Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#425458 - 12/10/2005 12:58 Progresja w Kick Off Game (Betandwin)
Prem Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/07/2001
Witam...

Rzadko zakładam tematy w Sports Insider albo Świecie Bukmacherstwa, więc do końca nie jestem pewien, w którym z tych działów powinien się ten temat znaleźć (funkcja "szukaj" nic nie znalazła...).

Otóż...

Niedawno "odkryłem" możliwość gry w grę Kick Off w Betandwin. Dla tych którzy nie wiedzą już objaśniam - mamy wirtualną ligę (właściwie ligi, ale tak naprawdę tabela każdej ligi wygląda tak samo, zmieniają się jedynie nazwy drużyn), która toczy się swoim rytmem. My, przed każdą kolejką możemy obstawiać mecze tak jak możemy to czynić normalnie, w "rzeczywistych" rozgrywkach. Mamy kursy, dobieramy stawkę, możemy grać systemami. W jaki sposób generowany jest wynik? Po najechaniu na każdą drużynę wyświetla nam się prawdopodobieństwo z jaką dana drużyna może mieć w każdym meczu 0,1,2,3,4,5 lub 6 goli. Prawdopodobieństwa te są stałe dla każdej drużyny i nie ulegają zmianie w wyniku dobrej/słabej gry drużyny tak w jednym jak i wielu sezonach.

Do rzeczy...

Podchodzę sceptycznie do możliwości zarobkowania z tego typu "wynalazków" (jestem zwolennikiem klasycznej metody grania wydarzeń sportowych ), lecz postanowiłem pobawić się trochę z progresją i o dziwo wyniki są na tyle zachęcające, że postanowiłem założyć ten oto temat i poprosić o Wasze przemyślenia. Prowadząc "eksperyment" grałem progresją poczynając od stawek minimalnych (<10zł) co zaowocowało nienajgorszym (w stosunku do dobieranych stawek) przyrostem kapitału w przeciągu jednego "sezonu" gry (łącznie rozegrałem nieco ponad dwa).

Jak gram?

Przenalizowałem dane z poprzednich sezonów (po rozegraniu 24 sezonów kasowane są dane z poprzednich 24 sezonów i gra rozpoczyna się niejako od nowa) i zauważyłem, że parę drużyn - w moim przypadku np. Osasuna, Albacete czy Numancia - nie dość że za każdym razem przegrywała zdecydowaną większość swoich spotkań to na dodatek żadnej z tych drużyn nie udało się kontynuować dłuższej passy, każda z nich po 3/4 kolejkach bez porażki zawsze przegrywała. Grałem więc progresją przeciw tym drużynom, kursy są często bardzo niskie (po 1.2), ale zdarzają się także w granicach 2.00 co przy założeniu, że jednak wyniki są rzeczywiście generowane z tym co widzimy po najechaniu na nazwę danej drużyny (wg tego Albacete ma 40% szans na to, że uzyska 0 goli) wydaje się dobrym pomysłem. Oczywiście, biorę pod uwagę przyszłe kolejki i po ich rozpatrzeniu podejmuję decyzję o sensie rozpoczęcia progresji lub też jego braku (mam na to tylko 90 sekund bowiem tyle mamy czasu na typowanie), a póki co w najgorszym przypadku zmuszony byłem do inwestowania na 4 poziomie progresji, a gram już tą metodą ponad 2 "sezony"...

Może nie widzę jakiegoś oczywistego haczyka, wiadomo jak to jest gdy się wygrywa jakimś sposobem, nie umiemy, albo też nie chcemy dostrzec jego mankamentów. Jak w każdej progresji może w końcu trafić się dłuższa passa, ale w przeciwieństwie do prawdziwych rozgrywek tymi (w co wierzę) rządzi do bólu rachunek prawdopodobieństwa...

Proszę o komentarze i konstruktywną krytykę mojej strategii

Do góry
Bonus: Unibet
#425459 - 12/10/2005 13:10 Re: Progresja w Kick Off Game (Betandwin)
Prem Offline
Carpal Tunnel

Gwoli ścisłości:

- progresję zaczynam w momencie gdy któraś z w/w drużyn zremisuje/wygra swój mecz
- w grze jest bug, który powoduje, iż po 1 kolejce gra przeskakuje nam od razu do 4 kolejki, dlatego kolejki 1-4 odpuszczam
- nie opłaca się grać raczej progresji na X, co zresztą widać przeglądając wyniki z poprzednich sezonów, raz byłem świadkiem serii 15 meczów bez X jednej z drużyn, póki co tak imponującej passy w przypadku 3 w/w drużyn nie zauważyłem (przejrzałem ponad 48 sezonów..)

