#41956 - 28/03/2003 04:40
O forum
|
Anonymous
Unregistered
|
Cze wszystkim - nie mam niestety na klawiaturze polskich znakow - ta uwaga jest do purystow , ktorzy chcieliby wytykac bledy ortograficzne..Jestem biernym uzytkownikiem forum niemal od poczatku i z zalem obserwuje jego postepujacy regres..Mam wielki szacunek do starszych uczestnikow i i ich tematow-nie bede wymienial , bo kto szuka rzetelnych info wie o kim mowie i paru nowych np. ELDORADO -musialem wymienic kogos z nicka na dowod , ze jestem na biezaca-ale ich posty gina w zalewie idiotycznego belkotu GOWNIARZY , ktorzy za punkt honoru przyjeli sobie nabicie jak najwiekszej ilosci postow..Daleki jestem od tego - to jest forum w koncu - aby ograniczac do niego dostep komukolwiek ale niektorym zycze odrobine samokytyki przy wpisywaniu swoich doswiadczen , albo tego co zagrali..Mysle , ze forum powinno byc miejscem dyskutowania MERYTORYCZNEGO roznych zdarzen w swiecie sportu - sklady , kontuzje , inne uwarunkowania - a nie miejscem pisania pamietnikow...Ten post mial byc umieszczony w picku Czy forum upada , ale nie moglem znalezc picka..Pozdro dla wszystkich.
|
Do góry
|
|
|
|
#41958 - 28/03/2003 13:43
Re: O forum
|
veteran
Meldunek: 26/07/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Cicero: [qb]Cze wszystkim - nie mam niestety na klawiaturze polskich znakow...[/qb][/QUOTE]Spróbuj używać prawego klawisza ALT równocześnie z literkami np. ( o -> ó ) itp... [QUOTE]Oryginalnie wysłał Cicero: [qb]...Mysle , ze forum powinno byc miejscem dyskutowania MERYTORYCZNEGO roznych zdarzen w swiecie sportu - sklady , kontuzje , inne uwarunkowania ...[/qb][/QUOTE]OK, zgoda, ale jak to zrobić ??? pozdrowienia wuzz
|
Do góry
|
|
|
|
#41959 - 28/03/2003 14:45
|
addict
Meldunek: 11/06/2001
|
a może tak wszytskie narzekające misie - zamiast narzekać, wzięlibyście się do roboty?
bo mnie strzela nie jak widzę burdel na forum, tylko jak widzę gości którym nic nie pasuje, nawołujących do 'merytorycznych' debat, oczywiście samemu nic nie wnosząc
mniej dekonstrukcji, więcej konstrukcji, ok?
|
Do góry
|
|
|
|
#41960 - 28/03/2003 15:51
|
journeyman
Meldunek: 24/01/2002
|
Witam, nie do konca sie zgodze z autorem postu. Tez jest raczej biernym uzytkownikiem tego forum, chociaz je sobie raczej systematycznie czytam od mniej wiecej poczatku, jakbym sie zarejstrowal w 1 dniu mialbym numerek trzysta cos. Ale nie w tym rzecz - w tym raczej ze to forum otwieralo sie chyba od poczatku bardziej na ilosc, a nie jakosc. A moze inaczej - dawalo swobode, czego konsekwencje byly bardzo rozne. Ma to swoje plusy i minusy tak samo waskie grupy dyskusyjne gdzie nie ma miejsca na bzdury i smieci. Chociaz takie perelki jak czarna lista, ktora to sie cieszy najwiekszym powodzeniem a po ktorej odwiedzeniu godzine czysci sie glany z zygow, tez o czym swiadczy. Co faktu nie zmienia ze na ze jak sie ma problemy z tematem bukmach. znajdzie sie ktos kto ci pomoze. Pomijajac wszystko to forum ma swoj urok, no, i nie sluzy tylko i wylacznie do spraw zwiazanych z typowaniem/itd .
pozdro, nonpler
|
Do góry
|
|
|
|
#41961 - 28/03/2003 18:28
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał hi_res evil: [qb]a może tak wszytskie narzekające misie - zamiast narzekać, wzięlibyście się do roboty?
