#389164 - 08/10/2005 09:53
Re: Liga szwedzka Eliteserien sezon 2005/2006
|
member
Meldunek: 06/03/2002
|
DOBRA RUNDA SA MI TAK ZDA LULEA -BRYNAS 1 MODO-SODERTALJE 1 -NJE MOJ TIP http://www.betxpert.com/ekspert/svehock/LEKSAND- FARJESTAD X2 LINKOPING- MORA 1 FROLUNDA- TIMRA 1 GOOD LUCK
|
Do góry
|
|
|
|
#389165 - 08/10/2005 10:44
|
old hand
Meldunek: 16/04/2005
|
info & kontuzje SWE Elitserien, Injuries, October 8 - 08.10.2005 Brynäs DACKELL Andreas F *** INJURED doubt Brynäs SULKU Sebastian D ** INJURED Long term Frölunda TUKIO Arto D ** INJURED Frölunda DEMEN-WILLAUME D - INJURED Färjestad LEDIN Per F ** INJURED Leksand LOTVONEN Kimmo D ** INJURED Leksand SDRINKO Jan D *** SUSPENDED Linköping HÅKANSON Mikael C * INJURED Linköping LORENZON Albin D - INJURED Linköping BLOMDAHL Patrik F - INJURED doubt Linköping SAMUELSSON Martin F ** INFO new player Luleå LEINONEN Tero GK *** BACK from injury MoDo ZAJKOWSKI Mikael GK ** INJURED MoDo JONSSON Hans D *** INJURED Mora SANDBERG Magnus C ** INJURED Södertälje LIIMATAINEN Petri D ** INJURED Södertälje UMICEVIC Dragan F *** INJURED Timrå MANDERVILLE Kent C *** INFO new player
|
Do góry
|
|
|
|
#389166 - 09/10/2005 08:43
|
old hand
Meldunek: 16/04/2005
|
info & kontuzje SWE Elitserien, Injuries, October 9 - 09.10.2005 Djurgården OTTOSSON Kristofer F ** OUT Djurgården STRÖMBERG Mika D *** INJURED HV-71 KARLSSON Jens F * INJURED HV-71 MÄÄTTÄNEN Pasi F ** INJURED
|
Do góry
|
|
|
|
#389167 - 10/10/2005 13:45
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2005
|
http://www.betxpert.com/ekspert/svehock/tutaj wg analizy jest napisane ze warto postawic na 2 w meczu Frolundy SWE Elitserien, Injuries, October 10 - 10.10.2005 Leksand LOTVONEN Kimmo D ** INJURED Leksand SDRINKO Jan D *** SUSPENDED ? Leksand TIILIKAINEN Jukka F * INJURED doubt Leksand RITOLA Mattias F - INJURED Timrå GAHN Kristian C ** INJURED Brynäs DANIELSSON Björn C *** INJURED Brynäs DACKELL Andreas F *** INJURED Brynäs SULKU Sebastian D ** INJURED Long term Frölunda TUKIO Arto D ** INJURED Frölunda DEMEN-WILLAUME D - INJURED Mora SANDBERG Magnus C ** INJURED Mora ERIKSSON Marcus F * INJURED MoDo ZAJKOWSKI Mikael GK ** INJURED MoDo JONSSON Hans D *** INJURED
|
Do góry
|
|
|
|
#389168 - 10/10/2005 13:59
|
stranger
Meldunek: 10/10/2005
|
co sadzicie o meczu Leksand-Timra
2 moze byc faworytem tego meczu
|
Do góry
|
|
|
|
#389170 - 11/10/2005 00:22
|
stranger
Meldunek: 20/09/2005
|
Panowie, mam taki pomysl Farjest-Djurg under 1.95 Hv71 -Linkop under 1.8 a puszcze na jednym. 1.3 na Fajerki w expekt to chyba jakis zart.Far jeszcze nie wygralo u siebie,Djug jeszcze nie wygralo na wyjezdzie,a przy tym ukladzie obie druzyny maja znikoma ilosc bramek zdobytych i straconych odpowiednio. Drugi mecz to spotkanie na szczycie,druzuna ktora do tej pory wygrwala(prawie -1)wszystko i wszystko.Spodziewam sie bardzo zacietego meczu, malej ilosci bramek. jakies sugestie??? ps Panowie, ruszcie sie 'dla wspolnego profitu'.
