Strona 5 z 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >
Opcje tematu
#3766607 - 23/03/2010 08:33 Re: Oferty Pracy [Re: jerome]
hunters Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/11/2007
Racja jest poniekąd po każdej stronie, jednak trzeba przyznać... że prawie każdy od razu chce dostać stanowisko kierownika, dlatego przykładowo ląduje potem na utrzymaniu Haliny Kiepskiej. Są ludzie, którym ciężko pracę znaleźć... ale jak czasami słyszę te płacze, że pracy nie ma, a papierów nawet złożyć nie łaska bo tam nie przyjmą, bo tam warunki złe, tam za mało płacą. Lepiej nic nie dostać i za darmo przed monitorem siedzieć?
Po swoich przykładach wiem, że wysiłek się opłaca. Poszukać trzeba i jak się chce to szanse są dużo większe, tylko trzeba jeszcze chcieć.

Układy? Jasne wszędzie są... ale no kur.wa panowie... kolejny argument żeby roboty nie szukać ?

Do góry
Bonus: Unibet
#3766677 - 23/03/2010 15:41 Re: Oferty Pracy [Re: jerome]
lucart Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2009
zwykla lekka praca w punkcie z telefonami i akcesoriami ale nie był t punkt firmowy typu Ery Pusa czy Orange. Same aparaty akcesoria i doladowania. Wcześniej byłem przedstawicielem i w porównianu do tamtej pracy w tej sie nudziłem mialem za mało do roboty i na głowie w porównaniu do poprzedniej obowiązków prawie żadnych. Jednak to nie dla mnie siedzieć 8h w jednym miejscu dzień w dzień.
@Jerome wiem ze tak jest ze znajomościami ale powiedz mi dlaczego niektórzy potrafią mieć te znajomości? Nie trzeba dużo szukać bo jak byś sie rozejrzał to też po swoich znajomych byś coś znalazł smile
Mi znajomości jeszcze w niczym nie pomogły ale nie ukrywam ze te które mam napewno mi sie przydadzą do tego jakie mam plany.
Sam uważam ze bez znajomości jest bardzo ciężko i będę sobie nimi pomagał ale niestety świat jest nie sprawiedliwy.
Nie będą to znajomości moich rodziców tylko moje bo mając 24 lata potrafie rozmawiać z ludźmi którzy coś w życiu osiągnęli i czerpać od nich rady a nie tylko pić Vodke z rówieśnikami (choć to też mi pasuje) laugh

Za rok chcem cos zrobić i bez pomocy
Cytat:
kolesiostwa
tego nie załatwie ale nawet koleś nie da Ci roboty czy czegoś innego na tacy tylko ty musisz wpaść na taki pomysł.
Niestety nie masz nikogo kto sie z Tobą wymienia ważnymi informacjami odpadasz z gry, takie czasy ze nikt nie chce sie niczym chwalić.
Sytuacja z pracy mojej ciotki: całe życie życie pracowała z 1 zakładzie i nie wiedziała ze jest jakieś wkacyjne dofinansowanie 1000PLN na wczasy bo jej koleżanka sąsiadka nie powiedziała a sama czerpała to jest obraz naszego kraju.
Btw nie mam bogatych rodziców ale żyją na równym poziomie i nie wiele mi pomogą jeśli chce coś osiągnąć to wiem ze musze coś wykombinować ze pomocą kolesiostwa i kombinatorstwem (w granicach prawa)
WQriwa mnie strasznie jak widze uczciwych ludzi którzy cieżko pracują a polska (rząd prawo czy nazwijcie to jak chcecie) ich tylko wykorzystuje. Mali mają najwieksze podatki i opłaty bo od nich najłtwiej to wyegzekwować. Mam prosty przykład w domu więc ja napewno sie tak nie dam.

Gwarantuje Ci że każdy z nas gdyby dostał sie do koryta (partia stołki) to tak samo by kombinował jak cała reszt ;] to z resztą nic dziwnego tylko gdyby miedzy napychniem wlasnych kieszeni zrobili coś dla Polski to nie byłoby tak źle. Nie chce wywoływać burzy politycznej bo mam w dupie politykę ostatnio interesuje mnie tylko moja kieszen.

Do góry
#3766682 - 23/03/2010 16:05 Re: Oferty Pracy [Re: mura]
Shanti Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/07/2007
Originally Posted By: mura

Do tego Piotrka zapomnieli dodać jednego ważnego zdania, że jest po politologii. Zastanawia mnie co można robić po politologii? Wdawać się w pyskówki polityczne na forach?