Pozdrawiam!

Teraz wychodzę i mam nadzieję, że gdy wrócę zobaczę już jakieś odpowiedzi w tym temacie

Do góry
#425460 - 12/10/2005 16:02 Re: Progresja w Kick Off Game (Betandwin)
Lokus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/10/2002
Eeee, nikt nic nie pisze to moze ja sie wypowiem

Otoz ze wzgledu na opinie jaka daze B&W podchodze do tego baaaardzo sceptycznie. Po 1 nie wiem czy dobrze iz o tym napisales, poniewaz teraz analitycy/fachowcy z betandlose przeczytaja zapewne Twoja wypowiedz i zmienia wyniki :P
Poza tym ciezko mi postawic pieniadze na to ze wygrana bedzie w lewej rece podczas gdy pan, ktory ma ochote na moje monety (badz banknoty ) moze sobie przekladac "kamyszek" z reki do reki jak mu sie podoba (mam nadzieje, ze analogia czytelna ). O tyle o ile nie jestem przeciwnikiem progresji to jednak w tym przypadku balbym sie wlozyc jakis kapital w taka zabawe, no chyba ze podzielic to na "paczki" (vide b6), ale odnosnie tego zagadnienia mamy osobny temat.

Aby zakonczyc konkluzja stwierdzam, iz w ten sposob mozna zarobic na pare piwek, ale na dluzsza mete bedziemy stawiac flaszki panom z b&w

pozdrawiam
Lokus

Do góry
#425461 - 12/10/2005 16:09 Re: Progresja w Kick Off Game (Betandwin)
Logan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/12/2003
Raz zajrzalem do tej gierki i szybciutko ucieklem. Tam moga odstawiac jeszcze wieksze waly z podkrecaniem softa niz w kasynie.

Do góry
#425462 - 12/10/2005 16:30 Re: Progresja w Kick Off Game (Betandwin)
Prem Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Po 1 nie wiem czy dobrze iz o tym napisales, poniewaz teraz analitycy/fachowcy z betandlose przeczytaja zapewne Twoja wypowiedz i zmienia wyniki :P

Oto bym się nie martwił

Quote:

Poza tym ciezko mi postawic pieniadze na to ze wygrana bedzie w lewej rece podczas gdy pan, ktory ma ochote na moje monety (badz banknoty ) moze sobie przekladac "kamyszek" z reki do reki jak mu sie podoba (mam nadzieje, ze analogia czytelna ).

Owszem czytelna ale na razie nie zaobserwowałem czegoś takiego... Gdyby dla każdego uczestnika rozgrywka była zindywidualizowana, tj. każdy miałby inne kursy i dla każdego wyniki byłyby inne, wtedy z powodzeniem można byłoby naciągnąć klientów - najpierw dajemy im wygrać a potem "dokręcamy" kilka "śrubek" i odzyskujemy z nawiązką to co nam zabrali.

Quote:

Aby zakonczyc konkluzja stwierdzam, iz w ten sposob mozna zarobic na pare piwek, ale na dluzsza mete bedziemy stawiac flaszki panom z b&w

Być może tak będzie, ale eksperyment prowadzę z małymi pieniędzmi. Jeśli zacznę przegrywać i wrócę do punktu wyjścia skończę grę. A jeśli chodzi o stawianie flaszek to myślę, że od tego są inni uczestnicy gry Kick Off... Idę o zakład, że bardzo wielu przegrywa tam całkiem spore pieniądze, ale skoro mam sprawdzający się - póki co - system nie widzę przeciwwskazań żebym przejmował pieniądze tracone przez innych

Pozdrawiam!

