Betandwin znów stanął na wysokości zadania i wystawił (choć jeszcze nie w pełni) ofertę na najbliższa kolejke
Nie wiem skąd oni wzięli tego analityka od polskiego handballu, ale to już nie moje zmartwienie
Wisła Azoty Puławy - Olimpia Piekary Śląskie 3.30 - 1.30
Gdy zobaczyłem te kursy to zrobiłem wielkie
O Olimpii Piekary wspominałem już wcześniej przy okazji jej potyczki z AZS Gdańskiem.Jest to zespół przeciętny i tylko dobremu terminarzowi zawdzięcza 4 miejsce w tabeli,bo jeśli chodzi o poziom sportowy to w osobistej hierarchi umieściłbym tą ekipę w okolicach 7-8 miejsca.
Dawno już ich w Płocku nie widziałem jednak patrząc na składy nie widzę większych zmian.Na bramce stoi przyzwoity Donosewicz ,zaś w polu na środku niewysoki Kempys umie zaskoczyć rzutem ewentualnie dograć do koła.Nie mają zagrożenia z tyłu i cała ich gra opiera się na kombinacyjnym ataku pozycyjnym(koło,skrzydło).
Na zespół z takim "atutami" wystarczy płaska , mocniejsza obrona ,gfdzie prym będzie wiódł na pewno podpkupiony z Kielc Jarek Sieczka.
Wisła Puławy to zespół,którego zadaniem na najbliższy sezon jest utrzymać się w lidze.Mają ciekawych zawodników,z Kielc przyszli wspomniany Sieczka i doświadczony Robert Nowakowski.Działacze chcieli sprowadzić na ławkę trenerską Bogdana Zajączkowskiego ( byłego trenera Wisły Płock i reprezenntacji Polski) jednak nie zgodził się ze względów rodzinnych.Widać,że zależy im na wizerunku drużyny i jeżeli ta tendencja się utrzyma w kolejnych sezonach Puławy mogą stać się drużyną "na pudło".Na mecze przychodzi komplet publiczności mieszczącej się w niedużej hali( ok.500 miejsc),a jakie to ma znaczenie pokazł niedawno mecz Wisły Płock z THW Kiel...
Reasumując sądze ,że kurs jest zdecydowanie przeszacowany.Szanse oceniam na 65%-35% na korzyść gospodarzy dlatego :
Wisła Azoty Puławy @3.30