#423986 - 26/10/2005 11:00
Re: Wybory Prezydenckie - II Tura
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/11/2004
|
Quote:
Nitrz, kategoriami "stołków" to myślą politycy PiSu. Szkoda, że tego nie zauważyłeś, ale PO chce zapobiec sytuacji gdzie jedna partia ma cały aparat państwa w swoich łapach. To by było niebezpieczne dla całej Polski i na szczęście Platforma Obywatelska robi wszystko by nie dopuścić do tego. Chwała im za to.
Ja jestem coraz bardziej przeciwny partii, która ma więcej wspólnego z Rydzykami i Lepperami niż z nowoczesną polską demokracją. A najlepiej to podsumował poseł, na którego oddałem głos do sejmu: "Nie chcemy płacić rachunków za obietnice wyborcze PiS" - oświadczył Komorowski. Nic dodać, nić ująć...
Conrad jedna z cech demokracji jest to ze z reguly zwyciezca bierze wszystko!!!i tak sie dzieje rowniez u nas przegrani nie maja racji a dotego czy ktos pamieta kto zajal 2-gie miejsce na olimpiadzie w Monachiumw biegu na 800 m pan??? takie sa fakty i niestety musisz sie z tym pogodzic!!!!!!!! przegrani sa przegranymi a zwyciezcy-zwyciezcami!!!1to by bylo na tyle!!
|
Do góry
|
|
|
|
#423995 - 26/10/2005 13:57
|
old hand
Meldunek: 03/08/2004
|
Quote:
Nitrz, kategoriami "stołków" to myślą politycy PiSu. Szkoda, że tego nie zauważyłeś, ale PO chce zapobiec sytuacji gdzie jedna partia ma cały aparat państwa w swoich łapach. To by było niebezpieczne dla całej Polski i na szczęście Platforma Obywatelska robi wszystko by nie dopuścić do tego. Chwała im za to.
Ja jestem coraz bardziej przeciwny partii, która ma więcej wspólnego z Rydzykami i Lepperami niż z nowoczesną polską demokracją. A najlepiej to podsumował poseł, na którego oddałem głos do sejmu: "Nie chcemy płacić rachunków za obietnice wyborcze PiS" - oświadczył Komorowski. Nic dodać, nić ująć...
Witam, Pierwszy raz wypowiadam się w tym temacie, więc od razu zastrzegam, że nie głosowałem w drugiej turze wyborów. Dla mnie wybór między Tuskiem a Kaczyńskim nie był nawet wyborem mniejszego zła. Obaj razem i każdy z nich z osobna to moim zdaniem wielka tragedia. Conrad sytuacja jest taka, że PIS pokonał PO na każdym froncie i mają prawo decydować o podziale władzy w państwie. Czy wyobrażasz sobie, że PO by tak nie zrobiło?? W tej chwili jest tak, że cokolwiek PIS by nie zrobił i tak PO to skrytykuje. Jakby J. Kaczyński został premierem to by krzyczeli, że dwóch bliźniaków nie może rządzić krajem, jak PIS wybrał Marcinkiewicza to też źle, bo niby marionetka. Jak się chce to zawsze kij jakiś się znajdzie. Podobała mi się wypowiedź Marcinkiewicza w wywiadzie u M. Olejnik. Jego zdaniem PIS wygrał wybory głównie dzięki swojemu programowi/stanowisku walki z przestępczością i poprawienia bezpieczeństwa obywateli. Na tym znają się najlepiej i to chcą przeprowadzić. Uznają, że na gospodarce PO zna się lepiej i tą dziedzinę chcą im zostawić. Co Tuskowi i spółce przeszkadza spróbować. Przeciez mogą swoje lub wynegocjowane założenia przedstawić publicznie i gdy PIS, w którymś punkcie będzie im przeszkadzać powiedzą : "Dziękujemy za współpracę, jesteście oszustami dlatego wychodzimy z rządu". A zamiast tego bija pianę o jakieś pierdoły a tak naprawdę to jest rozgoryczenie i frustracja po przegranej. Widać też i po przeszłości liderów