Do góry
#425463 - 12/10/2005 16:48 Re: Progresja w Kick Off Game (Betandwin)
Wychowany_Na_Nalewce Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/12/2003
http://www.football1x2.com/
co Ci to przypomina Prem?

btw żeby komuś nie przyszło do głowy wpłacać do nich kasę ! Swego czasu była tam promocja dla grających "for fun" - najlepsza piątka w miesiącu miała dostać ileśtam funtów, grałem z nadmiaru wolnego czasu progresją na kurs 2.0 i znalazłem się w tej piątce - kasy nie dostałem

w betandwinie jak ktoś chce to może pokombinować, ale oni stratni na tym na pewno nie będą - wystarczy im algorytm ustalający wyniki spotkań aby maksymalizować ich zysk w zależności od tego jak się rozłożyła kasa na 1 X 2 Za duże stawki raczej nikt w takie coś nie gra, więc jestem pewien że w momencie jakbyś zaczął grubo obstawiać np. X to ten X by jak na złość nie wypadał

Do góry
#425464 - 12/10/2005 17:06 Re: Progresja w Kick Off Game (Betandwin)
Prem Offline
Carpal Tunnel

po pierwsze: nie gram for fun, a for real i za tę kasę którą dziś ugrałem postawię sobie np. el MŚ

po drugie: może i algorytm ustawia te stawki, ale ja nie gram progresją na X (co w kick-off nie ma sensu), a progresją na porażki dwóch drużyn, skoro ustawiają cały czas algorytm po swojej myśli to ja się tylko z tego cieszę, bo póki co idzie także po mojej myśli.

po trzecie: nie mówię, że są stratni na tej grze, mówię po prostu, że prowadząc np. eksperyment z progresją, gdzie stawką początkową było 2zł, ugrałem 150zł w niedługim czasie, na razie to ZABAWA, zresztą nie sądzę żebym pakował w to jakieś wielkie pieniądze

pozdrawiam!

Do góry
#425465 - 13/10/2005 09:35 Re: Progresja w Kick Off Game (Betandwin)
Simpicity Offline
addict

Meldunek: 04/07/2005
Daj sobie spokoj z taka gierka!Buki moga sobie ustawiac ktora druzyna wygra patrzac ile kasy postawlil na druzyne typujacy!Im wieksza kasa jest stawiana na druzyne to ta druzyna zazwyczaj przegrywa!Szkoda zachodu!

Do góry
#425466 - 13/10/2005 11:12 Re: Progresja w Kick Off Game (Betandwin)
Shell Offline
old hand

Meldunek: 10/09/2005
Prem ja też testuję to gierkę narazie "For Fun" i statysyki umieszce na specjalnej www.

Pare innych buków też to ma w ofercie (np. Globet,PaddyPower) Wybvrac z nich najbardziej uczciwego i pograć w to trochę.

Do góry
#425467 - 13/10/2005 12:15 Re: Progresja w Kick Off Game (Betandwin)
zbychal Offline
veteran

Meldunek: 19/02/2003
Te gierki sa tak skonstruowane, ze dadza Ci wygrac na poczatku na podpuche, a potem wtopa na maxa. Szkoda czasu i cashu.
Jak jestes na +, to juz zakoncz.
Dalem sie przewiezc juz pare razy na takich grach u roznych bukow i wiem jak sie to konczy.

Do góry
#425468 - 13/10/2005 14:46 Re: Progresja w Kick Off Game (Betandwin)
Prem Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Te gierki sa tak skonstruowane, ze dadza Ci wygrac na poczatku na podpuche, a potem wtopa na maxa. Szkoda czasu i cashu.
Jak jestes na +, to juz zakoncz.
Dalem sie przewiezc juz pare razy na takich grach u roznych bukow i wiem jak sie to konczy.

Zbychu...
Może i tak jest, ale... tutaj dla każdego gracza wyniki i tabela wyglądają tak samo. Skoro więc byłoby tak jak piszesz to... ludzie którzy zaczęli grać powiedzmy miesiąc temu powinni zacząć przegrywać, tj. wyniki powinny być "dziwne", a tymczasem one są wciąż do przewidzenia i to do bólu. Grając za 2zł rozmnożyłem już swój kapitał z 2zł do 300zł, teraz zaczynam grę nieco wyższymi stawkami, zobaczymy co z tego wyjdzie.

A co do wtop ustaliłem sobie pewien pułap powyżej którego przerwę grę

Do góry
#425469 - 17/10/2005 12:00 Re: Progresja w Kick Off Game (Betandwin)
luki3310 Offline
stranger

Meldunek: 03/08/2005
a znacie może jakis sposób na gierkę FEVER PITCH w sportingbecie??

Do góry
#425470 - 10/11/2005 12:45 Re: Progresja w Kick Off Game (Betandwin)
ooiioo Offline
enthusiast

Meldunek: 18/05/2005
Quote:

[...]... tutaj dla każdego gracza wyniki i tabela wyglądają tak samo. [...]

czy to jest pewne ?? sprawdzales to ??

poza tym jak tam postepy ?? jakies nowe wnioski ??