bo mnie strzela nie jak widzę burdel na forum, tylko jak widzę gości którym nic nie pasuje, nawołujących do 'merytorycznych' debat, oczywiście samemu nic nie wnosząc
mniej dekonstrukcji, więcej konstrukcji, ok?[/qb][/QUOTE]Ok , mialem na mysli to , ze zwykly uczestnik tego forum nie ma zadnego wplywu na jego ksztalt. Nie chce byc narzekajacym misiem , sadze jednak ,ze aby wypowiadac sie na forum trzeba miec czym sie dzielic..Reasumujac prosze tylko o odrobine samokrytyki , moze np skasowanie licznika postow powstrzymaloby choc troche powstawanie bezwartoscowych tematow. Przegladajac posty trudno oprzec sie wrazeniu , ze spora ich czesc wysylana jest tylko dlatego, by ich autor jak najszybciej osiagnal tysieczny post..A co do konstrukcji - jak bede mial czym to na pewno sie podziele. Jeszcze raz podkreslam, ze nie bylo moim celem dyskredytowanie kogokolwiek , to co napisalem to tylko luzne spostrzezenia BIERNEGO uzytkownika tego forum.Pozdrawiam wszystkich i zycze wysokich wygranych.
|
Do góry
|
|
|
|
#41963 - 28/03/2003 18:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2002
|
przecież można sobie chyba zablokować licznik? tylko że nie wiem jak...
|
Do góry
|
|
|
|
#41966 - 29/03/2003 02:48
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
Dygresja: forum pomaga początkującym graczom, lecz jeśli ktoś wskoczy na troszeczkę wyższy poziom to korzysta z innych źródeł i nie chce mu się pisać już dla innych. A jeśli każdy użytkownik forum ( a przeglądających forum zapewne jest wiele) pisałby swoje cotygodniowe typy bez pierdół poziom tego forum niebywale by się podniósł i każdy by na tym skorzystał. PS Po piwq jestem (a nawet 4) ale co prawda to prawda.
|
Do góry
|
|
|
|
#41967 - 29/03/2003 02:52
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
A i żeby nie było: nie uważam się za jakiegoś super experta i nie mam do nikogo pretensji że nie pisze bo sam nic nie daje od siebie. Choć czasami wystarczyłoby skpiować te typy od naszych "żródeł"
PS 5 piwko leci:]
|
Do góry
|
|
|
|
#41969 - 29/03/2003 05:01
|
Anonymous
Unregistered
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Conrad: [qb]Osobiście uważam tego typu forum jako miejsce spotkań dla wspólnych znajomych. Taka rola forum jest naturalna... tak przynajmniej uważam.
Osoby traktujące obstawianie jako profesjonalne zajęcie będą się jednoczyć w mniejsze jednostki, wykorzystując inne metody komunikacji. To też jest naturalne i sam w taki sposób działam. Osobiście spędzam większość czasu na forum (nasza wirtualna społeczność), ale też mam bliskie kontatky przez net (komunikatory) z którymi wzajemnie dzielę się bardzo cennymi informacjami.[/qb][/QUOTE]No wlasnie nie..Rozumialbym chec chowania typow w przypadku wyscigow na Sluzewcu , bo tam wygrana jest odwrotnie proporcjonalna do ilosci trafionych typow , ale w przypadku bukmacherki juz nie.Nie bardzo rozumiem tendencje do jednoczenia sie w male grupy i komunikowanie sie pomiedzy soba bo niby po co? Nie mam do Ciebie pretensji o to , ze cennymi informacjami nie dzielisz sie z ogolem uzytkownikow , chcialem tylko zauwazyc , ze podzielenie sie nimi nic by Cie nie kosztowalo..Podkreslam jeszcze raz , ze moje wypowiedzi to tylko luzne uwagi , nie wnosze do nikogo zadnych pretensji...Sam od roku 1996 wraz z trzyosobowa rodzina - zona i dwoje dzieci -zyje tylko z hazardu korzystajac z wielu miejsc takich jak to..Nie chcialem wywolywac burzy , tylko zwrocic uwage na stale zmniejszajacy sie poziom tego forum..Oczywiscie sa gorsze fora np czeskie , ale nie o to tu chyba chodzi. Moje uwagi mialy tylko i wylacznie ostudzenie zapalu niektorych uzytkownikow forum do wysylania niepotrzebnych postow , co w konsekwencji prowadziloby do podniesienia poziomu..To moja ostatnia wypowiedz na ten temat-pozdrawiam wszystkich i zycze wysokich wygranych.
|
Do góry
|
|
|
|
#41970 - 29/03/2003 05:41
|
member
Meldunek: 08/07/2002
|
Śledzisz forum od początku, masz na koncie 4 posty i to wyłacznie z pretensjami. Albo masz coś z garem albo nieówno pod sufitem.
