#3438884 - 04/10/2009 07:36
Volleyball in Deutschland 2009/10
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
Witam po wakacyjnej przerwie! Podobnie jak w tamtym sezonie, w tym postaram się również prowadzić temat o rozgrywkach z udziałem drużyna siatkarskich Naszych zachodnich sąsiadów. Nie mogę obiecać, że będzie to tak samo czynne, jak przez poprzedni rok, jednakże od czasu do czasu na pewno coś skrobnę. Pierwsze kolejki standardowo omijam w typowaniu, skupiam się na śledzeniu meczów i analizowaniu na brudno. W tamtym sezonie ofertę na Ligę Niemiecką znaleźć można było w kilku bukach. Nie wiem jak będzie teraz, ale liczę na wystawianie kursów przez takie buki: Bwin, Bet-at-home, gamebookers, betsafe, interwetten, Pinnacle, paddypower - powinno wystarczyć. == == Przydatne strony: Oficjalna strona Bundesligi (w tym także LIVESCORE) Poprzedni temat (na dole podsumowanie całości) == == To tyle słowem wstępu. Pozdrawiam, Kamil. 
|
Do góry
|
|
|
|
#3465771 - 19/10/2009 19:05
Re: Volleyball in Deutschland 2009/10
[Re: _Korver_]
|
stranger
Meldunek: 19/10/2009
|
Witam Wszystkich! Potrzebuję do pracy dyplomowej (analiza języka) jakieś 3-4 całe mecze siatkarskie z niemieckim komentarzem. Czy Ktoś z Was zna może podobne do tego serwisy w Niemczech? Ew. jakieś inne strony, z których można ściągnąć całe mecze? Może jakieś fora, gdzie użytkownicy udostępniają własne nagrania (coś jak http://sport-video.pl)? Wolałabym, by były to mecze reprezentacji (LE panów, walka o LŚ lub ME Kobiet), ale mogą być też klubowe ;-) Ważne, by zawierały komentarz po niemiecku w zasadzie z obojętnie jakiego państwa niemieckojęzycznego, choć preferowałabym Niemcy. Będę wdzięczna, za jakieś porady, linki lub wrzucenie nagrań, w miarę możliwości oczywiście  Nie mam satelity, więc raczej jestem skazana na neta... Pozdrawiam, k8.
|
Do góry
|
|
|
|
#3465877 - 19/10/2009 20:32
[Re: K8]
|
Carpal Tunnel
|
Witam, poszukaj na następujących stronach: http://www.laola1.tv/http://www.volleyball-bundesliga.de/htmlsite/index.php?menuid=521&topmenu=403Tak na szybko, bo nie mam teraz czasu się wgłębiać bardziej szczegółowo temat. Odnośnie ligi niemieckiej, to oczywiście śledzę rozgrywki od pierwszej kolejki, lecz póki co nie wyłapałem nic ciekawego do zagrania. U Panów sporo niespodzianek jak na 3 początkowe kolejki. Panie ruszyły dopiero w ten weekend, więc niedługo zamierzam przystąpić do gry. Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#3475374 - 24/10/2009 21:54
[Re: K8]
|
Carpal Tunnel
|
No to ruszamy, mecz o 15.30. VfB Friedrichshafen - TV Rottenburg Szlagier 3.kolejki ligi niemieckiej. Mecz o wielu podtekstach, przede wszystkim z powodu faktu, iż są to derby Szwabii. Oba miasta dzieli zatem mała odległość, co jest ważne dla kibiców obu zespołów. Ponadto jest to spotkanie na szczycie, zmierzą się lider z w-ce liderem. Vfb w porównaniu do sezonu poprzedniego znacząco przemeblowało swój skład, do składu doszło aż 7-8 nowych zawodników. Zbyt szybko na ocenę, czy zmiana ta jest na plus, jednakże na pewno nie można jeszcze mówić o pełnym zgraniu zespołu. W Rottenburgu też zaszło kilka zmian, przede wszystkim doszło dwóch zawodników z rozwiązanego zespołu młodzieżowego Zurich Team VCO Berlin i tu mogę pokusić się o stwierdzenie, że jest to widoczne wzmocnienie zespołu z porównaniem do roku ubiegłego. Zresztą potwierdzają to wyniki. TV Rottenburg jest na chwilę obecną największym pozytywnym zaskoczenie Bundesligi. Grają bezkompromisowo, wygrywając wszystkie 3 spotkania do tej pory, w tym jedno bardzo ważne z silną drużyną SCC Berlin i to w hali przeciwnika! SCC jest zapewne słabsze od Friedrichshafen, ale wynik ten pokazuje, że gracze z Rottenburga nie boją się silnych zespołów, grają bez kompleksów. W wywiadzie z obecną gwiazdą Vfb, Goergiem Grozerem, wyczytać można o znaczeniu tego spotkania dla kibiców, a przede wszystkim obu ekip. Padły jasne słowa, że mecz ten pokaże kto rządzi w rejonie Szwabii, aczkolwiek podkreślono, że Rottenburg nie będzie chłopcem do bicia. Myślę, że początek sezonu oraz dobra forma na starcie zawodników Rottenburg to argumenty, które powinny wystarczyć na urwanie choćby seta faworyzowanemu przeciwnikowi. Kurs proponowany przez Bwin jest wyborny, więc próbuję. OVER 160,5 @2,70 bwin 3/10PS. od tego sezonu zmieniam nieco stawkowanie. Bety powyżej 6/10 są już grane solidną stawką jak dla mnie.
|
Do góry
|
|
|
|
#3479857 - 27/10/2009 18:29
|
Carpal Tunnel
|
Netzhoppers KW - Moerser SC
Moerser po fatalnym początku sezonu ostatnio się przełamało, wygrywając u siebie 3-0 z VC Bad Dürrenberg Spergau. Chciałbym przypomnieć, że w ubiegłym sezonie była to jedna z czołowych drużyn ligi niemieckiej, która w obecnym sezonie zmieniła trenera i odmłodziła skład. Aspiracje, a także potencjał pozostał niezmienny, mimo utraty kilku klasowych graczy. Myślę, że kwestią czasu jest zanim to wszystko wróci do normy, a chociażby jej namiastki. Netzhoppers start sezonu dobry. 3 mecze wygrane, lecz trzeba zauważyć, że w każdym tracili przynajmniej seta (1 z VC Franken, 2 VC Bad i 1 RWE Volleys).
