele państwa... Co do wyborów prezydenckich to na tą chwilę moim faworytem jest właśnie Marek Borowski... i raczej zagłosuję  Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#302021 - 28/02/2005 20:15
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/12/2003
|
To i ja zrobię takie małe podsumowanie jak ja to widzę:
UPR-No cóż popieram ich ale nie oszukujmy sie kara chłosty dla złodziei nawet na Białorusi mało prawdopodba i ludzie na to nie pójdą.
SLD-również uważam że to złodzieje,cfaniaki,łobuzy no i przedewszystkim czerwone sku*****
SdPL-patrz wyżej
UW-żydki i tyle.Gdyby nie Frasyniuk to bym ich wogóle nie bra.ł pod uwagę
PO-niewątpliwie partia,która postawiła się ustawić po rozbiciu AWS i teraz wygra wybory.Dla mnie za dużo karierowiczów i burakó.chociaż Tuska szanuję bo się nie wywyższa.
LPR-ojciec Roman zrobił by karierę na Kubie jako dyktator.Dla mnie banda nawiedzonych ludzi z którymi zgadzam sie w niktórych kwestiach ale gdyby objeli władze to ładny cyrk by sie zrobił (chociaż już jest)
Pis-No kaczorki to też takie kombinatorki.Owszem Lechu jako min.Sprawiedliwości był dobry.Partia na którą zagłosuję jak nie będzie na kogo a na razie nie ma.
ps.A zresztą ja za młody na polityke jestem i pewnie sie nie znam narazie moje główne zainteresowania to zimna wódka i gorące panienki.
|
Do góry
|
|
|
|
#302022 - 01/03/2005 20:09
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/05/2003
|
Quote:
A Kaczory to jedni z nielicznych, którzy w pierwszej kolejności kojarzą mi się z uczciwością.
a afera FOZZ coś ci mówi,jeden z największych przekrętów III RP,w którym twoi uczciwi Jacek i Placek byli głównymi bohaterami 
|
Do góry
|
|
|
|
#302023 - 01/03/2005 20:16
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/12/2003
|
Quote:
Quote:
A Kaczory to jedni z nielicznych, którzy w pierwszej kolejności kojarzą mi się z uczciwością.
a afera FOZZ coś ci mówi,jeden z największych przekrętów III RP,w którym twoi uczciwi Jacek i Placek byli głównymi bohaterami
nooo a kto ukradł księżyc no pytam ja sie kto?może ja co może znowu na mnie?Nie drodzy wyborcy otóż oświadczam że to Leszek i Jarek K. (vel.bracia xero) podpierniczyli księżyc z mojej obory.
|
Do góry
|
|
|
|
#302024 - 01/03/2005 20:48
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Quote:
Hmmmm...udzial w aferze FOZZ Kaczyńskich to niestety wymysł komuchów jako odwet, więc zanim kogoś osądzisz podaj dowody ,czy kiedykolwiek sąd wskazał ich jako winnych w tej aferze, nie słyszałem.
|
Do góry
|
|
|
|
#302025 - 01/03/2005 22:34
|
enthusiast
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
no niestety to prawda.
Nie powiem ci że ja też na nich zagłosuje ale to że nie wchodzą jest spowodowane tym że media nie traktują ich poważnie i niewielu ludzi zna kogokolwiek z tej parti.
Masz rację, i przez takie postępowanie sprawia się wrażenie, że ta partia nie ma szans. Nigdy nie byłem wyznawcą spiskowej teorii dziejów ale w tym coś jest , że partia ta pokazywana jest tylko przy okazji kontrowersyjnych wypowiedzi JKM i to bardzo często zmanipulowanych.
|
Do góry
|
|
|
|
#302026 - 03/03/2005 00:01
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Quote:
Quote:
Hmmmm...udzial w aferze FOZZ Kaczyńskich to niestety wymysł komuchów jako odwet, więc zanim kogoś osądzisz podaj dowody ,czy kiedykolwiek sąd wskazał ich jako winnych w tej aferze, nie słyszałem.
a słyszałeś , aby kogokolwiek z naszej sceny politycznej w sądzie uznano winnym ?
|
Do góry
|
|
|
|
#302029 - 05/03/2005 03:45
|
member
Meldunek: 18/11/2004
|
Może mi ktoś wyjaśnić po krótce i ludzkimi słowami o co chodziło w aferze FOZZ? I kto tam grał główne role?
|
Do góry
|
|
|
|
#302030 - 05/03/2005 08:35
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
Wykoleił się pociąg wiozący naszych ukochanych przedstawicieli narodu, nasz Sejm umiłowany. Na miejsce pędzą ekipy ratownicze, karetki, śmigłowce i inne takie. Przyjeżdżają na miejsce, znajdują rozpieprzony pociąg i ani żywego ani martwego ducha. Szef ratowników pyta okolicznych włościan: - Gdzie się podziali wszyscy z tego pociągu? - Pochowalim. -To wszyscy zginęli, co do jednego?! - No niektórzy mówili, że jeszcze żyją, ale kto by tam panie politykom wierzył... 