PO, że są to ludzie, którzy mają problemy z dogadywaniem się i ciągle muszą być na świeczniku. Gdy z niego spadają od razu mącą wodę. Gdzie jest Olechowski, kto pamięta jak Tusk wycinał z list wyborczych ludzi Rokity? Ciągle kłótnie i wojny dlatego nawet mnie cieszy, że nie będą współrządzić. Conrad piszesz o Lepperze czy Rydzyku. Przecież Ci ludzie musieli iść na wybory i na kogoś głosować. To nie jest tak, że wszyscy wyborcy Leppera głosowali za Kaczyńskim. Kilkanaście procent z nich oddało swoje głosy na Tuska. Czy on zamierza za to przepraszać?? Czy zamierza przeprosić za to, że głosował na niego Urban?? Wybory wygrał PIS i trzeba się z tym pogodzić. Nic nie da wyzywanie ich i poniżanie. Zobaczymy co z tego wyjdzie i może za pół roku, rok będziemy mogli coś mądrzejszego powiedzieć. Na razie trzeba się wziąć za ogrywanie buków bo i tak za nas ani Donald ani Kaczor lepiej tego nie zrobią
Ale się napisałem.... aż mi w palcach zaschło
Pozdrawiam arvid
|
Do góry
|
|
|
|
#423997 - 26/10/2005 14:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2003
|
Quote:
Przez godzinę oglądałem TVN24 jak ktoś mi powie, że ich stacja, wypowiedzi prowadzących a także wybór zapraszanych expertów nie jest tendencyjny to mu się w twarz zaśmieje. Druga telewizja Trwam tylko reprezentująca inną opcje polityczno - światopoglądową
przez długie lata uważałem tą stację za umiarkowanie-salonową, dramatycznie zmienili to po wygranej PiS stając się tubą PO, po wygranej Kaczyńskiego zaczynają w skrajnej stronniczności prześcigac i TVTRWAM i TVP Kwaitkowskiego
|
Do góry
|
|
|
|
#423998 - 26/10/2005 14:52
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#423999 - 26/10/2005 14:55
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Quote:
Polsce gratulujemy wyborców PO i Tuska
A ja Polsce gratuluję tego zacofanego ciemnogrodu co głosował na tak prymitywne ugrupowania jak Samoobrona czy PiS. Chcieliście by Polska była rządzona przez hołotę to teraz się nie dziwcie, że przejęli i sejm i prezydenturę.
Na pewno macie moje wyrazy współczucie bo po prostu Kaczyńscy zrobili z was osłów i tym samym potwierdzili dane demograficzne tego elektoratu. Myśleliście, że głosujecie na partię konserwatywną (LOL!!!) i patriotyczną a dostaliście antykatolicką neo-komunę w najgorszym wydaniu. Teraz wiadomo dlaczego Lepper i Rydzyk tak wspierali Kaczyńskiego, efekty już widać - PiSuar robi wszystko by zgodnie z obietnicami z Rydzykiem i Lepperem zatopić koalicję... a przecież takie oczywiste to było...
Tak więc gratulacje i wyrazy współczucia dla tych co głosując na PiS de facto oddali głos na Ojca Rydzyka i Andrzeja Leppera. Bądźcie dumni z takiej Polski...
|
Do góry
|
|
|
|
#424002 - 26/10/2005 15:05
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/06/2001
|
Ty jasiu skoncz, bo sluchac twojego labedziego spiewu nie moge. Polska wybrala po prostu partie z programem ktora jasno stawia sprawy wewnetrzne naszego panstwa na pierwszym miejscu. Siejesz tutaj na forum od poczatku kampanii straszny zamet swoimi pogladami. Ja nie glosowalem na PO bo to primo liberałowie a due wielu z nich to postkomuna. Wlacz tvn o 17:30 a moze Lepper zostanie vicemarszalkiem. I specjalnie dla ciebie najnowszy kawal polityczny: Prezydent TUSK
|
Do góry
|
|
|
|
|
|