Strona 1 z 5 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#4297046 - 14/12/2010 17:44 MLB - sezon 2011
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003
Zakładam już temat, bo po tym co dziś rano przeczytałem to jestem w szoku i muszę o tym napisać wink
Cliff Lee dostał 5 letni kontrakt na 100 milionów $ od Philadelphii. To oznacza, że Phillies mają teraz rotację:
- Roy "Doc" Halladay
- Cliff Lee
- Roy Oswalt
- Cole Hamels

shocked shocked shocked shocked

Serio, ten team nie może przegrać... Nie było w ostatnich latach (nigdy w historii?) rotacji z takimi nazwiskami.

Zbroją się mocno również Red Soxi, do Bostonu przeszło dwóch superwymiataczy Adrian Gonzalez i Carl Crawford shocked Nie wiem jak oni to zrobili...

Jankesi jednak zatrzymali Jetera i Riverę. Sprytny Mariano podobno flirtował z Red Sox i kontrakt od NY dostał w ekspresowym tempie laugh Byłoby dziwnie oglądać ich w innych barwach, w końcu to są symbole Yankees.

Inne ciekawe transfery:
- Jayson Werth poszedł do Washingtonu na 7 lat - 126mln$ !!! - kandydat na busta roku, to dobry gracz, ale nie za taką kasę
- Adam Dunn - Chicago White Sox
- Victor Martinez - Detroit Tigers

Po tych szokujących informacjach, garść linków smile

http://mlb.mlb.com/index.jsp - strona oficjalna
http://pl.wikipedia.org/wiki/Baseball - zasady gry
http://www.baseball-reference.com/ - biblia baseballa
http://www.shrpsports.com/mlb/result.htm - prosta i szybka stronka do sprawdzania h2h
http://www.covers.com/sports/mlb/mlb_main.aspx - statystyki, trendy, linie itp.
http://www.thespread.com/mlb - jw.

Ciekawy sezon się szykuje. Ewentualny debiut Bryce'a Harpera, wyżej wspomniane ruchy transferowe + to co jeszcze nam szykują kluby. Oby do wiosny.

Do góry
Bonus: Unibet
#4501632 - 03/03/2011 17:42 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Najważniejsze wzmocnienia drużyn:

Arizona Diamondbacks - RP J.J. Putz, 3B Melvin Mora, OF Xavier Nady, SP Zach Duke
Atlanta Braves - 2B Dan Uggla
Baltimore Orioles - 1B Derrek Lee, SS J.J. Hardy, DH Vladimir Guerrero, RP Kevin Gregg, SP Justin Duchscherer, 3B Mark Reynolds
Boston Red Sox - 1B Adrian Gonzalez, OF Carl Crawford, RP Bobby Jenks
Chicago Cubs - SP Matt Garza, RP Kerry Wood, 1B Carlos Pena
Chicago White Sox - DH Adam Dunn, RP Jesse Crain
Cincinnati Reds - SS Edgar Renteria
Cleveland Indians - 2B Orlando Cabrera
Colorado Rockies - 2B Jose Lopez, RP Matt Lindstrom
Detroit Tigers - DH Victor Martinez, SP Brad Penny, RP Joaquin Benoit
Florida Marlins - 2B Omar Infante, SP Javier Vazquez, C John Buck
Houston Astros - SS Clint Barmes, 2B Bill Hall
Kansas City Royals - OF Jeff Francoeur, OF Melky Cabrera, SP Jeff Francis, SS Alcides Escobar
Los Angeles Angels - OF Vernon Wells, RP Scott Downs
Los Angeles Dodgers - 2B Juan Uribe, SP Jon Garland, RP Matt Guerrier
Milwaukee Brewers - SS Yuniesky Betancourt, SP Zack Greinke, SP Shaun Marcum, RP Takashi Saito
Minnesota Twins - 2B Tsuyoshi Nishioka
New York Mets - SP Chris Young
New York Yankees - C Russell Martin, RP Rafael Soriano, RP Pedro Feliciano, OF Andruw Jones
Oakland Athletics - OF Josh Willingham, SP Rich Harden, DH Hideki Matsui, OF David DeJesus, RP Brian Fuentes
Philadelphia Phillies - SP Cliff Lee
Pittsburgh Pirates - 1B Lyle Overbay, SP Kevin Correia
San Diego Padres - SP Aaron Harang, OF Cameron Maybin, RP Dustin Moseley, 2B Orlando Hudson, SS Jason Bartlett, RP Chad Qualls, 1B Brad Hawpe
San Francisco Giants - SS Miguel Tejada
Seattle Mariners - DH Jack Cust, C Miguel Olivo
St. Louis Cardinals - OF Lance Berkman, SS Ryan Theriot
Tampa Bay Rays - OF Johnny Damon, DH Manny Ramirez, RP Joel Peralta, RP Kyle Farnsworth
Texas Rangers - C Mike Napoli, SP Brandon Webb, RP Arthur Rhodes, 3B Adrian Beltre
Toronto Blue Jays - OF Rajai Davis, OF Juan Rivera, RP Octavio Dotel, RP Jon Rauch, RP Frank Francisco
Washington Nationals - OF Jayson Werth, OF Rick Ankiel, 1B Adam LaRoche, RP Todd Coffey

=====================

Poważne kontuzje -
SP Johan Santana (NY Mets) - powrót czerwiec/lipiec,
SP Adam Wainwright (St. Louis Cardinals) - nie zagra w tym sezonie,
SP Stephen Strasburg (Washington Nationals) - wrzesień albo dopiero przyszły sezon
C Jason Kendall (Kansas City Royals) - powrót w czerwcu

=====================

Karierę zakończyli - RP Trevor Hoffman, OF Garrett Anderson, OF Gary Sheffield, SP Andy Pettitte

Wielkie nazwiska, wielcy zawodnicy, ale czas leci nieubłaganie. Powodzenia na emeryturze...

Do rozpoczęcia sezonu już niecały miesiąc piwo

Do góry
#4571437 - 31/03/2011 18:29 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

To chyba pierwszy sezon odkąd pamiętam, w którym w przedsezonowych prognozach, w dywizji AL East jednoznacznie wskazuje się zwycięzcę. Zawsze to było Yankees albo Red Sox, w ostatnich latach eksperci również czasem typowali Tampę. A teraz jakoś nikt nie ma wątpliwości i wskazuje na Boston. Faktycznie Yankees byli wyjątkowo spokojni na rynku transferowym, za to Red Sox mocno przyszaleli ściągając do siebie dwie supergwiazdy. Mówi się, że Adriana Gonzaleza czeka wyjątkowy rok, bo przecież skoro potrafił zdobywać w sezonie ponad 30HR grając na PETCO Park to grając w Bostonie spokojnie może zdobyć 40 albo i nawet 50. Naprawdę teraz lineup wygląda imponująco: Ellsbury, Pedroia, Crawford, Gonzalez, Youkilis, Ortiz, Drew, Saltalamacchia, Scutaro. Ale Jankesi w tym punkcie nie są wiele gorsi: Gardner, Jeter, Teixeira, Rodriguez, Cano, Swisher, Posada, Granderson, Martin. Też robi wrażenie.
Podobnie sprawa się ma z rotacją. Obie drużyny mają w niej gwiazdy, ale też sporo znaków zapytania. Bo nie wiadomo czy Lackey zacznie spełniać pokładane w nim nadzieje, Beckett odzyska formę a Matsuzaka zagra dwa dobre mecze z rzędu. Yankees też nie bardzo wiedzą czy pitcherzy z miejsc 3,4,5 będą się do czegoś nadawać. Coś czuję, że to będą dwie mocno overowe drużyny. Zmierzam jednak do tego, że dziwi mnie taka zgodność ekspertów i bukmacherów, skoro Boston oprócz Jankesów będą mieli jeszcze za rywali bardzo dobrą Tampę. Niecałe 1,6 na zwycięstwo dywizji AL East??? Poważnie???

Jeszcze śmieszniejszy jest kurs na zwycięstwo NL East. Oczywiście, że Phillies są najmocniejsi na papierze i to w całej lidze, ale nikt nie przewidzi ewentualnych kontuzji. Już teraz nie wiadomo co będzie z Utleyem i robi się dziura na drugiej bazie. Do tego Lidge nie zagra przez miesiąc albo i dłużej i mają problem z closerem. A jak Doc złapie kontuzję, a Hamels źle wejdzie w sezon? Atlanta z Heywardem i Hansonem na czele, będzie czyhać na każde potknięcie...

AccuScore opublikowało swoje predykcje na ten sezon i uważam, że są całkiem niezłe, z wyjątkiem właśnie AL East. Nie będę się po nich powtarzał, dlatego wrzucam linka.

http://sports.yahoo.com/mlb/news;_ylt=Ah...dictions_033011

Do góry
#4571539 - 31/03/2011 19:38 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 27/08/2007
Cytat:
Serio, ten team nie może przegrać... Nie było w ostatnich latach (nigdy w historii?) rotacji z takimi nazwiskami.

A dynastia Atlanty z drugiej połowy lat 90 ??
Smoltz , Maddux , Glavine , Neagle , Milwood + batterzy

Jak ja widzę ten sezon ??
Boston powinien pewnie wygrać w dywizji , AL Central jak zwykle niewiadoma - na blogu Tigers wiele osób daje im bilans na koniec sezonu , który mnie się nie chcę wierzyć [prawie 90 zwycięstw].
Jakby nie patrzeć , to CWS się wzmocniło i sądzę że we Wrześniu jeszce tam nie będzie wiadomo , kto zgranie tytuł.

AL West - Oakland lub Texas.
Mariners jak co roku wielkie nadzieje , a nic z tego nie wychodzi.
Angels straciło grajków w ostatnich latach i raczej powinni zdobyć to 3-cie miejsce

National - jak dla mnie co roku monotonna - Pujols zdobędzie MVP , Halladay Cy Young , a tytuł powędruje do faworyta czyli Phillies.

Do góry
#4573529 - 01/04/2011 18:31 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ludwiczek]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Najlepszym graczem ligi jest Albert Pujols, prawda? Wczoraj jednak zagrał tragicznie - 0/5 z tego aż 3 razy spowodował double play shocked Prawdopodobnie jego najgorszy występ w karierze. Tak w ogóle, kontrakt Pujolsa wygasa w tym roku, ciekawe kto się pokusi o wyłożenie gigantycznej kasy, zapewne największej w historii. BTW wszyscy zawodnicy aktualnie w składzie Kansas zarobią w tym roku 4 miliony więcej niż... 1 gracz Yankees - Alex Rodriguez laugh Myślę, że w przyszłym roku całe Kansas będzie mniej warte niż Pujols.

Z ciekawszych rzeczy we wczorajszych meczach można odnotować jeszcze niesamowity comeback Reds oraz 8 strikeoutów w pierwszych 4 inningach Kershawa i porażkę aktualnych mistrzów MLB.

Dzisiaj sporo niskich kursów, pora zacząć polować na niespodzianki. W końcu jest kwiecień, a na początku sezonu MLB kursy są często źle wystawiane. Przeciwko Halladayowi nie odważę się postawić - "In Doc we trust" smile , ale już kurs na Tampę budzi moje wątpliwości. Orioles w zeszłym sezonie, od zmiany trenera grali znacznie lepiej. W ostatnich dwóch miesiącach mieli drugi bilans w lidze! Tampa za to przeszła duże zmiany kadrowe i być może potrzebne im będzie trochę czasu na ogarnięcie tego wszystkiego. Wiadomo, że Price to jeden z lepszych młodych pitcherów, ale kto wie co nam zaprezentuje wzmocniony lineup Orioles w tym sezonie. Kurs 2,73 warty spróbowania IMO.

Do tego zastanawiam się nad Oakland. Niby są na papierze lepsi od Seattle (wiele osób typuje ich na czarnego konia tego sezonu) i grają u siebie, ale kiedy to biedne Seattle ma wygrywać jak nie w meczach w których rzuca King Felix? Mam ogromny szacunek dla tego gracza, grać tak dobrze, w tak dziadowskiej drużynie to wielka sztuka. Jednak sam Felix im meczu nie wygra, potrzebny jest jeszcze ktoś kto zdobędzie jakiś run. Normalnie grałbym easy under, ale linia jest kuriozalna 6,5??? Hmmm....

Poza tym jak zwykle kurs na Cubs śmieszny a Boston chyba w tym sezonie dołączy do grona zespołów z regularnie zaniżanymi kursami.

Do góry
#4573631 - 01/04/2011 19:28 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

Mnie wkurza to , że na mlb.com , żeby obejrzeć skróty czy akcję , muszę klikać niepotrzebnie wiele razy.
Wystarczy , ze mi Java padnie i **** bombki strzelił.
Wogóle słaby wygląd ich strony w tym roku

Co do Pujolsa - to zawodnicy za nim , czyli Holliday i Berkman mieli wczoraj bardzo dobre wyniki , więc przy dobrej jego grze spokojnie pokryli by handciap i skończyli to przed 9 iningami

White Sox , Twins i Angels dziś tak myślę.
Twins gra z Toronto , a tam wiadomo Bautista , który moim zdaniem nie powtórzy wyczyny 50+ HR i skończy ten sezon w przedziale 20-30.
Morenau wraca po kontuzji oraz Nathan , w line-upie Skośny , czyli 2B Tsuyoshi Nishioka

Nishioka batted .340 with 207 hits last season for Chiba Lotte of Japan's Nippon Professional League. If the spring is any indication, he appears ready for the jump to the majors. He finished hitting .345 (20-for-58) in 20 spring games, and he had a 13-game hitting streak.

Toronto jak i Indians nie będą w tym roku o nic walczyć.

Do góry
#4573707 - 01/04/2011 20:18 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ludwiczek]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Też o Twins myślałem. Tylko pytanie jak zdrowy już jest Morneau, bo na razie to nie wygląda zbyt dobrze ".152 average in 10 spring training games".

Do góry
#4573722 - 01/04/2011 20:32 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

Nie wiem nie oglądałem.
Spring jest mylące po części.

