Peschke - Craybas 1 1.48
Roddick - Dent 1 1.27
Nalbandian - Haas 1 1.38
Gonzales - Mathieu 1 1.36
Ginepri - Verdasco 1.65
Robredo - Clement 2 2.9
Santoro - Gaudio 1 1.65
Dzisiaj dałem lekcję jak się robi głupie błędy!! Po małych kursach zagrać Nalbę (który już z Baghdatisem pokazał, że coś jest nie halo), oraz Gonza (który ma w nogach poprzedni nturniej) to czysta głupota; do tego przeciw Gaudio grającemu z drugim technikiem...
Czas się poprawić
Sprawa z Szanghajem już jest chyba załatwiona to znaczy - na pewno zagrają w "turnieju mistrzów": Federer, Nadal, Roddick, Agassi! Safin i raczej także Hewitt nie wystąpią tak więc zostają 4 miejsca (ewntualnie 3 bo co do Hewitta nie mam pewności - jak ktoś wie to niech da znać!!)
W tej sytuacji wchodzi na bank Coria, oraz Davydenko (dlatego go jutro po takim kursie odpuszczam), Ljuba i Gaudio. Jeżeli zagra jednak Hewitt to zagrożony jest Gaudio, ale jest na tyle słaby, że i tak więcej niż tą fazę nie wyszarpie. Co ciekawe szanse ma jeszcze T. Johansson, ale musiałby w Paryżu wygrać - tym pewniejsze jest to, że stuknie go jutro Ljuby. Skomplikowane to, ale trzeba było to przeanalizowąc, choć dziś Gonzo i Nalbi zagrali jakby im nie zależało.
Haas - Ferrer 1 1.67 Typ dnia na jutro! Haas w super-formie nie jest, ale carpet to zawsze jego mocna strona. Ferrer strasznie dziaduje, wygrywając mecze tylko ze słabymi rywalami, choć i ci okazują się niekiedy za mocni - Aldi, Gicquel, Martin.
Ljubicic - T. Johansson 1 1.48 Jak już pisałem Ljuba musi ostatecznie wyeliminować ToJo z walki o Szanghaj. Wypoczął, a świeżemu Ivanovi może zagrozić obecnie chyba tylko Federer!
Stepanek - Mathieu 1 1.57 Buki są pod wrażeniem pokonania Gonza i dobrze, bo kurs lepszy a Mathieu nie da rady. Stepanek nie grywa za często, dzięki czemu jest w świetnej kondycji. Francuz po wczorajszym triumfie nie ma wioelkich szans na powtórkę!
Ginepri - Gaudio 1 1.38 Robby to zupełnie inny rywal niż Santoro - powinien zmiażdżyć Gastona siłowo.
Mecz Rosjan omijam szerokim łukiem, Berdycha z Ferrero także. Myślę nad szansami Djokovica, ale ryzyko chyba jest za duże! Roddick dzisiaj tak postraszył, że lepiej też go zostawić samemu sobie.