|
Do góry
|
|
|
|
#302031 - 05/03/2005 12:22
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/11/2001
|
Quote:
Partia Demokratyczna - od wyborów europejskich wzrosło poparcie dla UW, 4 letnia przerwa od pensji poselskich sprawiła, że odeszli wszelkiego rodzaju karierowicze, złodzieje itp. Na czele partii stoi Frasyniuk, człowiek uczciwy, zweryfikowany przez fakt nie pobierania pensji poselskiej, charyzmatyczny (czasami aż za bardzo - spoliczkował jakiegoś gnojka z LPR) za plecami ma legendy Geremka i Mazowieckiego, dołączył do niego Hausner świetny fachowiec, działający dla idei, liberał, jeden z niewielu których ceniłem w SLD. Do dołączenia do tej partii szykuje się ponoć Rosati, ostatnio Frasyniuk zaprosił także Belke. Jak dla mnie partia ta wykazuje zero populizmu, fachowość, inteligencję. Najbardziej Liberalna i demokratyczna partia na naszej scenie politycznej, typowo inteligencka, myślę że dostaną się do sejmu w przyszłej kadencji, póki co mają mój głos, chcę mieć czyste sumienie.
Panowie z unii demokratycznej - unii wolności - parti demokratycznej (wybierz właściwe) najlepiej zabłysneli "intelygencjom" w programie Lisa. Pozwole sobie trafny cytat zamieścić obrazujący tą debatę:
"Przyszedł sobie do studia Polsatu technik samochodowy wraz z niedorobionym prawnikiem-tetrykiem (bo taka to jest wierchuszka tej partii, co to niby inteligentow reprezentuje - sic!) i postanowili pouczyc obecnych w studio mecenasa i profesor ekonomii w temacie jak to najsprawniej (i najmędrzej) ojczyzne poratowac.
Co ciekawsze, członek antysemickiego Pax-u i posel na Sejm niedemokratycznego, autorytarnie rzadzonego panstwa, objety najpewniej chwilowa amnezja, jął wypominać czynny udzial w organach PRL ojcu jednego z adwersarzy.
Drugi sfrustrowany medrzec - specjalista od dwusuwow, postanowil natomiast powalczyc z brakiem kultury wsrod naszej klasy politycznej. Szkoda tylko, ze za motto w tej krucjacie obral sobie haslo: "chamstwo jeszcze wiekszym chamstwem zwyciezaj!"
Przypominają mi się słowa piosenki Marylki Rodowicz "Ale to już było i nie wróci więcej" OBY
|
Do góry
|
|
|
|
#302032 - 05/03/2005 15:54
|
Carpal Tunnel
|
Panie Adolfie, a po pańskiej ksywce jakieś nacjonalistyczne ciągotki rozpoznaje, Z Giertycha taki prawnik jak z Rydzyka ksiądz, niby wszystko okey, a jednak... Giertych jest takim wielkim prawnikiem, że zapomniał, że każdy oskarżony może dobrać sobie sam obrońce, jeżeli uważasz Mazowieckiego za chama, to radzę ci przemyśl sobie to wszystko jeszcze raz jk dla mnie człowiek ten jest wzorcem kultury. Co jak co ale ojciec Giertycha w latach gdy komuna upadała, rządał ścisłej współpracy z Rosja (gdybyśmy go posłuchali skończylibyśmy jak Białoruś lub Ukraina) A co do zachowania Frasyniuka w stosunku do Giertycha.. wybacz ale tego Hitlerka to dawno bym usunął co najmniej ze sceny politycznej, noż w kieszeni mi się otwiera jak słysze co on wygaduje, że niby w latach 90 zniszczono polską gospodarke.. ze tatuś chciał dobrze... to urąga ludzkiej inteligencji. Gilowska też się trochę ośmieszyła mówiąc o tym że PD jest tak daleko dla niej jak i LPR... Poza tym profesor ekonomii powiadasz... a gdzie tam jakieś kwestie ekonomiczne były poruszane? PS skąd ten cytat? czemuż to sam się Pan nie wypowie, bo cytat ten przypomina mi wypowiedź jakiegoś Wszechpolaka...
|
Do góry
|
|
|
|
#302033 - 05/03/2005 16:17
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/11/2001
|
hehehe, typowe zrządzenie uwolaka. Posiadanie monopolu na prawde, jesli ktoś mówi coś innego to jest faszystą, nazistą, co najmniej spokrewniony z hitlerem. Mi sie tam nóż w kieszeni nie otwiera, jak czytam takie wychwalanie starego próchna spod latarni w nowej sukni- czytaj parta demokratyczna, ja to zlewam totalnie.Uśmiecham się pobłażliwie bo co na głupote mozna zrobic, leczyc witaminą c ?? Co do cytatu to prócz odwiedzania forum GW to zajrzyj sobie chocby na stronke i forum Lisa, zobacz ilu tam jest zwolenników Twojej opcji politycznej. Ale to pewnie sami faszyści, rusofile, szkoda słów.
