#313644 - 30/03/2005 13:20
Re: LIGA POLSKA - Ekstraliga 2005 [1]
|
Inwestor
Meldunek: 07/12/2004
|
Quote:
proste że nie warto
A na jakiej podstawie tak twierdzisz?
|
Do góry
|
|
|
|
#313647 - 30/03/2005 14:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/05/2003
|
ojej ,ale się do tej Zielonki przyczepiliście chłopaki,chodziło mi o to,że po za trójką,która zagra o medale,jest czwórka w miarę wyrównana,ale zaznaczyłem,że Leszno jest najmocniejsze z tego kwartetu,a potem nasi i Bydzia.Zielonke dodałem tak z sentymentu ,choć fakt ,że bedzie walczyć z Apatorem o utrzymanie,ale moim zdaniem załapia się przynajmniej na 7 lokatę a może i więcej,zresztą to moja opinia i dla mnie są w stanie nawet osiągnąć PO,ale zaznaczam,że to jest mój punkt widzenia.stąd umieściłem ich w tej czwórce za czołową trójką,choć wiadomo,że na papierze po kontuzji Okonia wyglądaja słabo,ale on kiedys wróci,a po drugie zobaczycie,że w Zielonce niejeden potraci punkty.
|
Do góry
|
|
|
|
#313648 - 30/03/2005 14:56
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/06/2003
|
Nie przyrownuj Was do Nas:) Mamy duzo solidniejszy i rowniejszy zespol niz Wybrzeze. Mecz u Was zapowiada sie interesujaco i napewno nie jestescia faworytami. W dwu meczu Polonia powinna byc duzlo lepsza od Was i punkt dodatkowy zebrac. "A tak indywidualnie... Polonia: Jonsson - świetny ubiegły sezon, ale tak naprawde dopiero pierwszy tak dobry... wcześniejsze były przeciętne. Sądze, że w lidze polekiej takiego drugiego raczej nie powtórzy, ale będzie jednym z najlepszych. W Gdańsku, na naszym betonie, przy jego atomowych startach w granicach 12-14 pkt.
Protasiewicz - nie wiem kto pisze, że nie potrafi jeździć w Gdańsku, może nasz tor do jego ulubionych nie należy, zawsze wyjeździł na nim sporo punktów... Choć w zeszłym roku dał sie objechać jak uczniak na dystansie Młodemu Jabolowi... Zdobycz punktowa w okolicach 10-13 pkt.
Sawina - niegdyś nasz żuzlowiec, więc tor powinien znać, z tym że od tamtych czasów sama nawierzchnia mocno się zmieniła, a ostatnie starty Roberta na gdańskim torze, to delikatnie mówiąc: klapa. O ile nie poczynił wniosków z ub sezonu to może być mu ciężko. i też cięzko powiedzieć na ile punktów pojedzie...
Krzyżaniak - w jego przypadku można napisać, że gdański tor mu nie leży. 37 lat na karku, jego starty to wielka niewiadoma... Ale liczyć się z nim napewno trzeba.
Robacki - fighter... może być i 8 pkt może być i 0. Zobaczymy...
Klecha i Buczkowski - juniorzy, którzy przy bardzo dobrym sprzęcie mogą więcej zdziałać niż Sawina, Robacki i Krzyżaniak. Mirek Jabłoński bedzie miał bardzo trudne zadanie. Przy dobrej formie, każdy z nich może u nas wyjeździć nawet dwucyfrówkę... Zobaczymy tylko jak z doświadczonymi żużlowcami sobie poradzą...
Marek C. - ma ktos wiedze z bydgoszczan, jakie są szanse na to by wystartował w niedzielę?
Wybrzeże (żaden Lotos ) Hankock - jakby nie patrzeć to aktualny drugi vice mistrz świata - to mówi samo przez sie... W lidze angielskiej w tym sezonie radzi sobie bardzo dobrze. Gdański tor służy mu bardzo, co przy możliwościach poznania jego wszystkich tajników na treningach, może sprawić, ze bedzie nie do ugryzienia dla bydgoszczan... Moim zdaniem stac go na zdobyć podobną jak Jonssona 12-14 pkt.
Chrzanowski - poczatek sezonu jakoś nieudany. Tomek jak najszybciej musi sie spasować z nowym sprzetem. ma na to niecały tydzień i cały ten okres musi należycie przepracować. Wówczas pojedzie na 9-11 pkt.
Kostek - zobaczymy czy forma pokazana w Gorzowie zweryfikuje się dziś na Kryterium, choć za nim dopiero 1 mecz i 1 trening na torze. Duza niewiadoma, aczkolwiek na gdańskim torze będzie walczył od startu do mety. Z każdym.
K. Jabłoński - pokazał w zesżłym roku na turnieju lotosowym i pólfinale do IMŚ że stać go na walkę z najlepszymi przynajmniej na gdańskim torze. Niech przywozi w każdym biegu nawet po 1 punkcie na przeciwniku, a będzie dobrze.
M. Jabłoński - w starciu z bydgoszczanami teoretycznie bez szans. Ale bedzie jeździł na własnym torze, przy własnej publiczności... Stać go na wiele... I musi w to uwierzyć...
K. Pecyna - na razie niech pojeździ w lidze angielskiej, dogada sie z Prezesem F. - zakupi odpowiedni sprzęt, a wtedy będzie z niego duży pożytek. Ale nie na mecz z Polonią.
T. Bajerski - dla mnie od jego postawy będzie zależeć wynik meczu. Ostro przepracował zimę i kondycyjnie jest bez zarzutu. Park maszynowy także bardzo dobry, o ile nie najlepszy w gdańskim teamie. Jak wszystko właściwie zaskoczy, stać go nawet na 10-13 punktów.