Do góry
#3766799 - 23/03/2010 18:59 Re: Oferty Pracy [Re: Shanti]
Gherman Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/07/2002
Originally Posted By: Shanti
Originally Posted By: mura

Do tego Piotrka zapomnieli dodać jednego ważnego zdania, że jest po politologii. Zastanawia mnie co można robić po politologii? Wdawać się w pyskówki polityczne na forach?

Do góry
#3768842 - 24/03/2010 21:27 Re: Oferty Pracy [Re: Gherman]
jerome Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2001
no lucart teraz piszesz z sensem, ja wiem że trzeba kombinować, bo inaczej się nie da, sam muszę tak robić, tylko żal mi uczciwych, ciężko pracujących ludzi, którzy są wykorzystywani i pomiatani przez takich, którzy sobie coś nieuczciwie załatwili i do tego nazywani są frajerami, takich ludzi jest sporo. Lepiej by było w naszym kraju, gdyby nawet na podstawowe stanowiska dostawali się ludzie o większych umiejętnościach, a nie z polecenia. Mam dziewczynę po studiach humanistycznych z wyrobionym zawodem, wybitna studentka, pracowitość, zapał i powołanie, i co? I nic, pracę dostają ci którzy mają gdzieś tam mamę, tatę, wujka itd A potencjał się marnuje, w normalnym konkursie zostawiła by wszystkich z tyłu, no ale to jest Polska. Dobrze że jesteś tak nastawiony, mam nadzieję że ci nie minie, jak na przykład spotkasz się z murem w Urzędzie Skarbowym, podczas gdy znajomy w tej samej sytuacji zrobił wszystko jak chciał bo miał rodzinę w US.

PS No nic, trzeba żyć i być dobrze nastawionym:) chodzi tylko o to by szanować innych, którym się nie udaje, bo to wcale nie świadczy o jakiejś ułomności, czasami wręcz przeciwnie, o niezłomności.

Do góry
#3768919 - 24/03/2010 22:33 Re: Oferty Pracy [Re: jerome]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Meldunek: 02/04/2004
Originally Posted By: jerome
chodzi tylko o to by szanować innych, którym się nie udaje, bo to wcale nie świadczy o jakiejś ułomności, czasami wręcz przeciwnie, o niezłomności.

dobrze prawi... piwo

Do góry
#3769322 - 25/03/2010 01:36 Re: Oferty Pracy [Re: Ojro]
hanele Offline
veteran

Meldunek: 13/01/2006
Originally Posted By: Ojro
Originally Posted By: jerome
chodzi tylko o to by szanować innych, którym się nie udaje, bo to wcale nie świadczy o jakiejś ułomności, czasami wręcz przeciwnie, o niezłomności.

dobrze prawi... piwo

piwo
cop znalezienie pracy w Polsce, graniczy z cudem,
cop znajomości i to nie byle jakie,
cop w urzędach wszelkiego rodzaju, bez znajomości nikt z toba nie porozmawia powaznie...jesteś po prostu plebsem,
cop umiejętności liczą sie najmniej,
cop urząd pracy i szkolenia dla bezrobotnych....śmiech na sali,
cop poszukiwanie pracy, przechodzenie procesu weryfikacji, bo to teraz takie unijne cool...niemało kosztuje i w ogóle nie gwarantuje pracy bez mocnych pleców,
cop pracownik przyjety po znajomości...najgorsza ofiara losu w środowisku pracy
och rzeczywiście dużo by pisać, ale rzeczywiście ciśnienie skacze frown