Ende
|
Do góry
|
|
|
|
#302034 - 05/03/2005 16:50
|
Carpal Tunnel
|
1) nie jestem żadnym uwolakiem 2)monopol na prawdę powiadasz? pokaż mi gdzie piszę nieprawdę 3) jak brak argumentów to najlepiej wyśmiać co? może nam zdradzisz jaką opcję polityczną ty popierasz, bardzo mnie to ciekawi, może Giertych? 4) jak dla mnie 10% poparcia to będzie wynik dobry, zawsze większość będzie przeciw, poza tym internet w Polsce ma to do siebie, że wszyscy na wszystko bluzgają, bo przecież anonimowo to można... inaczej na szczęście jest w rzeczywistości, gdzie zawsze ponosi się konsekwencje wypowiedzianych słów. Jak zwykł mawiać JKM mądrych jest zawsze mniej. 5) I póki co rusofilem jest dla mnie M. Giertych a metodami faszystowskimi posługje się R.Giertych, choćby we własnej partii.
|
Do góry
|
|
|
|
#302035 - 05/03/2005 18:58
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
A, slyszaleś chociaż kto jest oskarżonym w tej sprawie, kto stworzył Fundusz obsługi zadłużenia zagranicznego w 89 roku,kto nim kierował i z czyich poleceń, bo bynajmniej nie bracia Kaczyńscy to robili i to, że oni uczestniczyli w tej aferze jest wierutną bzdurą.Tak więc Boca nie mówię juz nawet o wydaniu wyroku, lecz o sformułowaniu aktu oskarżenia.
ojej,ale ty jesteś naiwny,przecież wiadomo,że Kaczory takiej kasy nie wzieli do kieszeni ,tylko była to wielka akcja,wypompowania wielkiej kasy za granicę,a od tego są pionki,na których to jest,więc trudno znaleźć nazwiska Kaczyńskich w bezpośrednich aktach sprawy,która zresztą nigdy nie dobrnie nawet do wyroku I instancji,bo szybciej się przedawni zapewne,albo umorzy.To jest tak,jak z inna słynna aferą, gdzie winnymi byli pionki-biznesmeni(Baksik i gawronik) a prawdziwą kase wzieli ci z ekipy Wałka Śrubokręta.
|
Do góry
|
|
|
|
#302036 - 06/03/2005 12:20
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
Quote:
Mi sie tam nóż w kieszeni nie otwiera, jak czytam takie wychwalanie starego próchna spod latarni w nowej sukni
Tak naprawdę na polskiej scenie politycznej mamy same stare próchno. Najbardziej przegniłe jest to spod znaku PIS, PO i LPR. Wszyscy pamiętamy, że partie te powstały na zgliszczach AWS-u, dla którego poparcie w momencie kiedy kończył swoje rządy spadło poniżej zera absolutnego (SLD dziś jeszcze dużo brakuje). Chociaż nigdy nie sympatyzowałem z UW to w chwili obecnej PD wydaje mi się ona jedyną partią, która jest w stanie zapobiec reaktywacji starej AWS-owskiej kilki.
|
Do góry
|
|
|
|
#302037 - 06/03/2005 12:26
|
Pooh-Bah
Meldunek: 03/09/2003
|
Quote:
obecnej PD wydaje mi się ona jedyną partią, która jest w stanie zapobiec reaktywacji starej AWS-owskiej kilki.
Czyli odpady z SLD, ludzie czy wy az tacy ciemni jestscie? Nie widzieliscie jak rzadziły te komuchy?
|
Do góry
|
|
|
|
#302039 - 06/03/2005 13:12
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
ojej,ale ty jesteś naiwny,przecież wiadomo,że Kaczory takiej kasy nie wzieli do kieszeni ,tylko była to wielka akcja,wypompowania wielkiej kasy za granicę,a od tego są pionki,na których to jest,więc trudno znaleźć nazwiska Kaczyńskich w bezpośrednich aktach sprawy,która zresztą nigdy nie dobrnie nawet do wyroku I instancji,bo szybciej się przedawni zapewne,albo umorzy.To jest tak,jak z inna słynna aferą, gdzie winnymi byli pionki-biznesmeni(Baksik i gawronik) a prawdziwą kase wzieli ci z ekipy Wałka Śrubokręta.
