#423063 - 10/10/2005 06:18
Wybory Prezydenckie - II Tura
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#423071 - 10/10/2005 10:18
Re: Wybory Prezydenckie - II Tura
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Quote:
jak Kaczyński wśrod użytkowników pługu
Dokladnie, zostawi plug i nie idzie na internet.
|
Do góry
|
|
|
|
#423072 - 10/10/2005 10:21
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/12/2004
|
Quote:
Taka sonda nie jest miarodajna, na mecz.pl jest sporo studentow i ludzi wyksztalconych, a nie ma elektoratu Kaczynskiego czyli ludzi po podstawowym wyksztalceniu
hmm,a co jesli ktoś jest wykształcony,jest także żakiem i pługu na oczy nie widział a głosuje jednak na Lecha?
|
Do góry
|
|
|
|
#423073 - 10/10/2005 10:26
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2003
|
Quote:
Taka sonda nie jest miarodajna, na mecz.pl jest sporo studentow i ludzi wyksztalconych, a nie ma elektoratu Kaczynskiego czyli ludzi po podstawowym wyksztalceniu
wyluzuj, obrażasz 25-30% studentów i ludzi z wyższym wykształceniem, którzy poparli Lecha Kaczyńskiego
|
Do góry
|
|
|
|
#423074 - 10/10/2005 10:32
|
|
Quote:
hmm,a co jesli ktoś jest wykształcony,jest także żakiem i pługu na oczy nie widział a głosuje jednak na Lecha?
Oczywiscie zdarzaja sie tez takie jednostki, ale chodzi o wiekszosc, czyli o glowna sile jego elektoratu.
Kaczor mowi prosto, rzuca haslami- 'Bedzie wam sie zylo lepiej', 'Nie zabiore wam owocow i zabawek dla dzieci' Prosci ludzie na to ida.
Tak, jak rzadzil Warszawa to ja wiem, za takiego prezydenta dziekuje.
PS. Moze znajdzie sie jakas osoba ktora zna jednak adres tego stadionu, ktory Kaczynski obiecal wybudowac w Warszawie?????
|
Do góry
|
|
|
|
#423075 - 10/10/2005 10:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/12/2004
|
Quote:
Quote:
Tak, jak rzadzil Warszawa to ja wiem, za takiego prezydenta dziekuje.
Masz tą przewage że mogłeś to widzieć z bliska i pewnie wiesz lepiej - ale i tak ja się jakoś do Donalda przekonać nie potrafie wiec wybiore jak to się mówi "mniejsze zło"
Quote:
PS. Moze znajdzie sie jakas osoba ktora zna jednak adres tego stadionu, ktory Kaczynski obiecal wybudowac w Warszawie?????
no jak to nie wiesz?! - al. obiecanki-cacanki 124/8 tam sie mieści cały kompleks
|
Do góry
|
|
|
|
#423077 - 10/10/2005 10:56
|
|
Quote:
Przecież niejeden obiecywal , nawet w Czestochowie też obiecywali i ch.. z tego. Jeżeli to jest miarą wyboru prezydenta to gratuluje.
Jesli Kaczynski mowi "Dotrzymuje slowa" to ja pytam gdzie stadion? Bylem ostatnio na tym przy Lazienkowskiej, ale to jakies badziewie, a nie stadion, wiec gdzie jest ten prawdziwy ktory obiecal? Skoro tak dotrzymuje slowa to jak moge oddac na niego glos? A tlumaczenie ze kazdy klamie, wiec to bez znaczenia jest smieszne.
Pewnie Kaczor teraz spotka sie z Lepperem, Andrew dostanie jakis stanowisko[lub cos innego ] i przekaze swoj elektorat prostakow Kaczynskiemu, skoro Kaczo poszedl do Radia Maryja to jest dla mnie smiesznym 'bolkiem'. Pomijam fakt, ze sie nie sprawdzil ajko prezydent w Warszawie.
|
Do góry
|
|
|
|
#423080 - 10/10/2005 11:30
|
Pooh-Bah
Meldunek: 02/10/2003
|
Widzę, że dyskusja przeniosła się do tego tematu, więc może tu otrzymam odpowiedz na pytanie, które mnie nurtuje. Do fanów Pana "Spieprzaj dziadu": dlaczego chcecie głosować na człowieka, który otacza się ludzmi pokroju Kurskiego i zabiega o poparcie Radia MAryja i srodowisk z nim związanych? Dla mnie to samo w sobie dyskwalifikuje go jako poważnego polityka, no chyba że Waszymi autorytetami są ojciec Rydzyk i pan kurski, ale w tedy nie mamy o czym rozmawiać. Poza tym dla mnie Kaczyński to burak jakich mało nawet w polskiej polityce. Fanem Tuska też nie jestem, ale w tym wypadku zadziała selekcja negatywna. Natomiast dużo bardziej odpowida mi wizja państwa, przedstawiona przez Tuska. Ja wiem, że akurat preztdent ma niewielki wpły na to, ale wolałbym Polskę liberalną, czyli przede wszystkim nie przeszkadzającą obywatelom, z niskimi podatkami, przyciągającą zagraniczne inwestycje, z jak największym udziałem własności prywatnej itd. Jeżeli wolicie Polskę socjalną, obciążoną wysokimi wydatkami na cele społeczne, gdzie przedsiębiorcom będzie się dalej rzucać kłody pod nogi, a gospodarka nie będzie się rozwijać - bo przecież taki model proponuje Pan "Spieprzaj Dziadu" - to chiociaż napiszcie, co Wami kieruje.
Pozdrawiam Ozzy
|
Do góry
|
|
|
|
#423081 - 10/10/2005 11:35
|
Pooh-Bah
Meldunek: 02/10/2003
|
Quote:
Do zwolenników Tuska:
Tak lubujecie się w tym, ze na Tuska głosują ludzie światli i wyksztąłeceni, studenci i naukowcy, itd. zaś na Kaczyńskiego jedynie emeryci, rolinicy i innni ludzi związani ze wsią oraz ludzie przede wszystkim z niskim wykształceniem. Otóz dla waszej wiedzy pragnę was poinformować, że Lech Kaczyński posiada tytuł doktorski podczas gdy jego kontrkandydat może sobie o nim co najwyżej pomarzyć.
Dla mnie tytuły naukowe i wykształcenie absolutnie nie sa miarą tego jakim ktoś jest cżłowiekiem ale skoro już jesteście tak dociekliwi to powinniście również zwrócić uwagę na owe wykształćenie kandydatów.
P.S. Sonda jest nierzetelna, nazwiska kandydatów powinny zostać umieszczone w kolejności alfabetycznej.
Ten "wykształcony" doktor nie zna nawet angielskiego, więc spotykając się z ludzmi z zagranicy, musi korzystać z usług tłumacza. Pomijam już fakt, że nie znając angielskiego jest się półanalfabetą, nawet w Polsce, a nie chciałbym żeby nasz kraj reprezentował półanalfabeta.
|
Do góry
|
|
|
|
#423082 - 10/10/2005 11:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/02/2005
|
Quote:
Quote:
wyluzuj, obrażasz 25-30% studentów i ludzi z wyższym wykształceniem, którzy poparli Lecha Kaczyńskiego
Dokladnie , tez studiuje i na Kaczynskiego w drugiej turze wybieram ,choc w pierwszej poparlem kandydata J.K.Mikke
|
Do góry
|
|
|
|
|
|