Strona 3 z 4 < 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#3730984 - 02/03/2010 06:14 Re: Ośrodki Leczące z Hazardu w Polsce. [Re: koleszka]
Danielsan Offline
tkliwy nihilista

Meldunek: 18/06/2006
Originally Posted By: koleszka

o to mi właśnie chodzi, tu chodzi o ich błędne myślenie, a te mitingi są tylko dla takich którzy lubią się użalać przy innych ze swoich porażek życiowych.

tylko kretyn moze cos takiego napisac, przejdz sie na jakikolwiek miting obojętni czy dla uzaleznionych od hazardku, alkoholu, dragow ,pracy, sexu czy czegokolwiek - zobacz jak to wygląda, i zastanów czy to jest dla takich ci lubią się uzalac. koleszko chyba naogladales sie za duzo amerykanskich filmow, tylko tak moge tlumaczyc sobie Twoją glupote

Do góry
Bonus: Unibet
#3730992 - 02/03/2010 06:20 Re: Ośrodki Leczące z Hazardu w Polsce. [Re: ultra1978]
jerome Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2001
ultra, u mnie w Bytomiu jest więcej punktów z automatami 'o niskich wygranych' niż punktów z pieczywem, jakieś kilkaset w samym centrum, tam to ludzie płyną, nie wiem ile to ma zwrotu bo nie gram w to gówno, ale u nas to jest potężna plaga, widziałem jak ludzie skakali z plus parę tys na minus parę... i wbrew temu co ty mówisz, napędzała ich chęc 'odrobienia się' lub 'jeszcze jednej gry'

Do góry
#3731011 - 02/03/2010 06:32 Re: Ośrodki Leczące z Hazardu w Polsce. [Re: jerome]
eroll Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
Powodów nałogowego grania jest kilka najczęstsze to: pieniądze i adrenalina czy też inna substancja (specem nie jestem) która produkuje nasz organizm wywołująca to podniecenie w czasie gry. Motywy te korelują ze sobą i dlatego u większośći osób uzależnionych występują razem,najczęściej to stawka napędza adrenalinę.
A co do mitingów no ja bym na takie coś nie poszedł ale napewno niektórym osobom to pomaga w końcu w grupie raźniej, no chyba że idą razem po mitingu pograć w pokera,,,

Do góry
#3731050 - 02/03/2010 06:57 Re: Ośrodki Leczące z Hazardu w Polsce. [Re: eroll]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Originally Posted By: eroll
Powodów nałogowego grania jest kilka najczęstsze to: pieniądze i adrenalina czy też inna substancja (specem nie jestem) która produkuje nasz organizm wywołująca to podniecenie w czasie gry.

Smiem twierdzic ,ze bardziej endorfina, bowiem to ona daje kopa i to porzadnego.

Do góry
#3731065 - 02/03/2010 07:07 Re: Ośrodki Leczące z Hazardu w Polsce. [Re: Amkwish]
eroll Offline
Carpal Tunnel

możliwe.Dopamina,Endorfina,Adrenalina aż tak perfekcyjnie tego nie odróżnam bo jak już pisałem specem nie jestem. Jakby sie to nie nazywało jest to kurewsko miłe uczucie,szkoda tylko że podobnie jak w przypadku narkotyku trwa krótko a później przychodzi szara rzeczywistość.

Do góry
#3731074 - 02/03/2010 07:08 Re: Ośrodki Leczące z Hazardu w Polsce. [Re: Amkwish]
bilbek77 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/03/2009
Originally Posted By: amkwish
Powodów nałogowego grania jest kilka najczęstsze to: pieniądze i adrenalina czy też inna substancja (specem nie jestem) która produkuje nasz organizm wywołująca to podniecenie w czasie gry.

Smiem twierdzic ,ze bardziej endorfina, bowiem to ona daje kopa i to porzadnego.

tak naprawde nie wiemy co jest powodem gry.Ja siedzialemw angli 5 lat mialem wszystko(dosłownie co chciałem ajednak grałem)po niespełna roku nie mam nic..przegralem wszystko(paredziesiat tys)praca tez sie chwilowo skonczyla a dalej gram zaczynajac robic dlugi.Czasz tym skonczyć tylko jaklaugh jak calyczas ciągnie.Sam nie wiem czy to cos da isc do jakiejs poradni.