Nie wiesz o żadnych dowodach, a mowisz to co kiedyś ktoś rzucil publicznie,twoja argumentacja przypomina mi argumentację Leppera: wszyscy to złodzieje którzy juz sie nakradli.Powiedz mi na jakiej podstawie uznałes, że Kaczyńscy zdefraudowali publiczne pieniądze lub mieli jakieś korzyści finansowe płynące z nielegalnej dzialalności FOZZ, jeżeli nie masz konkretów to nie mów, że jestem naiwny bo naiwni są tacy co łykają jak mlode pelikany rzucone publicznie przez kogokolwiek oskarżenie kogoś, które nie ma podstaw w postaci dowodów.
|
Do góry
|
|
|
|
#302040 - 06/03/2005 13:34
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Partia Demokratyczna - od wyborów europejskich wzrosło poparcie dla UW, 4 letnia przerwa od pensji poselskich sprawiła, że odeszli wszelkiego rodzaju karierowicze, złodzieje itp. Na czele partii stoi Frasyniuk, człowiek uczciwy, zweryfikowany przez fakt nie pobierania pensji poselskiej, charyzmatyczny (czasami aż za bardzo - spoliczkował jakiegoś gnojka z LPR) za plecami ma legendy Geremka i Mazowieckiego, dołączył do niego Hausner świetny fachowiec, działający dla idei, liberał, jeden z niewielu których ceniłem w SLD. Do dołączenia do tej partii szykuje się ponoć Rosati, ostatnio Frasyniuk zaprosił także Belke. Jak dla mnie partia ta wykazuje zero populizmu, fachowość, inteligencję. Najbardziej Liberalna i demokratyczna partia na naszej scenie politycznej, typowo inteligencka, myślę że dostaną się do sejmu w przyszłej kadencji, póki co mają mój głos, chcę mieć czyste sumienie.
Śmiać się czy współczuć Jeremiaszowi? - oto jest pytanie.
|
Do góry
|
|
|
|
#302041 - 06/03/2005 13:49
|
Carpal Tunnel
|
Rimner - PD to nie odpady z SLD, bo póki co to Hausner do nich przeszedł i prawdopodobnie Belka, co jak co ten rząd jest najlepszym od 8 lat, jego słabością jest zaplecze polityczne, ale pamiętajmy, że Belka został narzucony SLD, a Ci są z nim tylko by dalej siedzieć w rządzie, ze swoim sporym kieszonkowym. Popatrzmy np na Jacka Soche, dla mnie jest to pierwszy udany minister skarbu od wielu lat, uporządkował prywatyzjacje, zna się na rzeczy. Amkwish - twa bardzo rozbudowana wypowiedź mnie powaliła... jeżeli ci chodzi o pewien prymitywny zarzut 'UW to Żydzi' to proszę cie nie ośmieszaj się. Prezentuje tutaj swoje poglądy polityczne, zaprezentuj swoje, bo widzę że pełno tu speców od wyśmiewania, mających trudności z rzeczową dyskusją.
|
Do góry
|
|
|
|
#302042 - 06/03/2005 15:03
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Amkwish - twa bardzo rozbudowana wypowiedź mnie powaliła... jeżeli ci chodzi o pewien prymitywny zarzut 'UW to Żydzi' to proszę cie nie ośmieszaj się. Prezentuje tutaj swoje poglądy polityczne, zaprezentuj swoje, bo widzę że pełno tu speców od wyśmiewania, mających trudności z rzeczową dyskusją.
Trudno do ewidentnej głupoty odnosić sie w formie rozbudowanej wypowiedzi,ale spróbuje 
Codzienna lektura "Gaduły Wyrodnej" wyrządziła Ci nieodwracalne szkody w OUN,wszędzie widzisz nacjonalistów i zydożerców.
Pewnie sumienie(o ktorym wspomniałes) masz tak czyste jak uczynki i intemcje Twoich politycznych idoli. A skoro tak to....ignore z mojej strony i oczekuje wzajemności 
|
Do góry
|
|
|
|
#302043 - 06/03/2005 17:51
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Quote:
Nie wiesz o żadnych dowodach, a mowisz to co kiedyś ktoś rzucil publicznie,twoja argumentacja przypomina mi argumentację Leppera: wszyscy to złodzieje którzy juz sie nakradli.Powiedz mi na jakiej podstawie uznałes, że Kaczyńscy zdefraudowali publiczne pieniądze lub mieli jakieś korzyści finansowe płynące z nielegalnej dzialalności FOZZ, jeżeli nie masz konkretów to nie mów, że jestem naiwny bo naiwni są tacy co łykają jak mlode pelikany rzucone publicznie przez kogokolwiek oskarżenie kogoś, które nie ma podstaw w postaci dowodów.
no i na tym pozostańmy,bo gadki o polityce do niczego nie prowadzą,a dowody mam zdeponowane w teczce w sejfie prawnika i opublikuje przed wyborami 
|
Do góry
|
|
|
|
#302045 - 06/03/2005 21:27
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Quote:
Amkwish - twa bardzo rozbudowana wypowiedź mnie powaliła... jeżeli ci chodzi o pewien prymitywny zarzut 'UW to Żydzi' to proszę cie nie ośmieszaj się. Prezentuje tutaj swoje poglądy polityczne, zaprezentuj swoje, bo widzę że pełno tu speców od wyśmiewania, mających trudności z rzeczową dyskusją.
