Strona 4 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#416865 - 03/10/2005 14:18 Re: Ciężki wypadek Otylii Jędrzejczak :(((
gizmo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/01/2002
Jaki sens ma karanie ?To jest dopiero genialne pytanie.Przede wszystkim taki ze ci ktorzy jeszcze do niczego takiego nie doprowadzili, powinni wiedziec ze ewentualne spowodowanie takiego wypadku prowadzi do pewnych konsekwencji.Piszesz Igor ze istnieje zaledwie jakis tam niewielki procent szansy na to ze Otylia wsiadzie do samochodu i spowoduje nastepny wypadek,a czy przed tym wypadkiem te szanse byly wieksze ? Skoro teraz doszlo do takiego czegos to i kiedys tez moze dojsc.Nie wiem czemu niektorzy sadza ze za taki debilizm nie powinno sie poniesc kary.Piszesz tez ze niektorzy sie czepiaja lekarzy albo jeszcze tam kogos ze szpitala,ze siedza nad Otylia za dlugo i twierdzisz ze nie ma w tym nic zlego.Przeciez na dobra sprawe pod wzgledem fizycznym poza niewielkimi obrazeniami nic jej sie nie stalo,natomiast sa ludzie w szpitalach ktorymi personel zajmuje sie "niejako z urzedu" bo musi i tyle a nieraz przydaloby cos wiecej,ale niestety dla nich nie nazywaja sie Jedrzejczak.I jeszcze jedno mowisz ze zamiast gadac niektorzy powinni sami cos zmieniac,bo to prowadzi do postepu,szkoda tylko ze nie rozumiesz ze istnieje wiele takich sytuacji zyciowych w ktorych po prostu nic sie nie da zrobic,a czlowieka szlag trafia jak widzi tych rowniejszych.

Do góry
Bonus: Unibet
#416866 - 03/10/2005 14:21 Re: Ciężki wypadek Otylii Jędrzejczak :(((
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003
wyobrazmy sobie sytuacje
Otylia siedzi z bratem w ogrodzie, ma pozwolenie na bron, wlasnie czysci "pukawke", siedza w milej atmosferze, mlodzi usmiechnieci, nagle ni z tego ni z owego bron wypalila trafiajac brata prosto w glowe, smierc na miejscu.

co wtedy?? czy Otylia powinna byc ukarana?? czy stwierdzimy ze to straszne przezycie juz jest dla niej wystarczajaca kara??

dodam ze uwazam ze jazda po naszych drogach to troche jak zabawa z bronia, moze bedzie dobrze, a moze nie, takie pol na pol niezalezne od Ciebie.
Samochod i pistolet to chyba dobre porownanie, do jednoego i drugiego potrzebne jest doswiadczenie ktorego tej dziewczynie zabraklo.

Do góry
#416867 - 03/10/2005 14:37 Re: Ciężki wypadek Otylii Jędrzejczak :(((
siwy212 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/02/2004
Quote:

wyobrazmy sobie sytuacje
Otylia siedzi z bratem w ogrodzie, ma pozwolenie na bron, wlasnie czysci "pukawke", siedza w milej atmosferze, mlodzi usmiechnieci, nagle ni z tego ni z owego bron wypalila trafiajac brata prosto w glowe, smierc na miejscu.

co wtedy?? czy Otylia powinna byc ukarana?? czy stwierdzimy ze to straszne przezycie juz jest dla niej wystarczajaca kara??

dodam ze uwazam ze jazda po naszych drogach to troche jak zabawa z bronia, moze bedzie dobrze, a moze nie, takie pol na pol niezalezne od Ciebie.
Samochod i pistolet to chyba dobre porownanie, do jednoego i drugiego potrzebne jest doswiadczenie ktorego tej dziewczynie zabraklo.