Do góry
#425471 - 27/12/2005 13:32 Re: Progresja w Kick Off Game (Betandwin)
Polski_Rolnik Offline
journeyman

Meldunek: 12/12/2005
Odnawiam temat, bo wydaje się conajmniej ciekawy
Gra tez jest ciekawa.
JA ma podstawowe pytanie bo już sam nie wiem czy tabela i wyniki wyglądają do każdego tak samo ?
I jeszce jedno pytanko czy w poszczególnych ligach graja różne drużyny czy zmieniają się tylko nazwy, bo w tabeli zmieniają się tylko nazwy ,a kursy są inne

Moim zdaniem ta gra jest oparta na czystej matematyca (zapewne jakiś wzór). Chcę zacząć zbierac dane na temat tej gry (prowadzić staty wybranej ligi). Ale czy wyniki u każdego są takie same np. u mnie teraz

Liga Angielska
Sezon 18 Kolejka 27

Aston Villa - Arsenal 1-3
Crystal Pal. - Chelsea 2-2
Everton - Man.City 2-3
Fulham - Portsmouth 3-2
Liverpool - Birmingham 1-1
Man.Utd - Bolton 3-1
Noriwch - Blackbrun 0-0
Southampton - Newcastle 1-0
Tottenham - Charlton 1-2
Wba - Middlesboro 0-1

Do góry
#425472 - 27/12/2005 13:58 Re: Progresja w Kick Off Game (Betandwin)
Humer Offline
enthusiast

Meldunek: 17/06/2004
Wyniki tej kolejki mam takie same.

Do góry
#425473 - 27/12/2005 14:12 Re: Progresja w Kick Off Game (Betandwin)
Polski_Rolnik Offline
journeyman

No to czyli wyniki każdy ma takie same
Czas się wziąśc do zapisywania danych i prowadzenia statów.
Ktoś chętny do pomocy ?

Do góry
#425474 - 27/12/2005 15:10 Re: Progresja w Kick Off Game (Betandwin)
tomlew89 Offline
stranger

Meldunek: 27/12/2005
No ja też grałem w tą grę. Nawet udało mi się ugrać 150 zł:D i chętnie się przyłącze.

Do góry
#425475 - 27/12/2005 16:00 Re: Progresja w Kick Off Game (Betandwin)
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Ja na początku miałem dosyć dobre wyniki ale po jakimś czasie tafiłem na bardzo dobrą serię Albacete (grałem ich porażki progresją) i nie starczyło mi budżetu na kontynuowanie. Myślę, że przy większym budżecie(około 500 PLN) można tam coś ugrać z mniejszym nie ma co zaczynać.

Bardziej odpowiada mi gierka w sportingbecie. Po pierwsze nie ma tam jakiegoś limitu czasu na obstawienie i można grać zakłady under/over. Zacząłem grać progresją ma over Stuttgartu i nie zdażyło mi się żeby mieli więcej jak 5 underów pod rząd.

A ogólna refleksja i tak jest jedna: z takiego typu programami na dłuższą metę nie wygrasz...

Do góry
#425476 - 27/12/2005 17:22 Re: Progresja w Kick Off Game (Betandwin)
Polski_Rolnik Offline
journeyman

Quote:

Ja na początku miałem dosyć dobre wyniki ale po jakimś czasie tafiłem na bardzo dobrą serię Albacete (grałem ich porażki progresją) i nie starczyło mi budżetu na kontynuowanie. Myślę, że przy większym budżecie(około 500 PLN) można tam coś ugrać z mniejszym nie ma co zaczynać.

Bardziej odpowiada mi gierka w sportingbecie. Po pierwsze nie ma tam jakiegoś limitu czasu na obstawienie i można grać zakłady under/over. Zacząłem grać progresją ma over Stuttgartu i nie zdażyło mi się żeby mieli więcej jak 5 underów pod rząd.

A ogólna refleksja i tak jest jedna: z takiego typu programami na dłuższą metę nie wygrasz...

Ale o ile mi się zdaje wyniki w sportingbecie są dla każdego inne, chyba że coś zmienili

Do góry
#425477 - 27/12/2005 17:42 Re: Progresja w Kick Off Game (Betandwin)
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Dobrze ci się zdaje ale myślę, że te programy i tak opierają się na jakimś jednym kodzie i niezależnie od tego czy wyniki są dla wszystkich takie same czy dla każdego inne, to jesli trafisz na niekorzystną serię może ci wtedy pomóc tylko duży budżet.

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >