#3039892 - 06/04/2009 07:26
Re: MLB - sezon 2009
[Re: eclipse1977]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
w jakim stopniu wyniki Spring Training odzwierciedlają formę zespołu ? dla mnie w żadnym, ale tu jest zapewne tak, że co typer to inna opinia, można natomiast zobaczyć forme danego pitcher-a.
|
Do góry
|
|
|
|
#3040074 - 06/04/2009 18:06
[Re: Baqu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
Dywizję AL Central zostawiłem sobie na koniec, bo po przeczytaniu dziesiątek previewów, nadal nie potrafię ocenić szans drużyn. To jedyna dywizja, w której nie zdziwi mnie ŻADNA kolejność na koniec sezonu. Tutak każdy może wygrać z każdym AL CentralCleveland IndiansManager: Eric Wedge Miotacze: Cliff Lee, Fausto Carmona, Carl Pavano, Scott Lewis, Anthony Reyes Bullpen: Kerry Wood (closer), Rafael Betancourt, Rafael Perez, Jensen Lewis, Joe Smith, Masa Kobayashi, Zach Jackson Pałkarze: C - Victor Martinez 1B - Ryan Garko 2B - Asdrubal Cabrera SS - Jhonny Peralta 3B - Mark De Rosa LF - Ben Francisco CF - Grady Sizemore RF - Shin-Soo Choo DH - Travis Hafner Rezerwa: Kelly Schoppach, Trevor Crowe, Jamey Carroll, Josh Barfield Cleveland daję na pierwszym miejscu bo mają w składzie najlepszego zawodnika tej dywizji czyli Grady'ego Sizemore'a. Gościu jest rewelacyjny, a będzie miał do pomocy dość ciekawych graczy, którzy mogą zawojować ligę w tym roku jak Choo czy Cabrera. Jeśli tylko Travis Hafner wróci do formy, to Indians będzie mocne. Wśród miotaczy sporo znaków zapytania. Lee i Carmona powinni trzymać poziom, ale dalej już jest gorzej. Bullpen jest dobry, z tym że Wood i Betancourt lubią chodzić po lekarzach. Jeśli zdrowie (i forma Hafnera) dopisze, to Indians będą w playoffach.  Chicago White SoxManager: Ozzie Guillen Miotacze: Mark Buehrle, Gavin Floyd, John Danks, Jose Contreras, Bartolo Colon Bullpen: Bobby Jenks (closer), Scott Linebrink, Octavio Dotel, Matt Thornton, Clayton Richard, Mike MacDougal, D.J. Carrasco Pałkarze: C - A.J. Pierzynski 1B - Paul Konerko 2B - Chris Getz SS - Alexei Ramirez 3B - Josh Fields LF - Carlos Quentin CF - Dewayne Wise RF - Jermaine Dye DH - Jim Thome Rezerwa: Corky Miller, Brent Lillibridge, Wilson Betemit, Brian Anderson Bardzo dobry bullpen. Czwórka Jenks, Dotel, Linebrink, Thornton gwarantuje spokój w późniejszych inningach. A i starterzy nie są najgorsi, chociaż nie jestem przekonany, że Colon wrócił do formy. Znacznie gorzej prezentuje się batting, chociaż jest tu potencjał na sporo homerunów. W tak wyrównanej dywizji jak dla mnie powinni powalczyć o 2 miejsce, bo Oz Guillen to manager który potrafi ułożyć dobrą drużynę. Jedna uwaga, mimo dobrych miotaczy, to może nie być underowy team, bo mają kłopoty z defensywą, a do tego stadion raczej sprzyja overom. Tak w ogóle, White Sox to jedna z najgrubszych drużyn ligi 
|
Do góry
|
|
|
|
#3040077 - 06/04/2009 18:08
[Re: Ghost]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
Minnesota TwinsManager: Ron Gardenhire Miotacze: Francisco Liriano, Nick Blackburn, Kevin Slowey, Glen Perkins, R.A. Dickey Bullpen: Joe Nathan (closer), Jesse Crain, Matt Guerrier, Craig Breslow, Luis Ayala, Philip Humber, Brian Duensing Pałkarze: C - Mike Redmond / Joe Mauer 1B - Justin Morneau 2B - Alexi Casilla SS - Nick Punto 3B - Joe Crede LF - Delmon Young CF - Denard Span RF - Michael Cuddyer DH - Jason Kubel Rezerwa: Carlos Gomez, Brian Buscher, Brendan Harris, Jose Morales Nie ma specjalnych zmian od zeszłego roku, przyszedł jedynie Crede, który załatał największą dziurę na 3 bazie. Mają świetnego closera, potencjalnego asa rotacji w osobie Liriano, najlepszego catchera ligi, który na razie jest kontuzjowany, managera o świetnej reputacji i prawdopodobnie jedną z najlepszych defensyw MLB. To co mnie powstrzymuje przed przewidywaniem ich awansu do playoffów, to nieco podejrzana rotacja. Bo Liriano wraca po bardzo poważnej kontuzji, Scott Baker jest aktualnie kontuzjowany, a reszta, jak dla mnie, jeszcze nie jest jeszcze sprawdzona w trudnych warunkach. Chociaż warto zwrócić uwagę na Kevina Sloweya, bo z informacji jakie do mnie dochodzą, wynika, że może to być przełomowy dla niego sezon. Jeśli Mauer i Baker wrócą szybko do składu, to Twins będą się liczyć.  