#3563495 - 15/12/2009 07:04
Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej
[Re: jerome]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/06/2005
|
Zależy kogo zapytasz. Są osoby, które widzą w nim świetnego fachowca, jak i są takie, które twierdzą zupełnie odwrotnie. Ja osobiście piać z zachwytu nie mam zamiaru, koleś w mojej ocenie ma zerowy pomysł o taktyce (obrona i nic więcej, najlepiej to w 11 stanąć w bramce i po zremisowanym 0-0 meczu powiedzieć "ten punkt może nam dać utrzymanie"). zupełnie nie umie dobrać taktyki do rywala np. otwarta gra z Wisłą czy Ruchem na wyjazdach, a z Arką, Bytomiem, Piastem itp już kunktatorska obrona i liczenie na remis. Do tego dochodzą dziwne decyzje personalne typu Franek z Grosikiem na ławce, Szamotulski zmienia w bramce po 1 słabszym meczu Sandomierskiego (podczas gdy ten przez 6 kolejnych meczy nie puścił gola i pobił klubowy rekord, a potem nawet nie siedział na ławce ) Po prostu żałosny minimalizm, ciułanie punktów, bredzenie, że ten 1 może dać utrzymanie (a może 2 zabraknie do uniknięcia spadku?), stawianie na swoich ulubieńców (np. Stano, który o dziwo z Bełchatowem zagrał pierwszy naprawdę dobry mecz od czasów kiedy przyszedł do Jagi). Jak by dodać do tego, że w drużynie nie widział i nie chciał widzieć (Kulesza sam kupił tych graczy) Frankowskiego, Grosickiego i Bruno to nie wiem o co chodzi. W świetle tego, że 10 miejsce Jagi od 15 dzieli 2 pkt, a wiosnę zaczynamy Korona: (w), Śląsk (w), Wisła (d), Lech (w), Piast (d), Cracovia (w), Legia (w) to można się domyślić w jakiej dupie szybko się znajdziemy z Probierzem za sterem Ps. Szamotulski za porozumieniem stron ma rozwiązać kontrakt, całe szczęście bo zagrał o 3 mecze za dużo podczas, gdy mogli w nim się ogrywać nasi młodzi, zdolni bramkarze Gikiewicz i Sandomierski.
|
Do góry
|
|
|
|
#3564242 - 15/12/2009 23:55
[Re: Chaoz]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
W Bytomiu nam dwa razy ligę uratował, ale właśnie grą obronną z nastawieniem na 'a może coś wpadnie', więc opinię ma jak trener dobrą, jako człowiek fatalną (opuszczenie i prawdopodobnie kapusiostwo w aferze z licencją). Akurat w Bytomiu to nawet Motyka się mógł wypromować, dzięki świetnej atmosferze w drużynie (Jacek Trzeciak i spółka), więc Probierz mając w ataku takich tuzów ekstraklasy jak Grosicki i Franek raczej się nie sprawdza. A z tych meczów co tu wypisałeś, może być ostro 1 pkt albo 4 zgodnie z ostatnią formą. Walka o utrzymanie będzie bardzo ciekawa
|
Do góry
|
|
|
|
#3564269 - 16/12/2009 00:16
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
Po raz kolejny okazało się że w Polsce nie ważne jak się gra.
Informujemy, że Zarząd Klubu w porozumieniu z Radą Nadzorczą postanowił dokonać zmiany na stanowisku trenera drużyny, a tym samym rozwiązać kontrakt z Panem Ryszardem Komornickim.
Po przeanalizowaniu wyników rundy jesiennej uznaliśmy za niezbędne dokonanie zmian w sposobie prowadzenia drużyny, stąd decyzja o zmianie na stanowisku szkoleniowca drużyny. Pragniemy serdecznie podziękować panu trenerowi Komornickiemu za kilkumiesięczną współpracę z klubem i jego duże zaangażowanie w pracę z zawodnikami. Jednocześnie życzymy mu wielu sukcesów w dalszej karierze trenerskiej.
O wyborze następcy Ryszarda Komornickiego poinformujemy w najbliższym czasie.