|
Do góry
|
|
|
|
#389174 - 11/10/2005 10:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/10/2002
|
horhe takie tłumaczenie, że czas na przerwanie serii to dla mnie żaden argument, taka seria może trwac i trwać zarówno jeśli chodzi o zwycięstwa jak i porażki, a Lulea jest mocną drużyną i jedynym zaskoczeniem jak dla mnie jest jak do tej pory ich zwycięstwo wyjazdowe z Fajerami, w zesłym sezonie również byli solidną drużyną górnej części tabeli natomiast Sodertalje jest słabe jak co roku, napewno nie najsłabsze w lidze ale napewno nie jest aż tak murowanym faworytem dzisiejszego meczu. Tym bardziej, że kontuzjowani są Dragan Umicevic (podstawowy napastnik) i Petri Liimatainen (obrońca), a Lulea podchodzi do tego meczu w pełnym składzie. Fakt, ze statystyki przemawiają za gospodarzami ale to własnie jest moim zdaniem szansa na przełamanie niemocy Lulea w meczach wyjazdowych z tym rywalem, bo jeśli nie teraz kiedy są w gazie i grają z osłabionym i niczego ciekawego nie prezentującym przeciwnikiem to kiedy?? A kurs 3,05 w B&W zachęca jak najbardziej do zagrania tego meczu, oczywiście nie za maksymalna stawkę ale tak 5/10. Jak będzie zobaczymy wieczorem... pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#389175 - 11/10/2005 10:40
|
stranger
Meldunek: 08/10/2005
|
Dzis Hv gra z Linkopings - mozliwy remis, Lulea ma szanse sie wbic do czołówki, Frolunda wczoraj wygrała 3:1 na wyjeździe. W Lulei wrocił bramkarz Leinonen. Sodertalje przegrało ostatnio z Modo i brynas, czyli drużynami raczej przeciętnymi. Do tego tak jak pisze Marzano dochodzą kontuzje dwóch podstawowych zawodników. Dla mnie x2 (1.48 w STS) wydaje się dobre.
|
Do góry
|
|
|
|
#389176 - 11/10/2005 11:01
|
member
Meldunek: 17/11/2004
|
Quote:
horhe takie tłumaczenie, że czas na przerwanie serii to dla mnie żaden argument, taka seria może trwac i trwać zarówno jeśli chodzi o zwycięstwa jak i porażki, a Lulea jest mocną drużyną i jedynym zaskoczeniem jak dla mnie jest jak do tej pory ich zwycięstwo wyjazdowe z Fajerami, w zesłym sezonie również byli solidną drużyną górnej części tabeli natomiast Sodertalje jest słabe jak co roku, napewno nie najsłabsze w lidze ale napewno nie jest aż tak murowanym faworytem dzisiejszego meczu. Tym bardziej, że kontuzjowani są Dragan Umicevic (podstawowy napastnik) i Petri Liimatainen (obrońca), a Lulea podchodzi do tego meczu w pełnym składzie. Fakt, ze statystyki przemawiają za gospodarzami ale to własnie jest moim zdaniem szansa na przełamanie niemocy Lulea w meczach wyjazdowych z tym rywalem, bo jeśli nie teraz kiedy są w gazie i grają z osłabionym i niczego ciekawego nie prezentującym przeciwnikiem to kiedy?? A kurs 3,05 w B&W zachęca jak najbardziej do zagrania tego meczu, oczywiście nie za maksymalna stawkę ale tak 5/10. Jak będzie zobaczymy wieczorem... pozdro