Kansas City RoyalsManager: Trey Hillman Miotacze: Gil Meche, Zack Greinke, Kyle Davies, Sidney Ponson, Horacio Ramirez Bullpen: Joakim Soria (closer), Kyle Farnsworth, Ron Mahay, Juan Cruz, Doug Waechter, Robinson Tejada, Jamey Wright Pałkarze: C - Miguel Olivo 1B - Mike Jacobs 2B - Mark Teahen SS - Mike Aviles 3B - Alex Gordon LF - David DeJesus CF - Coco Crisp RF - Jose Guillen DH - Billy Butler Rezerwa: John Buck, Willie Blomquist, Alberto Callaspo, Brayan Pena Jedni z kandydatów do niespodzianki sezonu. Zrobili kilka dziwnych i krytykowanych transakcji, sprowadzając m.in. Coco Crispa i Mike'a Jacobsa. Ale kto wie, czy w tym szaleństwie nie ma metody? Jeśli tylko Gordon, Butler i Aviles będą się rozwijać zgodnie z planem to wreszcie zaczną zdobywać więcej punktów, bo były z tym spore kłopoty. Największą gwiazdą w tej chwili jest chyba ich closer Joakim Soria, który w zeszłym sezonie awansował do elity. Dziewiąte inningi w jego wykonaniu są pewne jak w banku. Przy sporym szczęściu mogą się pokusić o playoffy, bo dywizja jest raczej słaba, choć bardzo wyrównana. Jednak mi się wydaje, że jeszcze brakuje im jednego roku.  Detroit TigersManager: Jim Leyland Miotacze: Justin Verlander, Edwin Jackson, Armando Galarraga, Rick Porcello, Zach Miner Bullpen: Brandon Lyon(closer), Fernando Rodney, Bobby Seay, Eddie Bonine, Juan Rincon, Nate Robertson, Ryan Perry Pałkarze: C - Gerald Laird 1B - Miguel Cabrera 2B - Placido Polanco SS - Adam Everett 3B - Brandon Inge LF - Carlos Guillen CF - Curtis Granderson RF - Magglio Ordonez DH - Marcus Thames Rezerwa: Matt Treanor, Jeff Larish, Ramon Santiago, Josh Anderson Tigers to jedno z większych rozczarowań ubiegłego sezonu. Ale wygląda na to, że zeszły sezon nie był przypadkiem. Katastrofalny wręcz pitching spowodował, że Tygrysy znalazły się na ostatnim miejscu. Verlander chyba wraca do formy, ale poza nim w Detroit muszą liczyć, że fenomenalny w niższych ligach Rick Porcello, będzie równie dobrze grał w MLB. A to nie jest takie pewne. Atak prezentuje się dużo lepiej. Cabrera, Ordonez czy Granderson gwarantują sporo punktów. Jednak nie jestem pewien czy to wystarczy do wygrzebania się z ostatniego miejsca. THE END. Uff 
|
Do góry
|
|
|
|
#3040186 - 06/04/2009 20:20
[Re: arkadiusz]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/11/2007
|
Jeśli interesują Cię same wyniki, to nawet w statach na Bwin je znajdziesz
|
Do góry
|
|
|
|
#3040408 - 06/04/2009 22:41
[Re: arkadiusz]
|
old hand
Meldunek: 24/05/2007
|
mam pytanko ,daloby rade zarzucic mi stronke z wynikami spotkan przedsezonowych ? z gory piekne dzieki www.mlb.comtam znajdziesz wszystko
|
Do góry
|
|
|
|
#3040495 - 06/04/2009 23:29
[Re: podstawek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2003
|
Panowie wiecie może, które buki mają w ofercie u/o na 1. inning? Na razie widziałem tylko w centrebet, ale mają linię 1,5 a mnie interesuje 0,5 bet365 oferuje zaklad czy bede pkty w 1 inningu
|
Do góry
|
|
|
|
#3040656 - 07/04/2009 00:25
[Re: jarko 33]
|
old hand
Meldunek: 20/03/2004
|
