Drozapol pewnie jeszcze podskoczy w poniedzialek... w Parkiecie napisali ze inwestorzy na wynikach sie nie zawiodą, wiec jesli traktowac to wiarygodnie, mozna spokojnie mowic o 11-13 zl na akcje. Ja sukcesywnie skupuje na korektach i sprzedaje na gorkach ten papierek, troche juz w tym miechu na nim przycialem
W tej chwili mam jeszcze kontrolny pakiecik sztuk w razie jakby poszybowal do 14 zl
Na najblizszy czas polecam zainteresowac sie Nafta i Mostostalem Zabrze. Obie spoleczki sa aktualnei w glebszej korekcie, ale w ogolnym trendzie wzrostowym. O korekcyjnym charakterze spadkow swiadcza nizsze obroty podczas spadkow i wyzsze podczas wzrostow. MACD na Nafcie wyglada bardzo interesujaco bo powinien lada dzien wygenerowac sygnal kupna, a z racji na opublikowane dobre wyniki finansowe spolki, moze to sie stac juz podczas najblizszych sesji. Teraz juz nie ma za bardzo komu tych akcji sprzedawac po tak niskiej cenie... ale wiadomo, zawsze sie jakis niecierpliwy (frajer
) znajdzie. Zasieg wzrostow Nafty to dla mnie 20-22 zl, i to jest moj cel ktory chce osiagnac na tej spoleczce. Aktualnie mam srednia cene zakupu 16,25 ale jak jeszcze spadnie to dalej bede usrednial.
Mostostal Zabrze oceniam raczej z perspektywy analizy technicznej i rowniez korekcyjny charakter aktualnych spadkow. Dosc niska cena mysle ze odpowiednia do zakupow w tym momencie. MACD rowniez bliski wygenerowania sygnalu kupna, rynek jest juz silnie wyprzedany, zasieg wzrostow ok. 3,50... potem moga byc problemy z przelamaniem, ale jak przebije 3,50 to bedzie kolo 5zl... w kazdym razie tak daleko lepiej juz nie wyprzedzac.
Podoba mi sie jeszcze Elzab. Firma planuje wejscie na rynki wschodzace. Kurs aktualnei w korekcie, ale mysle ze jeszcze powinien spasc do okolo 29 zl i mniej wiecej w tej cenie planuje zaczac zbieranie