Do góry
#3770114 - 25/03/2010 06:13 Re: Oferty Pracy [Re: hanele]
Randall Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2004
Ja bym chętnie poszedł do tej pracy za 2-3k smile Teraz, to po studiach dają 1-1,5 netto.Nie ma co gadać, ale pracodawcy też strasznie wykorzystują młodych niedoświadczonych.Po studiach każdy chciałby się usamodzielnić, nie mieszkać już z rodzicami i się samemu utrzymać, a tu Ci dają 1-1,5 na rękę...W czerwcu będę kończył finanse i szukam teraz pracy i jak na razie nikt się nie odezwał tongue Jedna z moich koleżanek od czwartego roku pracowała w biurze rachunkowym.Dostawała ok 600 zł na rękę, a zasuwała jak normalny pracownik.I tak przez rok czasu.Dopiero niedawno dostała ok. 1500 zł netto.Kilka miesięcy temu moja dziewczyna dostała się do biura rachunkowego.Po prostu wysłała kilkadziesiąt cv i się trafiło.Na początku robiła miesiąc za 300 zł...jakby praktyki.Po ok 2 miesiącach szef zwolnił dwie osoby.W ich miejsce zatrudnił moją dziewczynę i jeszcze jedną osobę.Moja dziewczyna dostała tyle do roboty, co zwolniona osoba, a zarabiała ok 500 zł wtedy laugh Teraz robi chyba 5 miesiąc i dostaje ok. 1200-1300 zł.Kilka razy gadała z szefem, że chciałaby przynajmniej te 1500, bo robi dobrą robotę, a ten, że nie ma kasy.Nowo zatrudnionej osobie też proponował jakąś śmieszną kwotę, ale ta wywalczyła większą, bo się nie zgodziła. Ludzie chcieliby godnie zarabiać, ale osoby, na które pracujemy nie chcą za bardzo sobie odbierać od koryta, także jadą po krawędzi i tną wynagrodzenia...Nie mówię, że po studiach chciałbym zarabiać od razu te 5k, ale jakieś godne minimum chyba powinno być...I żeby teraz dostać się do roboty z ogłoszenia, to trzeba mieć niezłego farta, aby twoje cv zostało zauważone spośród setek innych...

Do góry
#3770313 - 25/03/2010 15:57 Re: Oferty Pracy [Re: qenius]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Pracodawców nie stać na zatrudnienie młodych i niedoświadczonych, zaraz po studiach i płacić im 2k na rękę. Warto pracować za 1-1,5 tys. zł. i uczyć się, szczególnie w tak trudnej branży jak księgowość. Zdobywać doświadczenie i za jakiś czas gdy prośby o podwyżkę nie przyniosą skutku rozejrzeć się za czymś innym. O wiele łatwiej wtedy zdobyć lepszą pracę. Moja żona przebyła taką drogę. Najpierw staż z Urzędu Pracy, parę lat pracy za nieduże pieniądze. Gdy okazało się, że nie ma co liczyć na podwyżkę znalazła inną pracę, tam po miesiącu zrezygnowała... bo zadzwonili z jej poprzedniej pracy i pracuje w niej do dnia dzisiejszego.
Nic od razu.

Do góry
#3770333 - 25/03/2010 17:04 Re: Oferty Pracy [Re: Fro_Lech]
MagiK Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/01/2005
Nie do końca się z Wami zgodzę. Wybór kierunku studiów ma bardzo duże znaczenie i od razu po studiach można dostać dobrą pracę, ba w trakcie. Studiuję na PW wydział Inżynierii Lądowej (II rok) i jak się rozglądałem to bez większych problemów znalazłem pracę jako asystent projektanta (szukałem pracy po mniejszych firmach, nie po 'kolosach') za ~1000zł na rękę, praca w domu, mniejszy wymiar czasowy, ale musiałem zrezygnować.
Natomiast mój kolega napisał inżyniera o ściankach szczelinowych i miesiąc później znalazł pracę w pierwszej firmie do jakiej poszedł na rozmowę. Chcieli go od razu zatrudnić na cały etat,ale on się nie zgodził bo powiedział,że nadal studiuje...i co?
Zatrudnili jego koleżankę z grupy, oboje na pół etatu, w miarę możliwości ułożono im pracę aby nie kolidowała z zajęciami na uczelni. Zarabiają po ~1400zł na rękę na start...

Do góry
#3770352 - 25/03/2010 17:49 Re: Oferty Pracy [Re: lucart]
verkerk Offline
addict