Ciekawą informacją może być fakt wyczytany w zapowiedzi na oficjalnej stronie Moerser, mianowicie, że do drużyny wraca zdolny siatkarz - Viktor Bird, który nie grał w dwóch poprzednich spotkaniach.
W tamtym sezonie:
Moerser 3-0 Netz Netz 3-2 Moerser
Play off:
Moerser 0-3 Netz Netz 3-1 Moerser
Reasumując:
OVER 160,5 pkt w meczu @1,72 bwin 5/10
|
Do góry
|
|
|
|
#3482325 - 28/10/2009 21:14
|
Carpal Tunnel
|
VfB Friedrichshafen - TV Rottenburg 3-0 Netzhoppers KW - Moerser SC 3-2 OVER 160,5 @2,70 3/10 OVER 160,5 @1,72 5/10PS. Viktor Bird o którym wspomniałem zdobył aż 35 pkt w tym meczu... 
|
Do góry
|
|
|
|
#3485758 - 30/10/2009 22:05
|
Carpal Tunnel
|
Moerser SC - RWE Volleys BottropO drużynie gospodarzy pisałem z racji poprzedniej kolejki. Jest to czołowa niemiecka drużyna, odmłodzona w tym roku, ponadto pod przewodnictwem nowego trenera. Zmiany w klubie zatem spore. Początek bardzo słaby w ich wykonaniu, jednak z meczu na mecz pokazują, że pomału wchodzą w odpowiedni rytm. Moerser to najmłodsza drużyna w całej Bundeslidze, jeśli chodzi o średnią wieku, dokładnie 22,6. Porównałbym ją z naszą polską Częstochową, gdzie też są wielkie tradycje, a gra praktycznie sama młodzież. Trzeba jednak zauważyć, że niejednokrotnie młodzieńcza fantazja daje znakomite skutki, w postaci świetnej gry. W poprzednim meczu w końcu zagrał Viktor Bird, który zdobył dla swojej drużyny aż 35 pkt. RWE Volleys to dużyna niby zapowiadana na play offy, z ich obozu padały nawet słowa o TOP 6. Póki co jednak zupełnie się to nie sprawdza, wygrali tylko jedno spotkanie a co najmniej 2 powinny paść ich łupem. Moerser u siebie gra zdecydowanie lepiej i liczę dzisiaj na zwycięstwo gospodarzy. Bwin ruszył z @1,85, expekt także i takie kursy złapałem. Podaje jednak po aktualnie najwyższym kursie, gdzieniegdzie spadło już nawet do @1,6. Moerser SC to win @1,763 pinnacle 6/10
|
Do góry
|
|
|
|
#3489624 - 02/11/2009 05:01
|
Carpal Tunnel
|
Wyniki:
Moerser SC - RWE Volleys Bottrop 3-0VT Aurubis Hamburg - SV Sinsheim 3-0 Moerser SC to win @1,763 Pinnacle 6/10  Dokładny Wynik: VT Aurubis Hamburg 3-0 @1,85 betsafe 4.5/10 == == Komentarz: Odpuszczenie pierwszych kolejek z obu lig na razie wyszło na dobre. W wielu zespołach pozmieniano składy, czego wynikiem było kilka słabszych meczów, a w rezultacie porażek z niżej notowanymi ekipami. Po pierwszych kolejkach jednak wszystko wraca do normy, potencjały zespółów są mniej więcej podobne co sezon wcześniej (może poza kilkoma wyjątkami). Do usłyszenia za tydzień!
|
Do góry
|
|
|
|
#3514225 - 15/11/2009 02:52
|
Carpal Tunnel
|
Allgäu Team Sonthofen - 1. VC Wiesbaden
Wiesbaden, dla mnie osobiście sprawca największej niespodzianki w ubiegłej kolejce. W tamtym sezonie zespół środa tabeli, w tym zasadniczo wzmocniony - praktycznie całkowicie przemeblowany, z kilkoma ciekawymi nazwiskami. Mimo faktu, ze to raptem 5. kolejka spotkań, zawodniczki Wiesbaden pokazały, że problem ze zgraniem ich nie dotyczy i wysoko mierzą w obecnym sezonie. To co zrobiły tydzień temu z faworyzowanym Hamburgiem zrobiło na mnie wielkie wrażenie (wygrana 3-0!), śmiało przyznają, że jadą do Allgau po zwycięstwo, dlatego postanowiłem im zaufać.
VC Wiesbaden (-1,5 sets) @1,704 pinnacle 5/10
|
Do góry
|
|
|
|
#3534689 - 27/11/2009 06:14
|
addict
Meldunek: 22/11/2009
|
witam, Korver co tak nic nie podajesz z niemieckiej ligi? Powodem jest to, że słabe mecze?
