Na razie jeden wyścig, a mianowicie:
3. 3060 zł. Gonitwa dla 4 l. i st. koni IV grupy. (1400 m) godz. 17:20Startujące konie:
1. Skraj
2. Kamarro
3. Klif
4. Hypnos
5. Bambi
6. Arkan
7. Dudi
Mój typ gonitwy:
SkrajMój porządek gonitwy:
Skraj/Hypnos - 1/4Moja trójka gonitwy:
1-4-6
Moja czwórka gonitwy:
1-4-6-2
Dlaczego akurat tak a nie inaczej? Po pierwsze zdecydowanie leży mi motywacja Skraja, ostatnio był drugi, choć uległ niewiele, bo o 1.25 długości Sevenowi. 18 czerwca był czwarty, przegrał wtedy z Arkanem, Diamond Powerem i Hebrą. Mówi się do trzech razy sztuka, stawka w tym wyścigu będzie stała na dość średnim poziomie, jednak sądzę, że o pół długości powinien wygrać cały wyścig nad drugim Hypnosem. Ten zapisał na swoim koncie drugie i trzecie miejsce w tym sezonie, ostatnio przegrał z Francuzką aż o 4 długości, tutaj tak źle nie powinno być, na drugie miejsce forma jak znalazł. Trzecie miejsce według mnie powinno przypaść Arkanowi, który już raz pokazał Skrajowi, jak się wygrywa(wcześniej wspomniany wyścig 18.06), był też 3ci 28 maja - przegrał z Sanspecialem oraz Salamą. No i czwarty koń, Kamarro, w zeszłym sezonie całkiem przyzwoite rezultaty, w tym sezonie z tego, co przyuważyłem nie biegał jeszcze...
Co do przebiegu wyścigu - wydaje mi się, że Skraj na początku odpuści, straci z 1.5 długości do czołówki(w której będzie jeden z koni w ogóle przeze mnie nie wspomnianych - Dudi czy Bambi, który jednak szybko odpadnie. Na jakieś 300 metrów przed celownikiem Skraj wyjdzie na prowadzenie i utrzyma je, tak jak już mówiłem do 0.5-0.75 długości.
To scenariusz optymalny, taki założyłem. Sam zagram jutro to, co wyżej podałem. Zapraszam do komentowania.
Koń z numerem 4, ogier, Hypnos, jutro mający spore szanse na zajęcie miejsca w czołówce.
Dudi, 4 letni gniady ogier, zmienił stajnię przed sezonem 2004, w/g mnie bez szans w jutrzejszej gonitwie.
Pozdrawiam
SenD