Trudno do ewidentnej głupoty odnosić sie w formie rozbudowanej wypowiedzi,ale spróbuje 
Codzienna lektura "Gaduły Wyrodnej" wyrządziła Ci nieodwracalne szkody w OUN,wszędzie widzisz nacjonalistów i zydożerców.
Pewnie sumienie(o ktorym wspomniałes) masz tak czyste jak uczynki i intemcje Twoich politycznych idoli. A skoro tak to....ignore z mojej strony i oczekuje wzajemności
Masz rację dyskusja z tobą nie ma sensu, po co narażać się na bluzgi, ja próbowałem nawiązać rozmowę, ty próbowałeś mnie obrazić, no ale to tylko świadczy o twoim poziomie kultury.
|
Do góry
|
|
|
|
#302046 - 06/03/2005 21:46
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Panowie...
Skoro już się pojawił wątek PD, to nazywajmy rzeczy po imieniu...
Nie Partia Demokratyczna, a Unia Wolności...
bo jak na razie to jest jeden Hausner i cała reszta z UW...
...mam nadzieję, że ludzie nie nabiorą się na wmawianie ludziom, że to:
1) Nowa partia - bo partia wciąż ta sama, tylko nazwę zmieniłą 2) Nowa jakość - bo jak może być nowa jakość, skoro ludzie się nie zmieniają 3) Nowy rozdział - myślę, że ludzie pamiętają iż to właśnie Uw wraz z AWS tworzyła rząd - i o ile pamiętam to niewiele dobrego da się powiedzieć o działaniach Uw w tamtym rządzie. Zresztą wyborcy ocenili UW wyrzucając ją na margines polityki
masz rację partia ta póki co to UW z Hausnerem, no ale prawdopodobnie dołączy do nich Belka, czyli partia zyska dwóch liderów, a to sporo, nową jakością jest właśnie to, że partia przestaje oglądać na przeszłość i liczy się tylko przyszłość. Nie łudźmy się, w polskiej polityce nie ma nowych ludzi, chyba że są to oszołomy typu Lepper, dla mnie PD jest najlepszym wyborem spośród istniejących partii. Mam nadzieję że do partii przystąpi jak najwięcej ludzi wykształconych, typu Belka, Hausner, list poprzedzający ogłoszenie powstania PD zawierał pare bardzo ciekawych nazwisk mam nadzieję, że ludzie ci przyłączą sie do tej inicjatywy. Co do rządu UW-AWS hmm moim zdanie ówczesna UW rożniła się od dzisiejszej i to sporo, chociażby Tuskiem i jemu podobnym.
PS Kto będzie rządził po wyborach? Kaczor Donald - zasłyszane u Najsztuba
|
Do góry
|
|
|
|
#302047 - 06/03/2005 23:42
|
enthusiast
|
Quote:
masz rację partia ta póki co to UW z Hausnerem, no ale prawdopodobnie dołączy do nich Belka, czyli partia zyska dwóch liderów, a to sporo, nową jakością jest właśnie to, że partia przestaje oglądać na przeszłość i liczy się tylko przyszłość. Nie łudźmy się, w polskiej polityce nie ma nowych ludzi, chyba że są to oszołomy typu Lepper, dla mnie PD jest najlepszym wyborem spośród istniejących partii. Mam nadzieję że do partii przystąpi jak najwięcej ludzi wykształconych, typu Belka, Hausner, list poprzedzający ogłoszenie powstania PD zawierał pare bardzo ciekawych nazwisk mam nadzieję, że ludzie ci przyłączą sie do tej inicjatywy. Co do rządu UW-AWS hmm moim zdanie ówczesna UW rożniła się od dzisiejszej i to sporo, chociażby Tuskiem i jemu podobnym.
PS Kto będzie rządził po wyborach? Kaczor Donald - zasłyszane u Najsztuba
Ja też zgadzam się, z tezą, PD to jest przemalowana UW. A co do tych dwóch "liderów" to niespecjalnie widzę ich pożyteczność: Hausner - polityk, który szumnie zapowiadał swój "liberalny" plan, wg którego wszystkie oszczędności miały być przerzucone na przyszłe lata gdy nie będzie już jego geniuszu w rządzie. I nawet tego nie potrafił obronić, to się nazywa skuteczny polityk:)
Belka - to typek z pod ciemnej gwiazdy prezydenta. Fakt, że jego rząd wypada nie najgorzej, ale mam wrażenie, że to głównie dlatego, że po Millerze każdy byłby dobry. A wogóle to co ten rząd takiego dobrego zrobił, żeby go tak chwalić i nazywać najlepszym od 8 lat??? Poza tym niejasne interesy Belki i wprowadzenie tego wynalazku sprawiedliwości społecznej jakim jest podatek od oszczędności nie przydają mu chwały.
