#3983984 - 05/07/2010 08:27
Re: [1/2] Urugwaj - Holandia
[Re: Vorspringer]
|
enthusiast
Meldunek: 18/05/2009
|
Urugwaj własnie stracił swoje "zęby" do tego nawarstwiające sie zmęczenie. Holendrzy jak wiemy zagrali na 100% dopiero z Brazylią a Urugwaj gryzie trawe od pierwszego spotkania jak na moje oko skończył sie juz im power.To są już wystarczające argumenty.do tego dodać poprostu lepszą gre Oranje i tak mi wychodzi ze Holandia w finale. A Urugwaj i tak osiągnal znacznie wiecej niż od nich oczekiwano i niż sami chcieli , choć to akurat może byc ich plusem brak presij.
|
Do góry
|
|
|
|
#3986366 - 06/07/2010 21:37
[Re: dragon]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/08/2005
|
Ja bym uwazal z tym, ze Robben strzeli. Jak narazie przez 178 minut oddal 4 strzaly... 1 bramka. Z Brazylia chyba 0 strzalow oddal, a wiec do tej pory nekal bramkarzy Slowacji i Kamerunu. Jak dalej bedzie gral na prawej stronie i nie bedzie uzywal prawej nogi (z Brazylia mial okazje na dosrodkowanie i strzal prawa noga z czystej pozycji z pola karnego...) to obroncy Urugwaju beda robic to co Brazylijczycy, zostawia mu wolna przestrzen tam gdzie zagrozenie wynosi 1%. Z drugiej strony nie zagra Fucile a nie wiem jak inny lewy obronca Urugwaju sie spisze.
|
Do góry
|
|
|
|
#3986574 - 06/07/2010 22:44
[Re: Kieras]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/12/2009
|
Za grube pieniądze, to ja grałem Hiszpanię z Paragwajem ( i też mi serducho z emocji waliło, bo nie było tak łatwo ). Holendrów nie gram, chociaż sądzę, że wygrają. A dlaczego ? Po prostu, nie jestem tego w takim stopniu pewien, żeby grubo inwestować, a za " śmieszne " stawki, po prostu mi się nie chce.
Masz jednak rację QLUZOr20, że Urugwaj może powalczyć. Z drugiej strony, to jest 1/2 MŚ, dlatego dziwiłbym się, gdyby nie powalczyli. Dlatego, obejrzę z przyjemnością, ale nie muszę grać nic na siłę.
Po prostu nie muszę.
|
Do góry
|
|
|
|
#3986580 - 06/07/2010 22:46
[Re: Kieras]
|
veteran
Meldunek: 18/11/2007
|
Ja też w 100% szans Urusom nie odbieram, zaczyna się poza tym masówka na Oranje, więc upatrzyłem sobie taki zakładzik: Czy Holandia będzie miała minimum 56% posiadania piłki? Jak dla mnie, przy stylu gry obydwu ekip, to może mieć nawet bliżej 60% 
|
Do góry
|
|
|
|
#3986922 - 07/07/2010 00:55
[Re: akagi]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/06/2003
|
Kurs jest " śmieszny " - QLUZOr20, jeżeli grasz za "śmieszne"stawki.
Stawki natomiast, są zawsze pojęciem względnym. Wszystko zależy od tego, ile ewentualnie chcesz wygrać.
Zupełnie inną kwestią jest, na ile jesteś pewny Swojej wygranej, ale każdy wie Swoje. a co tu do tego ma stawka? Kazdy ma wlasne myslenie i kazdy widzi indywidualnie oplacalnosc danego betu. Chlopak nie widzi tu zadnego value to nie gra - proste. Dla mnie rowniez granie Holendrow po takim kursie jest nie oplacalne glownie z tego wzgledu, ze to polfinal MŚ i kazdy z pilkarzy bedzie gryzc trawe - samobojca nie jestem, wole pograc co innego po kursie 1.6 gdzie pk>1. Mecz pod tv i kibicowanie slabszym  Pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#3986977 - 07/07/2010 01:14
[Re: HAGIi]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/12/2009
|
a co tu do tego ma stawka? Kazdy ma wlasne myslenie i kazdy widzi indywidualnie oplacalnosc danego betu. Chlopak nie widzi tu zadnego value to nie gra - proste. Dla mnie rowniez granie Holendrow po takim kursie jest nie oplacalne glownie z tego wzgledu, ze to polfinal MŚ i kazdy z pilkarzy bedzie gryzc trawe - samobojca nie jestem, wole pograc co innego po kursie 1.6 gdzie pk>1. Mecz pod tv i kibicowanie slabszym  Pzdr Szanuje Twoje myślenie. Twoje bety, są Twoimi wyborami. Szanuję również bety QLUZOra, to są jego wybory, za jego pieniądze i nic mi do tego. A stawka jest jednak w tym wszystkim najistotniejsza, bo przekłada się na wysokość zysku. Czy to nie jest równie - proste ? Mecz pod tv i kibicowanie Holandii ( nie ważne silniejszej czy słabszej ) Pozdrowienia
|
Do góry
|
|
|
|
#3987035 - 07/07/2010 01:45
[Re: marzano]
|
enthusiast
Meldunek: 01/02/2001
|
Jeśli tak to myślę, że warto zagrać over 4.5 kartki w dzisiejszym meczu. Osłabieni Urugwajczycy będą używać wszelkich sposobów by zatrzymać Holendrów, a i ci drudzy aniołkami na boisku nie są. Martwi mnie tylko osoba sędziego, Irmatov nie rozdaje kartek zbyt hojnie w RPA... może jednak czas na przełamanie?
over 4.5 kartki @ 1.96 w betssonie Ja też zastanawiam się nad tym typem. Pan Irmatov trochę powściągliwy ale też lubi pokazać kartki - link do statystyk jego meczów: http://pl.soccerway.com/referees/ravshan-irmatov/116801/ sądzę, że ze względu na amnestię kartkową zawodnicy nie będą tacy ostrożni. Dodatkowy argument; widzieliśmy co się działo po stronie Robben'a z Brazylią najpierw Bastos a następnie Melo złapali faule. Dziś może być tożsama sytuacja najprawdopodobniej zagra tam Caceres- pierwszy mecz na Mistrzostwach. Drugi typ to 0-0 do przerwy po 2,4 w BAW. Holendrzy rozkręcaja się dość wolno co widzieliśmy w poprzednich meczach. Taktyka Urugwaju wydaje się prosta jak najdłużej bronić i próbować kontrować. Do tego Van Persie w ataku Holendrów mało mnie przekonuje. Typy za średnią stawkę. To zdecydowanie nie mecz do grania grubo po takich kursach. Powodzenia życzę!
|
Do góry
|
|
|
|
|
|