Meldunek: 09/06/2003
Originally Posted By: lucart
robicie nagonke na to ze ktoś dostaje prace po znajomości ale jednak nabyl te znajomości i teraz je wykorzystuje a jak ktoś siedzi przed kompem albonic nie robi wtym kierunku to niestety potem budzi sie jak jest za późno ;]

btw jak ktoś jest dobry albo jest fachowcem w jakiejś dziedzinie to uwierzcie mi poradzi sobie bo fachowców jest mało.
Młody obrotny itp też sobie poradzi smile gorzej jest z całą reszta która odbębniła studia :]

nie pracuje juz od roku bo nie musze i nikt mnie nie utrzymuje ale jak ktoś marudzi ze nie ma pracy to jednak coś z nim jest nie tak. Nie ma pracy a dosłownie dziś po roku jak sie zwolniłem dzwonił do mnie były szef czy jednak nie szukam pracy. Bo nie moze nikogo znaleść kto by chciał pracować za 2-3K zł 8h dziennie (premie nie premie i jakieś inne dodatki za zasługi tongue )
Niestety nie moze znaleść kogoś w miare do pracy nie wspominając ogarniętego.
Nie ma pracy? Czy nie ma pracowników?
to nie komuna czy inne czasy o których tylko wiem z opowiadań gdzie praca sie należała.

Mógłbym tu pisać i pisać bo tyle rzeczy mnie wQrwia ale nie chce sobie ciśnienia podnosić.

No już to widzę, że gość płaci 2-3 tys. i nie może znaleźć nikogo chętnego do sklepu z telefonami. Toż to bujda na resorach.

Do góry
#3770676 - 25/03/2010 22:59 Re: Oferty Pracy [Re: verkerk]
kurson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/05/2004
Tak sobie czytam te wypowiedzi i duża ich część to jakby żywcem wyjęta z Trybuny Ludu sprzed 30 lat.

Wam się wydaje, że praca się należy i to za stawkę, która Wam odpowiada.
Tymczasem mamy wolny rynek, trochę zdziczały, ale jednak i jak nie będziesz sobą prezentował pewnej wartości dla pracodawcy, to nie będziesz zarabiał tyle ile sobie wymyślisz, tylko tyle ile realnie zarabiają osoby z podobnymi do Twoich kwalifikacjami.
Jak chcesz zarabiać więcej niż inni (czyli ci wszyscy wyzyskiwani po 1-1,5k) musisz dać większą wartość dodaną dla pracodawcy niż właśnie ci "wszyscy inni". Albo musisz mieć lepsze wykształcenie w danym kierunku, albo musisz je lepiej wykorzystywać, albo musisz mieć dodatkowe umiejętności, albo musisz być bardziej dyspozycyjny itd. itp.

Czy Wy myślicie, że pracodawcy to tylko jełopy i krwiopijcy? Zapewniam Was, że Ci co prowadzą działalność co najmniej 1-2 lata to cwane lisy i potrafią liczyć lepiej niż większość ekonomistów z MF.
Ci wszyscy kwiopijcy zapłacą za wartościowego pracownika naprawdę przyzwoite pieniądze jeśli tylko widzą lub czują presję, że mogą go stracić, a bardziej precyzyjnie - gdy mogą stracić korzyść jaką generuje wartościowy, doświadczony pracownik.
Oczywiście istnieje górna granica faktycznych możliwości pracodawcy i testowanie tej granicy różnie może się zakończyć. Generalnie nikt nie lubi roszczeniowej postawy, ani pracownik od którego wymaga się wykonywania coraz większej ilości obowiązków, ani pracodawca, do którego przychodzą regularnie pracownicy po podwyżki.
Jak zawsze najlepszy jest umiar, bo pracodawcy tez są zainteresowani by wartościowi pracownicy przychodzili rozmawiać, zanim np. skorzystają z podobnej oferty pracy u konkurencji, ale każda przesada kończy się napięciami.

Znam firmę, która zatrudnia spawaczy z pensjami od 1,5 do 6-7k. Zgadnijcie skąd taka rozpiętość? Niby szkoły trzeba mieć takie same, niby umiejętności, uprawnienia można nabyć te same, a jednak niektórym płaci się 1,5k, a niektórym 7k.
Zapewniam Was, że akurat tutaj nie ma mowy o kumoterstwie czy znajomościach - decyduje wartość generowana dla firmy. Naprawdę nie umniejszając żadnemu zajęciu, ale jak ktoś zajmuje się sprzątaniem, nawet super solidnie, to nie zarobi więcej niż 800-1000 pln. Jak będzie sumienny to po prostu utrzyma to zajęcie tak długo jak będzie chciał, nic ponadto - ewentualny postulat zarobków 1500 zakończy się zwolnieniem.
Przykład jest trywialny, ale oddaje sedno sprawy. Im lepsze i bardziej specjalistyczne wykształcenie czy kwalifikacje, to problem staje się bardziej złożony.

