Moim zdaniem P'boro da sobie dzisiaj rade.Doszedł Lukas Dryml a to naprawde pokaźne wzmocnienie , do pary z Peterem Karlssonem.Ales Dryml z Kylmakorpim to również silna para , szczególnie gdy jeżdżą u siebie.Ermolenko i Bager - napewno gorsi niż Crump i Smith , ale licze że Bager te 7-8 pkt dorzuci bo lubi tyle dorzucić dlatego uważam typ Lopeza za troche ryzykowny.Ja widze to tak : Karlsson z 10 pkt , Drymle razem z 15 pkt , Kylmakorpi z 8-9 , Ermolenko Bager i Lee z 15 pkt i wychodzi zwycięstwo Panter , a te punktacje które sobie wyliczyłem wcale nie są jakieś wygórowane bo każdego z zawodników u siebie na torze stać na występy powyżej przeciętnej.Belle Vue na wyjazdach słabnie - Lyons i Stead słabo , Bjerre - niewiadoma?bo czasami może pojechać na 10 pkt a czasami na 3 :/ Screen punkty dowiezie ale nic specjalnego... , Smith te 7-8 pkt zrobi , i Crump koło albo powyżej dychy , ale to może okazać sie za mało.
Podkreślam tą różnice między jazdą na torze u siebie a na wyjeździe bo patrząc w statsy bardzo się to rzuca w oczy:
Jason Lyons u siebie 9.05 - na wyjeździe 5.80!!!
Bjerre u siebie 9.39!!! - a wyjazdy już tylko 7.64
takze...
W totomixie Pantery mają jeszcze +2 pkt hcp ale do tego ciężko znaleść drugą pozycje...Na jednym z kuponów (takim bardziej lajtowym) dorzuciłem po prostu do tego Smitha z wujkiem Samem z Ameryki , sugerując się tym że Smith może pojechać nawet z 6 razy a jak nie to przynajmniej 5 , a Ermolenko pojedzie tylko 4 razy.
W B&W dałem na Ermolenke -0.5 pkt ( o ten jeden pkt to powinien spokojnie pojechać lepiej od Steada)
Over 6.5 Andiego Smitha to uważam za pozycję godną polecenia i tak naprawde to jest to jak dla mnie dzisiaj bardzo dobry typ : Smith over 6.5 szczególnie za taki kurs (2.10)
Lyons 4.5 - jeździ słabo na wyjazdach no ale bez przesady ,5 pkt to można na trupach uzbierać