Do góry
#3731093 - 02/03/2010 07:18 Re: Ośrodki Leczące z Hazardu w Polsce. [Re: bilbek77]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: bilbek77

Sam nie wiem czy to cos da isc do jakiejs poradni.

Z pewnoscia nie zaszkodzi, tym bardziej, ze teraz nie masz zajecia i duzo wolnego czasu, wiec ryzyko spedzania czasu na graniu wzrasta.

Do góry
#3731094 - 02/03/2010 07:18 Re: Ośrodki Leczące z Hazardu w Polsce. [Re: bilbek77]
TonyParker Offline
a.k.a. "Appiah"

Meldunek: 06/01/2009
tak naprawde nie wiemy co jest powodem gry.Ja siedzialemw angli 5 lat mialem wszystko(dosłownie co chciałem ajednak grałem)po niespełna roku nie mam nic..przegralem wszystko(paredziesiat tys)praca tez sie chwilowo skonczyla a dalej gram zaczynajac robic dlugi.Czasz tym skonczyć tylko jaklaugh jak calyczas ciągnie.Sam nie wiem czy to cos da isc do jakiejs poradni.

Uswiadom sobie w koncu, ze jedynie przegrasz cala flote, a "American Dream" nie bedzie, bo zycie to nie film/bajka smile

Z krajowych sportowcow popularnym hazardzista jest Tomek Hajto, ktory rzekomo przetracil duza czesc swojego "majatku". To moze tlumaczyc dlaczego do tej pory gra w pilke. Najwyrazniej jego "charakter zwyciezcy" w kasynie nie okazal sie na tyle skuteczny, co na boiskach pilkarskich.

Do góry
#3731105 - 02/03/2010 07:22 Re: Ośrodki Leczące z Hazardu w Polsce. [Re: bilbek77]
eroll Offline
Carpal Tunnel

Ja miałem poważny problem z hazardem. Pare lat temu (4?5?) założyłem tutaj temat 'Na co byście wydali dużą kasę' hehe mocno gówniarski i infantylny pewnie chciałem sie poprostu pochwalić że wygrałem w niespełna tydzień koło 50tysi zaczynając od pożyczonych od mamy 300zł czy coś takiego. No ale miałem 18 lat błędy młodości. Potem wiadomo balet balet balet ,panienki,alkohol aż nagle trach karta przestała iść. No ale co sobie myśli człowiek w takiej sytuacji raz wygrałem to co wygram i drugi raz. I tak pożyczki,,,,no nie chcę opisywać bo to nic przyjemnego. W każdym bądź razie chyba wyszedłem z tego i to w bardzo dziwny sposób i nieksiążkowy sposób. Wygrałem po raz drugi duże pieniądze i to akurat tyle ile było potrzebne na spłatę długów i po spłacie przestałem grać na duże pieniądze. Owszem gram nadal ale tego związku (dopaminy czy endorfiny) mój organizm najwyraźniej już nie wydziela bo nie czuję takiego podniecenia jak kiedyś.Może dlatego że ustaliłem że nie wchodzę na duże stoły amała kasa nie podnieca,,,no nie wiem ale od ponad roku właściwie to gram w pokera jak w pasjansa bez emocji i bardzo mnie to cieszy,,,

Do góry
#3731117 - 02/03/2010 07:26 Re: Ośrodki Leczące z Hazardu w Polsce. [Re: Amkwish]
bilbek77 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/03/2009
Originally Posted By: amkwish

Sam nie wiem czy to cos da isc do jakiejs poradni.

Z pewnoscia nie zaszkodzi, tym bardziej, ze teraz nie masz zajecia i duzo wolnego czasu, wiec ryzyko spedzania czasu na graniu wzrasta.

mnie własnie to gubi wolny czas..przegrana dosc spora suma kasy..dotego dobija mnie brak pracylaugh na moim przykladzie moge podac ze nie gralem przez 7 miesiecy najwiecej ale to byłemw Angli ptaca i tylko tyle..pozniej wrocilem do Pl zaczela topniec kasa to i zaczeła sie gra..a ze stawki po pare tys z konta znikło wszystko..a długi zaczyznają rosnac..do tego dochodzi "skoro kiedys wygrałem po pare tys czemu mam tego nie odrobic"..i dalej przegrana..i tak w kołko.