Justin Verlander w 28 IP w Spring dał 3 BB.
Wczoraj dał 4 w 6 IP.

Co do Tigers - NYY wczoraj , śledziłem mecz i oglądałem na Live Look-IN i Soriano + Rivera to niezła mieszanka w 8 i 9 inningu dla NYY.
Próżno szukać runów w końcówce , no chyba że się jest jakimś Bostonem czy Phillies.

Do góry
#4575172 - 02/04/2011 17:39 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ludwiczek]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Morneau zdrowy jednak nie jest a King Felix wymiata dalej.

worek Baltimore należy się piwo Warto na nich zwracać uwagę.

Dzisiaj z niespodzianek aż prosi się zagrać Tigersów bo Burnett lubi czasem, a w zasadzie często odwalić jakiś numer, zwłaszcza że narzeka na zdrowie
Cytat:
“I can’t hear, I can’t breathe,” said Burnett, who nonetheless expects to be able to make his start

Tigers @ 2.48 i zastanawiam się nad overem.

Coś jeszcze ciekawego się zapewne znajdzie. Może Giants, którzy trochę pechowo wczoraj przegrali?

W poprzednich latach to przynajmniej na początku sezonu było jeszcze trochę postów, a teraz co? W dwie osoby tu pisać nie będziemy...

Do góry
#4575449 - 02/04/2011 19:51 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

Zanika trochę MLB na tym forum.

Wczoraj White Sox pozamiatało , ale jak to w MLB trzeba grac , aż sędzia oznajmi 27 out. 10 runów Indians odrobiło w tym dobry mecz Santany - będzie pożytek z tego chłopa , oj będzie.
Phillies uciekło spod topora. Halladay nie błyszczał wczoraj zbyt. Dziś Lee - kolejny zawód ??

Osobiście mnie wczoraj zadziwiło jak dużo osób było na meczu Florydy. Rzadko można tyle osób zobaczyć na ich stadionie.

Co do Tigers to podobno Leyland szykuje zmiane na dziś , zamiast Raburna na 6 miejsce w line-upie ma wejść Boesch.
Zobaczymy przed meczem.

Twins wczoraj też zawiodło.
Liriano dziś rzuca , więc może coś się uda odzyskać

Mnie kusi na Over 8.5 w Cincinnati
Braves zresztą też.
W mojej opinii linia 8 na mecz Florydy trochę za niska i chyba ją zagram.

Do góry
#4577037 - 03/04/2011 05:24 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

Braves wtopiło.
Liriano zresztą też , a Twins miało 1 H w całym meczu
Ofensywa CWS znowu poszalała

Mam nadzieję , że nie grałęs Tigers , Penny zaszalał i prawdopodbnie po meczu juz jest
Z taką grą na wyjazdach to ja nie widzę Postseason.
W dodatku nastepni na rozkładzie Orioles , z którymi ostatnio też się nie wiedzie.
Zakład , że HR zdobędzie OF Scott w tej serii [mozliwe , że nie jednego]

Do góry
#4577118 - 03/04/2011 05:47 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ludwiczek]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Grałem niestety. Ale również over i SF więc nie mogę narzekać wink

Cubs się cudem wywinęli spod noża. Ale jest jeden pozytyw - Starlin Castro, fajnie chłopak gra piwo

Do góry
#4577379 - 03/04/2011 16:28 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

Występ Alberta nie był najgorszy w historii , były gorsze jeśli chodzi o Opening Day w wykonaniu innych.
Co do niego samego , to na 100% był to jego najgorszy występ

http://www.baseball-reference.com/blog/archives/10540

Pierwszy występ na liście Dusty Baker'a - kończący mecz GIDP , który ten mógł wyrównać stan meczu [na samym dole na stronie]
http://www.baseball-reference.com/boxes/...paign=ShareTool

Shane Halter - to samo co wyżej [GIDP przy stanie 1-2 i zajętych dwóch bazach]
http://www.baseball-reference.com/boxes/...paign=ShareTool

Do góry
#4578366 - 03/04/2011 23:25 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

Nie wypada Oakland dostac w domu dzisiaj sweep'a , wiec za drobne mozna na nich postawic z handi. Jako Starter Gio Gonzalez , który ma dość sproo siły i jest obiecującym zawodnikiem tej formacji.
To samo dziś Tampa , a kurs kuszący - 1.85. Starter Wade Davis - też młody zdolny , na przeciwnym biegunie - Z.Britton , o którym mało co słyszałem jak narazie.

Do góry
#4578397 - 03/04/2011 23:44 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ludwiczek]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Britton to największy talent Baltimore (na wiosnę ERA 1.35, a w zeszłym sezonie Minor League Pitcher of the Year), ale faktycznie dziwne będzie jeśli Tampa dostanie sweepa. Rays jednak zagrają bez Longorii, nie wiem w sumie, raczej odpuszczę.

Do góry
#4580959 - 05/04/2011 16:56 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Całkiem ciekawie wygląda tabela po pierwszej serii meczów, jak się spojrzy kto zajmuje ostatnie miejsca w dywizjach. Rays i Red Sox, Tigers i Twins, Angels, Marlins i Nationals, Brewers, Giants. Poza drużynami z NL East i częściowo Angels z AL West, pozostałe drużyny są przecież największymi faworytami do wygrania swoich dywizji laugh
Albo Kansas na pierwszym miejscu.
Niespodzianki w kwietniu rulez smile

Do góry
#4581389 - 05/04/2011 20:41 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

Toronto też z 2 lata temu czy rok temu prowadzili w dywizji przed NYY w środku maja.
Skończyli z bilansem z 20 lub 30 meczy za Yankees.

Do góry
#4585703 - 07/04/2011 19:20 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ludwiczek]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Boston Red Sox 0 - 5

Love it smile

Bardzo rzadko gram takie kursy w MLB ale jak będą mieli 0-6 to będzie gruuuba przesada, zwłaszcza jeśli rzuca Lester, który jest ich najlepszym pitcherem.

Boston Red Sox @ 1.595

W razie czego "lather, rinse, repeat" wink

Do góry
#4587111 - 08/04/2011 02:55 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
lukboj Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/05/2002
Boston Red Sox już 0-6 niestety!! choć szanse mieli w meczu z Indians ale ich nei wykorzystali i przegrali najniżej jak się da...

Do góry
#4587720 - 08/04/2011 15:01 Re: MLB - sezon 2011 [Re: lukboj]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Niezłe jaja. Lester swoje zrobił, ale ofensywa po raz kolejny wzięła wolne. Nie pamiętam sezonu kiedy taki murowany faworyt, wystartował tak tragicznie. Mimo że pisałem na początku tematu, że dziwi mnie taki huraoptymizm co do szans Red Sox, to jednak czegoś takiego to się nie spodziewałem shocked To ich najgorszy start od 1945 roku, wtedy skończyli z bilansem 71-83.

Najgorsze, że nie wiadomo czego się po nich dalej spodziewać. Dzisiaj grają z Jankesami a rzuca Lackey. Ups. Normalnie w tym meczu, przy takich pitcherach możnaby grać over 50, ale jak mi znowu Soxi zdobędą 0 punktów to nie będzie fajnie wink
No ale chyba jakiś jeden mecz to wygrają...

Tampa też 0-6 laugh Najlepsza dywizja okazuje się jak na razie najgorsza. C'mon boys, nawet Houston ma już zwycięstwo laugh

Do góry
#4588749 - 09/04/2011 00:26 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

Obstawiam , że dziś Yankees wygra powiększając serię do 0-7 , a jutro Red Sox przerwie serię.
Wyobraża sobie ktoś sweepa Yankeesów ??
0-9.
To już Detroit tak sezonu w 2003 roku nie zaczeło.

Do góry
#4589673 - 09/04/2011 16:14 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ludwiczek]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Hehe, no wygrali wreszcie, jedni i drudzy piwo

Manny Ramirez zakończył karierę. To jest ziom jednak. W ostatnich latach zajmował się głównie psuciem atmosfery w klubach i braniem dragów. Tampa po odejściu kilku ważnych zawodników zdecydowała się dać mu szansę. Jak go teraz złapali po raz drugi i groziło mu 100 meczów zawieszenia, to wolał zakończyć karierę, zostawiając kibiców i działaczy Rays w szoku. Chociaż szok to za duże słowo, raczej powinni się tego spodziewać.

Good bye Manny papa

Do góry
#4593372 - 10/04/2011 21:32 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

Mam wrażenie , że niedziel najłatwiej sie przewiduje , kończa się serie , mecze sa wcześniej , więc mozna skontrować ewenrtualnie.

Seattle próbuje nie dostać sweepa w domu.
Jako SP Bedard , który kiedyś był dobry , ale załapały go kontuzje
@ 1.84

Over 7.5 @ 2.100
Over is 8-3 in CLE last 11 road games.
Sędzia overowy
Ostatnie linie , gdy on decydował o ball/strike : 8,7,7,7.5 - 2 pierwsze zworty , dwa ostatnie weszły.
Ten mecz z linią 7.5 to mecz LAA-Tampa z 5 kwietnia.

Toronto @ LAA
LAA -1.5

Weaver jako starter i im też chyba nie wypada przegrać serii otwierającej sezon w domu
Ma patent na Blue Jays , na 7 czy 8 meczy druzyna przegrała raz.
ERA przeciwko około 3.00

Florida @ Houston
Houston @ 2.06

Im, też nie wypada przegrac serii w domu [patrz Mariners]

Do góry
#4627559 - 28/04/2011 00:21 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Prezes_1 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/09/2004
Pierwszy miesiąc rozgrywek dobiega końca, dlatego tak jak w poprzednich sezonach postaram się co jakiś czas wrzucać zestawienie wygranych/przegranych oraz under/over (w nawiasach sweepy).

----------MLB 2011.04.26
ARI WLLLWWLWLWLLLWWWL(LLL)(WW max 3W-4L
OuuOOOuOPOOuuOuuOuOOuO
ATL WLWWLLLWLLWLLWWLLWLL(WWW)(LW 3W-3L
uOOuuPuOOuuuOuuuuOPOuOOOO
BAL (WWW)WLWLWLLL(LLL)LWWLLL(W 4W-7L
uuuuOOOuuOOOOuuOOuOuu
BOS (LLL)(LLL)WLWLLLWWWLW(WWWW)(L 5W-6L
OOuuOuOOuOuOuPOuOuPuuu
CHC LWLWWLWLLWLWLWLWWLLWL(LL 2W-3L
OuuuOOOuOOOOuOOuuOOOOOu
CHW WWLLWWLWWLWL(LLL)LLLW(LLL)(WW 2W-7L
OOuOOuOuuuOOuPuuuuOOOuuu
CIN (WWW)WWLLWLWWLLWLLLLWLWL(WL 5W-4L
OuOOOuOuOuOuuOOOuuOuOuOu
CLE LLW(WWW)(WWW)WLL(WWW)WLWLLL(W 7W-3L
OOuuOuOuOuuuOOuOPOuOuO
COL LWWWWLWW(WWWW)WLWLLWLWL(WW 7W-2L
OuuOPuOOOOOOuOOOOOuuOOu
DET LLWLWLWLLLWWWWLLWLW(WWW)(L 4W-3L
OOOuOOuuOuPuuOOuOOuOOuO
FLO WLLWWLWWLLWWWL(WWW)WLW(WW 4W-2L
OOOuOOuOuuuOuuuuOuuOOu
HOU (LLL)LLWLLWLWLWLWLWWLLWL(W 2W-5L
OOOOOuuOuOOOuuOOuuOOOuO
KC LWWWWLLWWLWWWWLLWLW(LLL)(L 4W-4L
uuOOOOuuOuOuOuuOPOuOuOO
LAA WLLLWWLWWLWW(WWW)LWW(LLLL)(WW 5W-4L
uuOOOuuuuuuuuPuuOuuPuuuO
LAD WWLWLLWWLWLLLLLWWLWWWLW(LL 3W-5L
uPOOuOuuOOOPOOOuuOPOOOOOu
MIL (LLL)LWWWLWWWW(LLL)WWLWLW(LW 4W-4L
OuOuuPuOuOuuuOuOOuOOuOu
MIN LLWLWLWLLWLLLLWWLLWWW 3W-4L
OuuuOuuuuuOuuuuuOOuOu
NYM LWWWLLLWL(LLLL)LLWLLW(WWW)(W 5W-7L
OOOPOOOOOOOOOuuuuuOuOOO
NYY WWLWLWLWLWWLWWLWWW(LL 3W-2L
OOOuOuOOuOOuuOOuOuuu
OAK LLWLLWLWWWLWLLWWWLLLWW(LL 3W-3L
OPOOuuuuuuOOuOOuuOuuOOuO
PHI (WWW)LWWLWWLWWLWLLW(WWWW)(LL 5W-2L
OOOPOOOOuOuuuuOOuuuuuuO
PIT WLWWLWLWLLLLWLWW(LLL)WLW(L 2W-4L
OuuuuuPuOOuuuOOOuuOOOuu
SD WWLWLLLWLLWLWLWLLW(LLLL)(WL 2W-4L
OOuuOuuOuOuuuOOuuOuuuuOO
SEA WWL(LLL)(LLL)WWLLLLWLWLWWLL(W 2W-7L
OPOOuOOuOOuOuOuuOOuuuOOO
SFG LLWLLWWWLLWWWWLWWL(LLL)(W 4W-4L
uPOOuOOuuOOPuuOOOOuOOu
STL LLWLWLLLWWLWWWWLLWWWLW(L 4W-3L
OOuuuuOuuPOOOOOuOOuuOuO
TB (LLL)(LLL)WLLWWWWWLWWWLLWW 5W-6L
uuuOuuOuuOuuuuuuuuOOOu
TEX (WWW)(WWW)WLWWLLWLLWLL(WWW)(LL 7W-2L
OOuOuOOuuuPuuuOuOuOuOOO
TOR WWLWWLWLLLLWWLLLWLWLL(WW 2W-4L
OuuOuuuuuOuOOuPOOuOOuOO
WAS LWLLLWWLWWLL(WWW)WLLLWL(L 4W-3L
uOOuOOOOOOuuuOuOOuOOuO

Do góry
#4636188 - 02/05/2011 02:46 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Prezes_1]
Tekken Offline
addict

Meldunek: 05/02/2009
Padres @ Dodgers

Skończyło się na 26 hitach z rzędu dla Andre Ethier`a. Wczoraj, nie tylko Andre zaliczył gorszy dzień - cała ekipa Dodgers miała pecha przegrywająć 2-5. Tak to już jest w MLB, i już nawet nie rozpamiętywuję, dlaczego drużyna która ma najsłabszy batting w lidze - ogrywa Dodgers którzy przegrywają raz na trzy mecze u siebie.