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#3534747 - 27/11/2009 06:41
[Re: kumichal]
|
addict
|
to nie jest na miejsce na sprawy prywatne - jeszcze raz takie coś i będzie ostrzeżenie
Edited by Giertyszek (28/11/2009 18:21)
|
Do góry
|
|
|
|
#3537098 - 29/11/2009 00:07
[Re: adi723]
|
Carpal Tunnel
|
Zaległe podsumowanie: VT Hamburg @1,80 Bwin 4/10 VC Wiesbaden (-1,5 sets) @1,704 Pinnacle 5/10
Dzisiaj proponuję delikatnie popróbować niemieckich pucharów: TSV Bayer 04 Leverkusen - evivo DürenMecz lidera 2. Bundesliga Nord Männer z solidną pierwszoligową ekipą. Godne uwagi jest to, że Leverkusen rozegrało do tej pory zaledwie 3 mecze u siebie na 10 rozegranych, a mimo to pewnie przewodzą w swojej lidze. Z obozu gości słychać głosy o pewnym zwycięstwie, jednakże ja mam lekkie obawy czy tak łatwo będzie. Podczas czytania niemieckich zapowiedzi gdzieś mi mignęła notka o grypie kilku zawodników evivo. Nie mogę tego znaleźć, więc nie będę się powoływał na oficjalne źródło, ale myślę, że jest to warte zaznaczenia. Leverkusen +2,5 sets @2,10 pinnacle 3/10
|
Do góry
|
|
|
|
#3537326 - 29/11/2009 01:07
|
Carpal Tunnel
|
W pozostałych spotkania szukałbym jeszcze setów underdogów u Pań, również drużyna Leverkusen, po cichu liczę także na niespodziankę w postaci wygranej VT Hamburg z Suhl. Gram to bardzo skromnie, więc nie podaję do bilansu.
Reszta spotkań powinna zakończyć się klarownymi zwycięstwami faworytów. Dlatego postanowiłem skleić jeszcze kupon AKO z trzech, najpewniejszych wg mnie propozycji.
Wszystkie spotkania jutro, 29.11.2009.
SV Sinsheim - USC Münster
Panienki z Munster są dla mnie jedną z drużyn, która zrobiła największy postęp w porównaniu z sezonem ubiegłym. Wygrane z Rote Raben i Kopenicker oraz minimalna porażka z Suhl robi wrażenie. Ekipa Sinsheim nic szczególnego nie prezentuję w lidze. Myślę więc, że i w pucharze nie będą się jakoś szczególnie skupiać.
Moerser SC - RWE Volleys Bottrop
Ci, którzy śledzą temat zapewne pamiętają, że grałem już spotkanie tych drużyn tyle, że był to mecz ligowy. Od tej pory niewiele się zmieniło. RWE zamyka ligową tabelę, mając na koncie niechlubną serię 6 porażek z rzędu. Moerser ostatnio też się nie wiedzie najlepiej, seria LLL, ale warto spojrzeć, że były to mecze praktycznie z czołówką niemieckiej Bundesligi. Kurs niestety już nie tak atrakcyjny jak prawie miesiąc temu, ale @1,35 myślę, że do kombiaka się nadaje.
VBC Tecklenburger-Land - EnBW Rottenburg
Zupełnie na podbicie. Rottenburg największe zaskoczenie tego sezonu w niemieckiej siatkówce. W-ce lider tabeli, na 8 spotkań 7 wygranych, jedyna porażka z galaktycznym Vfb. Nie widzę żadnych problemów dla EnBW w odprawieniu drugoligowca. Pora zaistnieć również w DVV Pokal.
AKO:
Münster + Moerser + Rottenburg
@2,02 bwin 6/10
|
Do góry
|
|
|
|
#3537593 - 29/11/2009 02:00
|
addict
|
Witam, Korver, czy w tym sezonie też oddzielnie będziesz podsumowywał typy ze stawkami >8j??
P.S nie wiem gdzie to pisać, nie wiesz dlaczego nie mogę wysyłać PRIVów?
|
Do góry
|
|
|
|
#3537683 - 29/11/2009 02:36
|
Carpal Tunnel
|
Witam, Korver, czy w tym sezonie też oddzielnie będziesz podsumowywał typy ze stawkami >8j??
P.S nie wiem gdzie to pisać, nie wiesz dlaczego nie mogę wysyłać PRIVów? pisałem na początku: 'PS. od tego sezonu zmieniam nieco stawkowanie. Bety powyżej 6/10 są już grane solidną stawką jak dla mnie.' Tak więc nieco obniżyłem stawki. Dla lepszego porównania kiedyś 8/10 to teraz 4/10. Privów nie możesz pisać pewnie dlatego, że masz mały staż na forum i mało postów.
|
Do góry
|
|
|
|
#3543417 - 02/12/2009 18:01
|
addict
|
Witam, Na dzisiaj coś przewidujesz grubiej zaatakować? Chodzi mi o ligę niemiecką kobiet. Myślę, że Hamburg z Suhl jest warty zagrania.
Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#3549014 - 06/12/2009 07:41
|
Carpal Tunnel
|
EnBW TV Rottenburg - Generali Haching
Mecz na szczycie. Zmierzą się obecnie drugi oraz trzeci zespół ligi. O graczach Rottenburga pisałem kilkukrotnie. Ekipa wyraźnie na fali, wygrali aż 7 z 8 spotkań ligowych. Generali uważane za głównego kandydata do detronizacji Vfb, zdobywca pucharu Niemiec z tamtego sezonu. Obiektywnie trzeba przyznać, że kadrowo drużyna gości wyraźnie mocniejsza. Jest kilku graczy z reprezentacji Niemiec (obecnej lub w przeszłości), Rottenburg zaś to mieszanka młodości z doświadczeniem. Logicznie zatem myśląc mecz nie do grania. Jednak jak się przyjrzeć obu zespołom nieco bliżej można dojść do wniosku, że kursy zaproponowane przez buki są nie do końca właściwe. Można więc rzecz, że jest to typowy bet pod formę obu drużyn. Rottenburg tak jak mówiłem, forma przednia. Wygrywają z wszystkimi (poza Vfb rzecz jasna), szczególne wrażenie zrobiło na mnie odprawienie Netzów 3-0 we własnej hali. Z ciekawszych wyników mają także na koncie zwycięstwo na wyjeździe nad SCC Berlin. Generali odwrotnie, ostatnio lekkie zawirowania. Porażka u siebie z evivo 2-3, porażka z Częstochową 1-3 w pucharach. Siatkarze oraz trener Rottenburga otwarcie zapowiadają, że jutrzejszy mecz jest do wygrania. Jestem w stanie im zaufać tym bardziej, że kursy bardzo zachęcające.