Do góry
#3731153 - 02/03/2010 08:07 Re: Ośrodki Leczące z Hazardu w Polsce. [Re: eroll]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Owszem gram nadal ale tego związku (dopaminy czy endorfiny) mój organizm najwyraźniej już nie wydziela bo nie czuję takiego podniecenia jak kiedyś.

Ja gram za mniej wiecej rowne stawki, niezaleznie od tego czy wygram sporo czy umocze.

Zostawiam jakies 2 tysiace na koncie i gram po 50-100.

Jak przekrocze 4 tysiace - wyplacam, redukuje stan konta do poczatkowych 2 tysiecy.

Te symboliczne 2 tysiace traktuje jakby byly ostatnimi, mowie sobie "graj rozwaznie, bo jak przepieprzysz to gral nie bedziesz i nici z przyjemnosci" grin

Fakt, zdarzylo sie kilka razy, ze "dobieralem" nastepne 2 tysiace, ale nigdy nie przyszlo mi do glowy, ze musze sie za nie odegrac.

Zdarza mi sie zaszalec i postawic glupawe za 500 czy 1000, ale to tylko wtedy, gdy mam dobra passe i w danym dniu zrobilem wiecej niz nasz ulubiony leTki plus grin

W styczniu bardzo duzo wygralem, w lutym niewiele, praktycznie nie oplacalo sie tracic czasu, tak wiec w marcu chyba zrobie troche przerwy, bo zdaje sie dopadla mnie mala chandra w obstawianiu i zwyczajnie nie chce mi sie siedziec "na buku" smile

Reasumujac : smiem twierdzic, ze uzalezniony nie jestem, no moze odrobine laugh

PS. Nigdy nie pozyczalem pieniedzy na gre, nie bralem kredytow, nie robilem debetow, nie podbieralem na wplate kasy przeznaczonej na zycie.
Moze dlatego nie pojmuje, ze mozna tak robic.

Do góry
#3731157 - 02/03/2010 08:17 Re: Ośrodki Leczące z Hazardu w Polsce. [Re: Danielsan]
koleszka Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/04/2009
Originally Posted By: Danielsan

o to mi właśnie chodzi, tu chodzi o ich błędne myślenie, a te mitingi są tylko dla takich którzy lubią się użalać przy innych ze swoich porażek życiowych.

tylko kretyn moze cos takiego napisac, przejdz sie na jakikolwiek miting obojętni czy dla uzaleznionych od hazardku, alkoholu, dragow ,pracy, sexu czy czegokolwiek - zobacz jak to wygląda, i zastanów czy to jest dla takich ci lubią się uzalac. koleszko chyba naogladales sie za duzo amerykanskich filmow, tylko tak moge tlumaczyc sobie Twoją glupote

ale kretynie ja nawiązuje tylko do uzależnionych do hazardu smile Narkomanom i alkoholikom mitingi, ośrodki są na prawdę potrzebne, bo ich problem jest bardziej skomplikowany i złożony. Z hazardem można łatwo i bezboleśnie, uświadomić sobie, że nigdy na dłuższą metę nie będzie się do przodu z pieniędzmi albo, że ma się pecha i dać sobie z tym spokój, są ludzie którzy wygrywali po tysiące, ale ja nie wygram bo nie mam aż tyle farta, itp.

Do góry
#3731160 - 02/03/2010 08:20 Re: Ośrodki Leczące z Hazardu w Polsce. [Re: koleszka]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

ale kretynie ja nawiązuje tylko do uzależnionych do hazardu smile Narkomanom i alkoholikom mitingi, ośrodki są na prawdę potrzebne, bo ich problem jest bardziej skomplikowany i złożony. Z hazardem można łatwo i bezboleśnie, uświadomić sobie, że nigdy na dłuższą metę nie będzie się do przodu z pieniędzmi albo, że ma się pecha i dać sobie z tym spokój, są ludzie którzy wygrywali po tysiące, ale ja nie wygram bo nie mam aż tyle farta, itp.