Dzisiaj, gracze Padres odbijają przeciwko swojemu byłemu koledze - Garlandowi, 1-1 z 3.60 ERA to jego numery. Padres posyłają Mosleya, 0-3 i 1.99 ERA.

Po wczorajszej wpadce, podejrzewam że Dodgers nie dadzą sobie wygryźć drugiego meczu pod rząd jednej z najbardziej-nieszanowych drużyn w tym sezonie jak i w "ogóle". Moseley przez prawie 30 inningów wyautował zaledwie 10 pałkarzy, lepszy wynik od niego aż 7 miotaczy San Diego - w tym, gracze którzy miotali przez mniejszą ilość inningów.

Reasumując, Garland "ogarnia" starych kolegów, liderzy Dodgers dostarczają RBI które pozwala LA spokojnie wygrać i się odbić od płytkiego dna.

Typ: Dodgers ML 1.71

Do góry
#4654686 - 10/05/2011 01:37 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Prezes_1 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/09/2004
---------------------MLB 2011.05.08
ARI WLLLWWLWLWLLLWWWL(LLL)WWLWLLWWLWLWL max 3W-4L
OuuOOOuOPOOuuOuuOuOOuOOOuuuuOuPuO
ATL WLWWLLLWLLWLLWWLLWLL(WWW)LWWLLW(WWWW)WLW 6W-3L
uOOuuPuOOuuuOuuuuOPOuOOOOOOuOOOOuuuP
BAL (WWW)WLWLWLLL(LLL)LWWLLLWWLWWWLLWL(LLL) 4W-7L
uuuuOOOuuOOOOuuOOuOuuOuOuOuOuOPOu
BOS (LLL)(LLL)WLWLLLWWWLW(WWWW)LLWLLWWWLL(LWW 5W-6L
OOuuOuOOuOuOuPOuOuPuuuOuPuuOOuOOuO
CHC LWLWWLWLLWLWLWLWWLLWLLLLWWLLWWLWL 2W-4L
OuuuOOOuOOOOuOOuuOOOOOuOuuuuuuOuu
CHW WWLLWWLWWLWL(LLL)LLLW(LLL)WWLLLLLWLLLWW 2W-7L
OOuOOuOuuuOOuPuuuuOOOuuuuOOuOuuuuuP
CIN (WWW)WWLLWLWWLLWLLLLWLWLWLWLWLLWWWLW 5W-4L
OuOOOuOuOuOuuOOOuuOuOuOuOOPOOuOOuu
CLE LLW(WWW)(WWW)WLL(WWW)WLWLLL(WWW)(WWW)WLWLWL 7W-3L
OOuuOuOuOuuuOOuOPOuOuOOOOuOuuuuPO
COL LWWWWLWW(WWWW)WLWLLWLWLWWLWLLWL(LLL) 7W-4L
OuuOPuOOOOOOuOOOOOuuOOuuuOuOuOuu
DET LLWLWLWLLLWWWWLLWLW(WWW)(LLL)(LLL)LWWW(LWW 4W-7L
OOOuOOuuOuPuuOOuOOuOOuOOOOuOPuuPOOu
FLO WLLWWLWWLLWWWL(WWW)WLWWWLWLWWLWLLLW 4W-3L
OOOuOOuOuuuOuuuuOuuOOuOOPOOOOOuuP
HOU (LLL)LLWLLWLWLWLWLWWLLWLWLLLWWWLLWLL 3W-5L
OOOOOuuOuOOOuuOOuuOOOuOOOuuuOuOuuO
KC LWWWWLLWWLWWWWLLWLW(LLL)(LLL)(WWW)WLWLWL 4W-6L
uuOOOOuuOuOuOuuOPOuOuOOOOuOOOuOuuu
LAA WLLLWWLWWLWW(WWW)LWW(LLLL)WWLWLWLLWWWLW 5W-4L
uuOOOuuuuuuuuPuuOuuPuuuOuOuOOOuOuPO
LAD WWLWLLWWLWLLLLLWWLWWWLWLLWWLLWLLLLW 3W-5L
uPOOuOuuOOOPOOOuuOPOOOOOuOuOuuuuOuu
MIL (LLL)LWWWLWWWW(LLL)WWLWLWLWLWLL(LLLL)LWL 4W-7L
OuOuuPuOuOuuuOuOOuOOuOuOuuuOOOuuuu
MIN LLWLWLWLLWLLLLWWLLWWW(LLL)(LLL)WW(WLL 3W-6L
OuuuOuuuuuOuuuuuOOuOuOOuuOOuuOuO
NYM LWWWLLLWL(LLLL)LLWLLW(WWW)WWLLLWLLWWWL 6W-7L
OOOPOOOOOOOOOuuuuuOuOOOOuOuuOuPOuu
NYY WWLWLWLWLWWLWWLWWWLLWWLWWWLLLWLW 3W-2L
OOOuOuOOuOOuuOOuOuuuuOuPuPuuPuOO
OAK LLWLLWLWWWLWLLWWWLLLWWLLWWLWWLWLWLW 3W-3L
OPOOuuuuuuOOuOOuuOuuOOuOuuOOOuuuuuu
PHI (WWW)LWWLWWLWWLWLLW(WWWW)LLWWWL(WWW)LWL 5W-2L
OOOPOOOOuOuuuuOOuuuuuuOOOuuuOOuuP
PIT WLWWLWLWLLLLWLWW(LLL)WLWLWLWLWWLWLWW 2W-4L
OuuuuuPuOOuuuOOOuuOOOuuuuuuOPOOuuO
SD WWLWLLLWLLWLWLWLLW(LLLL)WLLLWWLWLWLW 2W-4L
OOuuOuuOuOuuuOOuuOuuuuOOOuOuPOOPuO
SEA WWL(LLL)(LLL)WWLLLLWLWLWWLL(WWW)WWLWLWWLL 5W-7L
OPOOuOOuOOuOuOuuOOuuuOOOOOPuuOOuuuP
SFG LLWLLWWWLLWWWWLWWL(LLL)WLWLWLLWWL(WWW) 4W-4L
uPOOuOOuuOOPuuOOOOuOOuuuuuOuOuPOuu
STL LLWLWLLLWWLWWWWLLWWWLWLWWWWLLWLWWLW 4W-3L
OOuuuuOuuPOOOOOuOOuuOuOOOOuOOOOOuuu
TB (LLL)(LLL)WLLWWWWWLWWWLLWW(WWW)LWLWLW(WWW) 5W-6L
uuuOuuOuuOuuuuuuuuOOOuOOuOuOuuuPOu
TEX (WWW)(WWW)WLWWLLWLLWLL(WWW)LLWLLWLLLWLLWL 7W-3L
OOuOuOOuuuPuuuOuOuOuOOOOuuOOOOOuuOO
TOR WWLWWLWLLLLWWLLLWLWLLWWLWWLLLWL(WLL 2W-4L
OuuOuuuuuOuOOuPOOuOOuOOOuuPuuuuOOu
WAS LWLLLWWLWWLL(WWW)WLLLWLLLWWLWW(LLL)WWL 4W-3L
uOOuOOOOOOuuuOuOOuOOuOOuuuOuuOOuuP

Do góry
#4655075 - 10/05/2011 04:27 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

http://www.beyondtheboxscore.com/2011/5/...dux-is-a-wizard

Greg Maddux to czarodziej.
Ale o co chodzi ??
Zapraszam doczytać na podanej wyżej stronie

Do góry
#4669447 - 16/05/2011 05:53 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
New York Yankees - Boston Red Sox 1 2.15 Ladbrokes

To będzie trzeci mecz pomiędzy tymi drużynami rozgrywany w Nowym Jorku. Pierwsze dwa wygrali Red Soxi, co przy moim systemie gry MLB jest doskonałym argumentem za Yankees. Ekipy w miarę wyrównane z lekkim wskazaniem na gospodarzy, którzy w analizie Accu Score Projections przed tym spotkaniem mają 54% szans na zwycięstwo. Nawet w Bostonie Yankees wygrali jedno ze spotkań, więc tym bardziej powinni uczynić to przed własną publicznością.

Do góry
#4670865 - 17/05/2011 05:01 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
saturas25 Offline

Meldunek: 03/08/2010
St.Louis Cardinals - Philadelphia Phillies over 7,5 kurs 2,10 Ladbrokes

Sądzę, że over 7,5 w tym meczu jest bardzo możliwy. St.Louis Cardinals to bardzo overowa drużyna, gdyż w tym sezonie mają bilans OU 26-14-1, a na dodatek ich sześć ostatnich spotkań to overy(linie prawie zawsze były wyżej ustawione niż teraz). Jakby tego było mało, to Westbrook(St.Louis) w tym sezonie póki co ma ERA 6,92, zresztą Lee(Philadelphia) też nie ma się czym chwalić, gdyż 3,78 to też żadna rewelacja. Uważam, że linia 7,5 to bardzo nisko ustawiona linia biorąc pod uwagę statystyki Cardinals.

Do góry
#4697484 - 29/05/2011 05:29 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
saturas25 Offline

Meldunek: 03/08/2010
Texas Rangers (Harrison) - Kansas City Royals (O'Sullivan) over 10,0 kurs 1,83 Ladbrokes

10 pkt. w meczu to dość wysoka linia, ale nie w przypadku takich drużyn jak Texas i Kansas City. ERA O'Sullivana to 5,60, a Harrisona 3,62, więc Harrison bez rewelacji, a O'Sullivan słabiutko. We wczorajszym meczu pomiędzy tymi zespołami padł wynik 12-7 dla Kansas City Royals. Texas ostatnio gra tak w kratkę(nawet z przewagą underów) jeśli chodzi o U/O, natomiast Kansas City na 5 ostatnich spotkań zanotowali aż 4 overy, ale co najważniejsze w tych meczach bardzo solidnie przekroczyli linie. Oto ostatnie wyniki KC: 12-7, 5-6, 2-9, 3-5, 8-9. Uważam, że w tym meczu padnie wynik niewiele niższy od tego wczorajszego, a powyżej 10 pkt. spokojnie powinni przekroczyć.

Do góry
#4700007 - 30/05/2011 05:32 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Atlanta Braves - Cincinnati Reds 1 (-1,5) 2.7 Ladbrokes

Braves i Reds rozegrają kolejny mecz z serii, w której do tej pory mamy remis 1:1. Tym razem moim faworytem są gospodarze, u których miotaczem będzie Jair Jurrjens, mogący pochwalić się bilansem 6-1. Po wpadce w pierwszym spotkaniu zawodnicy z Atlanty zdołali odnieść zwycięstwo, które nieprzekonujące było tylko z powodu dekoncentracji w czwartym inningu. Liczę, że tym razem Braves nie zostawią już swoim rywalom żadnych wątpliwości. Według wyliczeń AccuScore (za ESPN) zwycięstwo Atlanty szacowane jest na 66%.

Do góry
#4705271 - 02/06/2011 06:39 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Meldunek: 12/08/2002
San Francisco Giants (Lincecum) - St. Louis Cardinals (Westbrook) 1(-1.5) 2.60 Ladbrokes

Zapowiada się dosc interesujacy mecz. St.L z Westbrookiem ktory ma serie 3 wygranych(ERA 5.19). Dla SF natomiast dzis rzuca Lincecum który wygral ostatnie dwa mecze, pick na -1.5 SF stawiam glownie ze względu na swietne staty Lincecuma przeciw Cardinals (6 meczow: 5-1 bilans z ERA 2.30) oraz ogladalem ich wczoraj i wygladaja bardzo dobrze w ofensywie. dosc pechowo przegrali prowadzac prawie cale spotkanie, dzis licze na rewanz, zwlaszcza ze potrzebuja wygranej poniewaz stracili pozycje lidera w swojej dywizji na rzecz Arizony.

Do góry
#4706175 - 03/06/2011 00:05 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
rockeman Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2005
San Diego Paders - Houston Astors
typ: over 6
kurs: 1,90
buk: Ladbrokers

do zagrania tego typu przede wszystkim zachęca mnie tak nisko wystawiona linia. Pitcherami desygnowanymi do tego spotkania są: Stauffer (SD) oraz Norris (Houston). ERA obu tych zawodników nie jest powalająca. Aż 4,76 tego pierwszego, i 3,76 rywala. tak wiec juz nawet kazdy z tych graczy przy gorszym występie jest w stanie pokryc wczesniej wspomnianą linie. Jesli obaj gracze się jednak spiszą, to pozostaje szansa w bullpenach obu drużyn, ktore mnie osobiście również nie zachwycają. Jeśli jeszcze do tego dodać, że obie ekipy w ostatnim czasie nie mają problemów ze zdobywaniem (i traceniem) runów, to wszystko się układa w logiczną całość, a wystawiona linia na poziomie 6 punktów na to spotkanie sama nakładnia do zagrania OVERA

Do góry
#4713206 - 07/06/2011 04:06 Re: MLB - sezon 2011 [Re: rockeman]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

Draft 2011

Jutro odbędzie się pierwsza runda draftu MLB.
Można by rzec , że nic ciekawego - faktycznie - ale poprzednie 2 lata zmieniły nieco myślenie o drafcie z powodu dwóch zawodników - Stephena Strasburga z uniwersytetu SDSU oraz Bryce'a Harpera. Obydwoje trafili do Washington Nationals. Pierwszy leczy kontuzję i wątpliwe , że zobaczymy go w tym sezonie , drugi gra w Minors i też nie zobaczymy go w tym sezonie w grze [tak powiedział manager].
Harper potrzebuje doświadczenia oraz usprawnienia mechaniki , ale myślę , że w 2012 roku możliwe , że zaliczy debiut w MLB.

