#3481636 - 28/10/2009 05:40
Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [4]
[Re: Amkwish]
|
addict
Meldunek: 03/03/2006
|
Tak jest, rządzi i będzie rządzić. Ale wszystko odnośnie hazardu i ustaw z tym związanym idzie do tematu, który od długiego czasu istnieje. OK, wobec tego tutaj napisze tylko o pewnej hipotezie. Jestem swiecie przekonany, ze głupi Kamiński wyrwał sie jak Filip z konopi z informacjami dotyczacymi afery hazardowej. Gdyby był wytrawnym graczem ,wyczekałby jeszcze troche i zdemaskował cały ten przekręt przy otwartej kurtynie. Stało sie inaczej i teraz inicjatywę przejeli przekretasy z PO. Uznali widocznie, ze najlepszą przykrywka bedzie...wypowiedzenia otwartej wojny hazardowi. Na ten lep da sie nabrac wiekszość kretynów, którzy nie maja bladego pojecia o bukmacherce i wyobrazaja sobie, ze grajacy zarabiaja krocie. Najlepszym przykładem sa wypowiedzi zwiazkowych nierobów z "Cegielskiego". Grajac na nucie antyhazardowej PO zdobedzie sobie wielu nowych zwolenników,a ponadto po Rysiu i Zbysiu nawet smród nie pozostanie w swiadomosci zidiociałej gawiedzi. Tak wiec dwie pieczenie na jednym ogniu. Oczywiscie żadna ustawa nie przejdzie, ale szum wokół niej wystarczy. I tak sobie mysle, ze gdyby tak zwane społeczeństwo było swiadome, ze z hazardu zyje 2-3% grajacych natychmiast wystapiłoby z potepieniem tej ustawy. Wszak polactwo tak bardzo sie cieszy jak komus nie idzie Nic dodać nic ująć
|
Do góry
|
|
|
|
#3481648 - 28/10/2009 05:43
|
Knockin' On Heaven's Door
Meldunek: 21/03/2007
|
noż Ja rozumiem,ze tepy Nirtz się cieszy ale Ty amk mógłbyś Nam trochę powspółczuć ot choćby tak dla pijaru Hmm.. własnie dlatego ,ze Nirtza macie za głaba, to ja musze Was teraz jebac Panowie, jest afera hazardowa, jest Rycho, Zbycho i Grzecho. Jestem tego pewien na 200%. Inaczej Tusk nie robiłby z siebie takiego durnia,ale...nie ma wyboru. Polecam lekture "omerty", wierchuszka PO jak widac przeczytała bardziej do Mnie przemawia to,że ten Rudzielec robi to pod słupki sondażowe niż,ze była afera ps. ale mógłbyś chociaz trochę poudawać,że Ci nas zal
|
Do góry
|
|
|
|
#3481667 - 28/10/2009 05:47
[Re: AGASSI]
|
enthusiast
Meldunek: 08/07/2009
|
Żeby było dokładniej - hazard jest pojęciem wieloznacznym i obejmuje: gry liczbowe, loterie pieniężne, wideoloterie, gra telebingo, loterie fantowe, gry cylindryczne (np. ruletka), gry w karty: blackjack, poker, baccarat, gry w kości, gra bingo pieniężne, gra bingo fantowe, loterie promocyjne, loterie audiotekstowe, zakłady wzajemne polegające na odgadywaniu wyników sportowego współzawodnictwa ludzi lub zwierząt (totalizator), zakłady wzajemne polegające na odgadywaniu zaistnienia różnych zdarzeń (bukmacherstwo), gry na automatach, gry na automatach o niskich wygranych. Nie jest on "nielegalny", ale na jego prowadzenie trzeba mieć zezwolenie (stan obecny). Dotyczy to również zagranicznych jednostek, dystrybuujących swoje usługi na terenie Polski. Dodatkowo - Prowadzenie działalności w zakresie gier liczbowych, loterii pieniężnych, wideoloterii i gry telebingo stanowi monopol Państwa.
Ale nie ma słowa o np. Texas Holdem
|
Do góry
|
|
|
|
#3481673 - 28/10/2009 05:49
[Re: tyson]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/05/2004
|
ja wam mowie ludzie, glosujcie na UPieR.dolonych bo cala reszta to bolszewickie gowno Wreszcie qrwa jakiś rozsądny wpis w tym temacie... :p(5 lat czekałem... )
|
Do góry
|
|
|
|
#3481676 - 28/10/2009 05:50
|
enthusiast
Meldunek: 24/12/2003
|
proponuje hasło: Dużo mądrzejsza od Tuska jest co druga k.u.r.w.a ruska one bystrzejsze są od Donaldzika nawet podczas robienia lodzika
|
Do góry
|
|
|
|
#3481679 - 28/10/2009 05:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
ps. ale mógłbyś chociaz trochę poudawać,że Ci nas zal Swoja droga to mogliby tego zakazać. Wracam do domu, babsko na buku siedzi i szuka taja w meczu Kozy. Zrobiła kolacje i...do buka zasiadła. Teraz mi sie pyta, co to jest Alcorcon, bo prowadzi z realem 3:0 do przerwy. Mówie ,ze to popierdułka, a ona ,ze wobec tego bedzie remis i znowu stawia. Zakazac hazardu w necie - baby do gotowania, sprzatania i na zakupy
|
Do góry
|
|
|
|
#3481685 - 28/10/2009 05:51
[Re: Art300]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2004
|
Jeszcze raz do wszystkich: Gra w internecie jest zakazana i dzisiaj. ( choć w ustawie o grach i zakladach nie pada słowo "internet", nikt nie ma najmniejszych wątpliwości , że jest zakazana) To, że zapiszą to znowu w nowej ustawie, niczego nie zmienia. Nie można czegoś zakazać bardziej, albo najbardziej Spokojnie. ale dzis w Wiadomosciach dobrze redaktor powiedzial, ze nie mozna zakazac czegos czego w Polsce formalnie nie ma (chodzilo o zaklady przez internet)
|
Do góry
|
|
|
|
#3481690 - 28/10/2009 05:52
[Re: Boomber]
|
veteran
Meldunek: 13/01/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3481694 - 28/10/2009 05:53
[Re: hanele]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/04/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3481709 - 28/10/2009 06:00
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/05/2004
|
ps. ale mógłbyś chociaz trochę poudawać,że Ci nas zal Swoja droga to mogliby tego zakazać. Wracam do domu, babsko na buku siedzi i szuka taja w meczu Kozy. Zrobiła kolacje i...do buka zasiadła. Teraz mi sie pyta, co to jest Alcorcon, bo prowadzi z realem 3:0 do przerwy. Mówie ,ze to popierdułka, a ona ,ze wobec tego bedzie remis i znowu stawia. Zakazac hazardu w necie - baby do gotowania, sprzatania i na zakupy Się ciesz,że ci dziecka w wieku szkolnym nie łupią na BF i innych takich...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|