TV Rottenburg +1,5 seta @1,85 bwin 4/10
|
Do góry
|
|
|
|
#3556179 - 10/12/2009 18:37
|
Carpal Tunnel
|
TV Rottenburg +1,5 seta @1,85 bwin 4/10  Allianz Volley Stuttgart @1,662 pinnacle 8/10  Ponadto wrzucam tylko informacyjnie, bo już Bwin się zorientował, że zrobili prezent gwiazdkowy... Może ktoś się jeszcze wychyli i się uda pograć. Ja skorzystałem, pograłem dzisiaj około północy... (całość podana poniżej przygotowana przed spadkiem kursu) DVV Pokalevivo Düren - SCC BerlinKlasyczne value. Mecz pucharowy, w mojej ocenie co najmniej 40-60% i to na korzyść SCC! Kursy zupełnie niezrozumiałe, wręcz zaakceptowałbym odwrotne. SCC może pochwalić się dużo lepszą drużyną, dużo większe są także aspiracje na ten sezon. Obie ekipy rozegrały już ze sobą mecz w lidze, co prawda miało to miejsce w początkowych kolejkach, lecz warto podkreślić, że w hali evivo pewnie zwyciężył Berlin 3-0 (-21, -19, -19). Wczoraj oba zespoły rozegrały swoje spotkania. SCC postawili 'kropkę nad i' wygrywając mecz pucharowy bez większych problemów 3-0, evivo nieco męczyło się na wyjeździe z Titans (3-1). Spotkanie pucharowe dopiero w niedzielę, więc oba zespoły mają czas na spokojny odpoczynek. SCC Berlin @2,20 bwin 6/10 (tyle warte na moje oko)
|
Do góry
|
|
|
|
#3559253 - 12/12/2009 23:09
|
Carpal Tunnel
|
DVV Pokal kobiety
Stuttgart - Schweriner
Schweriner SC to obecne mistrzynie Niemiec. Imponująco rozpoczęły sezon. Do tej pory rozegrały 8 meczów (2 pucharowe), wygrywając wszystkie i do tego tracąc zaledwie 2 sety! Dziewczyny ze Stuttgartu to w pewnym sensie objawienie tego sezonu. Grają zaskakująco dobrze, ale na taką drużynę jak SCC raczej to nie wystarczy. Różnica poziomów zauważalna, tym bardziej jeśli wspomnieć, że grały już ze sobą w lidze i spotkanie rozgrywane w Stuttgarcie zakończyło się wynikiem 0-3 (-17, -18, -14). Można zatem mówić wręcz o rozgromieniu gospodyń. Mecz odbył się 14.11, więc stosunkowo niedawno. Od tej pory zawodniczki mistrza Niemiec oprawiły szwajcarskie Kanti z pucharu CEV (2 x 3-0), brak zauważalnych osłabień w zespole, jak dla mnie wynik tej konfrontacji może być tylko jeden.
Schweriner SC @1,65 bwin/bah/pinnacle 6/10
Schweriner -1,5 sets @2,500 pinnacle 2/10
PS. kursy mogły ulec pewnej zmianie, w pinnie jakieś 10 min temu dokładałem po podanych, więc powinno jeszcze się w miarę trzymać.
|
Do góry
|
|
|
|
#3571457 - 20/12/2009 00:25
|
Carpal Tunnel
|
Schweriner SC @1,65 Bwin/Bet-at-home/Pinnacle 6/10  Schweriner -1,5 sets @2,500 Pinnacle 2/10  Słaba oferta na ten weekend, dlatego tworzę manualne AKO. Jeden mecz dzisiaj, drugi jutro, na którego niestety nie ma jeszcze pełnej oferty. Gram zatem dzisiaj singla i jeżeli ewentualnie wejdzie to jutro za całość dogrywam drugiego singla. Na dzisiaj: Moerser - SCC BerlinBerlińczycy rozpędzeni. Lekko przystopowali w Pucharze Niemiec, ulegając w meczu wyjazdowym z evivo po TB, jednakże nie widzę powodów, by i dzisiaj mieli schodzić z parkietu pokonani. Mało tego, widzi mi się przekonywująca wygrana, dlatego zdecydowałem się na handi. Bardzo prestiżowy mecz w niemieckiej siatkówce, trzeba jednak zauważyć, że ekipa Moerser to mimo wszystko cień drużyny z poprzednich sezonu. Posypał się cały skład, masowe odmłodzenia, zmiana trenera, to wszystko sprawiło, że po wielkich Moerser została w zasadzie tylko nazwa. Berlin chce się piąć dalej w górę tabeli. Dzisiejszy mecz powinien się zakończyć ich wygraną w góra 4 setach. Berlin (-1,5 seta) @1,5 bwin 5/10
|
Do góry
|
|
|
|
#3573108 - 20/12/2009 20:40
|
Carpal Tunnel
|
Berlin (-1,5 seta) @1,5 bwin 5/10  Na dzisiaj miał być dokładany singiel. Miał być, ale główne buki na które liczyłem albo zaspały albo się nie popisały zatrważająco zaniżając kurs. Pozostaje mi zatem podać beta informacyjnie. Może komuś uda się mimo wszystko gdzieś złapać, warte gry uważam od @1,40 w górę. VT Hamburg - Aachen
Hamburg ostatnio pasmo gorszych wyników. Słabe miejsce w tabeli, wszystko jakby przeciwko tej drużynie. Z małym szczegółem, wszystkie mecze grane z czołówką niemiecką. Oczywiście, zawodniczki VT Hamburg w mojej opini należą do ligowej elity i aż tyle porażek nie można tłumaczyć ciężkimi spotkaniami. Dzisiaj przyjdzie im się zmierzyć z drużyną zdecydowanie słabszą, do tego dochodzi własna hala. Widzi mi się 3-0, lecz aż tak nie ufam gospodyniom. VT Hamburg -1,5 setaPS. Ja stworzyłem sobie manualnie taki handi, ale niestety limity i spadki natychmiastowe. Pograłem DW 3-0 w Pinnacle po @2,68 oraz 3-1 po @3,10 w betsafe, łącznie raptem za jakieś 3-4/10 mi przyjęli. Średni kurs z takiej kombinacji na Hamburg -1,5 to @1,43.
