Ja juz powinienem dac sobie spokoj z DT :/
W 10 minut dostalem 6% w plecy (na szczescie 1/6 portfela). I dobrze, ze cialem straty bo bylo potem jeszcze gorzej. Na szczescie pozniej wybralem jedna spoleczke i odrobilem to ale to juz nie byl DT bo wybralem ja na krotki okres .....
Ja nie chce nic rekomendowac aby nie zapeszyc ale teraz sobie juz ladnie ukladam portfel. Tak prawie 2/3 to dlugoterminowo (co najmniej kilka miesiecy) w 2 spolkach, reszta to na krotki okres z tym, ze polowa tego moze byc szybko uplynniona i wrzucona w cos innego.
Zobaczymy jak to bedzie ale wole sobie jakies zasady ustalic bo bez tego to nie jest tak fajnie. Jeszcze emocje czasami biora gore ale juz wiele bledow zauwazylem i je likwiduje.
Jedno jest pewne: w 1 rok gry na demie nie nauczy sie czlowiek tyle co w 2-3 sesje na realnym rachunku za swoja kase
I tu sie zgodze z Belisariuszem: czlowiek uczy sie na swoich porazkach/bledach. Bo jesli sa sukcesy (a teraz oto nie problem gdy wiekszosc rosnie) to malo z tego wyciagamy wnioskow gdyz czesto inwestycje sa przypadkowe ...