Nowa jakość czyli "nie oglądanie się na przeszłość" to dla mnie śmieszne ale rozwiń temat o co Ci chodzi to może mnie przekonasz...
Ogólnie nie mam zaufania do PD i jej "liderów"
|
Do góry
|
|
|
|
#302048 - 07/03/2005 08:00
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/06/2004
|
Polska to całkiem niezły worek treningowy. -AWS sobie dzielnie potrenowało. Fantastyczny okres rządzenia  -SLD wprowadziło parę zmian w swoim stylu boksowania, ale niewiele, przecież sobie 50lat trenowali -LPR+PIS+PO - no oni to niby jeszcze nie trenowali  banda AWS-owskich złamasów  -PSL- no oni to już trenowali trochę, ale oni to tak naprawdę nie chcieli, im kazali, to tak jakby nie boksowali -SAMOOBRONA - o dziwo taka nazwa a jeszcze nie trenowali boksu  zawsze za podwójna gardą rozwiąż zadanie: SLD=SDLP=LPR+PIS+PO=AWS  , gdzie SLD  < SAMOOBRONA  , przy założeniu że SAMOOBRONA  + PSL  > 0 z danych oblicz średni iloraz inteligencji posła LPR' inaczej jak w tym tonie, nie można rozmawiać o polskiej polityce, polskim stylu rządzenia, działalności opozycji. nic tylko i znów słowa Kazika cisną się na usta: CZY WY NAS MACIE ZA IDIOTÓW ? /chór dzieci -> TAK TAK !!!!!!!/ dziękuję, Wasz Wyborca 
|
Do góry
|
|
|
|
#302050 - 07/03/2005 10:02
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
Quote:
PS Kto będzie rządził po wyborach? Kaczor Donald
Może nie będzie aż tak tragicznie. Może nastąpi odpływ elektoratu PO do PD. Platforma to bezideowa partia, którą większość przez pewien czas popierała tylko dlatego żeby do rządów nie doszedł Lepper. Teraz kiedy pojawiają się rozsądne alternatywy mogą stracić bardzo dużo w którkim czasie.
|
Do góry
|
|
|
|
#302051 - 07/03/2005 10:34
|
Pooh-Bah
Meldunek: 10/09/2003
|
Quote:
Quote:
PS Kto będzie rządził po wyborach? Kaczor Donald
Może nie będzie aż tak tragicznie. Może nastąpi odpływ elektoratu PO do PD. Platforma to bezideowa partia, którą większość przez pewien czas popierała tylko dlatego żeby do rządów nie doszedł Lepper. Teraz kiedy pojawiają się rozsądne alternatywy mogą stracić bardzo dużo w którkim czasie.
Możesz powiedzieć jakie rozsądne alternatywy pojawiły się ostatnio?
|
Do góry
|
|
|
|
#302052 - 07/03/2005 17:42
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/09/2002
|
Quote:
PD jest najlepszym wyborem spośród istniejących partii.
ciezko sie nie zgodzicc, w takim towarzystwie nawet Urban - maz stanu. Jeno jednej rzeczy Korwinowi nie moge wybaczyc. Glupoty. Przeciez ten osmy cud swiata - w niespelna 100%'aaaach katolicki kraj z jednoczesnie najwiekszym wskaznikiem korupcji, z takim haslami wyborczymi nigdy go ni wybierze. a moglby zwyczajnie naobiecywac darmowa sluzbe zdrowia, oswiate sport kulture miedzy wierszami wstawki "wybierzmy przyszlosc" - ja bym dolozyl jeszcze 100 milionow dla kazdego - i po wyborach zrobci dokladnie odwrotnie, wyjebac senat - zredukowac do min sejm, zlikwidowac kasy chorych, pefrony fundacje, obnizyc podatki - czyli jednym slowem zrobicx dokladnie to samo, co zrobilo sld cztery lata temu. Qrw jeszcze by go na nastepna kadencje wybrali - oczywisci pod inna nazwa. Ten kraj w lwiej czesci jest tak bezdennie glupii ze nawet by sie nie zorientowal.
|
Do góry
|
|
|
|
#302053 - 07/03/2005 17:58
|
Carpal Tunnel
|
Quote:
Ja też zgadzam się, z tezą, PD to jest przemalowana UW. A co do tych dwóch "liderów" to niespecjalnie widzę ich pożyteczność: Hausner - polityk, który szumnie zapowiadał swój "liberalny" plan, wg którego wszystkie oszczędności miały być przerzucone na przyszłe lata gdy nie będzie już jego geniuszu w rządzie. I nawet tego nie potrafił obronić, to się nazywa skuteczny polityk:)
Belka - to typek z pod ciemnej gwiazdy prezydenta. Fakt, że jego rząd wypada nie najgorzej, ale mam wrażenie, że to głównie dlatego, że po Millerze każdy byłby dobry. A wogóle to co ten rząd takiego dobrego zrobił, żeby go tak chwalić i nazywać najlepszym od 8 lat??? Poza tym niejasne interesy Belki i wprowadzenie tego wynalazku sprawiedliwości społecznej jakim jest podatek od oszczędności nie przydają mu chwały.
