W biegu indywidualnym pewnie jak większość chciałem grać właśnie Szwedkę. W Oestersund w poprzednich dwóch sezonach, tak jak w tym roku odbywała się inauguracja biathlonowego sezonu i Helena spisywała się znakomicie, ale z powodu na ostatnie problemy odpuszczam sobie. Jutrzejszy bieg potraktuję więc przede wszystkim jako zapoznawczy.
Jeśli coś jednak zagram to na razie najbliżej mi do postawienia na Ukrainkę Khvostenko, jest to zawodniczka która biegowo nie prezentuje nic nadzwyczajnego, jest przeciętna w tym fachu, ale na strzelnicy należy do najpewniejszych w całej stawce. W Oestersund ostatnio podobnie jak Helena prezentowała się bardzo dobrze:
2008 ind. 4 miejsce 0 pudeł
2009 ind. 6 miejsce 0 pudeł
w zeszłym sezonie zajęła 26 miejsce w klasyfikacji Pucharu Świata, ale w klasyfikacji za biegi indywidualne była 7.
Cóż tu dużo pisać, zawodniczka bazująca na dobrym strzelaniu, biegowo już się zapewne nie rozwinie, stworzona do biegów indywidualnych gdzie za każde pudło do czasu doliczana jest karna minuta.
Khvostenko - Ponza 1 1.65
Bwinw kilku bukach dostępna ta para, rozbieżność w kursach spora. od 1.40 bet365 do 1.65
Bwin. Krótko i na temat, Włoszka to także znakomita strzelczyni, ale biegowo jeszcze słabsza od Ukrainki, zwłaszcza w Oestersund, gdzie w tym elemencie (choć nie tylko w tym) w ostatnich dwóch sezonach w każdym z 5 różnych biegów lepsza była Ukrainka...
słabo też Zaitseva spisuje się ostatnimi czasy w Oestersund, wiele pudeł na strzelnicy w centrebet dostępna w parze z Khvostenko, kurs 2.30
Pierwsze zawody, wiadomo, trudno powiedzieć jak z formą, jeśli ktoś chce jednak zagrać myślę warto zwrócić uwagę na Ukrainkę Khvostenko, ja sam muszę jeszcze to przemyśleć, co sądzicie?