|
Do góry
|
|
|
|
#41971 - 29/03/2003 06:51
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2002
|
żyjesz tylko z hazardu i utrzymujesz żonę i bachory, tzn. dzieci? stary, to jakie ty masz zyski? przecież to fizycznie niemożliwe ciągle wygrywać i to na taką skalę! no, ale skoro, jak sam powiedziałeś, uważasz że na forum powinniśmy się wymieniać cynkami, to czekam, a wraz ze mną tysiące forumowiczów, na twoje typy. mnie wystarczy jak sam siebie utrzymam z gry. pozdr
|
Do góry
|
|
|
|
#41972 - 29/03/2003 06:55
|
Pooh-Bah
Meldunek: 19/02/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Cicero: No wlasnie nie..Rozumialbym chec chowania typow w przypadku wyscigow na Sluzewcu , bo tam wygrana jest odwrotnie proporcjonalna do ilosci trafionych typow , ale w przypadku bukmacherki juz nie.Nie bardzo rozumiem tendencje do jednoczenia sie w male grupy i komunikowanie sie pomiedzy soba bo niby po co? Nie mam do Ciebie pretensji o to , ze cennymi informacjami nie dzielisz sie z ogolem uzytkownikow , chcialem tylko zauwazyc , ze podzielenie sie nimi nic by Cie nie kosztowalo..Podkreslam jeszcze raz , ze moje wypowiedzi to tylko luzne uwagi , nie wnosze do nikogo zadnych pretensji...Sam od roku 1996 wraz z trzyosobowa rodzina - zona i dwoje dzieci -zyje tylko z hazardu korzystajac z wielu miejsc takich jak to..Nie chcialem wywolywac burzy , tylko zwrocic uwage na stale zmniejszajacy sie poziom tego forum..Oczywiscie sa gorsze fora np czeskie , ale nie o to tu chyba chodzi. Moje uwagi mialy tylko i wylacznie ostudzenie zapalu niektorych uzytkownikow forum do wysylania niepotrzebnych postow , co w konsekwencji prowadziloby do podniesienia poziomu..To moja ostatnia wypowiedz na ten temat-pozdrawiam wszystkich i zycze wysokich wygranych.[/QUOTE]Pan od 1996 obstawia ?! Jedno z pierwszych doswiadczen jakie mozna poznac grajac u bukmacherow jest obnizka wartosciowego kursu, ktora powstaje dzieki niesionej informacji. Dokladniej, za informacja (generalnie) stoja gracze, ktory owe info posiedli, im jest ono szerzej znane tym szanse pojedynczej jednostki na zagranie wartosciowego kursu maleja. Po drugie najczesciej jest tak, ze nie wszyscy gracze wnosza odpowiedni wklad w zycie tzw. forum, czyli inaczej niosa zbyt malo informacji albo wcale lub co gorsza tylko szum informacyjny. Tych nalezy sie wystrzegac, poniewaz wykorzystuja oni prace innych (swiadomie lub nie), pasozytujac na forum jako calosci i doprowadzajac ten organizm do powolnego upadku. Aby pozbyc sie uciazliwych szkodnikow tworza sie mniejsze grupy, ktore sa ich pozbawione. Lepsze to niz jakiekolwiek srodki ochrony, poniewaz pasozytow bardzo ciezko sie pozbyc, a na ich miejsce przylaza nowe.
|
Do góry
|
|
|
|
#41973 - 29/03/2003 14:45
|
member
Meldunek: 14/08/2002
|
ale forum ma to do siebie ze dzieki poszczególnym postom dosc łatwo wyłowic kto jest wiarygodny i profesjonalny a kto tylko krzykacz i bajkopisarz..........takze mysle ze forum zawsze bedzie głownie jak nie tylko dla tych ostatnich.........
niby z jakiej racjii siedząc kilka czy kilkanascie godzin przed komputerem i zbierajac informacje mam sie dzielic z kims kto wejdzie na forum z tematem "......dokopmy bukom jakie to łatwe..." to jest biznes wiec uwazam ze wspólpracowac mozna tylko z odpowiednimi osobami
|
Do góry
|
|
|
|
#41974 - 29/03/2003 15:21
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/05/2001
|
[QUOTE]Oryginalnie wysłał Ufo: [QB[/QUOTE]Pan od 1996 obstawia ?! Jedno z pierwszych doswiadczen jakie mozna poznac grajac u bukmacherow jest obnizka wartosciowego kursu, ktora powstaje dzieki niesionej informacji. Dokladniej, za informacja (generalnie) stoja gracze, ktory owe info posiedli, im jest ono szerzej znane tym szanse pojedynczej jednostki na zagranie wartosciowego kursu maleja.[/QB][/QUOTE] Tak, to jest najwazniejszy powod, dla ktorego ciezko zdobyte informacje powinno sie trzymac w malym gronie osob. Czasami jedna strone obstawia tyle ludzi, ze linia na dany mecz moze sie bardzo zmienic, wtedy zagranie takiego meczu moze byc niemozliwe bo zamiast zagrac np +6 bedziesz mial +4, a to juz wtedy nie sensu . Pozdrawiam! 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|