Tak jak pisałem oprócz typów na poszczególne mecze zaczynam progresję na porazki New York Yankees - system został sprawdzony kilka lat temu...(osobiście tego pilnowałem  ) 1/ NYY - Bal stawka 1j - kurs - 2,65 2/ pozostałe typy na dzisiaj: singiel Cincinnati - 2,35 kurs wart zakładu / większość pierwszych meczów w kwietniu pomiędzy tymi zespołami dla Reds / dobry miesiąc dla ich startera / statystycznie w kwietniowy poniedziałek 3:1 dla Reds inne typy dzisiaj: zakład 2/4 Arizona - 1,61 Toronto - 1,65 Floryda - 1,59 Minnesota - 1,65
|
Do góry
|
|
|
|
#3040749 - 07/04/2009 00:47
[Re: jarko 33]
|
Olimpijczyk
Meldunek: 14/05/2005
|
Panowie wiecie może, które buki mają w ofercie u/o na 1. inning? Na razie widziałem tylko w centrebet, ale mają linię 1,5 a mnie interesuje 0,5 bet365 oferuje zaklad czy bede pkty w 1 inningu Betgun czy beda punkty czy nie w 1
|
Do góry
|
|
|
|
#3040830 - 07/04/2009 01:26
[Re: jadanek]
|
Carpal Tunnel
|
St.Louis-PittsburghSprawa wydaje się być oczywista. STL wystawia swojego asa Wainwright'a, co powinno znacznie ograniczyć ofensywne poczynania Piratów, którzy notabene są o wiele mniej groźnie od tych na wodach Somalii  . Drużyna z Pittsburgh'a regularnie plasuje się w dole tabeli, a ten sezon nie powinien się różnić od poprzednich. Czy zatem należy spodziewać się spacerku w wykonaniu gospodarzy? Paul Maholm dobrze zaprezentował się podczas Spring Training. W 6 grach pozwolił zdobyć jedynie 4 punkty. Mimo iż to "tylko" okres przygotowawczy to bym tego nie lekceważył. Jeśli Wainwright zagra na swoim poziomie, a Maholm będzie równie dobrze dysponowany jak podczas gier kontrolnych, to nie należy się spodziewać ostrego strzelania. Under 8 1.85 1/10 San Diego-L.A.DodgersJeśli jesteśmy już przy "zachwycaniu" się dokonaniami pitcherów podczas okresu przygotowawczego, to warto zwrócić uwagę na wyczyn Jake'a Peavy, który w 3 grach nie pozwolił na zdobycie ani jednego runa. Jeśli tylko dostanie wsparcie od ofensywy, a z tym w zeszłym sezonie różnie bywało, to Padres powinni udanie zainaugurować nowy sezon. San Diego 1.75 1/10 Texas-ClevelandOgromny potencjał w ofensywie vs Lee, który był najlepszym rzucającym AL w poprzednim sezonie, a który kompletnie nie przypominał tego pitchera w przedsezonowych pojedynkach. Rozdawał punkty na prawo i lewo. Millwood też nie zachwycał formą. Otwiera się szansa przed ofensywami obu drużyn, a zatem: Over 10 1.90 1/10
|
Do góry
|
|
|
|
#3040878 - 07/04/2009 01:50
[Re: Hakan]
|
Q
Meldunek: 19/04/2005
|
last minute
New York Mets/Cincinnati Reds 5full [over 3.5] @1.76 [4/10] tak jak we wczorajszym meczu licze na dobry poczatek obu zespolow ... ostatnie wynik H2H daja dusze szanse powodzenia ... pierwsze koty za płoty
Win :000 Lose:001 [-20]
|
Do góry
|
|
|
|
#3041381 - 07/04/2009 04:50
[Re: jadanek]
|
wieczny student
Meldunek: 08/12/2006
|
Panowie wiecie może, które buki mają w ofercie u/o na 1. inning? Na razie widziałem tylko w centrebet, ale mają linię 1,5 a mnie interesuje 0,5 bet365 oferuje zaklad czy bede pkty w 1 inningu Betgun czy beda punkty czy nie w 1  szkoda, że Pinnacle nie ma tego w ofercie. Betgun odpada, bo nie można grubiej pograć, a czasami progresja może wejść na wyższy poziom 
|
Do góry
|
|
|
|
#3041610 - 07/04/2009 06:19
[Re: podstawek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/11/2005
|
Panowie wiecie może, które buki mają w ofercie u/o na 1. inning? Na razie widziałem tylko w centrebet, ale mają linię 1,5 a mnie interesuje 0,5 bet365 oferuje zaklad czy bede pkty w 1 inningu Betgun czy beda punkty czy nie w 1  szkoda, że Pinnacle nie ma tego w ofercie. Betgun odpada, bo nie można grubiej pograć, a czasami progresja może wejść na wyższy poziom Centrebet też ma tylko na trochę innej zasadzie, gdyż jest tam zakład kiedy padną pierwsze punkty i sa podane kolejno, 1 inning, 2 inning, 3 inning itd..