Tak czy siak - by dobrze zarabiać musisz być cenny dla swojej firmy i jak trafisz do dobrej firmy, to na 100% to docenią.

Tym, którzy tego nie rozumieją - polecam założenie własnej firmy, zatrudnienie paru pracowników i spojrzenie na całą sytuację z tej drugiej strony, ze strony tego kwiopijcy ...

Do góry
#3770791 - 26/03/2010 00:00 Re: Oferty Pracy [Re: kurson]
Exp Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/07/2003
jak to wszystko czytam, to uswiadamiam sobie jakie mam szczescie... ale to prawda szukalem rok pracy i nic nie moglem znalesc w koncu sie los do mnie usmiechnal, dlatego polecam Wszystkim nie tracic wiary smile

Do góry
#3771242 - 26/03/2010 02:51 Re: Oferty Pracy [Re: verkerk]
lucart Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: verkerk
robicie nagonke na to ze ktoś dostaje prace po znajomości ale jednak nabyl te znajomości i teraz je wykorzystuje a jak ktoś siedzi przed kompem albonic nie robi wtym kierunku to niestety potem budzi sie jak jest za późno ;]

btw jak ktoś jest dobry albo jest fachowcem w jakiejś dziedzinie to uwierzcie mi poradzi sobie bo fachowców jest mało.
Młody obrotny itp też sobie poradzi smile gorzej jest z całą reszta która odbębniła studia :]

nie pracuje juz od roku bo nie musze i nikt mnie nie utrzymuje ale jak ktoś marudzi ze nie ma pracy to jednak coś z nim jest nie tak. Nie ma pracy a dosłownie dziś po roku jak sie zwolniłem dzwonił do mnie były szef czy jednak nie szukam pracy. Bo nie moze nikogo znaleść kto by chciał pracować za 2-3K zł 8h dziennie (premie nie premie i jakieś inne dodatki za zasługi tongue )
to nie komuna czy inne czasy o których tylko wiem z opowiadań gdzie praca sie należała.

Mógłbym tu pisać i pisać bo tyle rzeczy mnie wQrwia ale nie chce sobie ciśnienia podnosić.

No już to widzę, że gość płaci 2-3 tys. i nie może znaleźć nikogo chętnego do sklepu z telefonami. Toż to bujda na resorach.

no nie stety nie mam Ci jak udowodnić nie dowiarku smile tylko On szuka kogoś kto bedzie sie nadawał z doświadczeniem . smile

Do góry
#3771247 - 26/03/2010 02:53 Re: Oferty Pracy [Re: kurson]
lucart Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: kurson
Tak sobie czytam te wypowiedzi i duża ich część to jakby żywcem wyjęta z Trybuny Ludu sprzed 30 lat.

Wam się wydaje, że praca się należy i to za stawkę, która Wam odpowiada.
Tymczasem mamy wolny rynek, trochę zdziczały, ale jednak i jak nie będziesz sobą prezentował pewnej wartości dla pracodawcy, to nie będziesz zarabiał tyle ile sobie wymyślisz, tylko tyle ile realnie zarabiają osoby z podobnymi do Twoich kwalifikacjami.
Jak chcesz zarabiać więcej niż inni (czyli ci wszyscy wyzyskiwani po 1-1,5k) musisz dać większą wartość dodaną dla pracodawcy niż właśnie ci "wszyscy inni". Albo musisz mieć lepsze wykształcenie w danym kierunku, albo musisz je lepiej wykorzystywać, albo musisz mieć dodatkowe umiejętności, albo musisz być bardziej dyspozycyjny itd. itp.

Czy Wy myślicie, że pracodawcy to tylko jełopy i krwiopijcy? Zapewniam Was, że Ci co prowadzą działalność co najmniej 1-2 lata to cwane lisy i potrafią liczyć lepiej niż większość ekonomistów z MF.
Ci wszyscy kwiopijcy zapłacą za wartościowego pracownika naprawdę przyzwoite pieniądze jeśli tylko widzą lub czują presję, że mogą go stracić, a bardziej precyzyjnie - gdy mogą stracić korzyść jaką generuje wartościowy, doświadczony pracownik.
Oczywiście istnieje górna granica faktycznych możliwości pracodawcy i testowanie tej granicy różnie może się zakończyć. Generalnie nikt nie lubi roszczeniowej postawy, ani pracownik od którego wymaga się wykonywania coraz większej ilości obowiązków, ani pracodawca, do którego przychodzą regularnie pracownicy po podwyżki.
Jak zawsze najlepszy jest umiar, bo pracodawcy tez są zainteresowani by wartościowi pracownicy przychodzili rozmawiać, zanim np. skorzystają z podobnej oferty pracy u konkurencji, ale każda przesada kończy się napięciami.

