#3720060 - 25/02/2010 01:25
Re: Oferty Pracy
[Re: Llama]
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
Tak jak Polacy pojechali na saksy do GBR, bo tam Brytole nie chcieli pracowac za min. przy rybach czy sprzatajac ulice.
Proste jak drut. A Wy narzekajcie dalej.
zasadnicza różnica. na wyspach za minimum przeżyjesz, u nas nie. I jeszcze socjala wyciagniesz...a jak dziecko tam urodzisz, to juz w ogole super-hiper. I wtedy panstwo jest super, a jak sie wymaga wiekszej przedsiebiorczosci, to juz jest be. A jak ktos sie czegos dorobil, to juz w ogole...uklady, uklady, uklady.
|
Do góry
|
|
|
|
#3720065 - 25/02/2010 01:28
[Re: Goget]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/03/2006
|
Nie potrzeba mi uprawnień, przynajmniej aktualnie, teraz skojarzcie sobie ten fakt ze stronką mojego kumpla, którą to Wam pokazałem. Generalnie to wszystko jest o wiele bardziej złożone niż się może wydawać, uzupełnieniem mojej firmy oraz działalności kumpla będzie serwis nad którym aktualnie pracuję. Z pewnością się o tym dowiecie, będzie to bardzo innowacyjny, a nawet przełomowy pomysł jeżeli chodzi o branżę budowlaną, poparcie profesorów z mojej uczelni już dostałem, teraz wszystko jest już tylko kwestią czasu. @Linc - www.gnacik.com - moje próbki, co prawda portfolio daaaawno nie aktualizowane, bo myślę już nad nowym gdzie dodatkowo będzie podział na www, grafikę 2d, 3d, fotografię, rysunki odręczne oraz ...modelarstwo  A Ty mi na PW wyślij ile kumpel płaci :-)
|
Do góry
|
|
|
|
#3720108 - 25/02/2010 01:57
[Re: polskignom]
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
Tak jak Polacy pojechali na saksy do GBR, bo tam Brytole nie chcieli pracowac za min. przy rybach czy sprzatajac ulice.
Proste jak drut. A Wy narzekajcie dalej.
zasadnicza różnica. na wyspach za minimum przeżyjesz, u nas nie. I jeszcze socjala wyciagniesz...a jak dziecko tam urodzisz, to juz w ogole super-hiper. I wtedy panstwo jest super, a jak sie wymaga wiekszej przedsiebiorczosci, to juz jest be. A jak ktos sie czegos dorobil, to juz w ogole...uklady, uklady, uklady. przedsiębiorczość w polsce? mam kilku znajomych, co by chcieli kombinować jak gnacik. gnaciku, rozumiem, że odprowadzasz składki za swoją działalność, płacisz zus oraz wystawiasz faktury vat  tu jest polski kundel przedsiębiorczości pogrzebany. ---- gnomie, ogólnie nie kleję Twej riposty ja za dzień fizycznej pracy przez tydzień żarłem co chciałem, opłaciłem mieszkanie, odprowadziłem składki. zrób to w Polsce  nasze realia są jakby to powiedzieć popiertegowane.
|
Do góry
|
|
|
|
#3720336 - 25/02/2010 02:51
[Re: gnacik]
|
Ana <3
|
gnacik, czyli póki co budujesz swój kapitał i doświadczenie na lewiźnie  zapewne oprogramowanie, którym się posługujesz zakupiłeś, wydając na nie kilka tysięcy złotych  o tym panie polskignom piszę  w PL pierwszy milion trzeba ukraść. trzeba okraść producenta oprogramowania, trzeba okraść skarbówkę, bo inaczej kufa nie da rady. gnacik, jeśli uregulowałeś wszystkie płatności względem skarbu państwa oraz producentów oprogramowania, to serdecznie przepraszam za moje bezczelne pomówienia. 
|
Do góry
|
|
|
|
#3721466 - 25/02/2010 07:12
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
buahahaha gratuluję zapału niektórym, to się chwali, szczerze, gorzej jak traficie na ścianę biurokratyczną. Tak należy brać życie w swoje ręce, ale to nie zmienia tego że rynek pracy jest fatalny, praca dla przeciętnego Polaka kiepska i nie ma żadnego porównania do warunków zagranicznych, gdzie spokojnie się utrzymujesz za byle jaką robotę, a u nas rachunków z mieszkaniem nie opłacisz, więc się nie kłóćta, bo kiedyś spotkacie się z betonem i może być mocny upadek i nie wolno śmiać się ze zmywaków, bo ludzie to robią by zapewnić lepszy byt rodzinie, u nas ze zmywaków to i 50 zł miesięcznie nie odłożą, tam i auto kupią i mieszkanie na kredyt wezmą, więc cudu u nas jeszcze nie ma.
|
Do góry
|
|
|
|
#3722928 - 26/02/2010 03:04
|
old hand
Meldunek: 02/01/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3723091 - 26/02/2010 03:37
[Re: wojkrk]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 22/03/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3723349 - 26/02/2010 04:31
[Re: wojkrk]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/05/2005
|
gnacik - o ile dobrze kombinuje to ten twoj innowacyjny portal bedzie pwenie w jakis sposob posredniczyl na lini "budowlancy - projektanci" ?? Przecież napisał, że w odpowiednim momencie przedstawi na czym polega jego business, więc nie próbujcie na siłę zgadywać  Z mojej strony nie pozostaje mi nic innego jak tylko życzyć powodzenia  Przy okazji polecam czytelnikom lekturę "4 godzinny tydzień pracy" Ferriss'a, która przedstawia pomysły nieszablonowego podejścia do życia i pracy. Więcej informacji na jej temat znajdziecie w internecie 
|
Do góry
|
|
|
|
#3723573 - 26/02/2010 05:41
[Re: Amir_Khan]
|
Ana <3
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3723950 - 26/02/2010 07:13
[Re: Llama]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/07/2007
|
Taa dobry jest bo konto kupił od jakiegoś co 24h na dobę siedział ;p Mój kierownik razem z teściem dyrektorem  Żonka kierownika/córka dyrektora dobra ? Nos ma garbaty po starym ale za taką sytuację życiową to niejeden by nawet transwestytę brał w ciemno ;p To jak w tym kabarecie jak jest ochota to i pies kota wyłomota ;p
|
Do góry
|
|
|
|
#3723956 - 26/02/2010 07:15
[Re: ultra1978]
|
solus contra omnes
Meldunek: 17/02/2002
|
Taa dobry jest bo konto kupił od jakiegoś co 24h na dobę siedział ;p Mój kierownik razem z teściem dyrektorem  Żonka kierownika/córka dyrektora dobra ? Nos ma garbaty po starym ale za taką sytuację życiową to niejeden by nawet transwestytę brał w ciemno ;p To jak w tym kabarecie jak jest ochota to i pies kota wyłomota ;p 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|