|
Do góry
|
|
|
|
#3041827 - 07/04/2009 15:09
[Re: aifedar]
|
old hand
Meldunek: 20/03/2004
|
Tak jak pisałem oprócz typów na poszczególne mecze zaczynam progresję na porazki New York Yankees - system został sprawdzony kilka lat temu...(osobiście tego pilnowałem  ) 1/ NYY - Bal  stawka 1j - kurs - 2,65 2/ pozostałe typy na dzisiaj: singiel Cincinnati - 2,35  kurs wart zakładu / większość pierwszych meczów w kwietniu pomiędzy tymi zespołami dla Reds / dobry miesiąc dla ich startera / statystycznie w kwietniowy poniedziałek 3:1 dla Reds inne typy dzisiaj: zakład 2/4 Arizona - 1,61  Toronto - 1,65  Floryda - 1,59  Minnesota - 1,65 1/ Progresja zakończona na Etapie 1 Wynik meczu 06.04.09: 10:5 won [kurs 2.65] Bilans: +1.65 j. 2/ Pozostały bilans: W - 003 (+1) L - 002 Bilans: +1,84 j.
|
Do góry
|
|
|
|
#3042505 - 07/04/2009 23:07
[Re: aifedar]
|
Carpal Tunnel
|
San Diego Padres - LA Dodgers
Jeśli nie potrafi się odnieść zwycięstwa, gdy na czele ma się Peavy’ego, to nie mamy o czym dyskutować. Ofensywa Padres zawiodła po raz kolejny, a Young, który w grach przedsezonowych był niczym święty Mikołaj, nie jest gwarantem sukcesu, lecz wręcz odwrotnie...
LAD 1.90 jak dla mnie niezłe promo 5/10
Floryda Marlins - Waszyngton Nationals
Miałem lekkie obawy, że w pierwszej grze sezonu Was może zaskoczyć in plus. Tak się nie stało i dzisiaj już jestem spokojniejszy o losy tej rywalizacji. Goście wystawiają Olsena, dla którego będzie to wyjątkowy mecz, bo w poprzednich sezonach bronił barw Floridy. Tyle że jego występy w okresie przygotowawczym nie napawają optymizmem. Wręcz odwrotnie jest z pitcherem Marlins, Johnsonem, który zaprezentował się naprawdę solidnie. Wczoraj poszło bez problemowo, dzisiaj powinno być podobnie.
FLO 1.60 1/10
St Louis Cardinals - Pittsburgh Pirates
STL przegrało wygrany mecz. Losy odwróciły się w 9 inningu, w którym to Piraci zdobyli 4 punkty, a mój under poszedł się j***ć. Dzisiaj powtórki z rozrywki się nie spodziewam, Lohse który do tej pory dobrze czuł się w meczach przeciwko Piratom, powinien odpowiednio przystopować pałki Pittsburgha, natomiast miotacz Piartów Snell nie jest graczem odpowiednio formatu by zapewnić swojej drużynie grę na zero. Spodziewam się że Cardinals wezmą srogi rewanż za 1 mecz.
STL 1.60 1/10
|
Do góry
|
|
|
|
|
|