W tym roku numeracja pierwszej rundy wygląda następująco :

1. Pittsburgh
2. Seattle
3. Arizona
4. Baltimore
5. Kansas
6. Washington
7. Arizona
8. Cleveland
9. Chicago
10. San Diego

Prócz pierwszej rundy , dochodzi jeszcze tzw. Supplemental First Round , czyli rekompensata za utracenie zawodnika [Free Agenta]
W wyniku czegoś takiego , Tampa Bay będzie miała 10 wyborów w pierwszym dniu [1 runda i suplementy] , a Detroit 0 picków.

1. Gerrit Cole [UCLA] - RHP

Cole rzucał dla uniwersytetu UCLA [fani College Football kojarzą tą ekipę na pewno]. Został wybrany w 2008 roku , ale nie podpisał kontraktu z Yankeesami. Po 3 latach wraca z lepszymi umiejętnościami oraz fastballem odchodzącym do 96 MPH [Starsbourg rzuca około 100 MPH]. Potrafi rzucić porządny fastball , slider i change-up. W większości typowań jest przydzielany do ekipy Piratów. W ostatnim czasie najbardziej wartościowym graczem wybranym przez Pirates okazał się Andrew McCutchen.

2. Anthony Rendon [Rice] - 3B

Kolejnym zawodnikiem jest infielder z uniwersytetu Rice - Anthony Rendon. Gdy Cole raczej kłopotów ze zdrowiem nie ma , to Rendon może spaść parę numerów z powodu ramienia i kostki. Zawodnik z potencjałem do odbijania ze średnią ponad .300 co sezon. Dodać można dobrą postawę w defensywie.
Najlepszym zawodnikiem wybranym przez Mariners był Alex Rodriguez , który początkowo zaczął grać jako SS , później przemieniony na 3B

3. Danny Hultzen [Virginia] - LHP

Nie ma pewności , ale Arizona sięgnie po leworęcznego piczera.
Fastball dochodzi do 95 MPH , zwiększył szybkośc oraz ''nurkowanie'' piłki. Ma dobrego change-upa
Dobry instynkt , dobra zdolność do rzucania , dobry stuff [czyli ilość piłek , kóre ma w arsenale do rzucania]. Interesuję się nim wiele klubów

4. Trevor Bauer [UCLA] - RHP

Kolega Cole'a z unwerku
Można by rzec , że Arizona ma świetny czas teraz , rok temu nie podpisał umowy z nimi wybór z pierwszej rundy , węc w ramach rekompensaty otrzymali numer draftu.
Jego fastball osiąga czasami prędkość 97 MPH , a średnia wynosi 93-94. Jego curve jest dodatkową porządną piłką , jeśli może używa slidera , change-upa , splittera.
Porównywany jest do gwiazdy SFG - Tima Lincecuma. Ma podobny do niego styl rzucania.

Przedstawiłem tylko wybranych czołowych zawodników , draft MLB ma 50 rund , nie z każdym zawodnikiem drużyna podpisze umowę.
Np. w NFL pierwszoroczniacy grają od razu w ekipie , tutaj muszą dobyć doświadczenie , trafiają do ekipy za 2-3 lata.
Zawodnicy wybierani są nie tylko z koledż , ale też z High Schools - np taki Harper

W ostatnich latach najbardziej udanym draftem był rok 2005 - pochodzą z niego tacy zawodnicy jak Justin Upton , Ryan Zimmerman , Ryan Braun , Ricky Romero , Troy Tulowitzki , Andrew McCutchen , Jay Bruce , Jacoby Ellsbury , Matt Garza

Do góry
#4713300 - 07/06/2011 04:52 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
rockeman Offline
Carpal Tunnel

Florida - Milwaukee
typ: over 8,0
kurs: 1,95
buk: Ladbrokes

Starterami w tym spotkaniu są Vazguez (florida) i Greinke (milwaukee). Obaj słabiaki. Vazguez ostatnio sie troche poprawił, co akurat w moim odczuciu oznacza, ze juz najwyższy czas na slabszy występ. Greinke również spisuje się w przekroju tego sezonu poniżej oczekiwań. przekroczenie linii 8 punktów jest spokojnie do przekroczenia. Licze , że sprawa rozdtrzygnie sie w 6, maksymalnie 7 inningach. Obie druzyny bowiem dysponują naprawde niezlymi bullpenami, dlatego tez jeśli punkt nie zostaną "nabite" w początkowej bądź środkowej częsci spotkania, to w samej końcówce moze byc o nie niezwykle cięzko. przy linii 8,0 i kursie 1,95 typ imo jest jak najbardziej value. linia 8,5 wydaje mi się juz troszke zbyt marginalna.
podczas swojej analizy nie kieruje się tendencjami "z zewnątrz". Ale kiedy juz ustale sobie pick do grania , to lubie sobie sprawdzić jak typują zagraniczni eksperci. I w tym przypadku 7-miu z nich typuje over, a tylko jeden proponuje under w tym spotkaniu.

Do góry
#4715652 - 08/06/2011 16:09 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

San Francisco Giants - Washington Nationals 1 1.5 ladbr

Najlepsza aktalnie druzyna w National League na zachodzie kontra najgorsza na wschodzie. San Francisco z bilansem 34 wygrane i 27 przegranych zmierzy sie po raz kolejny z Washington ktorzy maja odwrotny bilans 27-34. Wczoraj druzynie gosc udalo sie odniesc dosc zaskakujace zwyciestwo, w dniu dzisiejszym nie spodziewam sie takiej niedpodzianki zwlaszcza ze dla Giants rzuca Matt Cain z ERA 3.64 przeciwko Maya 8.00. SF ma okazje odskoczyc Arizonie w tabeli i umocnic sie na prowadzeniu, dlatego licze ze beda zmobilizowani i nawet tak niski kurs jak na MLB wyglada tutaj na oplacalny.

Do góry
#4716806 - 09/06/2011 02:59 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
rockeman Offline
Carpal Tunnel

houston - st.louis
typ: over 7,5
kurs: 1,86
buk: ladbrokers

kolejny typ na over, gdzie linia wydaje mi sie być zaniżona. wg moich szacunków powinna ona wynosic ok.8,0 - 8,5. ani starterzy obu ekip (Norris i Garcia) ani też bull peny obu drużyn nie prezentują wybitnego poziomu. St.Louis obecnie ma serie 4 zwycięstw z rzędu, i dokladnie tyle samo, tyle że porażek zanotowała ekipa z Houston. Gospodarze zatem zrobią wszystko, aby to spotkanie wygrac, więc nie widze tu możliwości jakiegokolwiek kalkulowania. przewiduję cios za cios a co za tym idzie duzo punktów w tym spotkaniu

Do góry
#4717797 - 09/06/2011 21:33 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

San Francisco Giants (Bumgarner) - Cincinnati Reds (Cueto) over 7 2.0 ladbr

Dosc interesujacy mecz, trzecia druzyna Central z National League kontra lider National League na zachodzie. Cincinnati Reds legitymuje sie bilansem 32-31, natomiast San Francisco Giants 35-27. Zarowno dla Cincinnati jak i dla San Francisco ten mecz jest dosc istotny, Cincinnati goni Milwaukee i St. Louis w swojej dywizji a San Francisco moze powiekszyc przewage nad Arizona. Dla Reds rzuca Cueto ktory ma bilans 2-2 w tym sezonie z ERA 2.27, pitcherem Giants jest Bumgarner 2-7 i ERA 3.42, na papierze pick na Reds wyglada dosc dobrze jednak zdecydowalem sie na over gdzie moim zdaniem linia jest jednak o punk za nisko ustawiona, wiekszosc typerow z USA spodziewa sie tutaj undera i wyniku raczej pilkarskiego, jednak licze ze ci mlodzi pitcherzy beda miec w dniu jutrzejszym sporo roboty, poza tym patrzac na staty ostatnie 5 meczow Cincinnati to 4 overy.

Do góry
#4720713 - 10/06/2011 23:57 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
rockeman Offline
Carpal Tunnel

11/6/2011 1:05
Detroit - Seattle
baseball - MLB
typ: over 8 punktów
kurs: 1,90
buk: ladbrokes

linia na to spotkanie w miare niska. zwłaszcza jesli spojrzec na forme startera gospodarzy. w ostatnich meczach jego ERA wynosi ponad 7!!! Penny nie jest tym samym zawodnikiem co w poprzdnich sezonach, kiedy to spisywal sie naprawde solidnie. mysle, ze jego kiepska postawa pozwoli gospodarzom na zdobycie >4 punktów. Pitcher gosci - Bedard prezentuje się co prawda znacznie lepiej, jednak i on nie nalezy do wybitnych graczy na swojej pozycji. dodając do tego, że "rzuca na wyjeździe" ,to mysle, ze rownie "odda" te pare punktów. przewiduje w tym spotkaniu tak zwany "cios za cios". To co zepsuje Penny, to będą odrabiac jego koledzy gdy przyjdzie ich czas na odbijanie. jedyną rzeczą która mnie zniechęca do zagrania tego typu są bardzo dobre bull peny obu ekip. to moze sprawić, ze jesli podstawowi pitcherzy nie pokryją overa, to gdy dojdzie do bull penów, to dorobek punktowy druzyn moze juz nie ulec powiekszeniu

Do góry
#4721528 - 11/06/2011 13:48 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

Los Angeles Angels of Anaheim (Pineiro) vs Kansas City Royals (Paulino) 1(-1.5) 2.6 ladbr

Dla Kansas rzuca Paulino ktory ma bilans 0-4 z ERA 3.82, u gospodarzy Pineiro 2-3 i ERA 3.76. Kansas wygralo ostatnie dwa mecze: bilans ogolny to 28-36, natomiast LAA ma swietna serie 7 przegranych z rzedu i bilans 30-35. W tym meczu maja idealna okazje na przelamanie serie, z tego co czylem sa zmobilizowani aby w koncu odniesc wygrana i ciezko sobie wyobrazic lepsza okazje niz przeciwko slabej ekipie Kanas w ktorej rzuca pitcher z bilansem 0-4, licze na przelamanie i zdecydowana wygrana gospodarzy.

Do góry
#4725333 - 13/06/2011 02:34 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
rockeman Offline
Carpal Tunnel

12.6.2011 22:05
MLB - baseball USA
San Diego - Washinghton
typ: San Diego -1,5
kurs: 2,9
buk: ladbrokes

Starterzy obu druzyn prezentują bardzo wyrównany poziom. do tego Stauffer (SD) jak i Zimmerman (WSH) w ostatnich swoich występach wykazują progres formy. bull peny obu zespołów równiez prezentują się bardzo dobrze, choć zauważalny jest spadek wyników osiaganych przez "rezerwowych" w druzynie gości. ta seria spotkań miedzy SD a washinghtonem zaczęła się wybornie dla gospodarzy. wygrali 7-3. jednak w nastepnych dwóch potyczkach ulegli nieznacznie po 1-2. i własnie to w mojej ocenie moze sprawić, ze do ostatniego pojedynku w serii przystąpią z ogromną chęcią rewanżu i odniosą zdecydowane zwycięstwo. do tego kurs 2,9 bardzo zachęca do zagrania tego typu. warto również zauważyć, że Paderś jeśli juz wygrywają mecze, to zazwyczaj róznicą 2 lub wiecej runów, dlatego też typ -1,5 uwazam za warty zagrania

Do góry
#4729819 - 15/06/2011 05:21 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

15.06 03:05
Kansas City Royals (Duffy) at Oakland Athletics (Cahill)
over 7.5 runs
1.87

Nie ukrywam ze typ zagrany ze wzgledu na niska linie, mam wrazenie ze powinna byc ustawiona na okolo 9ptk. Dla KansasCity rzuca Duffy ktory ma bilans 0-2 z ERA 5.55. Dla Oakland - Cahill 6-4 + era 3.18. Oakland wyraznie bez formy, ostatnie 10meczow to bilans 1-9 z tym ze grali same wyjazdy, u siebie liczbe na przelamanie serii i postawienie na ofensywe. Kansas ostatni mecz wygrali z LAA az 9:0, przy lini 7.5 wyglada to dosc obiecujaco, spodziewam sie otwartego meczu.

Do góry
#4733416 - 17/06/2011 07:41 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

San Francisco Giants (Vogelsong) at Arizona Diamondbacks (Kennedy)
2(-1.5)
2.45
ladbr

Trzeci mecz tych druzyn, Arizona przegrala dwa mecze u siebie, w dzisiejszym meczu beda chcieli wygrac za wszelka cene. San Francisco umocnilo sie na prowadzeniu w dewizji, gospodarze jesli chca nawiazac z nimi walke o pierwsze miejsce koniecznie musza odniesc dzis zwyciestwo. Licze na zdecydowana wygrana i pokrycie hc, glownie ze wzgledu na pitchera gospodarzy, dla Arizony rzuca Kennedy ktory ma bilans 7-2 i ere 3.23. W San Francisco rzuca doswiadczony Vogelsong. Nie wierze w kolejny dobry mecz w wykonaniu Giants, zwlaszcza ze w poprzednich spotkaniach mieli tez sporo szczescia w decyzdujacych momentach.

