ale żrą to złoto, żrą! chwilowy kaprys?
po co chińczykowi najwiekszy na globie skarbiec?
po co hindus ssie ile może? chyba nie wyrabia z tą biżuterią i końcówkami do kabli!
czemu na comexie takie harce się wyprawia?
czemu nie chcą zaudytować fortu knox? cholera, a Polska oddała tyle kruszcu w depozycie, i jeszcze jakie rezerwy mamy w green szicie!
coś się święci, taaak, oni mają plan! tylko jak zdefiniować onych, bo ja nie wiem.
qrwa, benek, przecież figury są już rozstawione, weź to wreszcie powiedz
![wink wink](/forum/images/graemlins/default/wink.gif)
czekasz na instrukcje z aipac? może z sec? zasiedziałeś się z kenijczykiem w gabinetach na park avenue?
z gazet już wiemy, że recesja się skończyła. pisali kiedyś że dolara nie da się podkopać, że złoto nie przekroczy 1000 $, że ceny nieruchmości będą tylko rosnąć, że peak oil to mit.
mam prenumerate wyborczej, ale tam nic nie ma co to cbo, mbo, abs czy alt-a, medicare, m3 i wiele innych
benek! wlałeś już tusz do drukarek czy liczysz na cud? przecież wiesz że po Wielkim Kryzysie w 6 latach rosło! czyli spadało tylko w 4!
pge: ulica się cieszy, ulica kupuje, mje tko wystarczająco zniechęciło: liczba zleceń po lewej, a ile po prawej? dawcy kapitału? póki co wycena porównawcza p/e daje 22zł za akcje. ale to jest giełda, tu się nie inwestuje tylko spekuluje.