Tu juz nie chodzi o dodawanie czy mnożenie ale o to czy np.:
1. Można podać więcej niż 1 typ na dany mecz jeśli tak to ile.
2. Jeżeli można podać więcej niż 1 typ na dany mecz to czy te typy mogą sie wykluczać nawzajem czyli, że np. tylko 1 typ ma szanse wejść czy też nie można w ten sposób podawać, jednym słowem czy można grać typ na 1 i typ na 2 w tym samym spotkaniu (gdzie tu fair play) lub dokładny typ na 2:0 i zarazem na zwycięzce 1 seta ale na 2 czyli wykluczające się typy jak to coponiektórzy zastosowali w tej edycji itp itd.
3. To samo tyczy się typów zastępczych, nigdzie nie pisze że nie można podać typu zastępczego, jeśli przez nieuwage ktoś podał typ na mecz którego nie mógł podać, gdyż przeciwnik zagrał już ten mecz no chyba, że jestem ślepy to sory. Bo pkt 9. regulaminu wcale tego nie zabrania.
"Typ zastępczy należy podać tylko wtedy, kiedy podany przez nas typ(para) nie gra z powodu wycofania zawodnika lub innego powodu".
Innym powodem dla którego uważam można podać typ zastępczy jest omyłkowe przeoczenie faktu, że ktoś podał już typ na dany mecz, gdyż każdemu się może zdarzyć takie przeoczenie, ponieważ każdy jest tylko człowiekiem. Rozumie, gdy ktoś nagminnie powiela typy rywala wysyła typy zastępcze, cytuje lub edytuje własne posty i robi za przeproszeniem burdel. Uważam, że 9 pkt regulaminu powinien być zmieniony na coś w stylu:
"Typ zastępczy należy podać tylko wtedy, kiedy podany przez nas typ (para) nie gra z powodu wycofania zawodnika lub kreczu któregoś z zawodników w trakcie gry (bo do tej pory nie wiem jak to jest rozliczane czy należy podać typ zastępczy czy jest mecz zaliczany czy rozliczany według buka u którego się zagrało - a chyba jest nawet tak że w singlach jest inaczej a w deblach inaczej).Jeśi ktoś poda typ który jest niezgodny z regulaminem z własnej winy lub niedopatrzenia (tzn. że nieprzeczytał wcześniej regulaminu) będzie go miał policzonego po kursie 1.00 bez możliwości podania typu zastępczego". Koniec gadania kropka. Nie będzie żadnego mamroczenia i pisania bo on podał to a ten to a to wolno czy nie wolno.
Uważam, że te 3 pkt, które wymieniłem powyżej to największe wady regulaminu ale pewnie by się jeszcze kilka znalazło ale te wyszły akurat w ostatnich dniach i do których jest najwięcej pytań.
Tych wątpliwości nie rozwiewa regulamin a powinnien ponieważ jeśli czegoś nie wolno a ktoś czego nie wolno to zagra i poda swoje typy w ten sposób to za przeproszeniem można mu skoczyć później lub po wszystkim dopiero interweniować, że tego nie wolno siamto tamto. A skoro po wszystkim ktoś się bierze za prostowanie tego czy owego to znaczy, że regulamin źle sprecyzował. Wiem, że jest zasada fair play i się nie powinno podawac typów w ten sposó no ale ktoś powie, że regulamin tego nie zabrania i kłoć się z kolesiem.
Te same wady ma równiezż regulamin w deblach.
Ps. A.S.Romek widze żeś się nieźle przedstawił tym jednym zdaniem. Jednym słowem grajta ludzie co chceta i ile razy chceta.
Pozdrawiam