#3231211 - 25/06/2009 07:27
Re: Uwagi - Playoff Expekt
[Re: Radek_89]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Z, racja. Ten konkurs charakteryzuje się tym, że ma klarowny regulamin, który jest praktycznie stały. Ja też nigdy nie miałem problemów z rozpoznaniem rywala, ale chcemy aby ktoś przynajmniej przed zagraniem pierwszego typa grzecznościowo poinformował o swoim awansie. Radek, trafne spostrzeżenie. Zróbmy może tak: "Osoba, która awansowała powinna zgłosić..."
|
Do góry
|
|
|
|
#3231242 - 25/06/2009 08:30
[Re: zyciesca]
|
Spójnia Świdwin
Meldunek: 14/03/2008
|
Podawanie wyników nie jest do niczego potrzebne. Robię to tak, wchodzę na forum, wciskam Szukaj, następnie advanced, w Display Name Search wpisuję nick mojego rywala, zaznaczam dział Playoff i cuda - wyskakują wszystkie posty mojego rywala. Teraz może bardziej skomplikowana sprawa ponieważ muszę sprawdzić wyniki jego typów. Wchodzę na www.expekt.com i daje? na wyniki zdarzeń i kolejny cud są wszystkie wyniki jego typów, wystarczy sprawdzić godzinę i dzień danego zdarzenia. To taka instrukcja dla tych którzy narzekają jak to ciężko znaleźć informację na temat kto awansował. Kolejna sprawa to drabinka, jak zawsze i w tej edycji pojawią się tacy którzy będą mówić że nie mają tego programu który otworzy drabinkę, więc przypominam!!! Drabinka jest w temacie losowanie, naprawdę !!! Konkurs jest naprawdę ciekawy, regulamin prosty, niektórzy chcą aby im wszystko na tacy zaserwować, a to tylko odrobina wysiłku, aby sprawdzić z kim się gra. Reforma polskiego szkolnictwa doprowadziła do takich absurdów A jak niektórzy nie mają czasu na to? To,że masz wakacje i jesteś 24/H na forum to nie znaczy,że każdy musi kontrolować typy swoich rywali, mądralo. Konkurs jest po to żeby podawać typy, wiedzieć z kim się gra, a nie na szukaniu w ofercie wyników i na forum typów rywali, powodzenia
|
Do góry
|
|
|
|
#3231246 - 25/06/2009 08:58
[Re: javapl]
|
enthusiast
Meldunek: 05/03/2004
|
A jak niektórzy nie mają czasu na to? To się nie zapisują do konkursu na który nie mają czasu.
|
Do góry
|
|
|
|
#3231576 - 25/06/2009 19:25
[Re: javapl]
|
Olimpijczyk
Meldunek: 14/05/2005
|
Podawanie wyników nie jest do niczego potrzebne. Robię to tak, wchodzę na forum, wciskam Szukaj, następnie advanced, w Display Name Search wpisuję nick mojego rywala, zaznaczam dział Playoff i cuda - wyskakują wszystkie posty mojego rywala. Teraz może bardziej skomplikowana sprawa ponieważ muszę sprawdzić wyniki jego typów. Wchodzę na www.expekt.com i daje? na wyniki zdarzeń i kolejny cud są wszystkie wyniki jego typów, wystarczy sprawdzić godzinę i dzień danego zdarzenia. To taka instrukcja dla tych którzy narzekają jak to ciężko znaleźć informację na temat kto awansował. Kolejna sprawa to drabinka, jak zawsze i w tej edycji pojawią się tacy którzy będą mówić że nie mają tego programu który otworzy drabinkę, więc przypominam!!! Drabinka jest w temacie losowanie, naprawdę !!! Konkurs jest naprawdę ciekawy, regulamin prosty, niektórzy chcą aby im wszystko na tacy zaserwować, a to tylko odrobina wysiłku, aby sprawdzić z kim się gra. Reforma polskiego szkolnictwa doprowadziła do takich absurdów A jak niektórzy nie mają czasu na to? To,że masz wakacje i jesteś 24/H na forum to nie znaczy,że każdy musi kontrolować typy swoich rywali, mądralo. Konkurs jest po to żeby podawać typy, wiedzieć z kim się gra, a nie na szukaniu w ofercie wyników i na forum typów rywali, powodzenia Jak nie bedziesz kontrolowal typow swojego rywala, to skad bedziesz wiedzial, ze awansowales?. Wy to macie problemy
|
Do góry
|
|
|
|
#3232535 - 25/06/2009 23:16
[Re: kulpa]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/01/2005