Powinnismy miec wiecej zwyciestw od Wybrzeza u siebie bop jak wiadomo czujemy sie na wlasnym terenie bardzo dobrze i ciezko jest Nas tu pokonac. Na wyjezdzie powinno byc lepiej niz w poprzednim sezonie i jak wszystko pojdzie po Naszej mysli i jesli Robak wreszcie zajmie sie zuzlem, a nie rozwozeniem pizzy po miescie to bedziemy walczyc o pierwxza czworke. Was typuje w ololicy 5-7 bo z Nami bedzie ciezko a Torun nie bedzie taki latwy do pokonania jak tu co nie ktorym sie wydaje Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#313651 - 31/03/2005 10:02
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/06/2003
|
Quote:
zielonka może robić RR za okonia pod warunkiem że jako stranieri pojedzie richardson a nie pedersen
Tak wiec mamy dwie opcje skladu:
1 opcja 1. Staszewski 2. Stojanowski / Huszcza 3. Świst 4. Richardson 5. Okoniewski - ZZ 6. Suchecki 7. Nowaczyk
2 opcja 1. Staszewski 2. Huszcza 3. Świst 4. Stojanowski 5. Pedersen 6. Suchecki 7. Nowaczyk
"Teraz jest dopiero wielki dylemat :/ Ktore zestawienie jest lepsze? Czy Pedersen + Huszcza + Stojan dadza wiecej punktow niz Richardson + 4 biegi z ZZ + Stojan / Huszcza. Lepsze wydaje sie zestawienie z Richardsonem, poniewaz wtedy bedzie walka o sklad. Tylko czy Richardson bedzie zdobywal dwucyfrowe wyniki w 6 biegach?\" O to jest pytanie! Jak widac wlodarze klubu z Zielonki maja nie lada problem i sam jestem ciekaw jak to bedzie wygladalo. DLa mnie jednak ZZ jest niekorzystne. Mysle,ze Nicki w 5 biegach zrobi wiecej punktow niz Lee w 6. I nie wiem czy danie niektorym nawet 7 biegow to nie za wiele jak na jeden mecz, bo przeciez dochodzi jeszcze rezerwa taktyczna jesli bedzie potrzebna. Pytanie jest bardziej takie czy lepiej by cztery biegi pojechal Huszcza i piec Pedersen czy lepiej by za Okonia jechali Lee, Staszewski, Swist i np. Stojanowski... Tak wiec Staszewski XXXXX Huszcza XXXX Swist XXXXX Stojanowski XXXXX Lee XXXXX Suchecki XXXXX czy Staszewski XXXXXX Stojanowski XXXXXX Swist XXXXXX Okoniewski ZZ Richardson XXXXXX Suchecki XXXXX Czterech zawodnikow w szesciu startach a moga jechac nawet w siedmiu... Nie za wiele?? Moga to kondycyjnie zle zniesc ale to sie okaze. Ogolnie licze, ze Zielonka bedzie wlaczyla o jak najlepsze miejsce i ze sie utrzyma w e-lidze.
|
Do góry
|
|
|
|
#313652 - 31/03/2005 12:04
|
Inwestor
|
Która drużyna wyląduje na końcu tabeli ligi? Apator Toruń 3.00 Lotos Gdańsk 3.20 ZKZ Zielona Góra 3.20 Unia Leszno 6.50 Polonia Bydgoszcz 14.00 WTS Wrocław 30.00 Włókniarz Częstochowa 100.00 Unia Tarnów 150.00
|
Do góry
|
|
|
|
#313654 - 31/03/2005 12:26
|
Inwestor
|
HAGIi to co bys zagral z szerokiej oferty BAW (19 zakladow)?
|
Do góry
|
|
|
|
#313660 - 01/04/2005 10:20
|
veteran
Meldunek: 13/01/2003
|
ok po analizie skladow zagralem z dlugoterminowych w bw na ekstra i 1 lige: Czy Unia Tarnów zakończy w najlepszej dwójce? TAK 1,45 Czy Włókniarz Częstochowa zakończy w najlepszej dwójce? TAK 1,50 AKO 2,18 6/10 Unia Tarnow - Włókniarz Częstochowa 2 1,90 Czy Włókniarz Częstochowa zakończy w najlepszej dwójce? TAK 1,50 AKO 2,85 3/10 Unia Tarnow - Włókniarz Częstochowa 2 1,90 Czy Unia Tarnów zakończy w najlepszej dwójce? TAK 1,45 AKO 2,76 3/10 Will KSZ Krosno finish in the top 6? (Pozycja na finiszu) TAK 4,00 2/10 Intar Ostrow - RKM Rybnik (playoffs włącznie) 2 3,50 2/10 Will Stal Gorzow finish in the top 2 TAK 1,55 Will Stal Rzeszow finish in the top 2 TAK 1,55 Will KM Intar Ostrow finish in the top 2 NIE 1,55 AKO 3,72 4/10 Czy Polonia Bydgoszcz zakończy w najlepszej czwórce? TAK 1,65 Czy Lotos Gdańsk zakończy w najlepszej szóstce? NIE 1,70 Czy Apator Toruń zakończy w najlepszej szóstce? NIE 1,60 AKO 4,49 2/10 W ekstralidze pod unie i czestochowe. licze na wielki final i koniec szczesliwy dla wlokniarza. w pierwszej lidze za duzo troche na krosno i rybnik w parze z ostrowem. tu takze glowni faworyci to rzeszow i chyba jednak ostrow, chociaz trzeba uwazac na ostrow i rybnik. pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
|
|