Panowie (i Panie) - tylko się nie śmiejcie...
Od mniej więcej roku przestałem wpłacać kasę do buków za pomocą przelewów itp., oczywiście z uwagi na czasochłonność tego procesu.
Wszystkich depozytów dokonuję kartą.
Jednak jeśli chodzi o wypłaty, to z kolei dokonywałem ich tradycyjnie przelewem na konto bankowe i u jednego czy dwóch buków u których gram jest to sprawdzona praktyka.
Ostatnio obróciłem też z całkiem niezłym powodzeniem pieniążkami w innym buku (depozyt z karty). Teraz chciałbym wypłacić te pieniążki, ale w tym buku metoda wypłaty jest powiązana z metodą ostatniej wpłaty - a więc jeśli masz zarejestrowaną kartę, z której dokonałeś depozytu, to wypłata również odbywa się na tę kartę.
I tu pojawia się mój problem. Zleciłem dziś wypłatę, ale po chwili pomyślałem sobie, że przecież akurat ta karta z której korzystam nie jest kartą kredytową, tylko debetową (przypisaną po prostu do mojego rachunku). Pytanie czy mogę dokonać wypłaty na kartę debetową? Domyślam się, że w takim wypadku pieniądze powinny po prostu pojawić się na koncie, do którego ta karta jest przypisana, ale pamiętam jakąś dyskusję z zamierzchłych czasów, że wypłat dokonywać można tylko na karty kredytowe, a nie debetowe.
Czy ktoś może rozjaśnić moje wątpliwości? Przypuszczam, że ktoś z Was musiał się z tym zetknąć...
Pozdro,
Maciek