Nowa jakość czyli "nie oglądanie się na przeszłość" to dla mnie śmieszne ale rozwiń temat o co Ci chodzi to może mnie przekonasz...
Ogólnie nie mam zaufania do PD i jej "liderów"
Hausnera rozbiło zaplecze polityczne, z jego planu została już tylko najwyżej 1/5, powiedz mi że weryfikacja rent jest złym pomysłem? Ja bym tch lekarzy co dają te renty do więzień powsadzał, weryfikacja jest potrzebna, bo mam wrażenie, że 1/4 Polaków ma renty, a to przecież złodziejstwo i krzywdzenie rzeczywiście poszkodowanych.
Belka - hm jest fachowcem z tym się każdy zgodzi, nie interesują go gry partyjne, niejasne interesy powiadasz? przecież mógł doradzać BIG Bankowi ( jeśli Ci o to chodzi) bo był wtedy niezależnym ekspertem.
Nowa jakość - chodzi mi o to że lustracja, aborcja geje lesbijki, religia to dla mnie tematy zastępcze, po 15 latach obalenia komuny głównym założeniem PiSu w programie partii jest dekomunizacja, a co mnie to do jasnej cholery obchodzi i tak to nic nie da, grube ryby się obronią, są już czyste a co nam po płotkach... Najważniejsza jest gospodarka, chce aby na najważniejszych stanowiskach stali fachowcy, UW podała rekę takim fachowcom i licze na kolejnych, którzy zasilą tą partie, mam dość populistów i półinteligentów na kluczowych stanowiskach, popatrzmy na zeszłe lata, już nie mówie o SLDowskich i AWSowskich złodziejach, ale o takich ludziach jak np Łapiński u Millera czy ten koleś od reformy edukacji w AWSie co mu siostra policzyła, że pieniędzy na reforme nie starczy (jaka ta reforma jest każdy widzi...). PD jest pozbawiona karierowiczów, bo jest poza sejmem i do tej pory jej notowania w sondażach nie wyglądały najlepiej, mam nadzieje że będzie w stanie zgromadzić jak największy potencjał intelektualny.
|
Do góry
|
|
|
|
#302054 - 08/03/2005 16:09
|
newbie
|
Jak myślicie, czy Marek Dochnal mówił prawde przed sądem co do Kwaśniewskiego?
|
Do góry
|
|
|
|
#302056 - 09/03/2005 06:08
|
enthusiast
|
Quote:
Hausnera rozbiło zaplecze polityczne, z jego planu została już tylko najwyżej 1/5, powiedz mi że weryfikacja rent jest złym pomysłem? Ja bym tch lekarzy co dają te renty do więzień powsadzał, weryfikacja jest potrzebna, bo mam wrażenie, że 1/4 Polaków ma renty, a to przecież złodziejstwo i krzywdzenie rzeczywiście poszkodowanych.
Ale co to był za plan, którego główne założenia to oszczędzać (i tutaj się z nim zgadzam) ale dopiero jak bedą rządzić inni. Renty trzeba zweryfikować tez sie zgadzam. Ogólnie założenia dobre, a skończyło się jak zwykle (klapa).
Quote:
Belka - hm jest fachowcem z tym się każdy zgodzi, nie interesują go gry partyjne, niejasne interesy powiadasz? przecież mógł doradzać BIG Bankowi ( jeśli Ci o to chodzi) bo był wtedy niezależnym ekspertem.
Nie powiedziałbym, że go nie interesują gierki partyjne, poza tym jeżeli chodzi o BIG BG to był wtedy chyba doradcą prezydenta więc takim do końca niezależny to on nie był.
Quote:
Nowa jakość - chodzi mi o to że lustracja, aborcja geje lesbijki, religia to dla mnie tematy zastępcze, po 15 latach obalenia komuny głównym założeniem PiSu w programie partii jest dekomunizacja, a co mnie to do jasnej cholery obchodzi i tak to nic nie da, grube ryby się obronią, są już czyste a co nam po płotkach... Najważniejsza jest gospodarka, chce aby na najważniejszych stanowiskach stali fachowcy, UW podała rekę takim fachowcom i licze na kolejnych, którzy zasilą tą partie, mam dość populistów i półinteligentów na kluczowych stanowiskach, popatrzmy na zeszłe lata, już nie mówie o SLDowskich i AWSowskich złodziejach, ale o takich ludziach jak np Łapiński u Millera czy ten koleś od reformy edukacji w AWSie co mu siostra policzyła, że pieniędzy na reforme nie starczy (jaka ta reforma jest każdy widzi...). PD jest pozbawiona karierowiczów, bo jest poza sejmem i do tej pory jej notowania w sondażach nie wyglądały najlepiej, mam nadzieje że będzie w stanie zgromadzić jak największy potencjał intelektualny.