Do góry
#4735196 - 18/06/2011 04:10 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
voltiix Offline
member

Meldunek: 13/01/2008
St.Louis Cardinals - Kansas City Royals
1 -1.5
2,25@
ladbrokes

Mecz otwierający serię pomiędzy Cardinals,a Royals. St Louis ostatnio spisuje się bardzo słabo-aż 6porażek z rzędu. W końcu pora zacząć wygrywać. Na pagórku stał będzie będzie bardzo dobry pitcher Chris Carpenter(w tamtym sezonie 16W-9L) w tym sezonie póki co bardzo słabo 1W-6L, co wynika ze słabej ofensywy jego drużyny. Po drugiej stronie barykady będzie rzucal Felipe Paulino - słaby rzucający, 0W-4L w tym sezonie. Kansas City nie potrafi grać na wyjazdach (bilans 9W-19L. Liczę dziś na doświadczenie Carpenter'a i przełamanie fatalnej serii przez St. Louis Cardinals.

Do góry
#4735222 - 18/06/2011 04:48 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
connor Offline
a.k.a. "Experto"
King Of The Hill

18 Jun. 00:10
Milwaukee Brewers (Marcum) vs Boston Red Sox (Lackey)
over 9.5
2.0
ladbr

Idealny mecz na over, dla Boston rzuca Lackey z bilansem 4-5 i ERA 7.41, dla Milwaukee - Marcum 7-2 ERA 2.68.
Boston w tym sezonie 41-27, po slabym poczatku wygrywaja ostatnio prawie wszystko. Milwaukee tez niezle sie spisuje 39-31.
Generalnie Red sox w formie i z niesamowicie mocna ofensywa kontra b. dobry pitcher, Milwaukee natomiast moze sobie pozwolic z pewnoscia na kilka runow przeciwko Lackeyowi. Zapowiada sie ciekawe widowisko.

Do góry
#4739005 - 19/06/2011 23:52 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
voltiix Offline
member

Cleveland Indians - Pittsburgh Pirates
1 -1,5
2,35@
ladbrokes

Mecz jednej z najlepszych w drużyn w lidze kontra średniacy. Po stronie Cleveland dobry rzucający Masterson 5W-5L a na przeciw Jeff Karstens 4W-4L, PIT słaby w ofensywie, Cle ma już 2L z rzędu i czas to zmienić, gdyż mają niewielką przewagę w dywizji nad Detroit Tigers. Liczę na dobrą ofensywę ze strony CLEVELAND i bezproblemowe pokrycie handicapu smile.

Do góry
#4741946 - 21/06/2011 04:01 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
voltiix Offline
member

Florida Marlins-Los Angeles Angels
1
2,1@
ladbrokes
8/10

Floryda, która jest w dołku ma już 10porażek z rzędu. Na pagórku stanie dziś ich najlepszy rzucający Anibal Sanchez (6w-1l). Na przeciw Weaver,który również prezentuje się nieźle. Po stronie gospodarzy jest wielka motywacja, nie można przecież wiecznie przegrywać. Weaver jak najbardziej do ustrzelenia, myślę,że ofensywa Marlins w końcu się obudzi i odbudują swoje morale smile.

Do góry
#4744831 - 22/06/2011 07:32 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
rockeman Offline
Carpal Tunnel

22/6/2011 4:10
LA Dodgers - Detroit Tigers
typ: over 7,0 runa w meczu
kurs: 1,80

o ile od pewnego czasu strasznie się męczę typując mlb (linie/kursy graniczne), o tyle ten typ wydaje mi sie być mega rodzynkiem. po pierwsze spotykają się dwie typowo overowe druzyny, które wczoraj w pierwszej wzajemnej potyczce zaliczyły under (wynik 4-0) po drugie - starterzy: jak dla mnie zarówno Scherzer (Detroit) jak i Billingsley (LAD) graja w tym sezonie gorzej niż przecietnie, o tyle ten pierwszy jeszcze trzyma jako taki poziom, natomiast Billingsley zupełnie się pozypał, a jego ostatnie występy to istna katastrofa. wystarczy nadmienić ,że jego ERA za ostatnie 3 gry wynosi 11,20 !! nie sądzę aby naglę się "obudził" i seryjnie bezproblemowo outował pałkarzy Tigers. i o ile Scherzer i Billingsley nie "załatwią" overa, to wszystko "naprawić" powinny bull peny, które same w sobie są kiepskie, a na dodatek ostatnio strasznie dołują i spisują się jeszcze gorzej niż zwykle. tak wiec reasumując, mysle ze będziemy świadkami baseballa totalnego, wymiany ciosów i deszczu punktów laugh

Do góry
#4746828 - 23/06/2011 04:40 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
rockeman Offline
Carpal Tunnel

23/6/2011 4:15
SF Giants - Minnesota Twins
typ: over 6,5 runa
kurs: 1,83

zapowiada się bardzo ciekawa rozgrywka, a to głównie ze względu na serie obu druzyn. Obecnie Giants mają 5 porażek z rzędu,a Twins aż 8 kolejnych wygranych. a co jeszcze ciekawsze mimo tych serii to SF w sezonie ma duzo lepszy bilans (39-34) niż Minnesota (32-39). Bardzo dobrym typem wydawało mi się postawienie na SF, a nawet handi -1,5 na nich (kurs w okolicach 3,0) , jednak przeglądając prognozy zagranicznych speców od baseballa rzuca się w oczy, ze zdecydowanie stawiają oni na Twins. ALe nie potrafie zlokalizowac przyczyny, dlaczego tak się dzieje. dlatego też postanowiłem wytypowac over w tym spotkaniu. linia niska : 6,5 i... to chyba jedyny racjonalny argument za overem... laugh Starting pitcherzy prezentują bardzo wysoki poziom w tym sezonie. SF jest ekipą typowo underową. O ile goście posiadają przyzwoity bull pen, to ten w SF spisuje się naprawde wyśmienicie. i to jest takie "nowe" podejscie. a mianowicie, kiedy wszystko wskazuje na jakiś przebieg zdarzenia, to zagrac na odwrót. wielokrotnie już taki trick w zakładach mi się sprawdził i mam nadzieje, ze tak bedzie i tym razem. Przwiduje tak zwany Game Trees Masmix, czyli pełną finezji ofensywe i beztroską obrone, co powinno się zakończyć spokojnym pokryciem overa zwłaszcza przy tak niskiej linii

Do góry
#4749533 - 24/06/2011 05:50 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
rockeman Offline
Carpal Tunnel

24/6/2011 2:15
St.Louis - Philadelphia
typ: over 7,0 runa

kolejny "izi over". oczywiscie z moim szczesciem znow skonczy się na 6 lub w razie cudu na 7-mi punktach. Starterzy obu ekip są bardzo silni. dla Cardinals rzuca Carpenter, ktory ostatnio spisuje się na miare oczekiwań, a dla Phillies miota solidny Oswalt. co zatem skłania do zagrania overa? jednym z argumentów jest całkiem fajna linia. po drugie tragiczny bull pen St.louis,ktory nawet przy stanie 0-0 po 6 innach jest w stanie zapewnić overa w tym spotkaniu. kolejnym argumentem jest łatwość zdobywania punktów przez przyjezdnych, a gdy to zestawimy z bardzo słabą obroną gospodarzy w tym sezonie to wniosek nasuwa się sam. dodac warto, ze od wieeelu juz spotkan st.louis traci minimum po 4 punkty w grze! i jesli tak też sie stanie w tym pojedynku to o over jestem spokojny, gdyż gospodarze po fatalnych ostatnio dwóch występach, w których łącznie zdobyli tylko 2 punkty z gry (wczoraj 0...) będą zdeterminowani, aby wreszcie zdziałać coś konkretnego w ofensywie, zwłaszcza przed własną publicznością

Do góry
#4754991 - 26/06/2011 23:25 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
rockeman Offline
Carpal Tunnel

26/6/2011 20:10
Milwaukee - Minnesota
typ: over 8,0 runa

zdecydowanym faworytem tego spotkania sa gospodarze. w trwającej serii wygrali oba mecze (przedwczoraj 4-3 i wczoraj pogrom 11-1) wiele wskazuje na ich spokojne zwycięstwo i dziś, jednak duzo lepszym typem wydaje mi sie byc over w tym spotkaniu. jednym z czynników jest przyzwoicie niska linia 8,0 runa. kolejna rzecz to połączenie łatwości zdobywania punktów na własnym stadionie połączona z średniej klasy pitcherem gości którym jest Pavano. Tak wiec na pare punktów juz vs ten miotacz można liczyc. z kolei minnesota ostatnio zupelnie bez formy. mają juz na koncie 4 porazki z rzedu a gra w ataku się nie klei. mało punktują, i mysle, ze ten mecz jest dla nich dużą szansą na przełamanie tej niemocy w ofensywie. narzucac przeciw nim bedzie słaby w tym sezonie Nerveson (ERA 4,5) do tego startują z pozycji underdoga skazanego na porażke, co powinno przynieść gre bardziej na luzie, dzięki czemu efekty przy akcjach ofensywnych powinny przynieść lepszy skutek. do tego wszystkiego jeszcze nalezy zwrocić uwage na mega słabe bull peny obu ekip, które nawet przy stanie 0-0 byłyby w stanie załatwić overka

Do góry
#4777520 - 08/07/2011 18:19 Re: MLB - sezon 2011 [Re: rockeman]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2004
Śmierć kibica próbującego złapać piłkę bejsbolową

Kibic zespołu bejsbolowego Texas Rangers zmarł po tym jak w trakcie meczu spadł z trybuny stadionu, kiedy próbował złapać piłkę lecącą w publiczność.

Na naszym obiekcie doszło do tragicznego w skutkach wypadku. Jeden z naszych kibiców stracił życie, po tym jak próbował złapać piłkę. Wszyscy w klubie, zarówno pracownicy jak i zawodnicy są przygnębieni tym zdarzeniem, a nasze myśli i modlitwy są z rodziną ofiary - powiedział prezes Texas Rangers Nolan Ryan.

Obok ofiary wypadku siedział Ronnie Hargis z synem. - Spadł prosto w dół. Próbowałem go jeszcze złapać, ale nie dałem rady - powiedział Hargis.

Do zdarzenia doszło w drugiej rundzie meczu Rangersów z Oakland Athletics, kiedy zawodnik gospodarzy Josh Hamilton skierował piłkę w trybuny. W ten sposób zareagował na krzyki kibiców, którzy domagali się rzucenia piłki w ich kierunku. - Podobnie jak każdy z nas, Josh jest bardzo rozżalony tym co się stało - przyznał Ryan.

Na trybunach siedział były prezydent USA George W. Bush, który w przeszłości był współwłaścicielem klubu.

źródło

Do góry
#4777695 - 08/07/2011 19:20 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Baqu]
szymon1989 Offline
veteran

Meldunek: 14/10/2006
Jakiś link please.

Do góry
#4778652 - 09/07/2011 00:43 Re: MLB - sezon 2011 [Re: szymon1989]
dondo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 08/02/2007

Do góry
#4778884 - 09/07/2011 01:29 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Kenny Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/01/2005
Ten łebek co był koło tego gościa co spadł to ponoć był jego kilkuletni syn, ładną tragedię musiał przeżyć, a swoją drogą, ojciec wypadł tak z lekka przez małego bo piłka leciała na małego ale ojciec chciał być szybszy frown

Do góry
#4789317 - 13/07/2011 22:21 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Kenny]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

mały brawl, Canadians vs. Indians

http://www.youtube.com/watch?v=nC3VB10DJg0

Do góry
#4821813 - 31/07/2011 17:27 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Baqu]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Kończy nam się trade deadline, bardzo aktywni Indians, bo za chwilę huknie, że pozyskali Ubaldo Jimeneza z Rockies.

Pence poszedl za bardzo wysoką cenę. Philli się zbroi właściciwe co pół roku.
Pence ma wypełnić dziurę po Werthcie, jak mu pojdzie czas pokaze.
Jestem ciekaw tylko jak sie trzymaja finanse Philly, budzet ich rosnie niesamowicie, mlodych sie pozbywają.
Sa niesamowicie silni, ale w ciagu kilku lat to sie moze na nich odbic i beda zjezdzac w dol.

Pence z Houston do Philly za 4 mlodych w tym 2och bdb perspektywicznych wink
Derrek Lee z Orioles do Pirates za Aaron Baker

White Sox pozbyli sie Edwina Jackson i Mark Teahen do Blue Jays za Jason Frasor i Zach Stewart.

A zaraz potem Jackson powedrował do Cardinals z Dotelem, Pattersonem i Rzepczynskim za Colby Rasmusa, Millera, Brian Tallet i P.J. Walters

Kosuke Fukudome z Cubs za 2och gosci do Indians

Do góry
#4821857 - 31/07/2011 17:59 Re: MLB - sezon 2011 [Re: lupus]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

zapomniałeś napisać, że Orlando Cabrera przechodzi do SF za Thomas Neal

no i Derrek Lee do Piratów, w drugą stronę Aaron Baker

Texas natomiast wzmocnił bullpen Koji Uehara z Baltimore, oddali Tommy Hunter oraz Chris Davis

Marquis trafił do Arizony za Zach Walters

Mike Aviles do Bostonu za Y. Navarro oraz Kendal Volz

i oczywiscie Tygrysy po pozyskaniu Ubaldo zdobyły sie na kolejny ruch i mają Fistera z Seattle.

Do góry
#4821893 - 31/07/2011 18:27 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Baqu]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Phila chce wygrywać teraz, a że ich budżet nie wytrzyma i za jakiś czas zjadą w dół to jest normalne. Na razie robią świetne ruchy i póki co to inne teamy mają problem.

A co do transferów to nie zapominajcie o (prawie) najważniejszym: Carlos Beltran poszedł do SF Giants smile

Do góry
#4822705 - 01/08/2011 00:52 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
lupus Offline
antimadrista

Cabrera to juz chyba nie to co kiedys.

Beltran mi umknal, tzn czytalem o wymianie, ale umknal mi tutaj na forum.
Giants koniecznie potrzebuja wzmocnien w ofewnsywie, wiec to mnie jakos nie zdziwilo, ze u nich wyladaowal.

