#3941847 - 18/06/2010 02:59
Re: W co warto dziś inwestować? [7]
[Re: Inzaghi78]
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
mura skubiesz caly czas MCI czy sie podddales ?? szczerze mowiac jestem troche zaskoczony zachowaniem tego waloru mimo iz to moj rezerwowy papier ?! chyba przynosisz pecha tym spolkom ![wink wink](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) no offence mura to skubie słonecznik ![wink wink](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) troche nam nasza słodzina spadła, a i bbz dostał zdrowo po tyłku , ale dalej twierdze ze to tylko korekta i warto sie pakowac , bo edek wyznacza ten szlak ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#3943069 - 18/06/2010 18:32
[Re: ELDORADO]
|
newbie
Meldunek: 17/04/2009
|
Pod warunkiem, że to jest korekta, a póki co odbicie mizerne, wielkie rGr sie rysuje na S&P, jedziemy na prawym ramieniu do 1150 i zobaczymy na ile bykom wystarczy pary. Edek z wolna nabiera rozpedu ku górze . to mnie utwierdza w tyn ze to korekta , znowu dokupilem bbz , astra sie nie martwie , ten spadek jest ptrzy mizernych obrotach na bbz dna nie widać - ktoś sypie równo. ciekawe jak długo jeszcze?
|
Do góry
|
|
|
|
#3943089 - 18/06/2010 18:39
[Re: marti]
|
Joker
|
Pod warunkiem, że to jest korekta, a póki co odbicie mizerne, wielkie rGr sie rysuje na S&P, jedziemy na prawym ramieniu do 1150 i zobaczymy na ile bykom wystarczy pary. Edek z wolna nabiera rozpedu ku górze . to mnie utwierdza w tyn ze to korekta , znowu dokupilem bbz , astra sie nie martwie , ten spadek jest ptrzy mizernych obrotach na bbz dna nie widać - ktoś sypie równo. ciekawe jak długo jeszcze? jestem cierpliwy i ciagle usredniam kurs , obroty mizerne , a cena juz znacznie powyzej fundamentów , leszcze sie wysrasza , a kurs porysuje niebo , oczywiscie jest ryzyko , ale kto nie ryzykuje ten nie ma
|
Do góry
|
|
|
|
#3945475 - 19/06/2010 06:03
|
Joker
|
dalej obstawiam letnią hosse ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) dokupilem dzis kernela i usrednilem bbz POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#3953601 - 22/06/2010 18:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
nic sie nie dzieje, więc nie ma o czym pisac:) no chyba, że ktoś szaleje na karen ostatnio ![laugh laugh](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) poza tym odechciewa sie pisac. podalem sklad portfela i że nie bede zwiekszal jego pojemnosci dopoki wig20 nie przejdzie 2500 a Wy pytacie czy skubie dalej :| za to sądząc po niektorych wypowiedziach to przy dokupowaniu Wasz portfel ma już chyba ze 180%:) albo że rdg zakopane i nie dokupuje a czepiliście sie jak rzep ogona:) może odrobi może nie, moja kasa i robie z nią to na co mam ochote:) cóż, dla mnie najwazniejsze są idm i mci ale chyba pisałem o tym z 10 razy:) nie zachowuja sie dobrze ostatnio, ale trzymam, strategii nie zmieniam póki co:) za parę miesięcy znów będziemy mądrzejsi:) a na razie to zastanawiam sie gdzie spędzić urlop:)
|
Do góry
|
|
|
|
#3960571 - 24/06/2010 18:17
[Re: dampan]
|
Joker
|
Cóż mam pisac , mamy męczący boczniak , ale nasza ukraina ma sie dobrze ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) a bzz bedzie jeszcze królem gdy dojdzie do letniej hossy , na którą ciągle obstawiam No mam nadzieje ze z BZZ nie skończy się jak ze starkiem, bo narazie leci i leci ![wink wink](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) a ja załadowany lekko średnio po 0,86 stark to byla wydmucha , bbz tu jest fundamet , wszystkie wskazniki ma teraz super , ja mam go usrednionego po 0,88 dzisiaj znowu dokupilem , ogolnie mamy teraz boczniaka i to najbardziej meczace i wqurwiajace , bo nie wiadomo kiedy sie on skonczy , podpowiedzia jest sytuacja na Edku , ale tutaj mamy to samo co na gieldach nie mozna złąpac trendu POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#3960620 - 24/06/2010 19:20
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/03/2003
|
Cóż mam pisac , mamy męczący boczniak , ale nasza ukraina ma sie dobrze ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) a bzz bedzie jeszcze królem gdy dojdzie do letniej hossy , na którą ciągle obstawiam No mam nadzieje ze z BZZ nie skończy się jak ze starkiem, bo narazie leci i leci ![wink wink](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) a ja załadowany lekko średnio po 0,86 stark to byla wydmucha , bbz tu jest fundamet , wszystkie wskazniki ma teraz super , ja mam go usrednionego po 0,88 dzisiaj znowu dokupilem , ogolnie mamy teraz boczniaka i to najbardziej meczace i wqurwiajace , bo nie wiadomo kiedy sie on skonczy , podpowiedzia jest sytuacja na Edku , ale tutaj mamy to samo co na gieldach nie mozna złąpac trendu POZDRO ELDO Eldo, możesz coś więcej o tych fundamentach napisać. Ogólnie podoba mi się profil tych spółek zależnych, ale to chyba dopiero początkowa faza rozwoju, na zyski trzeba będzie poczekać
|
Do góry
|
|
|
|
#3964014 - 25/06/2010 22:57
[Re: qbasmuggy]
|
newbie
Meldunek: 17/04/2009
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3965509 - 26/06/2010 04:52
[Re: mura]
|
Joker
|
qbasmuggy , - energia odnawialna u nas ciagle w powijakach , wystarczy -przekroczyc granice , wszedzie wiatraki -zaangazowanie kapiatalowe fudu - "Czynnikiem, który w długiej perspektywie będzie pozytywnie wpływał na wycenę emitenta, będzie rozwijana działalność w segmencie energetyki wiatrowej. Pozyskane środki z dotacji oraz kredytów z wysokim prawdopodobieństwem pozwolą podmiotowi Viatron na rozpoczęcie działalności na przełomie lat 2010/2011. Dodatkowo projekty rządowe budowy biogazowni oraz możliwego dofinansowania na ich budowę przez NFOŚ w postaci bezzwrotnych dotacji oraz preferencyjnych kredytów mogą przyczynić się do pozyskania znacznych kontraktów w tym segmencie" - napisali analitycy w raporcie. docelową dla akcji spółki do 1,51 zł " ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) a wczoraj Viatron podpisał stosowne umowy i ma na to srodki przez to spolka skazana jest na duzy wzrost wczesniej czy pozniej , te ostatkie spadki na niej byly przy niewielkich obrotach , coz nie dla psa kielbasa i trzeba bylo co nieco wyleszczyc z papiera drobnice moim zdaniem malo jest juz takich spolek na gpw o takim potencjalnym odpale POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#3971949 - 29/06/2010 03:24
[Re: mura]
|
Joker
|
bez fajerwerków , dalej wierze w letnią hosse ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) w portfelu mam astre kernela i bbz POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
|
|