Znam firmę, która zatrudnia spawaczy z pensjami od 1,5 do 6-7k. Zgadnijcie skąd taka rozpiętość? Niby szkoły trzeba mieć takie same, niby umiejętności, uprawnienia można nabyć te same, a jednak niektórym płaci się 1,5k, a niektórym 7k.
Zapewniam Was, że akurat tutaj nie ma mowy o kumoterstwie czy znajomościach - decyduje wartość generowana dla firmy. Naprawdę nie umniejszając żadnemu zajęciu, ale jak ktoś zajmuje się sprzątaniem, nawet super solidnie, to nie zarobi więcej niż 800-1000 pln. Jak będzie sumienny to po prostu utrzyma to zajęcie tak długo jak będzie chciał, nic ponadto - ewentualny postulat zarobków 1500 zakończy się zwolnieniem.
Przykład jest trywialny, ale oddaje sedno sprawy. Im lepsze i bardziej specjalistyczne wykształcenie czy kwalifikacje, to problem staje się bardziej złożony.

Tak czy siak - by dobrze zarabiać musisz być cenny dla swojej firmy i jak trafisz do dobrej firmy, to na 100% to docenią.

Tym, którzy tego nie rozumieją - polecam założenie własnej firmy, zatrudnienie paru pracowników i spojrzenie na całą sytuację z tej drugiej strony, ze strony tego kwiopijcy ...

dokladnie piwo

Do góry
#3771280 - 26/03/2010 03:04 Re: Oferty Pracy [Re: lucart]
verkerk Offline
addict

no nie stety nie mam Ci jak udowodnić nie dowiarku smile tylko On szuka kogoś kto bedzie sie nadawał z doświadczeniem . smile

No to zdradź nam jakie to specjalne doświadczenie jest potrzebne do pracy w sklepie z telefonami. Od razu widać, że młody jesteś i tak naprawdę jeszcze nie skonfrontowałeś się z dzisiejszym rynkiem pracy. Uwierz mi, że za takie pieniądze żaden problem znaleźć pracownika (no chyba że Twój znajomy tylko Tobie tyle płacił, innym może oferuje 1300 brutto). Wiesz co, możemy pójść dalej. Napisz w jakim mieście ta fucha i jakie są wymagania do tej pracy, a gwarantuję, że tu na forum ustawi się kolejka chętnych.

Do góry
#3771289 - 26/03/2010 03:05 Re: Oferty Pracy [Re: lucart]
zostać modem_MLS Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/09/2006
Słusznie napisał kurson. A jeszcze co do wątku studiów, ja skończyłem studia i nie mam pracy i pretensje do całego świata. Bo przecież jestem po łąkoznawstwie potrafię odróżnić mlecz od niezapominajki i chcę 3k netto, służbowy samochód, telefon, laptop i długonogą asystentkę dyspozycyjna 24h na dobę wink Znam gościa, który bezpośrednio po zakończeniu studiów ma zagwarantowaną pracę, do tego przyszły pracodawca wypłaca mu w czasie studiów coś na kształt stypendium w wysokości ~ 1000 zł. Tylko że to nie jakieś śmieszne uczelnie, śmieszne kierunki, a ciężki kierunek na AGH.

A kto tak narzeka, że pracodawcy wyzyskują, i mają nie wiadomo jakie kokosy, to niech sam zostanie takim kimś, skoro to takie proste i będą murzynki po 1000 zł na miesiąc tyrać na paliwo lotnicze do jego samolotu i inne gadżety.