@Baqu
O Lee pisałem, a Jimenez trafił do Indians wink

Do góry
#4830340 - 05/08/2011 04:03 Re: MLB - sezon 2011 [Re: lupus]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

udał się tym razem tekst Sarze, także polecam grin

http://www.covers.com/articles/columns/articles.aspx?theArt=242029

Do góry
#4836837 - 08/08/2011 15:03 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Baqu]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Co by było, gdyby nie dwie wojny?

Tomasz Frankowski znów strzela w ekstraklasie gola za golem. Ma już ich 150 i wielu gdyba, co by było, gdyby superstrzelec z Białegostoku tyle lat nie tułał się za granicą. W sumie Frankowski stracił aż osiem ligowych sezonów. Gdyby strzelał w nich choć po 5 goli, byłby lepszy od najskuteczniejszego w historii Ernesta Pohla (186 goli).

Takie rozważania od razu przywodzą na myśl jedną z moich ulubionych kwestii - czy Ted Williams uzyskałby więcej home runów w karierze niż Babe Ruth, gdyby nie stracił niemal całych pięciu sezonów w armii - najpierw podczas II wojny światowej, potem wojny koreańskiej.

Ruth, który karierę skończył w 1935 r., w 21-letniej karierze zaliczył 712 home runów. Wtedy ten rekord był uważany za wieczysty. Tak bardzo przewyższał dokonania wszystkich jemu współczesnych. Ruth do dziś jest ikoną amerykańskiej kultury.

Ted Williams jest postacią o wiele mniej znaną. Zaliczył jedynie 521 home runów, co daje mu na liście wszech czasów dopiero 18. miejsce. W tym roku jest szczególnie wspominany w baseballowym świecie z powodu 60. rocznicy sezonu, w którym jako ostatni w MLB odbijał piłkę z 40-procentową skutecznością (dokładnie 40,6). W owym 1941 r. zaliczył 37 home runów, rok potem - gdy już trwała wojna - 36. Kolejnego sezonu już nie było, bo MLB zawiesiła rozgrywki, a 24-letni wówczas Williams poszedł do wojska. Właściwie mógł uniknąć powołania, bo miał na utrzymaniu samotną matkę. Ustanowił jednak dla niej fundusz powierniczy i wstąpił do armii. Ukończył kurs lotniczy, potem szkolił pilotów, a gdy miał już dołączyć do sił powietrznych na Pacyfiku, wojna się skończyła.

Gdy wrócił do gry w sezonie 1946 r., zaliczył 38 home runów.

Karierę musiał przerwać jeszcze raz. W 1952 r. jako rezerwista został powołany na wojnę koreańską. Uczestniczył w 39 misjach bojowych, pilotując myśliwca. W lutym 1953 r. niedaleko Pyongyang w Korei Północnej jego samolot został trafiony pociskiem przeciwlotniczym. Musiał lądować awaryjnie na lotnisku tuż za linią frontu. Za swoje dokonanie tego dnia został odznaczony (Air Medal).

Do gry wrócił w sierpniu 1953 r. i zdążył jeszcze zagrać 37 meczów, w których zaliczył 13 home runów - gdyby taką średnią miał w całym sezonie, miałby ich na koncie ponad 50, czyli ustanowiłby rekord swojej kariery.

Kwestię, ile stracił Ted Williams przez służbę wojskową w najlepszych latach kariery, postanowiła rozstrzygnąć firma Elias Sports Bureau, która od 90 lat prowadzi oficjalnie statystyki dla MLB. Jest ona dla kochających liczby kibiców baseballa czymś w rodzaju Stolicy Apostolskiej dla katolików. Po przeprowadzeniu skomplikowanych analiz w 1999 r. Elias Sports Bureau orzekło, że gdyby nie służba wojskowa, Williams skończyłby karierę z dorobkiem 712 home runów - o dwa mniej niż ma ich na koncie Babe Ruth.

źródło

Do góry
#4875626 - 26/08/2011 15:28 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Baqu]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

historia tworzy się na naszych oczach

3 grand slamy w jednym meczu !

http://mlb.mlb.com/mlb/gameday/index.jsp?gid=2011_08_25_oakmlb_nyamlb_1&mode=video#

Do góry
#4900889 - 07/09/2011 08:33 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
gregorinho Offline
addict

Meldunek: 22/07/2009
Typ konkursowy

Oakland Athletics - Kansas City Royals
Bardzo prawdopodobny typ na gospodarzy w tym meczu. W Oakland rzucac będzie Gio Gonzalez z bilansem 12-11 , a u gości Danny Duffy ze słabym bilansem 3-8. Stawiam na gospodarzy bo są po pierwsze lepszym zespołem, mającym lepszych pitcherów oraz zaufam formie Gio który w ostatnich tzrech meczach gdy zaczynał rzucac jego ekipa wygrywała mecze!

Typ:1
Kurs:1.51

Do góry
#4902351 - 08/09/2011 05:56 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Danielsan Offline
tkliwy nihilista

Meldunek: 18/06/2006
Typ konkursowy

LA Angels vs Seattle Mariners

Trzeci mecz z rzędu między obydwoma ekipami i co ciekawe, po jednym zwycięstwie na koncie mają obie ekipy. Wczoraj po zaskakującej porażce 2:1 Anioły z Los Angeles powinni się gładko zrewanżować.
Angels to druga ekipa w dywizji zachodniej American League, ze średnią 0,542 i bilansem 77-65, bilans domowy 41:30. Seattle drużyna znacznie słabsza, z gorszym bilansem 59:82 zajmująca ostatnie miejsce w tej samej dywizji. Mariners zdobywają punkty przede wszystkim na wlasnych śmieciach, ich bilans wyjazdowy: 27-46 mówi sam za siebie.
W tym sezonie obie ekipy spotykały się już 9 razy, z czego Aniołowie schodzili pokonani tylko 2 razy. Myślę, że jedna wygrana Mariners na gorącym terenie w LA to i tak wystraczająco i liczę na przekonującą wygraną, których prawdopodobnie poprowadzi pitcher Jerome Williams (w tym sezonie 2:0, ERA 4.58)

typ: Home win
kurs: 1,49

Do góry
#4936578 - 24/09/2011 04:02 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

http://mlb.mlb.com/news/article.jsp?ymd=...lb&c_id=mlb

http://www.baseball-reference.com/blog/archives/15294

Jutro mecz numer 200 000 w historii MLB.
Pierwszy mecz rozegrano 22 Kwietnia 1876 roku w Sobotę między drużynami z Bostonu i Philadelphii. Był to mecz w ramach ligi National. Liga American powstanie około 35 lat póżniej.

Do góry
#4940150 - 26/09/2011 15:53 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ludwiczek]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Przed nami ostatnie 3 dni sezonu regularnego i jest to bardzo często okazja na podłapanie ciekawych typów. Sytuacja pokrótce wygląda tak, że 6 drużyn jest już pewnych awansu i walka o 2 pozostałe miejsca trwa już tylko między 4 drużynami, tj. Red Sox vs Rays i Braves vs Cardinals.

Tak się kalendarz ułożył, że Braves i Rays grają ostatnią serię u siebie z najlepszymi drużynami czyli Phillies i Yanks (które mają już pewne pierwsze miejsce w swoich ligach), a Red Sox i Cards grają na wyjazdach z jednymi z najgorszych drużyn czyli Orioles i Astros. Sytuacja naprawdę bardzo ciekawa bo manager Phillies już zapowiedział, że środowy mecz będzie "bullpen-only game" czyli zagra kilku pitcherów po 1 - 2 inningi max. Można się raczej spodziewać, że Carlos Lee dziś i Oswalt jutro też nie będą się zbyt długo męczyć, bo po co im ryzykować kontuzje. Ciekaw jestem czy jakiś buk odważy się wystawić linie na o/u inningów dla starterów.

Wygląda na to, że paradoksalnie jednak Rays i Braves będą mieć łatwiejsze zadanie, ale czy dadzą radę to inna sprawa. Historia przecież zna setki przypadków gdzie drużyny w ostatnich dniach psychicznie nie wytrzymywały sytuacji "must win", mimo że wszyscy wokół im to ułatwiali.

Jeszcze o podejściu Yankees w meczu z Red Sox (a jakby nie było to przecież arcyrywal!):
Cytat:
The Red Sox defeated the Yankees 7-4 in 14 innings, thanks to the Yankees bringing in arguably the worst pitcher in baseball, Scott Proctor.

The Yankees could have won it in the bottom of the 9th, but with bases loaded two outs Joe Girardi decided not to pinch hit for Austin Romine with Alex Rodriguez.

Simply put, Girardi did not seem to manage for the win in this one, but instead to preserve the health of his players.

Cytat:
The Yankees tried for seven innings, then they saved their health.

Warto śledzić informację i szukać buków, które się nie dostosują, choć nie wiem czy się tacy znajdą w dzisiejszych czasach. Na razie nie ma kursów na mecz Atlanty co już o czymś świadczy.

Do góry
#4941427 - 27/09/2011 18:51 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

B-Ref Blog prowadzi od niedawno podusmowania meczów po każdym dniu.
Troche statów , ciekawostek , zagadek
http://www.baseball-reference.com/blog/archives/15370 => ostatnia nocka
http://www.baseball-reference.com/ -> po lewej odnośik do blogu

Wczoraj Ellsbury dał ciała przy catchu , po którym Orioles zdobyło inside-the-park HR.
W tym roku coś dużo Inside-the-parków IMHO.

Fister tylko się marnował w Mariners. Z takim run support jak wczoraj to wraz z JV będzie ciekawie w Postseason.

Do góry
#4945062 - 29/09/2011 14:10 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ludwiczek]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Niesamowite wydarzenia wczoraj: Yankees prowadzą 7-0 do 8 inningu, a w tym czasie Boston prowadzi 3-2. I nagle Rays w parę minut doprowadzają do wyrównania a Papelbon niespodziewanie załatwia Soxom porażkę. Później Jankesi wprowadzają "niezawodnego" Proctora i Rays mogą się cieszyć zwycięstwem i awansem. Ładnie ich załatwili laugh

Oczywiście Soxi są sami sobie winni, podobnie jak Atlanta, która jeszcze miesiąc temu miała 10 meczów przewagi. Roztrwonić taką przewagę i jeszcze nie potrafić wygrać w tych ostatnich meczach, to normalnie brak słów. Największe cipy tego sezonu, mówiąc wprost.

AL Division Series
Gm 1 DET @ NYY Fri Sep. 30
Gm 2 DET @ NYY Sat Oct. 1
Gm 3 NYY @ DET Mon Oct. 3
Gm 4* NYY @ DET Tue Oct. 4
Gm 5* DET @ NYY Thu Oct. 6

AL Division Series
Gm 1 TB @ TEX Fri Sep. 30
Gm 2 TB @ TEX Sat Oct. 1
Gm 3 TEX @ TB Mon Oct. 3
Gm 4* TEX @ TB Tue Oct. 4
Gm 5* TB @ TEX Thu Oct. 6

NL Division Series
Gm 1 STL @ PHI Sat Oct. 1
Gm 2 STL @ PHI Sun Oct. 2
Gm 3 PHI @ STL Tue Oct. 4
Gm 4* PHI @ STL Wed Oct. 5
Gm 5* STL @ PHI Fri Oct. 7

NL Division Series
Gm 1 ARI @ MIL Sat Oct. 1
Gm 2 ARI @ MIL Sun Oct. 2
Gm 3 MIL @ ARI Tue Oct. 4
Gm 4* MIL @ ARI Wed Oct. 5
Gm 5* ARI @ MIL Fri Oct. 7

Choćbym chciał to nie potrafię znaleźć żadnego argumentu przeciw Phillies w lidze NL. Są teamem kompletnym, mają doświadczenie i asów w składzie. Pokonać ich może tylko zespół z AL. Ale jak wiadomo, życie pisze różne scenariusze, już kiedyś Pujols i Carpenter we dwóch załatwili Cardsom mistrzostwo wink
W AL uważam, że sprawa jest całkowicie otwarta.

Do góry
#4948667 - 01/10/2011 00:10 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

2.20 na Detroit ??
Oni chyba zgłupieli totalnie.

Rouzmiem , że gramy w New York i oczywiście wszyscy miejscowi sezonowcy się zlatują , ale gramy w Postseason.
Tutaj zasada brzmi graj dogi [finał Tampa - Arziona/Cardinals ??]
Rok temu faworytem było Phillies do World Series i co ?? Przegrali z ekipą , którą główną bronią było miotanie

Verlander w PO grał w 2006 roku zaraz na początku kariery i opis jego umiejetności tam nic nie da. W tym sezonie z NYY widział się 2 razy , obydwa mecze skończyły się linią 6 IP i 3 ER , ale mecze te były na początku sezonu , kórego to JV nie ma udanego [zazwyczaj szczyt formy osiaga na przęłomie Maja i Czerwca]

Pomijając sezon w którym to NYY wygrało MLB , czyli 2009 to jakoś nie widzi mi się jego gra w PO.
2007 ALDS 1-0 , 5.40
2007 ALCS 0-2 , 10.45
2008 NLDS 0-1 , 12.27
2010 ALDS 1-0 , 4.50
2010 ALCS 1-0 , 6.30

Obydwoje w ostatnim czasie miotali przyzwoicie , tylko jak fan Detroit wiem , ze minimum dwa mecze to ofensywa uratowała mu decyzję i zwycięstwo w meczu.
W ostatnim meczu w sezonie verlander sie wyszalał i ofensywa musiała gonić wynik w końcówce meczu.

Skusze się na doga , bo taki kurs i przejśc obok niego obojętnie ??

Jeszcze jedna sprawa - rotacja się zmniejsza do 4-ech starterów i istanieje także coś takiego jak ilość dni odpoczynku miotacza między grami [rest day]
Niektórzy o wiele lepiej graja przy tzw. short rest , czyli 4 dniami miedzy grami niż 5-cioma.

Verlander grał w Sobotę ostatni mecz , Sabathia jak widzę 21 Września.