Może tłumaczenie, że czas na przerwanie serii do Ciebie nie przemawia bo może to bardziej intuicja z mojej strony ale z faktami się nie dyskutuje stwierdzenie "zesłym sezonie również byli solidną drużyną górnej części tabeli natomiast Sodertalje jest słabe jak co roku" trochę mija się z prawdą ponieważ w zeszłym sezonie Sodertajle grało w półfinale rozgrywek podczas gdy Lulea odpadła w rundę wcześniej, natomiast sam powołujesz się na przełamanie serii "ale to własnie jest moim zdaniem szansa na przełamanie niemocy Lulea w meczach wyjazdowych z tym rywalem", ja natomiast myślę że Lulea nie jest na tyle mocna by wygrać 5 raz z rzędu - ja będzie zobaczymy również pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#389178 - 11/10/2005 13:47
|
member
Meldunek: 10/03/2005
|
Podzielam zdanie kol.horhe.Sodertalje wcale nie jest tak słabe jak pokazuje tabela.Warto zauważyć że prawie wszystkie porażki jakie zanotowali w tym sezonie to były mecze ze ścisłą czołowką ligi(HV,FROLUNDA,MODO).Teraz mają przeciwnka o zbliżonej klasie a dodatkowo atut swojego lodu.I mimo tego że mają dorobne braki kadrowe, mogą spokojnie pokusić się o zwycięstwo. SODERTALJE-LULEA Typ 1 6/10 kurs 2.27(Profesjonal) A jak będzie zobaczymy za kilka godzin... POZDRAWIAM !!!
|
Do góry
|
|
|
|
#389179 - 11/10/2005 14:23
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/10/2002
|
Widze ze spore podniecenie wzbudza mecz Sodertalje vs Lulea... Na pewno ktos zwrocil uwage na statystyki strzalowe.. W 4 ostatnich meczach w tym w blamazu z Frolunda SSK mialo ogromna przewage w strzalach na bramke rywali... W meczu z Brynas (1-1) oddali mase strzalow, w regulaminowym czasie gry bylo ich 45, z MoDo 39, z Frolunda 36... Lulea z Lubosem Bartecko, Karlem Fabricusem i Mikaelem Renbergiem w skladzie jest jednak niesamowicie grozna... Trudny mecz do gry... Ja zmieniam zdanie co do niego co chwila i w koncu chyba nie zagram Farjestad @1,3-1,35... nie gram hokeja po takich kursach... Korci mnie zagranie HV71.. Passa Linkoping musi sie kiedys skonczyc ale czy dzisiaj? Pozdrawiam Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#389182 - 13/10/2005 08:36
|
member
Meldunek: 17/11/2004
|
Dzień dobry, dzis 8 kolejka, 3 spotkania z teoretycznymi "bitymi" faworytami po b. słabych kursach (przynajmniej Unibet, b&w), i 3 mecze dość wyrównane gdzie trudno wskazać faworyta. Ja proponuję grać 2 mecze: timra-brynas 1, oraz mora-sodertajle 1: timra zaczyna wracać na właściwe tory (mam nadzieję) wygrała mecz wyjazdowy z leksand, dwie porażki z frolundą i hv po 3-4 ujmy nie przynoszą tym bardziej że po statystykach strzałów widać, iż mecze wyrównane były bardzo, tak więc timra 1 po kursie 1.95 - 9/10, mecz mora-sodertajle zespoły z jednej półki tu kieruje się przeczuciem, argumentem dla mnie jest seria 3 porażek mory z rzędu myslę, że dzis ją przerwą a sodertajle zdaje się byc dobrym rywalem, tym bardziej, że mora zdobywa punkty raczej we własnej hali mora-sodertajle kurs 2.24 7/10 lub 1x (1.5) 10/10 (kursy Unibet)Pozdrawiam i czekam na opinie
|
Do góry
|
|
|
|
|
|