Danielsan, miales 100% racji laugh

Do góry
#3731161 - 02/03/2010 08:23 Re: Ośrodki Leczące z Hazardu w Polsce. [Re: koleszka]
Danielsan Offline
tkliwy nihilista

Meldunek: 18/06/2006

mechanizm uzależnienia dziala tak samo niezaleznie od tego czy to hazard, wóda czy scrabble - z niczym nie mozna uswiadomic sobie "łatwo i bezbolesnie" i nastepnie zwalczyc sobie to ot tak "just like that"

Do góry
#3731167 - 02/03/2010 08:39 Re: Ośrodki Leczące z Hazardu w Polsce. [Re: Danielsan]
młody gniewny Offline
Krecik

Meldunek: 04/01/2009

człowieku ty jesteś głupszy niż ustawa przewiduje, skoro tak spłycasz problem. Wiesz w ogóle co to jest uzależnienie ? Myślisz, że wystarczy tak sobie po prostu powiedzieć, że się nigdy na tym nie zarobi i już ? Nie mówiąc o tym, że nie tylko podłożę finansowe może ciągnąć do hazardu, to jest tak samo jak z alkoholem czy narkotykami, to jest ogromny pociąg, zwłaszcza o dziwo kasyna, gdzie często decyduje zwykła losowość, ja np. miałem ogromną słabość do blackjacka.

Ja o swoim przypadku pisał nie będę, ale przyznam się, że byłem zapożyczony na dość duże sumy w banku i co nieco mógłbym powiedzieć. Ale z kasyn zrezygnowałem, być może jednak za mało w dupę dostałem by rzucić to zupełnie. Dalej wierzę, że jestem dobry i wyliczam sobie z dumą, że np. opłaciłem czesne z buków.

Do góry
#3731168 - 02/03/2010 08:45 Re: Ośrodki Leczące z Hazardu w Polsce. [Re: młody gniewny]
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005

tylko kretyn moze cos takiego napisac

Originally Posted By: młody gniewny

człowieku ty jesteś głupszy niż ustawa przewiduje,

dobrze, że pilnujecie sytuacji piwo

Do góry
#3731171 - 02/03/2010 08:50 Re: Ośrodki Leczące z Hazardu w Polsce. [Re: Llama]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Llama

dobrze, że pilnujecie sytuacji piwo

Llama nie chce dostrzegac, ze glupota prowokuje, wedlug Llamy rzeczony typ nia po prostu emanuje, wzbogacajac nasze kochane forum smile

Dobrej nocy, Llamie tez grin piwo

Do góry
#3731172 - 02/03/2010 08:51 Re: Ośrodki Leczące z Hazardu w Polsce. [Re: Danielsan]
eroll Offline
Carpal Tunnel

no amk widziałem twoje kupony i w sumie one i nie tylko one zachęciły mnie do powrotu do obstawiania. Kiedyś powiedziałbym ze to zabawa dla dzieci bo w porównaniu do pokera długo sie czeka na wyniki ale teraz patrzę na to jak na grę strategiczną coś jak hazardowe 'heroes' smile i myślę że warto do tego wrócić. Teraz nawet grając w pokera mam 'system'. Brzmi to patetycznie ale to najprostszy z możliwych 5 turniejów dziennie za taką samą stawkę i niezmiennie bilans dnia możliwy od -500 do plus 2000zł ni grosza gorzej ni grosza lepiej. Taka dyscyplina jest dobra.Oczywiście kusi trochę żeby wejść na droższe ale wiem że mogłoby mi się załączyć to co kiedyś przy wyższych stawkach i bym popłynął (chociaż wątpię bo teraz inaczej na to patrzę). a tak gram tylko jak jestem wypoczęty bez ciśnień i co najważniejsze na chłodno bez emocji 'muszę wygrać'...

Do góry
#3731173 - 02/03/2010 08:51 Re: Ośrodki Leczące z Hazardu w Polsce. [Re: Llama]
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
koleszka otwórz zakład terapeutyczny.
uświadom arachnofobom, że pająk to przyjaciel człowieka, klaustrofobom, że w windzie można grać w squasha, a chorym psychicznie, żeby przestali się wygłupiać i skończyli o napoleońskich podbojach.

wystarczy sobie uświadomić!

laugh

Do góry
#3731175 - 02/03/2010 09:00 Re: Ośrodki Leczące z Hazardu w Polsce. [Re: Llama]
koleszka Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/04/2009
pff ja wiem swoje wy wiecie swoje, nie do końca mnie zrozumieliście, a wyzywaniem od idiotów potwierdzacie, że sami nimi jesteście

Do góry
Strona 3 z 4 < 1 2 3 4 >

Moderator:  Biszop, rafal08