Juan Carlos Ferrero -
Jamie Delgado kurs:3,0
Niezła postawa niemłodego już angola w qwalifikacjach, oraz niemały kurs skłania mnie do zagrania tego typu.
W qwalach ograł Suzuki i dysponujacego niezłym servisem Guccione, po czym po 5-setówce Goldsteina.
Trawa napewno nie nalezy do nawierzchni faworyzowanych przez Hiszpana, wręcz przeciwnie w przypadku Delgado, do tego dochodzi swoja publiczność, typ na czuja, kurs niezły.... ja tam gram...
------------------------------------------------------
Gael Monfils - Noam Okun
kurs:1,65
Tytuł mistrzowski z ubiegłorocznych zawodów juniorskich, zobowiązuje do przejścia przynajmniej pierwszej rundy.
Przeciwnik niezwykle niebezpieczny, ograny na twardych kortach, ale w zasięgu żabojada, tym bardziej,ze juz raz go ograł po dachem 7:6,6:3. Okun jeszcze nigdy nie zaistniał w turnieju wielkoszlemowym, mam nadzieję, ze jutro to sie nie zmieni...
-----------------------------------------------------
Joshua Goodall -
Alessio di Mauro kurs:2,40
Kurs 1,40 na 19-latka grajacego do tej pory głównie w futuresach, to lekka przesada. Teoretycznie moze i jest faworytem, gra głównie na nawierzchniach trawiastych i twardych, natomiast zblizający się do trzydziestki włoch tylko i wyłącznie na cegle, jednak w tym przypadku raczej postawie na doświadczenie, którego z racji wieku włochowi nie powinno brakować.
-------------------------------------------------------
Jonas Bjorkman -
Jeff Morrison kurs:2,55
Dwóch starszych panów radzących sobie nienajgorzej na kortach twardych i trawiastych, jak dla mnie pojedynek bardzow wyrównany, więc zagram sobie pana za którego lepiej płacą, do tego jak na wyrównany pojedynek przystało mozemy mieć 5-setowy meczyk, a wówczas większe szanse daje młodszemu...
--------------------------------------------------------
David Sherwood -
Ricardo Mello kurs:1,65
Brazylijczyk napewno do asów trawy nie należy, ale o angolu można powiedzieć dokładnie to samo, pomimo ze sporo grywa na tej nawierzchni. Ricardo jak na południowca na szybkich nawierzchniach wygląda raczej dobrze i mimo nie najwyższej ostatnio formy jest w stanie ograć angola.
---------------------------------------------------------
Lars Burgsmuller -
Mariano Puerta kurs:2,40
Mariano do tej pory wystąpił tylko 3 razy na trawce i były to występy właśnie w Wimbledonie.Ale...ale było to dawno, a w tym roku Mariano gra naprawdę rewelacyjnie i mocno bite piłki + dobry servis powinno wystarczyć na drewniaka z Germanii. Uważam, ze kurs z lekka przesadzony i ja mam zamiar jutro z tego skorzystać i w ciemno wrzucam to do mojego rozpisu...
----------------------------------------------------------
Cyril Saulnier - Dominik Hrbaty
kurs:1,90
Myslę, że entuzjaści Hrbatego na trawie zostali wyleczeni z takich pomysłów podczas meczu z Carlsenem. Francuz zaliczył 6 porażek z rzędu, czas najwyższy przełamac się, a trawa bardziej pasuje jemu niż słowakowi, więc jest spora szansa, że nastapi to w tym meczu...
------------------------------------------------------------
Anthony Dupuis - Tomas Berdych
kurs:2,0
Akurat na tej nawierzchni czech kompletnie mnie nie przekonuje, Dupuis ostatnio pograł na trawie z niezłymi wynikami i mimo, ze nikogo znaczącego nie pokonał, to upatrywałbym niespodzianki w tym spotkaniu...
-----------------------------------------------------------
Kevin Kim -
Alex Bogdanovic kurs:1,90
Młody Yugol z brytyjskim obywatelstwem znacznie pewniej czuje sie na trawie, gra u siebie. Rok temu nie dane było mu zaistniec w tym turnieju, bo trafił odrazu na Federera, w tej chwili jest szansa przejśc I rundę, poniewaz Kim poza słabym Srichaphanem nikomu ostatnio krzywdy nie zrobił
-----------------------------------------------------------
Oscar Hernandez - Jean-Rene Lisnard
kurs:2,30
Hiszpan żadko grywa na szybkich nawierzchniach, a praktycznie wcale, jego domeną jest cegła, ale przy tym typie kierowałem sie aktualna forma zawodników. Lisnard moczy wszystko co się da i z kim się da. Hernandez podbudowany wygrana w Braunschweigu napewno jest w stanie powalczyć z zabojadem...