#389345 - 05/12/2005 15:32
Re: Liga szwedzka Eliteserien sezon 2005/2006
|
journeyman
Meldunek: 06/01/2004
|
czy nikt dziś nie gra szwedzkiej.
Djugarden wygląda tak smakowicie. Może ja czegoś nie wiem ??
Pozdro 4all.
|
Do góry
|
|
|
|
#389346 - 05/12/2005 15:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2004
|
Quote:
czy nikt dziś nie gra szwedzkiej.
Djugarden wygląda tak smakowicie. Może ja czegoś nie wiem ??
Pozdro 4all.
jak dla mnie DIK to jedyny mecz do grania
|
Do góry
|
|
|
|
#389347 - 05/12/2005 15:55
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/04/2002
|
Tak krotko dzis 3 razy 1 ( choc dzis poniedzialek a to nigdy nie jest dla mnie dobry dzien hokejowy )- kursy by STS: Djurgarden - Brynas 1 1.80 5/10 Ostatnio w Brynaes nie dzieje sie najlepiej: wyrzucenie 2 zawodnikow , kontuzje czolowych graczy - efekt brak zwyciestwa w ostatnich 10 meczach. Djur to chyba najbardziej nieodgadniona druzyna w tym roku obok swietnych meczy vide wygrana z Linkoping na wyjezdzie 2-5 wczesniej tylko remisy u siebie z Mora czy SOdertajle. Dzis Djur prawie w komplecie a Brynaes dalej oslabione bez DANIELSSONa, br HOLMQVISTa i SULKU. Frolunda - Mora 1 1,35 6,5/10 Fro jeszcze w tym sezonie w normalnym czasie gry z Mora nie wygrala a to lekki obciach dla takiej druzyny - we Fro wszyscy juz wrocili ( lacznie z bramkarzem Salo ), a Mora w oslabionym skladzie. I choc kurs mizerny wydaje mi sie to niemozliwe zeby Fro raz na 3 mecze NIE WYGRALA. Sodertalje - Leksand 1 1.80 4/10 Ostatnio jakby z forma Sodertajle lekko drgnelo na plus, choc w punktach meczowych jakby tego dalej nie widac zapewne wiaze sie to z powrotami po kontuzjach najlepszych zawodnikow ( Boumdiemene , Kopitar, Stana itp ). Dzis duza szansa na zgarniecie kompletu punktow z ostatnia druzyna w tabeli.
|
Do góry
|
|
|
|
#389349 - 05/12/2005 17:18
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/10/2002
|
Niuchacze... remisow laczcie sie Niucham dzisiaj X w meczu Sodertalje - Leksand.. 1/10 Poza tym under 4,5 @2,05 w tymze meczu nie wyglada wbrew pozorom najgorzej... Goscie na pewno zamuruja bramke.. Gregov widze znowu poluje na ciekawe kursy i widac value w tym kursie... ale ja go nie zagram Dominik
|
Do góry
|
|
|
|
#389351 - 05/12/2005 18:03
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/09/2003
|
Lulea - HV 2 2,25 w expekt jak najbardziej godna gry, od 2,00 mozna grac bez zastanowienia 1 poukladana linia w Lulee to za malo, na ... mysle przyszlego mistrza Szwecji.... 30 letni Andreas Karlsson przez wszytskie gazety zostal obwolany najlepszym zawodnikiem w lidze podczas gdy on twierdzi ze caly czas jego forma jest taka sama na bramce najlepszy szwedzki bramkarz w lidze Stefan Liv obrona dyrygowana przez Olaussona i Gustavssona przod Melin, Pettersson, Hannula i Davidsson ta druzyna ma wszytsko potrzebne do zdobycia tytulu w tym roku no i z Lulea zawsze gralo im sie latwo z tego co pamietam, bo nigdy nie patrze w zadne statystyki poprzednich spotkan Farjestad 2,15 w Unibet rowniez warte gry, od 2.00 mozna grac
|
Do góry
|
|
|
|
#389354 - 05/12/2005 19:20
|
Pooh-Bah
|
Sklad Szwedow na Rosno Cup
Daniel, Henriksson, Färjestad. Tommy Salo, Frölunda. Backar: Andreas Pihl, Linköping. Andreas Holmqvist, Linköping. Magnus Johansson, Linköping. Sanny Lindström, Timrå IK. Lars Jonsson, HV 71. Thomas Rhodin, Färjestad. Marcus Ragnarsson, Almtuna. Johnny Oduya, Frölunda. Forwards: Tony Mårtensson, Linköping. Andeas Johansson, Geneve Servette. Jonas Nordquist, Luleå. Mathias Johansson, Färjestad. Jimmie Ölvestad, Djurgården. Joel Lundqvist, Frölunda. Andreas Karlsson, HV 71. Rickard Wallin, Färjestad. Björn Melin, HV 71. Fredrik Emvall, Linköping. Tim Eriksson, Linköping. Mika Hannula, HV 71. Dragan Umicevic, Södertälje SK.