Powinna dostac w lep bo kto czysci odbezpieczona i przede wszystkim nabita bron a glupia piz... otylka wyprzedzala pod rzad 2 tiry i osbowy samochod w sumie mogla walic w tego uniaka co jechal z naprzeciwka, bo jadac swoim chryslerem to z uniaka by tylko poszly drzazgi i kierowca pewnie by zginal ale ona z bratem nie a tak zniszczyla drzewo. 180km/h i 2 tiry pod rzad to niech ja szlag trafi

Do góry
#416868 - 03/10/2005 14:39 Re: Ciężki wypadek Otylii Jędrzejczak :(((
donic Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/10/2002
Dokładnie gizmo. Szlag człowieka trafia, że ludzie pokrzywdzeni w wypadkach za sprawą NIEODPOWIEDZIALNYCH IDIORÓW mają w szpitalu opiekę lekarską na odpierdol, lekarze robią wielką łaske, że w ogole zamienią zdanie z rodziną pokrzywdzonej osoby, a tu co? A tutaj niespodziewna nadopiekuńczośc lekarzy nad osobą w dobrym stanie - sprawcą wypadku! Tylko dlatego, że jest osobą znaną! To jest niestaty skandal i nie boję się tego tak nazwać. Każda osoba po wypadku jest w szoku!! Ile z tych pokrzywdzonych osob miało kontakt z psychologiem??!! Zapewniam, że wiem o czym mówię dlatego bulwersuję się nie bez powodu. Tak nie może być, że człowiek z nazwiskiem jest ważniejszy od pozostałych, TYMBARDZIEJ, ŻE NIC GROŹNEGO NIE DOLEGA!

Potem sie dziwimy, że politycy nic nie robią aby stan sluzby zdrowia uległ poprawie. A co tu sie dziwic, jak oni sa otaczani opieką taka,że odpowiedziec moga, iz byli w szpitalu i nie jest tak źle jak sie niektórym wydaje...

Do góry
#416869 - 03/10/2005 15:22 Re: Ciężki wypadek Otylii Jędrzejczak :(((
SZYMEL Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 03/06/2004
@ igor
Za nic nie moge pojac Twojego rozumowania.Wg Ciebie ktos, kto zabil (w tym przypadku otylia) nie powinien ponosic konsekwencji karnych, a wystarczajaca jest dla niego kara moralna, uraz psychiczny, itp.
A jeszcze nie tak dawno byles wielce zadowolony jak policjanci z mielca wymierzyli kare smierci motocykliscie (mozliwe, ze byl to szaleniec, mozliwe ze nie..) ktory jednak NIC NIKOMU NA DRODZE NIE ZROBIŁ.Moze i by kogos zabil, moze nawet kilka osob, ale tego sie juz nie dowiemy.
A tu stoimy przed faktem dokonanym. Otylia jest sprawca smierci.W tym przypadku byl to brat, a co by bylo gdyby byl to jej kolega, z ktorym powiedzmy ze tez bylaby bardzo zrzyta? Myslisz, ze jego rodzice nie byliby za ukaraniem jej i wystarczylby im jej uraz psychiczny? ja watpie...
A skad u Ciebie przekonanie, ze prawdopodobienstwo tego, ze moglaby to powtorzyc wynosi 0,01%? Jestes moze psychologiem lub specjalista od tego typu zdarzeń
Wydaje mi sie, ze owy % jest o wiele wyzszy, chocby ze wzgledu na brak pewnosci za kierownica (choc takiego jeszcze nie posiadala po roku posiadania prawka), lek ktory jej moze towarzyszyc np. przy manewrze nieszczesnego wyprzedzania.A doczego moga prowadzic te czynniki odpowiedz sobie sam.

Do góry
#416870 - 03/10/2005 15:36 Re: Ciężki wypadek Otylii Jędrzejczak :(((
SZYMEL Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 03/06/2004
@ zzyta

Dziwi mnie jeszcze klasyfikacja tego typu zdarzenia, czyli "nieumyslne spowodowanie wypadku ze skutkiem smiertelnym".Kazdy trzeźwo myslacy czlowiek wie, ze jazda z taka predkoscia z duzym prawdopodobienstwem moze prowadzic do smierci.I niewazne czy ktos sie czuje pewnie czy nie, czy nie chce dopuszczac tego do swiadomosci, to dobrze o tym wie.A poruszanie sie na tym odcinku z predkoscia powyzej 100 jest juz moim zdaniem niebezpieczne i niewazne jakim autem.