Tigers @ 2.20
Tigers -1.5 @ 3.05

Do góry
#4950208 - 01/10/2011 21:12 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

0-0-1 za Postseason

Dzisiaj mamy 4 mecze

Na Miller Park sądze , że Milwaukee ogarnie , mimo że Kennedy jest nominowany do Cy Young Award , którą pewnie zgranie Kershaw.
Milwaukee w domu miało najlepszy bilans w lidze i jako jedyna ujemny bilans na wyjazdach.
Patrzmy dalej W Arizonie najbardziej wartościowym graczem był Justin Upton , póżniej Montero i Chris Young. Tylko że Upton zebrał -0.9 dWAR co onacza , że w defensywie nie błyszczał w tym sezonie.
U miotaczy Kennedy zebrał 5.5 WAR i ERE+ 137 co jak na taki bilans troche kuleje. Kennedy jest jednym z tych zawodników , którzy brali udział w trejdzie Yankees-Tigers-Arizona w 2009 roku.
W tym roku jeden mecz z Milwaukee w domu , jego linia 7 IP , 4 H , 2 BB , 0 ER.
W ekipie Brewers główną robotę robią Braun oraz Fielder. 71 HR razem oraz 231 RBI. Prince w dodatku zebrał 32 IBB. OPS kolejno .994 dla Brauna i .981 dla Fieldera.
Korpus relief wygląda tu przyzoicie w dwójce K-Rod i Axford
Mam wrażenie , że Miller Park dzisiaj będzie głośno huczał. Braun liczy się do nagordy NL MVP i co jeszcze - moim zdaniem Kennedy nie wygląda na miotacza , kóry ogarnie dzisiaj mecz. Tak jak wczoraj CJ Wilson.
Popatrzyłem na spotkania Kennediego i widze , że ma problem z ekipami mającymi lepszy offens

Mecz Phillies - Cardinals odpuszcze ,bo raz ze Doc i Phillies jak pamiętam ma pod górę z Cardinals i dzisiaj Kanarki moga napsuć sporo krwi ekipie z Philladelphi.
LaRussa >> Manuel
W 2006 roku tez Cardinals było ekipą dobrze grająca i nie porywającą tłumów , w tym roku jest to samo.
Dodajmy do tego ze mimo rewelacyjnej formacji starterów u Phillies raz na jakiś czas zdarza się wtopa lub offensywa nie jest w stanie ogarnąc wyniku.
Zasadę o underodgach pamiętam i kurs poniżej 1.50 w Postseason lepiej omijać

Tampę chyba dzisiaj zagram , bo 2.13 na Shieldsa i praktycznie mogą sobie zapewnić dzisiejszą wygraną awans do ALCS

Milwaukee + Tampa na wieczór w singlu oczywiście

Ghost , Feher , inni - co sądzicie o dzisiejszych meczach ??

Do góry
#4950443 - 01/10/2011 22:12 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ludwiczek]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Warto tylko przypomnieć, że dzisiejszy mecz DET-NYY jest dokończeniem wczorajszego i zacznie się od stanu 1-1. Natomiast starterami będą Ivan Nova i Doug Fister. Jutro Fredy Garcia vs Scherzer. Nova ma super bilans, ale szału nie robi, miał natomiast bardzo dużo wsparcia od ofensywy. Nie wiem czy buki dadzą jakieś kursy, bo nie widzę teraz ale Detroit można by pograć.

Co do pozostałych meczów, to sam nie wiem. Phila po kursie 1.5 nie do grania, mimo że rzuca Doc. W baseballu się takich kursów nie gra.
Texas wczoraj pobity, Tampa na fali po "niesamowitym" comebacku ostatniego dnia sezonu. Może faktycznie warto zagrać. W sumie zgadzam się z Tobą Ludwiczek grin

Do góry
#4952291 - 02/10/2011 18:59 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

Milwaukee wygrało i oglądałem mecz i najważniejszym wyzwaniem u nich będzie pierwszy wyjazd i ewentualnie drugi w Arizonie.
Dopóki dwójka Braun-Fielder pracują to wyniki sa , a czuje ze jak trafia na jakiegoś lepszego miotacza lub ktoś będzie miał dzień konia to z Milwaukee nie będzie co grać.
Gallarado wczoraj nie wyglądał jakoś rewelacyjnie i powiedzmy sobie , ze w Arizonie nie ma kto odbijać.

Dzisiaj pierwszym mecz w Postseason Zacka Greinke.
Rok temu jak Doc jaki i Timmy w pierwszych meczach zagrali rewelacyjnie.
Zobaczymy co dzisiaj pokaże Zack

Do góry
#4961890 - 08/10/2011 01:36 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

No i najbardziej przepłacona ekipa w MLB odpadła.
Fister zagrał poprawnie , ale i tak na Yankee Stadium nie będąc miotaczem gospodarzy zagrac poprawnie to spora sztuka
W dodatku jest to bardziej hitting stadium.
Oczywiście komentatorzy pół transmij na TBS w każdym meczu poświęcali Yaneesom. Teraz FOX i Joe Buck - pewnie tam także wspominek o Yankees o Red Sox będzie z 50 % transmiji meczu grin
Dwa pierwsze mecze będzie koemntował Terry Francona , więc o meczu wszyscy zapomną grin

Do rzeczy.

Mając tyle bases loaded i zdobyć punkt z tego poprzez walk to laugh .

Sporo robota Benoit , który narobił się sporo i chwała mu za to.
Valverde co dziwne zagrał 1-2-3 inning i aż mnie zadziwił bo często zdarza mu sie narzucić BB.

Dzisiaj kolejne sudden death games [jak nigdy w ostatnich latach aż 3 serię skończą sie wynikiami 3-2] i czuję doga dzisiaj kolejny raz.
Tylko nie bardzo wiem gdzie.
Milwaukee jest mocne at home , na wyjazdach nie potrafią grac co pokazali w Arizonie.
Gallardo mimo że to ich najlepszy miotacz obok Greinke ma pewien minus - często zdarza mu się dawać sporo runów.
Z drugiej strony amjąc w line-upie Prince;a i Brauna to nie taki problem.
Tylko , że limit szczęścia w domu sie kiedyś skończy , a Brewers kompletnie nic nie pokazało na Chase Field.

Drugi mecz to pojedynek Doca , który na dzień dobry ostatnio dał 3R-HR.
Ale czemu oni ?? Abo ich offesnywa jest moim zdaniem słaba jak nigdy.
Nie czuję tego , w tym roku sporo mogli podziękowac panom Halladay-Lee-Hamels-Oswalt.
Cardinals ma widzę preferencję w Postseason , że grają nie przyjmenie dla oka , ale są skuteczni.

Kursy 1.55 i 1.65
Dziękuje
Phillies mi bardziej śmierdzi wtopą

I rozwalił mnie wczoraj na pwnym foprum taki temat
Cytat:
Your an Idiot if you dont go HUGE on YANKS...

laugh laugh

i to

[img]http://t.co/EjlZBarW[/img]

Do góry
#4980663 - 17/10/2011 19:26 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ludwiczek]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Jeżeli ktoś jest fanem baseballa amerykańskiego to szykuje się w kinach dla niego
nie lada gratka. Pod koniec tego miesiąca do kin wchodzi film Moneyball:

Historia managera klubu baseballowego Oakland Athletics Billy'ego Beane'a, który postanowił wykorzystać w swojej pracy analizy komputerowe. Dzięki temu, jego drużyna ma lepsze wyniki i może zmagać się z lepszymi zespołami, mimo złej sytuacji finansowej.

http://www.filmweb.pl/film/Moneyball-2011-490838

http://www.imdb.com/title/tt1210166/

Sam oczywiście się nań wybieram, dam znać po seansie jakie są moje reakcje.

Polecam jeszcze artykuł na ten temat w NY timsie
http://www.nytimes.com/2011/09/25/magazine/for-billy-beane-winning-isnt-everything.html

Do góry
#4980717 - 17/10/2011 20:08 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Baqu]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

No to znamy już skład World Series. Zaskoczeni kursami?

World Series Price - Best of Seven
Texas Rangers 1.654
St Louis Cardinals 2.380

Bo ja trochę jestem. Spodziewałem się raczej wyrównanych kursów, nawet biorąc pod uwagę zaniżanie kursów na drużyny z AL.
To na co trzeba zwrócić uwagę to bardzo dobra forma pałkarzy Cards. Właśnie sprawdzałem statystyki i Pujols niszczy system jak zawsze (.AVG 419 w 11 meczach!), Holliday nie jest wiele gorszy (.375), a wszystkich niespodziewanie przebił David Freese (.AVG 425 i 14 RBI).

Ogółem obie drużyny mają dość podobne statystyki w tych playoffach, ale jednak w .AVG jest dość duża różnica (.288 do .259) na korzyść Cards.

Statystyki nie grają, ale kursy to powinny być wyrównane bo szanse są w mojej opinii 50/50.

Do góry
#4982180 - 18/10/2011 19:01 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Ja kibicuje mojemu drugiemu po Chicago White Sox teamowi, czyli Kardynałom z St. Louis. Zawsze wielbiłem Księcia Alberta, a to jak dyryguje swoim teamem Tony La Russa ( szczególnie w tych PO ) jest czymś wielkim dla mnie. Trzeba przyznać, że koniec sezonu jest dla nich fantastyczny. Matt Holliday , Lance Berkman, Jon Jay, Rafael Furcal a w szczególności David Freese grają jak w transie. Wiem, że Texas to niebywale ofensywna ekipa, stąd minn. bardzo ich również lubie, aczkolwiek kardynałowie są w niebywałej formie i myślę, że to oni zdąbędą puchar, tym bardziej, że starterzy Rangers 'wywinęli' w ALCS ERĘ 6.59, która okazuje się drugą najgorszą w całej historii ( dla drużyny która wygrała serię )!

oto lekcja historii:
http://espn.go.com/blog/dallas/texas-rangers/post/_/id/4874212/numbers-starter-era-in-the-alcs

o dziwo każda z tych drużyn zdobywała później World Series !

zapowiadają się kolejne niezapomniane finały : )))

Do góry
#4982192 - 18/10/2011 19:04 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Baqu]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

btw Scott Williamson ( Boston Red Sox 2004 ) sprzedaje swój mistrzowski pierścien - są chętni ? ;-)

http://www.ebthauctions.org/cgi-bin/mndetails.cgi?ebth13

Do góry
#4985352 - 20/10/2011 07:11 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Baqu]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

no to zaczynamy Panowie

go Cards !

http://www.youtube.com/watch?v=sk0vDEoTTEc

Do góry
#4989587 - 23/10/2011 01:24 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Baqu]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Jeżeli jeszcze nie wszyscy wiedzą to Allen Craig pobił jeden z rekordów
w World Series. Drugi raz z rzędu wchodząc jako pinch-hitter zanotował
RBI, o mały włos byłoby to RBI, które drugi raz z rzędu daje wygraną,
wtedy zapisałby się w annałach Cardinals jako legenda.

Cytat:
"I couldn't believe that it was the same exact situation against the same guy," said Craig, who lined outside fastballs to right field in each at-bat. "I kind of had to snap out of it and refocus a bit because that doesn't really happen that often in baseball, that it's the same situation, coming up with the same guys getting on base, the same guys coming in."

"You know," said Craig, "I'm just going to do whatever they tell me to do. I want to play and I'll do whatever it takes to play. I don't really care where it is."

Do góry
#4989988 - 23/10/2011 14:46 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Baqu]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

shocked Pujols shocked

Jeśli ktoś miał jeszcze wątpliwości kto jest najlepszym graczem na świecie, to chyba po tym meczu już nie ma.
3 homeruny, 6 rbi, 4 runy w meczu World Series smile

I przebić w ofensywie Texas na ich stadionie, to całkiem duże osiągnięcie. Cards wygrali baaardzo ważny mecz.

A tak w ogóle 28 hitów w jednym meczu? Nieźle.

Do góry
#4990974 - 23/10/2011 22:40 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

Nie było mnie troszkę więc do rzeczy.

Cards po raz kolejny jako ekipa ni stąd ni zowąd bierze udział w ostatnich latach w World Seires i jest na dobrej drodze do wygrania.
Texas musi wygrać dzisiaj i jutro , jak nie to wygrana Cardinals jest formalnością.
To co przynosiło im szczęście z Detroit teraz się odgrywa.
Chociaż i tak miotacze Detroit [starterzy] w pierwszych 5 meczach i tak dobrą robote wykonali , ale bullpen chrzanił.

Tutaj już tak nie ma , głównie z powodu LaRussy.
Nałogowe zmiany miotaczy , pinch-hitterzy , bunty - wszytsko to czego nie ma w American League

Jackson dzisiaj miota w ekipe Cards - będzie ciężko.

Przy okazji - połowa Stanów ma wyjebane na finał , druga połowa interesuję się operą mydlaną z Theo Epsteinem , Bostonem i Chicago Cubs.
Czyżby kolejna seria miała zostać przerwana ??

W 2015 roku w finale w ''Powrocie do Przyszłości 2'' Cubs miało ograć Miami laugh .
Floryda zmienia nazwę włąsnie na Miami laugh

3/4 ekspertów przed sezonem typowała WS Boston - Phillies grin Za rok kubeł zimnej wody by się przydał coniektórym

Do góry
#4991025 - 23/10/2011 22:54 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ludwiczek]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Jak Yankees wyprzedzili Man United, czyli bilet za 8 tys. złotych

Amerykański magazyn biznesowy "Forbes" opublikował niedawno listę 40 najbardziej wartościowych sportowych marek. Wśród drużyn pierwsze miejsce zajęli New York Yankees przed Manchesterem United i Realem Madryt.

Wartość marki (w oryginale: brand) to nie to samo, co wartość klubu. Tutaj, według "Forbesa", Man United jest lepszy o jakieś 150 mln dolarów. W ocenie marki bardziej chodzi o umiejętność zarabiania pieniędzy z biletów, sponsoringu, transmisji telewizyjnych, sprzedaży koszulek i pamiątek. Znaczenie ma także lokalny rynek, z którego zespół "ściąga" pieniądze. A trudno sobie wyobrazić lepsze sportowe położenie niż Nowy Jork. Tylko tam można sprzedawać bilety na zwykły mecz sezonu zasadniczego po 2600 dolarów (czyli ponad 8 tys. złotych).