|
Do góry
|
|
|
|
#389355 - 07/12/2005 15:37
|
veteran
Meldunek: 31/10/2002
|
Lulea wczoraj piękny mecz i zasłużona wygrana po OT:) ciekaw jestem, i to pytanie w szczególności do terrorista, czy są jakieś stronki w necie ze statystykami przebyywania na lodzie (czy to "piątek" czy poszczególnych zawodników). Na http://stats.swehockey.se/ nie ma nawet minuty gry. Ale i one nie mówiłyby za wiele, bo niby rzeczywiście Lulea, przynajmniej jeśli chodzi o zdobywanie bramek, na pewno zależna jest od pierwszego ataku (Renberg, Nordquist, Orszagh), który moim zdaniem jest najlepszy w całej lidze. Ciekaw jestem natomiast czy ta piątka jest zwyczajnie "zajeżdżana" na lodzie czy też wszystkie 4 linie grają podobnie często. Bo jeśli pierwsza teza się starczy to w play off na FBK powinno to starczyć, ale półfinały to już będą za wysokie progi. Jesli natomiast graja po prawie równo i utrzymają formę to jak dla mnie będzie to czarny koń sezonu. A co do Karlssona, zdecydowanie bardziej szczególnie ze względu na zarobione pieniądze, cenię Renberga. A na dziś, coby nie było nudno, coś z Allsvenskan po w miarę wysokim kursie: Vaxjo - Malmoe under 5.5 2.20 CB niby różnica klas, ale Malmoe wygrywa pewnie ale nie za wysoko, a jeśli chodzi o Vaxjo to cóż gram trochę na przełamanie - dawno undera na swoim lodzie nie zanotowali. I trochę statystyk: Vaxjo (home) GF 2.88 GA 3.55 Malmoe (away) GF 3.77 GA 2.0 statystycznie więc gram na styk, jak bedzie zobaczymy
|
Do góry
|
|
|
|
#389356 - 07/12/2005 18:06
|
Pooh-Bah
|
raczej nie ma takich statystyk, lecz w Szwecji napastnicy max graja po 24 minuty, maximum, sadze wiec ze I linia Lulee przebywa na lodzie po okolo 20 minut czasami pojawia sie jakies statystyki w artykulach w Afotnbladet, i chyba widzialem cos takiuego ostatnio, pamietam ze rzucilo mi sie w oczy ze chyba Ronni Sundin, obronca Frolundy przebywa na lodzie jak dobrze pamietam srednio po 38 minut, ogolnie to obroncy czesto sa na lodzie po wiecej niz 30 minut Magnus Johansson z Linkoping tez chyba byl w czolowce w zeszlym sezonie rekordzista byl Zdenko Chara z srednio prawie 40 minutami, przynjamniej cos mi sia tak przypomina. W Centrebet dawali go w parach z napastnikami na penalty minutes hth, z kursami poczatakowymi np 3,70, to gralem a wieczorem bylo juz np 2,20 gosc 2 metry wzrotsu i wszystkich bil w lidze nie zgadzam sie z Toba Yzerman co do Lulee 5 sila w Szwecji tak ale nic wiecej, choc z Modo moga walczyc o ta 5 pozycje po pierwsze dlatego ze nie wiadomo czy Orszagh zostanie u nich na stale po drugie odnosnie Farjestad to zobaczysz jak zacznie grac ta druzyna po swietach. Co roku jest tak przygotowywana by szczyt ich formy przychodzil wlasnie po swietach bozonarodzeniowych Wroci do sklady Nordstroem od razu wzmocni znacznie potencjal druzyny... poza tym to jak gra teraz np Rikard Wallin, ktory w moim przekonaniu ma wszelkie dane by byc najlepszym graczem w lidze to tylko cwiartka jego umiejetnosci. Pytalem goscia z Karlstad co sie dzieje z Wallinem ze nie pokazuje swoich umijetnosci, odpowiedzial ze Wallin bedzi dobry jak bedzie mial o co grac, np o tytul w play off tak wiec sklad farjestad z wallinem, mat johanssone, j.jonssonem, hoglundem, prestbergiem i nordstromem wyglada dla mnie znacznie lepiej niz Lulee ze swoja I linia Jesli HV nie spotka sie wczesniej z Farjestad to optuje za takim wlasnie finalem
|
Do góry
|
|
|
|
#389361 - 08/12/2005 12:12
|
Pooh-Bah
|
2,25 w Cb to zadna rewelacja, typ na granicy oplacalnosci, po zagraniu z DNB w NB zagralem leciutko duzo lepiej patrzac na p*k wygladaja Kallio za 2,65 (najlepiej), mathias johansson 2,65, rikard wallin 2,80, niclas andressoon 2,45, ulf soderstroem 2,65 i tim eriksson 2,80
|
Do góry
|
|
|
|
#389362 - 08/12/2005 13:15
|
addict
Meldunek: 05/10/2005
|
na dzis HV oraz Frolunda raczej 1 moze Linkoping 2 dla pewnosci x2 watpie by Leksand utrzymal taka forme jaka chwycili w ostatnich kilku meczach HV po remisie i porazce w dogrywce w ostatnim meczu powinni przed wlasna publicznoscia rozjechac rywala natomiast Frolunda podejmuje sredniaka ligi i mysle ze dzis umocnia sie na 2 miejscu w tabeli ...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|