Do góry
#3771401 - 26/03/2010 03:36 Re: Oferty Pracy [Re: zostać modem_MLS]
Rysio Ochudzki Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2004
Panowie napinacie sie tu w kwestii doswiadczenia,zajebistych umiejetnosci wink a w wiekszosci przypakow mowa o mamonie nie wystarczajcej na oplacenie mieszkania ,mediow o oszczednosciach nawet nie marzac grin Czy "o take" Polske "walczyl" gdanski elektryk? laugh

PS. W Austrii uczen zawodowki dostaje od patronackiej firmy kieszonkowe w przedziale 900-1000 ojro w zaleznosci ktora klasa.I o czym my tu w ogole mowimy. Zrobi taki ta zawodowke i za mniej jak 11 e to mu sie schylac nie chce po pustaka. Polski przecietny mgr wink dostaje tyle za dnowke dymanka grin

Do góry
#3771411 - 26/03/2010 03:37 Re: Oferty Pracy [Re: zostać modem_MLS]
verkerk Offline
addict

Originally Posted By: zostać modem_MLS
Słusznie napisał kurson. A jeszcze co do wątku studiów, ja skończyłem studia i nie mam pracy i pretensje do całego świata. Bo przecież jestem po łąkoznawstwie potrafię odróżnić mlecz od niezapominajki i chcę 3k netto, służbowy samochód, telefon, laptop i długonogą asystentkę dyspozycyjna 24h na dobę wink Znam gościa, który bezpośrednio po zakończeniu studiów ma zagwarantowaną pracę, do tego przyszły pracodawca wypłaca mu w czasie studiów coś na kształt stypendium w wysokości ~ 1000 zł. Tylko że to nie jakieś śmieszne uczelnie, śmieszne kierunki, a ciężki kierunek na AGH.

A kto tak narzeka, że pracodawcy wyzyskują, i mają nie wiadomo jakie kokosy, to niech sam zostanie takim kimś, skoro to takie proste i będą murzynki po 1000 zł na miesiąc tyrać na paliwo lotnicze do jego samolotu i inne gadżety.

Czyli uważasz, że o pracę mają prawo ubiegać się jedynie superspecjaliści a reszta ma powymierać z głodu. Popraw mnie jeśli źle zinterpretowałem Twoją wypowiedź.

Do góry
#3771447 - 26/03/2010 03:42 Re: Oferty Pracy [Re: verkerk]
lucart Offline
Carpal Tunnel

No to zdradź nam jakie to specjalne doświadczenie jest potrzebne do pracy w sklepie z telefonami. Od razu widać, że młody jesteś i tak naprawdę jeszcze nie skonfrontowałeś się z dzisiejszym rynkiem pracy. Uwierz mi, że za takie pieniądze żaden problem znaleźć pracownika (no chyba że Twój znajomy tylko Tobie tyle płacił, innym może oferuje 1300 brutto). Wiesz co, możemy pójść dalej. Napisz w jakim mieście ta fucha i jakie są wymagania do tej pracy, a gwarantuję, że tu na forum ustawi się kolejka chętnych.

jak chcesz sie bawić w przepychanki smile
Gorzów Wlkp każdy mój poprzednik dostawał podobnie.
pozatym musze Cie rozczarować bo w ciagu 3 lat pracowałem w 3ch firmach 2 lata jako przedstawiciel rok w tych telfonach teraz juz prawie rok nie pracuje bo nie mam takiej ochoty i moja sytuacja mnie do tego nie zmusza smile pozatym nikt mi nie pomaga i nie mieszkam z rodzicami sam musze sobie radzić.
Pozatym kolego wszech wiedzący nie pajacuj mi tu i nie wmawiaj ze coś wiesz lepiej o mnie niż ja sam smile
Z tego co piszesz to chyba ty sie mało orientujesz albo mieszkasz gdzieś na wichurze gdzie praca za 2K to wielkie wow.
Do pierwszej mojej pracy nie dostalem sie po znajomości ale poszedlem popracować 3 miesiace (nie wiedzialem ile) na magazyn do hurtowni z zastrzezeniem podczas rozmowy kwalifikacyjnej ze chcę zostać PH. Zostałem i od tego czasu nie zarabialemmniej niż 2K netto. Po roku była kolejna lepsza praca w jendej z 3 firm piwnych jakie sie liczą w Polsce.
na końcu telefony i gwaratuje Ci ze pracownik pracownikowi nie rowny. Pozatym naprawde cieżko znaleźć dobrego pracownika przynajmniej w Gorzowie. Sam coś kombinuje ostanio i wiem że będę miał problem.

Więc nie ujmując nikomu chyba kolego nie jesteś na czasie albo u Ciebie jest inaczej...
Wrocław Poznań Szczecin jest to samo. Dobry pracownik dostanie dobrą kase smile

Do góry
Strona 5 z 9 < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Moderator:  Biszop, rafal08