A jaki oni mają program gospodarczy, widziałeś, czytałeś? Co do dekomunizacji, zgadzam się z Tobą, że nie można mówić o tym jako o głównym założeniu programu, ale to co się dzieje a właściwie co wychodzi teraz (chodzi o afery) dobitnie świadczy, moim zdaniem o potrzebie otworzenia archiwów i pokazania ludziom kto grał w której drużynie Poza tym nie zapominaj, że w AWS nie rządziła sama tylko z UW i UW odeszła bo pokłócili się o stołki więc nie są to same aniołki i nie oczekiwałbym od nich innego zachowania.
Poza tym ogólnie postrzegam tą partię jako prezydencką, co po ostatnich wydarzeniach wbiło jej gwóźdź do trumny u mnie. Pozdrawiam Tomek
|
Do góry
|
|
|
|
#302057 - 09/03/2005 14:39
|
addict
Meldunek: 16/06/2004
|
Quote:
Komuchy z lewicy już sie narządziły.Ja nie ogarniam dlaczego byli agenci z SLD I SDPL mają jeszcze czelność pchać sie do polityki.Oni powinni sie cieszyć że są na wolności.Buraki z platformy też mnie wkurzają.A co do Frasyniuka to niec do niego nie mam bo w końcu nie brał pensji poselskiej i siedział za poglądy ale na UW też nie zagłosuję. Nie ma na co głosować.
Podpisuję się pod tym ostatnim.
Nie ma na kogo głosować. Szczytem idiotyzmu jest to, że nie możemy głosować na konkretnego posła (chociaż i tak de facto głosujemy) tylko na partię polityczną. Ja za żadną partią być nie mogę, natomiast konkretnej osobie, panu XX przykładowo, dałbym szansę, a po 4 latach mógłbym go rozliczyć, z tego co obiecał a co wykonał. Jasne?
|
Do góry
|
|
|
|
#302058 - 09/03/2005 14:44
|
addict
|
Quote:
Jak myślicie, czy Marek Dochnal mówił prawde przed sądem co do Kwaśniewskiego?
A czy to jest najważniejsze? Polacy zamiast zażądać zmiany sytuacji szpitali, komorników-wampirów czy bezrobocia, emocjonują się wypowiedzią Marka Dochnala, który i tak powie wszystko, byle tylko oczyścić się z zarzutów. Nie jest tak? Godziny pracy Komisji Śledczej (poprzedniej oraz obecnej), miliony ton akt, przesłuchania (albo gierki polityczne na polu public relations) to zajmuje nas od prawie dwóch lat. Wcześniej było co innego. Jak ma być dobrze?
|
Do góry
|
|
|
|
#302059 - 09/03/2005 14:53
|
addict
|
Quote:
Hausnera rozbiło zaplecze polityczne, z jego planu została już tylko najwyżej 1/5, powiedz mi że weryfikacja rent jest złym pomysłem? Ja bym tch lekarzy co dają te renty do więzień powsadzał, weryfikacja jest potrzebna, bo mam wrażenie, że 1/4 Polaków ma renty, a to przecież złodziejstwo i krzywdzenie rzeczywiście poszkodowanych.[/ouote]
Ja bym tych lekarzy (nie wszystkich, ale każdy wie o co b) do wagonu bydlęcego załadował i na Kołymę wywiózł. Osobiście spotkałem się kilka dni temu z przypadkiem, kiedy synowi znajomej odmówiono renty socjalnej, mimo wirusowego zapalenia wątroby, a także stwierdzonego nowotworu (lekarze mówią, że jest pełna szansa na wyleczenie, Bogu dzięki). Chłopak ma 18 lat i przyjmuje końskie dawki leków. Orzecznik wpisał mu "częściowo niezdolny do pracy"!!!!!!!
Ale druga strona medalu jest taka, że zweryfikować należy bezprawne lub naciągane (albo po znajomości) renty. Sęk w tym, żeby zrobić to tak, aby nie ucierpieli rzeczywiście chorzy czy pokrzywdzeni, a jak narazie to tylko oni odczuwają skutki reform i oszczędności. To jest dramat.
|
Do góry
|
|
|
|
#302060 - 17/03/2005 17:19
|
newbie
|
Co myślicie o Platformie Obywatelskie, która prawdopodobnie wygra wybory? Mi się wydaje, że ta partia szybko po wyborach się rozpadnie. Jeślinie przez możliwy konflikt, między dwoma liderami PO - Donaldem Tuskiem i Janem Rokitą. A stać się tak, może gdy Tuskowi nie spodoba się bycie tym "drugim w partii". Jesli nie przez to ta partia się rozpadnie, to wydaje mi się, że przez to, iż w tej partii jest można powiedzieć prawica, lewica i centra. A to ze sobą "współżyć" za bardzo nie mogą.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|