Z poważaniem, Jędrzej Jędrych Prezes Zarządu
Wg mnie zle zrobiono. Minusem są wyniki i miejsce w tabeli. Ale prezes też powinien zostać odwołany... kto podpisuje takie kontrakty.
|
Do góry
|
|
|
|
#3564412 - 16/12/2009 01:34
[Re: xeper]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
Tam nie ma klimatu w zespole, a tego nie zrobi się z dnia na dzień. Był Orest do wzięcia, trzeba było brać, to samo ze Smudą, parę lat w I lidze i bankomat przestanie działać, co mnie specjalnie nie martwi
|
Do góry
|
|
|
|
#3564436 - 16/12/2009 01:46
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
nie łudź się, bankomat do Polonii nie przejdzie... to co wyprawiają w Górniku to faktycznie --> Jędrych powinien zrezygnować i tyle. Dać choćby jakiegoś dyrektora ds. finansowych + dyrektora sportowego. Szkoda Komorowskiego, to typ trenera Petrescu. Ale jak już pisałem, wyniki + miejsce - w sumie głównie 'dziękować' niektórym piłkarzom. Ktoś już napisał... dostał pilkarzy po Kasperczaku + Szczota i przestali grać a zaczęli płakać o pieniądze. Dużo mówi się o Nawałce z Katowic. Miałby dosyć dobrze zarabiać, co niestety w GKSie nie jest możliwe + kilku piłkarzy miałoby przejść. Dobra wiadomość to fakt, iż na 100% będzie nowy stadion... szkoda jednak, że budowa rozpocznie się dopiero jesień 2010r Na wiosne ok. 9000 kibiców będzie mogło obejrzeć mecze w Zabrzu. Bez gości. p.s. Szczot, Jędrych wypierd...
|
Do góry
|
|
|
|
#3564607 - 16/12/2009 03:05
[Re: Ojro]
|
old hand
Meldunek: 05/02/2009
|
Sportslaski podaje ze jednak Probierz, ciekawe to, szczegolnie w kontekscie dzisiejszej wypowiedzi w GW : - Górnik to klub, który mam w sercu. Ale pracuję obecnie w innym klubie. A moje słowo to rzecz święta, więc obecnie do Zabrza się nie wybieram - mówił Probierz.
|
Do góry
|
|
|
|
#3564852 - 16/12/2009 05:00
[Re: sh11]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/03/2005
|
Trybunał Arbitrażowy do spraw Sportu w Lozannie skrócił piłkarzowi warszawskiej Legii Jakubowi Wawrzyniakowi karę dyskwalifikacji. Oznacza to że obrońca reprezentacji Polski znów może grać - informuje Futbol News.
Wawrzyniak, występując w Panathinaikósie, został przyłapany na zażywaniu niedozwolonych środków. Grecka federacja piłkarska ukarała go za to roczną dyskwalifikacją. Kara zaczęła obowiązywać od 5 kwietnia 2009 roku. Ateński klub zrezygnował z prawa pierwokupu i piłkarz wrócił do Legii.
Zawodnik postanowił walczyć o skrócenie kary i odwołał się do Trybunału Arbitrażowego do spraw Sportu w Lozannie, który to uznał karę dla Polaka za zbyt surową. Po rozpatrzeniu sprawy dyskwalifikacja z roku została skrócona do trzech miesięcy. Czyli Wawrzyniak mógł grać od 5 lipca 2009. Piłkarz zamierza teraz wystąpić o odszkodowanie do greckiej federacji.
źródło: Futbol News Mirek Trzeciak juz moze jechac na wakacje, jest wzmocnienie w Legii.. a tak na powaznie to dobra wiadomosc, bo aktualnie w Legii poza Wawrzyniakiem nie ma lewego obroncy ktory gralby na poziomie odpowiednim do gry w klubie walczacym o mistrzostwo Polski marzy mi sie jeszcze zeby wrocil Ouattara, pogloski jakies tam chodza ale najwazniejsze to wzmocnic linie pomocy, moze ITI pojdzie po rozum do glowy i pozwoli wydac jakies grosze na nowych pilkarzy, wtedy Legia w rundzie wiosennej moze wreszcie naprawde wlaczyc sie w walce o mistrzostwo.
|
Do góry
|
|
|
|
#3566776 - 17/12/2009 05:04
[Re: forty]
|
old hand
Meldunek: 03/05/2006
|
nie wiem czy na szczęście czy na nieszczęście dla Jagiellonii, ale jest to prawda dziś osobiście kontaktował się w imieniu klubu z Białegostoku w celu pozyskania ofensywnego zawodnika... dziwne, że takimi sprawami zajmuje się trener
|
Do góry
|
|
|
|
#3567523 - 17/12/2009 19:22
[Re: s_LP]
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
A KOSZERNY BEŁKOT DALEJ SWOJE... Najbardziej oburzający w tym wszystkim wydaje się komentarz dziennikarza Gazety, Radosława Leniarskiego, który jako komentarz do słów Tuska przypomina zdarzenie z 2 września 2008 roku w ten sposób: "Aresztowano ponad 700 kiboli, którzy maszerowali ulicami Warszawy na stadion Polonii bez biletów, za to wielu z tasakami, łańcuchami i maczugami". Tymczasem przypomnijmy, że najbardziej niebezpiecznym narzędziem znalezionym na miejscu zatrzymania kibiców był jeden widelec.
|
Do góry
|
|
|
|
#3569804 - 18/12/2009 23:14
[Re: Inzaghi78]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/10/2001
|
Górnik jednak dalej bez trenera.. Nawałka raczej nie, Probierz na 100% nie..