Do góry
#416871 - 03/10/2005 16:18 Re: Ciężki wypadek Otylii Jędrzejczak :(((
rymoholik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/05/2001
Powiem tylko tyle, Otylia miala ogromne szczescie ze takze nie zginela w tym wypadku. Nie wiem co ja uratowalo, bo przy takiej predkosci niewazne jakim autem sie jedzie, szansa na przezycie jest znikoma. Dlatego wiekszosc ludzi, ktorzy przezyja taki wypadek laduje na wozku inwalidzkim albo do konca zycia sa warzywem. Mysle ze to jest wystarczajaca kara, wiezienie przy tym to musi byc pikus. Jesli takiego czlowieka wsadzic by do wiezienia, to zginalby tam w ciagu kilku dni bez specjalnej opieki.

Do góry
#416872 - 03/10/2005 17:01 Re: Ciężki wypadek Otylii Jędrzejczak :(((
Logan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
i jeszcze konferencja prasowa na temat stanu zdrowia Jedrzejczak.qrwa dlaczego niezwoluja konferencji gdy w szpitalu wyląduje Iksiński

a szlachetni lekarze zostaja przy Otylce nawet po dyzurach jak im juz nieplaca.wzruszylem sie.

Do góry
#416873 - 03/10/2005 18:33 Re: Ciężki wypadek Otylii Jędrzejczak :(((
Igor Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2004
Quote:

@ igor
Za nic nie moge pojac Twojego rozumowania.Wg Ciebie ktos, kto zabil (w tym przypadku otylia) nie powinien ponosic konsekwencji karnych, a wystarczajaca jest dla niego kara moralna, uraz psychiczny, itp.
A jeszcze nie tak dawno byles wielce zadowolony jak policjanci z mielca wymierzyli kare smierci motocykliscie (mozliwe, ze byl to szaleniec, mozliwe ze nie..) ktory jednak NIC NIKOMU NA DRODZE NIE ZROBIŁ.

Nie łącz tych dwóch tematów ze sobą. O tym motocykliście pisałem głównie po to żeby sprowokować szalikowców.
1. Niczyja śmierć mnie nie zadowala i nikomu jej nie życzę.
2. Udzielając się w tamtym temacie chciałem sprowokować szalikowców bo nie przepadam za nimi jak również nie przepadam za szaleńcami na motorach.
3. Tak na prawdę nie wiem, kto ponosi winę za tamto zdarzenie. Ci którzy to niby widzieli twierdzą, że winna jest policja, media i policja twierdzą, że policja nie jest winna. Ja nie wiem.
4. Jestem za tym aby wprowadzić zakaz jazdy po polskich drogach zbyt szybkimi motorami.
Quote:

A tu stoimy przed faktem dokonanym. Otylia jest sprawca smierci.W tym przypadku byl to brat, a co by bylo gdyby byl to jej kolega, z ktorym powiedzmy ze tez bylaby bardzo zrzyta? Myslisz, ze jego rodzice nie byliby za ukaraniem jej i wystarczylby im jej uraz psychiczny? ja watpie...

Ja również wątpię. Powiedz mi co by to dało poszkodowanemu, że zostałaby ukarana? Przywróciłoby mu to życie? Gdyby nawet wprowadzili kare śmierci za spowodowanie takiego wypadku to i tak nie zmniejszyłoby to ilości wariatów na drogach. Ktoś kto jedzie z tak dużą prędkością podpisuje na siebie i wszystkich w pobliżu wyrok śmierci, a mimo to nie boi się i jedzie z tak dużą szybkością. Otylia miała bardzo dużo szczęścia, że przeżyła ten wypadek, ale miała też wielkiego pecha. Ja wolałbym zginąć w wypadku niż być teraz na jej miejscu.
Quote:

A skad u Ciebie przekonanie, ze prawdopodobienstwo tego, ze moglaby to powtorzyc wynosi 0,01%? Jestes moze psychologiem lub specjalista od tego typu zdarzeń

Tak. Odkąd pamiętam zawsze mnie interesowało zachowanie innych ludzi. Zawsze ich bardzo uważnie obserwowałem i starałem się zrozumieć dlaczego postępują w taki, a nie inny sposób. Starałem się poznawać ich charaktery i badać w jaki sposób zareagują w danej sytuacji. Często to były dziwne sytuacje.
Myślę, że jestem w tym specjalistą choć to nie jest mój zawód wyuczony.

Do góry
#416874 - 04/10/2005 21:32 Re: Ciężki wypadek Otylii Jędrzejczak :(((
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001

Do góry
#416875 - 05/10/2005 08:58 Re: Ciężki wypadek Otylii Jędrzejczak :(((
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Quote:

4. Jestem za tym aby wprowadzić zakaz jazdy po polskich drogach zbyt szybkimi motorami.

No, chyba kpisz

Ja rozumiem, ze nie wszyscy kochaja motocykle i uwazaja kazdego na motocyklu za dawce.
Ale bez przesady nie kazdy jezdzi po 200km/h.

Rownie dobrze mozna wysunac postulat by wprowadzic zakaz jazdy zbyt szybkimi samochodami, bo co chwile mozna spotkac idiotow co szaleja swoimi wozami.

Sorry, ale ten twoj pomysl uwazam ze lekko poroniony

Do góry
#416876 - 05/10/2005 14:19 Re: Ciężki wypadek Otylii Jędrzejczak :(((
kobiash Offline
addict

Meldunek: 09/03/2005
Quote:

Od razu zakaz używania noży, przecież ilu ludzi od nich ginie.
Chyba zapominasz, że to ludzie sa winni.

Do góry
#416877 - 05/10/2005 15:27 Re: Ciężki wypadek Otylii Jędrzejczak :(((
Wychowany_Na_Nalewce Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/12/2003
Igor to jest forumowy Korwin

poniewaz bandyci biją ludzi kijami bejsbolowymi to nalezy zlikwidowac polską ligę bejsbola... w koncu w Polsce sprzedaje sie 10 tysiecy kijow, a jedynie kilkaset pilek rocznie...

Do góry
#416878 - 05/10/2005 16:42 Re: Ciężki wypadek Otylii Jędrzejczak :(((
Igor Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

Od razu zakaz używania noży, przecież ilu ludzi od nich ginie.
Chyba zapominasz, że to ludzie sa winni.

Ludzie są winni?
To może znieśmy zakaz używania karabinów maszynowych, granatów, itp?
Niech ci którzy chcą czołgami jeżdżą.
Zobaczymy jak wtedy będzie.

Polskie drogi nie nadają się do szybkiej jazdy. Są bardzo niebezpieczne. Gdybyśmy mieli takie autostrady jak są w Niemczech wówczas byłbym za tym aby nie było żadnych ograniczeń prędkości na tych autostradach, ale niestety Pol nam nie wybudował autostrad, które obiecał. Dlatego jestem za tym aby w Polsce był zakaz jazdy zbyt szybkimi pojazdami. Po co takimi pojazdami jeździć?

Do góry
#416879 - 06/10/2005 12:12 Re: Ciężki wypadek Otylii Jędrzejczak :(((
Martin Eden Offline
member

Meldunek: 06/10/2005
Wychowany na Nalewce-chyba w zyciu nie czytałes Korwina-on akurat jest za jak największa wolnosćia - i na pewno baseballi by nie zakazał !!!!

Igor-jeszcze zakazac trzeba paskow do spodni, bo można nimi udusić !

Do góry
#416880 - 06/10/2005 12:32 Re: Ciężki wypadek Otylii Jędrzejczak :(((
Igor Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Igor-jeszcze zakazac trzeba paskow do spodni, bo można nimi udusić !

