Opcje tematu
#338524 - 04/05/2005 17:51 FOREX - potrzebuje pomocy :D
Banalny Offline
newbie

Meldunek: 18/04/2005
Ostatnio wyczytałem.....http://www.typerzy.net/forex.php.....i zastanawiam się czy to jest wiarygodne. Dla mnie podejrzane są stałe kursy na wzrost/spadek...wynoszące po 2.0 ( A gdzie marża buka . Co o tym sądzicie ??? Ja mam głównie wątpliwość czy tam dają linka do Forexa czy jest to jakiś buk - firma krzak ? . Pozdro . Będe wdzięczny za wszelkie info . Mega Pozdro.

Do góry
Bonus: Unibet
#338525 - 04/05/2005 20:00 Re: FOREX - potrzebuje pomocy :D
Belisariusz Offline
old hand

Meldunek: 16/03/2002
Powiem ci tak gościu który to pisał jest zainteresowany tylko i wyłącznie wyciągnięciem kasy jaką dostanie od firmy za każdego poleconego (a jak pamietam to system w tej firmie jest bardzo rozbudowany). I nie ma żadnego pojecia o forexie zwłaszcza te gadki o 50 % szansach mnie rozbawiły. Firma faktycznie istnieje możesz też kupić ebooka BetOnMarkets dla Kowalskiego gdzie jest opisana cała platforma i rodzaje zakładów. Mnie osobiście po lekturze tego ebooka odrzuciło od tej firmy i osobiście nikomu nie polecam tam grać

Do góry
#338526 - 05/05/2005 16:20 Re: FOREX - potrzebuje pomocy :D
kondor Offline
newbie

Meldunek: 30/03/2005
Witam

Oto to ja jestem tym "gosciem ktory to pisal" i nie jestem "wylacznie zainteresowany wyciagnieciem kasy". Betonmarkets faktycznie jest firma i faktycznie mozesz tam zagrac. Nie sadze tez ze "nie mam zadnego pojecia o forexie. Link dodalem juz dawno temu poniewaz byla tam promocja 10$ gratis przy rejestracji wiec mozna bylo za darmo pograc. Ja zapisalem sie tam jako kompletny laik i troche pogralem za te pieniadze. Szansa wygranej faktycznie wynosi 50% (w gore lub w dol) i kurs wynosi 2.0 poniewaz jezeli trafisz to Twoje 5$ zamieni sie w 10$. "Prowizja buka" ukryta jest w kursie - musi podskoczyc np. nie o 0.001 ale 0.002 zebys mial zysk.
System partnerski faktycznie jest rozbudowany ale... nie otrzymuje sie kasy za osoby polecone tylko za takie ktore przegraja u nich pieniadze. Linka mam od pol roku na stronie. Zapisalo sie grubo ponad 100 osob (bo chcialy skorzystac z promocji 10$ gratis - ktora byla dostepna) i nie zarobilem ani grosza, wiec nie o zysk tu chodzi. Chcialem po prostu pokazac ludziom miejsce gdzie mozna pograc za free i zapoznac sie z forexem. Jako, ze promocji juz nie ma - polecam serwis www.easy-forex.com - takze w j. polskim ktory oferuje bardzo dobre narzedzia i codzienne analizy wysylane na email. Pozdrawiam, Kondor

Do góry
#338527 - 05/05/2005 16:22 Re: FOREX - potrzebuje pomocy :D
kondor Offline
newbie

Aha... I ten poradnik faktycznie pisalem jako laik - bylo to dawno temu - mialy to byc calkowite podstawy. Niedlugo napisze cos lepszego.

Do góry
#338528 - 05/05/2005 16:43 Re: FOREX - potrzebuje pomocy :D
kapitansb Offline
veteran

Meldunek: 26/12/2003
Quote:

Chcialem po prostu pokazac ludziom miejsce gdzie mozna pograc za free i zapoznac sie z forexem.

Cóż to za gra ,mozna tylko odnieść błędne przekonanie ,że forex jest formą zakładów bukmacherskich .

Równie dobrze mozna by sie było założyc ,czy za tydzień spadnie deszcz .

Do góry
#338529 - 05/05/2005 16:55 Re: FOREX - potrzebuje pomocy :D
kondor Offline
newbie

kapitansb - nie przesadzaj - jest wiele czynnikow majacych wplyw na kursy walut i czesc z nich jest przewidywalna. Wiadomo, ze wszystkiego nie przewidzisz a rynek jest malo przewidywalny, ale mimo wszystko jakies szanse sie zawsze ma.

Do góry
#338530 - 05/05/2005 19:00 Re: FOREX - potrzebuje pomocy :D
Belisariusz Offline
old hand

Meldunek: 16/03/2002
Z tego co pamietam to w wykonaniu BetOnMarkets forex jest formą zakładów bukmacherskich a przynajmnie jest u nich możliwość grania w ten sposób.
Nie podobał mi się unich nie jsny system podawania danych niby forex na bieżąco ale kurs moga się różnić od od prezentowanych gdzie indziej w przypadku indeksów rozliczenie w czasie rzeczywistym ale notowania są pokazane z opóźnieniem chyba 15 min.

To jak to wkońcu jest ? Niby szanse są 50 % a jednak sa czynniki, które są przewidywalne a rynek jest mało przewidywalny.

Do góry
#338531 - 05/05/2005 20:08 Re: FOREX - potrzebuje pomocy :D
kapitansb Offline
veteran

Meldunek: 26/12/2003
Quote:

kapitansb - nie przesadzaj - jest wiele czynnikow majacych wplyw na kursy walut i czesc z nich jest przewidywalna. Wiadomo, ze wszystkiego nie przewidzisz a rynek jest malo przewidywalny, ale mimo wszystko jakies szanse sie zawsze ma.

Codziennie jest kilkaset informacji które maja wpływ na kursy walut ,co z tego ,ze wiesz jak to powinno wpłynąc na walutę ,jak rynek to zinterpretuje inaczej .Poza tym nie sadzę ,żeby starczyło Ci czasu aby to wszystko czytać.
Praktycznie liczy sie tylko tylko technika .

Zwróciłem Ci tylko uwagę ,że granie na zakład ,czy dzisiejszy close bedzie wiekszy od jutrzejszego (czy tez mniejszy ) to bezsens .Jeżeli ktos zamierza w ten sposób wygrac na forexie to współczuję .

Do góry
#338532 - 05/05/2005 20:18 Re: FOREX - potrzebuje pomocy :D
kondor Offline
newbie

heh. No wiec tak - Belisariusz - Faktycznie w betonmarkets notowania sa prezentowane z opoznieniem i to duzy minus tego serwisu (dlatego polecam easy-forex).
kapitansb - ja wcale nie mowie ze to "ma sens". Mowie, ze to fajna zabawa, ze duzo elementow mozna przewidziec i, ze prawdopobienstwo faktycznie wynosi 50% - w sumie jak w ruletce na b/r - 50% szans i dwukrotny zysk. A faktycznie sa ludzie, ktorzy maja systemy na forex i potrafia na tym wygrywac. Fundusze forexowe maja 2-3 krotnie wieksze zyski niz fundusze akcji...

Do góry