Kogo byście widzieli na tym miejscu?
Ja chciałbym zobaczyć w roli trenera, człowieka, który ma spore doświadczenie i umiejętności, a w Polsce jest praktycznie nieznany: Krzysztof Zięcik.
Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#3573062 - 20/12/2009 20:25
[Re: wwwujek]
|
old hand
Meldunek: 05/02/2009
|
Górnik jednak dalej bez trenera.. Nawałka raczej nie, Probierz na 100% nie..
Kogo byście widzieli na tym miejscu?
Ja chciałbym zobaczyć w roli trenera, człowieka, który ma spore doświadczenie i umiejętności, a w Polsce jest praktycznie nieznany: Krzysztof Zięcik.
Pozdrawiam. Może nie kogo bym widział, ale coś mi mówi, że to może być Płatek . Zresztą, nie moje podwórko, ale chyba nie trener tu jest problemem...
|
Do góry
|
|
|
|
#3573233 - 20/12/2009 21:49
[Re: sh11]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
13.40. Poprawki do porządku obrad proponowane przez opozycję przepadły. Nie będzie więc debaty nad odwołaniem Laty i ludzi z jego Zarządu. Beton wytrwał.
|
Do góry
|
|
|
|
#3576625 - 23/12/2009 07:40
[Re: Inzaghi78]
|
old hand
|
Znamy już ostateczny skład drużyn, które wezmą udział w styczniowym turnieju Remes Cup Ekstra 2010. Poza Lechem, Legią, Wisłą, Górnikiem i Jagiellonią w Arenie zagra Arka Gdynia. Remes Cup Ekstra to od kilku latach najlepiej organizowany halowy turniej piłkarski w Polsce. Co roku w styczniu w Arenie drużyna Lecha ma okazję zmierzyć się z innymi drużynami ligowymi.
Stawka turnieju, który odbędzie się w Arenie 15 stycznia 2010 r. jest wyjątkowo mocna. Poza Lechem Poznań, który pełni rolę gospodarza, kibice zobaczą w akcji piłkarzy Wisły Kraków, Legii Warszawa, Górnika Zabrze, Jagiellonii Białystok. Jedyną niewiadomą był ostatni uczestnik turnieju - w grę wchodziły Ruch Chorzów i Arka Gdynia. Ostatecznie w Arenie pojawi się ekipa z Trójmiasta, która zwyciężyła w ostatniej edycji Remes Cup Ekstra.wreszcie fajny turniej - nietylko ze względów sportowych, ale również kibicowskich od czasów spodka nie było tak silnej i zróżnicowanej obsady
|
Do góry
|
|
|
|
#3576690 - 23/12/2009 09:41
[Re: s_LP]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/12/2008
|
wreszcie fajny turniej - nietylko ze względów sportowych, ale również kibicowskich od czasów spodka nie było tak silnej i zróżnicowanej obsady No chyba jednak nie do konca: Niestety turniej rozegrany zostanie z udziałem jedynie kibiców Lecha. Organizatorzy obawiają się awantur, do jakich doszło kilka lat temu na podobnym turnieju w katowickim Spodku. Dziwić może jedynie fakt, że dotychczas na Remes Cup Extra kibiców innych drużyn wpuszczano, a mimo to żadnych incydentów nie odnotowano. Na ostatniej edycji turnieju najliczniej, z fanów drużyn przyjezdnych, reprezentowany był łódzki Widzew. Obecne były również kilkuset osobowe grupy fanów Jagiellonii i Arki.
|
Do góry
|
|
|
|
#3576751 - 23/12/2009 14:55
[Re: Cavior]
|
old hand
|
z tego fragmentu wynika, że nawet Arki nie będzie (specjalnie go pominąłem - bo nie ma nic wspólnego z rzeczywistością) no to niech tak zostanie, zatem w Arenie pojawią się kibice "dobrej piłki" z różnych miast
|
Do góry
|
|
|
|
|
|