Takie są stawki w Yankees, którzy od 2009 r. grają na nowym stadionie wybudowanym za 1,5 mld dolarów. Dzięki niemu zyski ze sprzedaży biletów wzrosły niemal dwukrotnie. Nowy obiekt ma bowiem trzy razy więcej luksusowych lóż (najtańsze za 600 tys. dolarów za sezon) niż stary i więcej miejsc typu premium - w pierwszych rzędach za tzw. home plate (to tam stoi zawodnik odbijający piłkę, sędzia i łapacz drużyny broniącej), gdzie nie tylko widok jest najlepszy, ale także żaden niepożądany gość nie zakłóci spokoju (ceny od 2600 dolarów za mecz). W poprzednim sezonie (2010), choć nowojorczycy mieli tylko 88,9 proc. wypełnienia stadionu (średnia frekwencja 46,5 tys.), przychody z biletów i lóż wyniosły 325 mln dolarów, czyli ponad 4 mln z jednego meczu. Do tego trzeba dodać wpływy z reklam na Yankee Stadium - 85 mln dol.

Teoretycznie Yankees nie mają dochodów z praw do transmisji meczów. Ma je za to ich właściciel. To dość skomplikowana sprawa. W 2001 r. ówczesny szef Yankees George Steinbrenner (zmarł w 2010 r. i pozostawił klub synom) postanowił, że nie będzie sprzedawał praw do pokazywania meczów swojego klubu, ale założy własną telewizję - YES Network. Tej stacji Yankees przekazali prawa do transmisji swoich meczów na najbliższe 15 lat. Zaraz potem Steinbrenner sprzedał 63 proc. YES Network bankowi inwestycyjnemu Goldman Sachs za 545 mln dolarów. Dziś stacja jest najbardziej dochodową regionalną telewizją sportową w całych USA. W ubiegłym roku miała 400 mln dolarów przychodu. Z dużą dozą prawdopodobieństwa można uznać, że co najmniej 130 mln z tego wylądowało w kieszeniach rodziny Steinbrennerów. Przez takie rozwiązanie właściciele Yankees unikają płacenia wysokiego podatku od luksusu. W MLB najbogatsze kluby muszą go płacić na rzecz tych najbiedniejszych. Oblicza się go od przychodów klubu.

Nawet gdy Yankees byli na dużym minusie (w 2008 r. było to aż 47 mln dolarów, ale od dwóch lat klub przynosi solidne zyski - średnio 25 mln za sezon), to w rzeczywistości ich właściciele i tak zarabiali.

Podobnie jak z prawami do transmisji telewizyjnych jest ze sprzedażą gadżetów, koszulek, dochodami z cateringu itp. Wszystkim tym zajmuje się firma Legends Hospitality Management, która również w części należy do Steinbrennerów. Legends Hospitality Management w ubiegłym roku wypracowało 25 mln czystego zysku.

Według "Forbesa" łączna wartość New York Yankees, YES Network i Legends Hospitality Management to co najmniej 5,1 mld dolarów, czyli dużo więcej niż Manchesteru United, Realu Madryt i FC Barcelony razem wziętych.

Sport według Forbesa:

Najbardziej wartościowe sportowe marki

Zespoły:

1. New York Yankees 340 mln

2. Manchester United 269 mln

3. Real Madryt 264 mln

Zawodnicy

1. Tiger Woods 55 mln

2. Roger Federer 26 mln

3. Phil Mickelson 24 mln

Wydarzenia

1. Super Bowl 425 mln

2. Letnie igrzyska olimpijskie 230 mln

3. Piłkarski mundial 147 mln

Firmy

1. Nike 15 mld dol.

2. ESPN 11,5 mld. dol.

3. Adidas 5 mld dol.

źródło

Do góry
#4994178 - 26/10/2011 07:44 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Baqu]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Do góry
#4995606 - 27/10/2011 03:00 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Baqu]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

z powodu możliwości dużych opadów MLB przesunęło spotkanie numer 6 na Czwartek wieczór czasu amerykańskiego.

więcej informacji:

http://sports.yahoo.com/mlb/blog/big_lea...urn=mlb-wp25489

Do góry
#4996853 - 28/10/2011 00:27 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

To co kończymy dzisiaj finały czy pierwszy raz od 2003 roku obejrzymy Game 7 ??

Osobiście DZISIAJ jestem za Cardinals , bo chcę doczekać tego meczu nr 7 , ale jak wygra Texas to w sumię nie będzie żle , bo im kibicuje w tym pojedynku.

Jeśli jutro będzie narzucac Carpenter to spora szansa , że Texas po raz kolejny przegra finały.

Do góry
#4997954 - 28/10/2011 13:48 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ludwiczek]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Jeszcze nie kończymy smile

David Freese walk-off HR: http://sports.yahoo.com/video/player/fea...lights/27086765

Jeśli ktoś w życiu nie oglądał meczu MLB, to nie będzie lepszej okazji na debiut niż 7 mecz World Series. Takie mecze są zupełnie inne od leniwych niedzielnych popołudniowych spotkań sezonu regularnego z żującymi apatycznie pestki słonecznika kibicami. Tutaj ryk będzie przez cały mecz smile

Do góry
#4998339 - 28/10/2011 21:36 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

śmieszna sprawa... kibic Texas Rangers przyszedł ich dopingować w koszulke... New York Rangers ( NHL) : D

Do góry
#4998734 - 28/10/2011 23:51 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
chicane Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/01/2009
Originally Posted By: Ghost
Jeszcze nie kończymy smile

David Freese walk-off HR: http://sports.yahoo.com/video/player/fea...lights/27086765

wczorajszy mecz był fantastyczny,to z jakich opresji wychodzili St.Louis smile
miazga !!
zasługują na wygraną
Jeśli ktoś w życiu nie oglądał meczu MLB, to nie będzie lepszej okazji na debiut niż 7 mecz World Series. Takie mecze są zupełnie inne od leniwych niedzielnych popołudniowych spotkań sezonu regularnego z żującymi apatycznie pestki słonecznika kibicami. Tutaj ryk będzie przez cały mecz smile

Do góry
#4999384 - 29/10/2011 03:01 Re: MLB - sezon 2011 [Re: chicane]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

dwie historie na dziś:

1) Facet obstawił że Cardinals wygrają NL Championship 500/1 za 250 $
oraz obstawił, że Cardinals wygrają World Series 999/1 za 250$... Jak już inteligentne
jednostki policzyły jest obecnie prawie 125000 $ na plusie... zapewne z niercierpliwieniem
czeka na dzisiejsze ostatnie spotkanie...

http://deadspin.com/5851837/the-man-who-...-rich-right-now

2) 29 września profesjonalny handicapper Adam Meyer postawił 100000$ na to
iż Cardinals wygrają World Series( kurs 15/1 ). Ten sam typer zgarnął ogromną sumę za bet
z poprzedniego sezonu kiedy to postawił na wygraną Green Bay Packers w Super Bowl.

http://www.covers.com/articles/articles.aspx?theArt=251367

buki mogą mieć gorrrący poranek

Do góry
#5000802 - 29/10/2011 22:12 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Baqu]
lupus Offline
antimadrista

Originally Posted By: Baqu
śmieszna sprawa... kibic Texas Rangers przyszedł ich dopingować w koszulke... New York Rangers ( NHL) : D

U nas jest to samo.
W Poznaniu widywani kibice w koszulkach Chelsea.

Do góry
#5000875 - 29/10/2011 22:39 Re: MLB - sezon 2011 [Re: lupus]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Cardinals piwo

Kawałek meczu obejrzałem na żywo. Jak dla mnie to zdecydowanie za długo coach Texasu trzymał na boisku Feldmana. Wyraźnie rzut mu wczoraj nie siedział.
Tak czy siak, brawa dla Cards, niedoceniani przez buków, pokazali charakter. I pomyśleć, że dokonali tego bez Wainwrighta.
Jeden z kibiców miał wczoraj tabliczkę "If you sign him, we will come". Jak wiadomo, Pujolsowi wygasa w tym roku kontrakt i szefów Cardinals czeka spory ból głowy. Być może będą musieli wydać na jednego gracza, największe pieniądze w historii sportu. Kibice sprawę stawiają jasno.
Do zobaczenia na wiosnę papa

Do góry
#5002761 - 30/10/2011 21:49 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

No i potwierdziłą sie zasada , aby stawiac na dogi w Postseason.

http://espn.go.com/espn/page2/story/_/id...-series-winners

Ot dla jaj smile
Co do następnych 3-4 lat mogę się zgodzić , o tyle brak Bostonu w jakimkolwiek WS czy Cubs w 5 kolejnych przegranych WS [!!!] robi złe wrażenie.

Znowu będą jaja w tym Offseason z Pujolsem i $$$.

Do góry
#5002795 - 30/10/2011 22:02 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ludwiczek]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Hehe, dobre to Ludwiczek

Los Angeles Angels of Santa Anaheim and South Orange County, including but not limited to Laguna Beach, Dana Point and San Juan Capistrano

Angels

laugh

Do góry
#5003978 - 31/10/2011 03:52 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Baqu Offline
Carpal Tunnel

Wszystkie bilety wyprzedane i tak już 12 lat

Wyobraź sobie miasto wielkości Rybnika - 141 tys. mieszkańców. Ma ono swoją ulubioną drużynę. Zespół gra w piątej lidze i wiadomo, że ani nie awansuje, ani nie spadnie. Od czasu do czasu tylko jakiś zawodnik okaże się na tyle dobry, że kupią go do ekstraklasy. I w tym właśnie mieście na stadionie tego klubu zawsze - czy to świątek, czy piątek, czy świeci słońce, czy się chmurzy - trybuny są pełne.

Dayton to małe - jak na amerykańskie warunki - miasto w Ohio. Od 2000 r. gra tutaj zespół Midwest Baseball League (takich małych zawodowych lig baseballa w USA jest kilkanaście) - Dragons. Smoki przeniosły się tutaj z Rockford i od razu zyskały sympatię miejscowej publiczności. Niewielki - liczący 7230 miejsc - stadion zawsze jest pełen. Co więcej, klub sprzedaje więcej biletów, niż ludzi może pomieścić stadion (dzięki tzw. lawn tickets - biletom na trawnik). W ubiegłym roku było to średnio 8,5 tys., a w tym 8,2 tys. Warto jeszcze dodać, że w baseballu - inaczej niż w piłce nożnej - zespół gra niemal codziennie. W Midwest Baseball League drużyna ma w sezonie (od początku kwietnia do połowy września) 70 meczów u siebie i 70 na wyjeździe.

Portland Trail Blazers, którzy dzierżyli prymat od 1995 r. Na koniec sezonu zespół z Dayton miał już na koncie 843 mecze przy pełnych trybunach. Na oficjalnej stronie klub zachęca kibiców do kupowania karnetów na kolejny sezon, by wynik jeszcze bardziej wyśrubować.

Co ciekawe, rekordy Dragons i Blazers są ze sobą powiązane poprzez Jona Spoelstrę, który był dyrektorem Blazers w latach 80., a potem jednym z menedżerów w firmie Mandalay Sports - właściciela zespołu z Dayton. To Spoelstra był jednym z twórców modelu biznesowego, według którego działają Smoki w Ohio. To on postanowił, że zespół nie będzie kład nacisku na sprzedaż karnetów na cały sezon, ale oferował kibicom pakiety biletów do wykorzystania na określone mecze. - Łatwiej namówić do ponownych zakupów czterech kibiców, którzy z 17 kart wstępu wykorzystali wszystkie, niż takiego, który miał karnet, ale na dużą część meczów nie poszedł - mówi Spoelstra.

W rezultacie aż 92 procent kibiców, którzy kupowali bilety w pakietach, przedłuża swój abonament. To jest jednak tylko jedna z tajemnic sukcesu. Inną jest atmosfera na stadionie, o której mówią kibice. Nigdzie indziej w Dayton nie mogą bawić się tak dobrze jak tutaj. Dla klubu fani są ważniejsi niż zawodnicy. Dla nich organizują konkursy, zabawy, dają gratisy do biletów itd. Stadion jest pełny, mimo że w ciągu tych 12 lat zespół tylko sześć razy awansował do play-off i ani razu nie zagrał w finałach Midwest Baseball League.

http://www.sport.pl/sport/1,65025,10564301,Sport_w_USA__Wszystkie_bilety_wyprzedane_i_tak_juz.html

Do góry
#5005086 - 01/11/2011 00:25 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Baqu]
lupus Offline
antimadrista

Nie dawaj linków do Wyborczej.
Chyba, ze w polityce wink

Panowie Tony La Russa odchodzi.
I teraz powstaje pytanie co zrobi Albert.
Moim zdaniem jednak odejdzie.

Do góry
#5014056 - 05/11/2011 01:13 Re: MLB - sezon 2011 [Re: Ghost]
Ludwiczek Offline
Pooh-Bah

http://highheatstats.blogspot.com/

Panowie z Baseball Reference zawiesili działalność blogu [nie strony] i odwożyli nową.

B-R jak dalej żródłem/Biblią statystyk.

@lupus
Ktoś będzie musiał wyłożyć sporo kasy na długi czas i zablokować swój salary cup.
Pujols w tym sezonie pokazał , że w czasami zawodzi/przeżywa regres formy.
Jeśli to się pogłebi to ktoś się wpakuje ...

Często jest przydzielany do ekipy Cubs i jedyne co jest pewne to raczej pozostanie w NL.
W Cubs mają dobrego młodego SS Castro i to on moim zdaniem będzie ich gwiazdą w najbliższym czasie
Ghost zgodzisz się ??

Jeśli chodzi o marnotrawienie pieniędzy to zeszły sezon wygrało zdecydowanie Chicago White Sox.

Dunn laugh

Do góry
Strona 1 z 5 1 2 3 4 5 >

Moderator:  rafal08