|
Do góry
|
|
|
|
#3578882 - 25/12/2009 19:48
|
addict
|
Witam, mimo Świąt znalazłem trochę czasu na prześledzenie oferty, wpadł mi w oko mecz: SCC Berlin - Generali Haching, Korver - co myślisz o zagraniu mocniej na SCC Berlin?
|
Do góry
|
|
|
|
#3601365 - 07/01/2010 18:01
|
Carpal Tunnel
|
VfB Friedrichshafen - Moerser SC Typ: Vfb
1. VC Wiesbaden - VfB Suhl Typ: Vfb Suhl
Biorę od razu, bo dla mnie jest przegięcie z kursami. Nie wiem kto tam teraz wystawia kursy na Bundesligę, ale od jakiegoś czasu mam wrażenie, że robi to osoba dopiero poznająca realia tej ligi i wystawia to na zasadzie ostatnich wyników, co jest lekką niedorzecznością... Ja na tego dubla dałbym maks @1,9-2,00. Jest jeszcze kilka prezentów z bwina, ale to już po kursach w stylu 1,25-1,35 i w tym wypadku się wycwanili, umożliwiając grę jedynie w singlach.
AKO: @2,88 bwin 5/10
|
Do góry
|
|
|
|
#3602362 - 07/01/2010 23:50
|
Carpal Tunnel
|
Bet-at-home na ślepo przepisał kursy od bwina, więc trzeba zareagować. Nie lubię grać w ten sposób, wolę max 2 bety do AKO, ale jak mówię, zdziwię się bardzo jak to nie wejdzie. Po kolei: Vfb po wczorajszej porażce z Jastrzębiem może czuć lekki niedosyt. Fajna okazja na poprawienie morale drużyny. Do tej pory w lidze mają bilans 11-0, tracąc zaledwie 5 setów! Mecz u siebie, gdzie tym bardziej nie zwykli przegrywać. Na początku rundy, gdzie grano w hali Moerser i do końca nie było wiadomo na co tę drużynę stać (liczne odmłodzenie składu o czym pisałem wcześniej) buki dały kursy w ok @1,20 na VfB. Teraz grają u siebie i taki sam kurs? Niedorzeczność. Nie widać żadnych kontuzji, o zmęczeniu też raczej nie może być mowy, nie przesadzajmy to profesjonaliści! Prestiżowy mecz, bo Moerser na warunki niemieckie to dość uznana marka. Jak dla mnie powinno być max @1,05. Drezno ostatnio zwyżka formy. Analityk zapewne zasugerował się ostatnimi porażkami ze Schweriner i Suhl, ale dla mnie to obecnie 2 najlepsze niemieckie żeńskie drużyny i porażki te nie są żadnym zaskoczeniem. Co ciekawe Drezno ostatnio wyeliminowało niepokonane Schweriner (była to ich pierwsza porażka w Niemczech od początku sezonu!) z pucharu Niemiec, zatem nastroje w drużynie powinny być poprawne. Aachen ligowy średniak, który tym bardziej na wyjeździe nic ciekawego nie pokazuje, fair kurs @1,15. Stuttgart, największa niespodzianka sezonu kontra drużyna, która w lidze nie wygrała jeszcze meczu! Lohhof z topowymi niemieckim drużynami ma bilans 0-4, nie widzę powodów, by akurat w tym meczu miały coś powalczyć. Stuttgart do tej pory wygrał wszystkie mecze wyjazdowe, warte podkreślenia wygrane w tak trudnych halach jak: Rote Raben, Suhl, czy Munster. Na koniec mecz, którego najbardziej się obawiam, Schweriner. W tym wypadku boję się faktu, że mistrzynie Niemiec przegrały wczoraj I spotkanie w CEV Cup z Bukaresztem 1-3 i mogą lekko oszczędzać siły na spotkanie rewanżowe we własnej hali. Mimo to uważam, że nawet grając na 70% swoich możliwości co najwyżej mogą stracić seta w konfrontacji z Sinsheim. Schweriner w lidze niepokonane, czy zrobią na przekór i przegrają ten pierwszy raz? Nie sądzę. Friedrichshafen + Dresdner + Stuttgart + Schweriner
@2,53 bah 7/10
|
Do góry
|
|
|
|
#3623083 - 16/01/2010 20:43
|
addict
|
witam, grasz coś Korver w weekend z niemieckiej ?
pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#3666294 - 02/02/2010 06:44
|
Carpal Tunnel
|
Ostatnio nic nie podawałem, bo co zagrałem to Bwin zrzucał kursy i mijało się to z celem. Tym razem pograłem delikatniej, w dodatku w innym buku, więc wrzucam: VC Franken - TV RottenburgTypowy bet na przełamanie. Rottenburg po wspaniałej serii w I połowie sezonu nieco spuścił tonu. Jednakże jakby się przejrzeć ostatnie porażki miały miejsce z czołowymi niemieckimi drużynami, nie można zatem mówić o jakimś kataklizmie (poza meczem z Buhl, który powinni wygrać...). W weekend dostali srogą lekcję od Friedrichshafen (0-3), jednakże było to spotkanie derbowe i zawodnicy VfB wyszli mocno zmobilizowani na mecz. Sam wynik nie odzwierciedla jednak przebiegu gry, mecz nie był aż tak jednostronny i przy większej ilości szczęścia mógł się inaczej potoczyć. Franken ostatnio zwyżka formy, pora na weryfikacje faktycznych umiejętności. W mojej ocenie Rottenburg powinien być lekkim faworytem, wystawiłbym coś ok @1,65-1,70, dlatego spróbuję średnią stawką. Rottenburg @1,90 betclic 5/10 (@1,85 GB, Bwin)
|
Do góry
|
|
|
|
#3675657 - 06/02/2010 10:17
|
Carpal Tunnel
|
Rottenburg @1,90 betclic 5/10 (@1,85 GB, Bwin) SCC Berlin - VfB FriedrichshafenSzlagier ligi, kursy szok. Po pierwsze Berlin to taka drużyna, która chyba najbardziej z ligi niemieckiej nie leży VfB, patrząc choćby na zeszły sezon, kiedy to oba spotkania rozgrywane w Berlinie wygrali SCC odpowiednio 3-1 i 3-0... Owszem, teraz sytuacja jest nieco inna. VfB w tym sezonie absolutnie zdominowało rozgrywki. Do tej pory są zespołem niepokonanym, ale trzeba przyznać, że nie mieli się jak wykazać. Zarówno Generali jak i SCC (wg mnie 2 najlepsze zespoły poza Fredkami) gościli u siebie. Pierwszy mecz Friedrichshafen wygrali 3-1, pora na rewanż? Jest ku temu okazja. SCC Berlin ostatnio zadziwiają formą. Wygrywają szybko i bardzo pewnie, vide mecz z środy i rozbicie Serbów 3-0 w pucharze Challenge. W wywiadach VfB zapowiadają rewanż za poprzedni sezon, chcą w końcu wyjechać z Berlina ze zwycięstwem, jednakże 5-7tys publiczność (rekord jak na Niemcy) na pewno im w tym nie pomoże... Podsumowując @1,65 na O160,5 uważam za lekką niedorzeczność, fair w tym wypadku max @1,35-1,40. Kursy na pozostałe zdarzenia również bardzo ciekawe. OVER 160,5 pkt @1,65 Bwin 6/10
Czy będzie TB? TAK @4,30 bwin 2/10
|
Do góry
|
|
|
|
#3677431 - 07/02/2010 06:52
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
Napisze kilka slow od siebie po meczu ale zaznaczam ze jest to tylko moja subiektywna ocena : Nie wiem jak to sie stalo ze doszlo do tie- breaka ale na szczescie dla nas typujacych sie udalo  Dominacja Vfb byla widoczna w kazdym elemencie gry, zwlaszcza w grze srodkiem gdzie Bohme kilka razy wbil gwozdzia w 3 metr  Berlin strasznie mnie rozczarowal, zwlaszcza w dwoch pierwszych setach w przyjeciu ktore bylo na bardzo mizernym poziomie oraz w rozegraniu ktore bylo strasznie czytelne. Widac bylo ze Vfb kontrolowal dwa pierwsze sety bez problemu i wydawalo sie ze 3-0 to kwestia czasu ale na szczescie opuscila ich zagrywka co moim zdaniem w 3 secie przesadzilo o wygranej Berlina Podsumowujac mecz mnie troche rozczarowal bo mimo ze wynik na to nie wskazuje moim zdaniem dominacja VFB byla az nadto widoczna
|
Do góry
|
|
|
|
#3694130 - 14/02/2010 01:47
|
Carpal Tunnel
|
Allianz Stuttgart - Rote Raben VilsbiburgTrochę zbyt długo zwlekałem, bo wczoraj można było złapać co najmniej @1,85, ale musiałem przemyśleć kilka spraw. Ostatecznie zdecydowałem się zagrać na drużynę Rote Raben stawką dość mocno. Ekipa Gallardo złapała odpowiedni rytm. Liczę na podtrzymanie doskonałej passy 6 zwycięstw z rzędu, gdzie odprawiane były takie zespoły jak Munster, Suhl, Dresdner, a przede wszystkim najlepsza niemiecka drużyna - Schweriner. Stuttgart zanotował dobry początek sezonu, jednakże wraz z kolejnymi meczami zaczęło się pojawiać coraz więcej porażek, czego efektem jest spadek na 6. pozycję w tabeli, która w zupełności oddaje ich umiejętności i aspiracje na ten sezon. Vilsbiburg obecnie na miejscu trzecim z aspiracjami na pierwszą dwójkę. Dzisiejszy mecz jest bardzo ważny dla układu górnej części tabeli, dlatego trener przyjezdnych stawia jasny cel: 'Musimy wygrać!'. W zespole brak kontuzji, wszystkie zawodniczki zdrowe i ponoć w bardzo dobrej dyspozycji. Rote Raben @1,75 betclic 6/10 (1,72 b365) 
|
Do góry
|
|
|
|
#3694392 - 14/02/2010 03:20
|
old hand
Meldunek: 29/10/2009
|
Allianz Stuttgart - Rote Raben VilsbiburgTrochę zbyt długo zwlekałem, bo wczoraj można było złapać co najmniej @1,85, ale musiałem przemyśleć kilka spraw. Ostatecznie zdecydowałem się zagrać na drużynę Rote Raben stawką dość mocno. Ekipa Gallardo złapała odpowiedni rytm. Liczę na podtrzymanie doskonałej passy 6 zwycięstw z rzędu, gdzie odprawiane były takie zespoły jak Munster, Suhl, Dresdner, a przede wszystkim najlepsza niemiecka drużyna - Schweriner. Stuttgart zanotował dobry początek sezonu, jednakże wraz z kolejnymi meczami zaczęło się pojawiać coraz więcej porażek, czego efektem jest spadek na 6. pozycję w tabeli, która w zupełności oddaje ich umiejętności i aspiracje na ten sezon. Vilsbiburg obecnie na miejscu trzecim z aspiracjami na pierwszą dwójkę. Dzisiejszy mecz jest bardzo ważny dla układu górnej części tabeli, dlatego trener przyjezdnych stawia jasny cel: 'Musimy wygrać!'. W zespole brak kontuzji, wszystkie zawodniczki zdrowe i ponoć w bardzo dobrej dyspozycji. Rote Raben @1,75 betclic 6/10 (1,72 b365)  Korver w betsafe 1,99 
|
Do góry
|
|
|
|
#3695125 - 14/02/2010 06:56
[Re: djdarioo]
|
Carpal Tunnel
|
Allianz Stuttgart - Rote Raben VilsbiburgTrochę zbyt długo zwlekałem, bo wczoraj można było złapać co najmniej @1,85, ale musiałem przemyśleć kilka spraw. Ostatecznie zdecydowałem się zagrać na drużynę Rote Raben stawką dość mocno. Ekipa Gallardo złapała odpowiedni rytm. Liczę na podtrzymanie doskonałej passy 6 zwycięstw z rzędu, gdzie odprawiane były takie zespoły jak Munster, Suhl, Dresdner, a przede wszystkim najlepsza niemiecka drużyna - Schweriner. Stuttgart zanotował dobry początek sezonu, jednakże wraz z kolejnymi meczami zaczęło się pojawiać coraz więcej porażek, czego efektem jest spadek na 6. pozycję w tabeli, która w zupełności oddaje ich umiejętności i aspiracje na ten sezon. Vilsbiburg obecnie na miejscu trzecim z aspiracjami na pierwszą dwójkę. Dzisiejszy mecz jest bardzo ważny dla układu górnej części tabeli, dlatego trener przyjezdnych stawia jasny cel: 'Musimy wygrać!'. W zespole brak kontuzji, wszystkie zawodniczki zdrowe i ponoć w bardzo dobrej dyspozycji. Rote Raben @1,75 betclic 6/10 (1,72 b365)  Korver w betsafe 1,99 W betsafe mam niestety już wszystkie konta zbanowane. Ten buk dla mnie nie istnieje. Rote Raben @1,75 betclic 6/10 
|
Do góry
|
|
|
|
#3695164 - 14/02/2010 07:12
|
member
Meldunek: 10/11/2005
|
Allianz Stuttgart - Rote Raben VilsbiburgTrochę zbyt długo zwlekałem, bo wczoraj można było złapać co najmniej @1,85, ale musiałem przemyśleć kilka spraw. Ostatecznie zdecydowałem się zagrać na drużynę Rote Raben stawką dość mocno. Ekipa Gallardo złapała odpowiedni rytm. Liczę na podtrzymanie doskonałej passy 6 zwycięstw z rzędu, gdzie odprawiane były takie zespoły jak Munster, Suhl, Dresdner, a przede wszystkim najlepsza niemiecka drużyna - Schweriner. Stuttgart zanotował dobry początek sezonu, jednakże wraz z kolejnymi meczami zaczęło się pojawiać coraz więcej porażek, czego efektem jest spadek na 6. pozycję w tabeli, która w zupełności oddaje ich umiejętności i aspiracje na ten sezon. Vilsbiburg obecnie na miejscu trzecim z aspiracjami na pierwszą dwójkę. Dzisiejszy mecz jest bardzo ważny dla układu górnej części tabeli, dlatego trener przyjezdnych stawia jasny cel: 'Musimy wygrać!'. W zespole brak kontuzji, wszystkie zawodniczki zdrowe i ponoć w bardzo dobrej dyspozycji. Rote Raben @1,75 betclic 6/10 (1,72 b365)  Korver w betsafe 1,99 W betsafe mam niestety już wszystkie konta zbanowane. Ten buk dla mnie nie istnieje. Rote Raben @1,75 betclic 6/10  to ile tych kont tam miałeś  ?
|
Do góry
|
|
|
|
#3724197 - 26/02/2010 10:03
|
Carpal Tunnel
|
Przykro mi, ale coraz mniejszy sens ma prowadzenie tego tematu. Typy rzucam sporadycznie, ale to nie oznacza, że nie gram. Gram praktycznie co tydzień, jednakże mam coraz większe wrażenie, że moje ruchy są po prostu śledzone, od razu po zagraniu ligi niemieckiej Bwin zrzuca kursy... Dziwne, że na inne ligi tak się nie dzieje. Doszedłem do wniosku, że będę wrzucał analizy bez stawek i kto będzie chciał to już sobie sam coś wybierze.
|
Do góry
|
|
|
|
#3724199 - 26/02/2010 10:04
|
Carpal Tunnel
|
VC Bad Duerrenberg/Spergau - TV BühlTyp: Buhl@1,85 Mecz na pierwszy rzut oka dość wyrównanych zespołów, aczkolwiek wg mnie między tymi drużynami jest jednak spora różnica poziomu. Głównie rozchodzi się o jednego grajka - Heriberto Quero. Wenezuelczyk można powiedzieć jest gwiazdą ligi, zdobywa masę punktów, jest wśród najlepiej punktujących zawodników. Sam często potrafi przechylić szalę na korzyść swojej drużyny, co właśnie odróżnia Durrenberg od Buhl. Gospodarze by wygrać to spotkanie muszą zagrać całościowo bardzo dobrze, bez wyjątków. Buhl jest w nieco uprzywilejowanej sytuacji, słabszą dyspozycję drużyny często z nawiązką wypełnia Quero. Sezon pomału zmierza do końca, pozostały 4 kolejki (niektórym 3) do play offów. Bad Durrenberg i Buhl mają w chwili obecnej identyczną ilość punktów, a z racji tego, że dzierżą sąsiednie miejsca w tabeli, sobotni mecz można nazwać o 4pkt (w Niemczech grają starym systemem). Bwin i inne buki we wtorek zdjęły to spotkanie, by powrócić z kursem dużo bliższym prawdy, mianowicie @1,60.
|
Do góry
|
|
|
|
#3740706 - 07/03/2010 19:42
|
Carpal Tunnel
|
Siatkówka - Puchar Niemiec men's (dzisiaj 15.00)
Generali Haching - Evivo Duren
Generali bronią pucharu sprzed roku. Odpadli z pucharów europejskich, w lidze raczej nadziei na detronizacje VfB nie mają, pozostaje walka o Puchar Niemiec. Przeciwnik wybitnie nie leży ekipie z Unterhaching, widać to choćby po wynikach z tego sezonu - dwukrotnie przegrali po 2-3. Dzisiaj mimo wszystko widzę faworyta w ekipie Generali, aczkolwiek nie widzi mi się łatwe zwycięstwo, dlatego próbuję taką kombinację. Z buków, które przeglądałem exp ma najwyżej, ale może ktoś gdzieś jeszcze znajdzie.
DW 3-1 @3,50 3,25/10 exp DW 3-2 @6,00 2,25/10 exp
|
Do góry
|
|
|
|
#3758153 - 18/03/2010 00:52
[Re: BZYCZEK]
|
Carpal Tunnel
|
Odnośnie dzisiejszego spotkania mam mieszane uczucia. Wszystko przez to, że sytuacja jest klarowna. Zarówno VfB już nie spadnie z 1. miejsca, tak samo jak Generali nie ma ani szans awansować wyżej, ani też spaść na pozycję 3. Pozostała jedna kolejka do play-offów, ten mecz jest zaległy i można go określić meczem wyłącznie o prestiż. Można ewentualnie dywagować, czy goście będą na tyle zdeterminowani, by w pewnym sensie zbudować sobie psychiczną przewagę przed play offami nad największym rywalem, wygrywając w jego sali. To co przemawia za drużyną mistrza Niemiec to również fakt, że do tej pory w 20 pojedynkach w lidze (bo w pucharze ulegli evivo) nie zaznali jeszcze porażki i na pewno fajnie byłoby zakończyć sezon zasadniczy z bilansem 22-0, ale czy to ma aż takie znaczenie... ? Czy @1,65 w takiej sytuacji na Friedrich jest uczciwym kursem? Myślę, że tak. Nie ma tu raczej żadnej wielkiej pomyłki, sam wystawiłbym te bezpieczne @1,55-1,50. Kurs może i warty gry, ale okoliczności zniechęcają do grubszego grania. Jak ktoś się dzisiaj wieczorem nudzi, to polecam pograć na VfB i pośledzić sobie meczyk.  PS. niemiecki szlagier do obejrzenia na tej stronce: http://www.spobox.tv/
|
Do góry
|
|
|
|
#3845580 - 05/05/2010 19:27
|
Carpal Tunnel
|
Dresdner -1,5 sets + UNDER 160,5 pkt AKO @1,96 betway 6/10 
Generali Haching - VfB FriedrichshafenCzwarte spotkanie o tytuł mistrza Niemiec. Rozluźnieni zawodnicy VfB niespodziewanie ulegli ostatnio na własnym parkiecie 1-3. Teraz o czymś podobnym nie może być mowy. Trzeba koniecznie wygrać te spotkanie, bo poważnie skomplikuje się sprawa tytułu mistrzowskiego. W sezonie zasadniczym dwukrotnie górą obrońcy tytułu. Teraz brakuje im tylko jednego zwycięstwa do wygrania tytułu. Dodam tylko, że obrońcy tytułu zapowiadają pełną mobilizację, by nie powtórzyła się historia z weekendu oraz informację, że sezon zasadniczy skończyli z bilansem 22-0, by następie do 0 wygrać z SCC Berlin. Dopiero w finale przydarzyła im się pierwsza ligowa porażka i zapewne ostatnia. VfB to win 9/10 PS. (nie wiem jakie teraz max kursy można łapać. Ja mam odpowiednio po 1.72, 1.65 i 1.62 z pinna i ladbrokes grane w poniedziałek) Am Mittwoch, 05.05. überträgt spobox.tv ab 19:20 Uhr die vierte Begegnung des Play-off-Finals zwischen Generali Haching und dem VfB Friedrichshafen. 
|
Do góry
|
|
|
|
#3847639 - 06/05/2010 07:44
|
Carpal Tunnel
|
VfB to win @1,62 9/10  Sezon u mężczyzn zakończony. Mistrzem ponownie i zgodnie z oczekiwaniami została drużyna VfB Friedrichshafen! U Pań została 1 kolejka sezonu zasadniczego. Do usłyszenia!
|
Do góry
|
|
|
|
#4092870 - 30/08/2010 21:27
|
addict
|
Witam, Korver, czy w tym sezonie też będziesz podawał typy z ligi niemieckiej?
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#4274876 - 04/12/2010 17:50
|
enthusiast
Meldunek: 11/03/2009
|
Zamieszam
CV MITTELDEUTSCHLAND-ROTTENBURG 2
Gospodarze zmienili nazwe, w poprzednim sezonie fungowali jako speergau, w tym gra u nich siebeck. Po wygranej z duren, jedynej wartosciowej, przyszla kolej na twarde spotkanie z rzeczywistoscia. Rottenburg chyba lapie szwung. Zloty set w pucharach wygrany, ostatnio u siebie Bottrop w tiebreaku.Zwyciestwa zatem glownie dzieki mocnej psychice. Sklad po stronie gosci, mam nadzieje ze potwierdza swoja dominacje na parkiecie
|
Do góry
|
|
|
|
|
|