|
Myślę że to nie fair w trakcie konkursu wprowadzać takie zmiany. Wiele osób zapoznało się z regulaminem przed zapisaniem się do konkursu. Nie każdy będzie o tym wiedział i -200 będzie ogromnym zaskoczeniem. W trakcie konkursu nie robi się takich zmian, wprowadźcie to od przyszłej edycji. kulpa nie rób sobie jaj, każdy kto gra w konkursie powinien śledzić temat Uwagi - Playoff Expekt, można również zamieścić dodatkowego posta w temacie Regulamin, również Conrad w każdym temacie może napisać dużymi literami, że nastąpiła mała zmiana w regulaminie i każdy ślepy chcący to zobaczyć zobaczy to
|
Do góry
|
|
|
|
#3235013 - 26/06/2009 23:13
[Re: takizwykły]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/01/2005
|
Nie rozumiem czemu są oportuniści w kwestii wprowadzenia tego punktu do regulaminu? Czy tak ciężko poświęcić 5 sekund i napisać, że się awansowało. Ale nie, lepiej szukać dziury w całym. Lubią utrudniać życie przeciwnikowi nie świetnymi typami tylko tym by nie wiedział z kim gra
|
Do góry
|
|
|
|
#3239650 - 28/06/2009 21:45
[Re: Shanti]
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3240058 - 29/06/2009 00:41
[Re: Rivaldinho]
|
enthusiast
Meldunek: 02/06/2009
|
mogłby ktos wrzucic drabinke playy offów w wordzie albo innym programie offica ?? dzieki z gory
|
Do góry
|
|
|
|
#3240116 - 29/06/2009 01:04
[Re: Palikot]
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3255527 - 06/07/2009 06:31
[Re: garmin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
Mój rywal Daramanian podał taki typ, trafił, ale brakuje daty, jak rozumiem -100 za niepoprawne dane?
#4 New York Yankees - Toronto Bluejays(+1,5pkt) Wybrani pitchers A. Burnett - B. Tallet Typ: New York Yankess (-1,5pkt) Kurs: 2,1 9. Co tydzien zostanie utworzony temat gdzie należy zamieszczać typy. Każdy typ musi zawierać następujące dane: I. numer naszego typu (#1-5, #1-7 w półfinale czy finale) UWAGA: jeśli typ zastępuje inny (np. z powodu przełożonego spotkania) to proszę podać o tym informacje i wpisać ten sam number typu co w odwołanym kuponie. II. data i czas spotkania (według bukmachera wystarczy)III. zawodnika/zawodników lub drużynę/drużyny na których oparty jest zakład (w przypadku zbyt wielkiej ilości zawodników/drużyn wystarczy podać nasz typ) IV. nasz typ V. kurs Każdy typ musi zawierać wszystkie informacje podane powyżej i musi być wysłany we właściwym temacie. W przeciwnym wypadku typ trafiony NIE będzie się liczył i zostanie potraktowany jako niewysłany (można będzie w jego miejsce wysłać później inny). Nie trafiony typ zaś będzie się liczył jako WAŻNY i będzie traktowany jako typ przegrany czyli -100zł. Jeśli zapomnisz podać część danych to możesz je dodać w osobnej wiadomości, aż do rozpoczęcia spotkania. - - - dla mnie sprawa jest oczywista...
|
Do góry
|
|
|
|
#3255947 - 06/07/2009 19:47
[Re: skok0]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Baqu ma racje, nie ma daty to typ trafiony liczy się jako nieważny i można co najwyżej w jego miejsce wysłać zastępczy, a typ nie trafiony to oczywiście -100zl. Skok0, w pkt #5 regulaminu jest napisane, że "Zastępczy typ można dopiero wysłać kiedy jest już pewne, że poprzedni typ został/zostanie anulowany lub potraktowany jako zwrot (stawka zwrócona)." Jest to celowo zrobione, aby ludzie nie czekali na ostatnią chwilę z typami. Stąd trzeba uważać z wysyłaniem np. typów na tenis w niedzielę gdyż jak zacznie padać (na Wimbledonie mają dach, wiem, wiem... ) to buki przecież nie robią od razu zwrotów. Reasumując, nie można podawać typów zastępczych na wypadek gdyby miał być zwrot...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|