Nie przesadzaj.
Porównaj sobie ilu ludzi ginie w wypadkach samochodowych i motorowych, a ilu na skutek uduszenia paskiem od spodni.
Najlepszym rozwiązaniem byłoby wybudować autostrady zamiast wprowadzać zakazy i ja gdybym był premierem to bym górników ze zlikwidowanych kopalni i więźniów zatrudnił do budowy autostrad. Mielibyśmy lepsze autostrady niż są w Niemczech, ale niestety... nie jestem premierem, nawet nie jestem politykiem.
Może jak będę starszy to dam Polakom szanse na normalne życie i zajme się polityką. Ci którzy będą chcieli normalnie żyć będą mogli na mnie zagłosować. Tylko szkoda, że tak mało jest inteligentnych ludzi, którzy zamiast głosować na tych wszystkich kłamców zagłosowaliby na mnie .

Do góry
#416881 - 06/10/2005 12:57 Re: Ciężki wypadek Otylii Jędrzejczak :(((
Martin Eden Offline
member

nie przesadzam - wcale a wcale !
Jak zakażesz jeżdzenia szybkimi pojazdami w trosce o "bezpieczeństwo", to trzeba to kontynuować !

Podkreślam, że żaden producent nie będzie zmniejszał prędkości pojazdu, bo polskiemu prawodawcy ta szybkośc się nie podoba.
I będziesz musiał wycofać z dróg 99 % pojazdów ....

Albo (nie wiem, czy to technicznie będzie możliwe) kazac zakładac blokady szybkości. Głowę dam, ze przetarg wygra firma powiazana z ustawodawcą.
A ludzie i tak będa ginąc na drogach

Tylko represyjne prawo karne obnizy liczbę wypadków (ale nie zlikwiduje).

Do góry
#416882 - 06/10/2005 13:22 Re: Ciężki wypadek Otylii Jędrzejczak :(((
Igor Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Tylko represyjne prawo karne obnizy liczbę wypadków (ale nie zlikwiduje).

Nie tylko. Owszem gdyby zaostrzyć kary za łamanie przepisów i ustawić więcej fotoradarów wówczas z pewnością byłoby mniej wypadków. Ale oprócz tego można też poprawić jakość polskich dróg. Przecież tylu nierobów siedzi w więzieniach. Jak chcą jeść to powinni na to jedzenie jakoś zapracować. Drugą grupę stanowią górnicy. Po co komu ich węgiel? Większość kopalni jest nierentowana i znaczną ich część powinno się zamknąć. Oczywiście nie wszystkie, ale dużą część. A górnicy zamiast siedzieć w kopalni mogliby kopać rowy pod przyszłe autostrady. To też fizyczna praca i myślę że nie sprawiłoby to im kłopotu.
Oczywiście nie należy ich do niczego zmuszać. Jeśli nie będą chcieli to mogą głodować sobie chyba że znajdą inną pracę. Zasiłek powinien przysługiwać dopiero po przepracowaniu kilku lat, a nie po roku i jestem za tym aby obniżyć zasiłki dla bezrobotnych.

Do góry
#416883 - 07/10/2005 14:03 Re: Ciężki wypadek Otylii Jędrzejczak :(((
Martin Eden Offline
member

No, brawo - Igor. Bandyci do roboty, od rana do wieczora !!!
Też jestem za.
Co do górników... Zamknąc kopalnie jak są nirentowne i koniec. Przecież to my wszyscy dopłacamy do nich.
A zasiłków w ogóle nie powinno być. Jak ktoś chce płacic komuś za nicnierobienie - wolny wybór... Ja nie chcę !

Do góry
#4296028 - 14/12/2010 01:47 Re: Ciężki wypadek Otylii Jędrzejczak :((( [Re: Martin Eden]
Hardchorusss Offline
stranger

Meldunek: 21/05/2010
Jedzie Otylia Jędrzejczak samochodem z bratem i mówi:
-teraz ja jestm sprite a ty jestes pragnienie.

Sory,musiałem

Do góry
Strona 4 z 5 < 1 2 3 4 5 >

Moderator:  Biszop, rafal08